^

Vetésvizsgálat terhesség alatt

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A terhességi vetéshez szükséges elemzés kötelező kategória. A bakteriológiai vetés olyan laboratóriumi vizsgálatokra utal, amelyek a biológiai mintákból (biológiai folyadék, vér, stb.) Származó táptalajok bakteriális telepeinek termesztését foglalják magukba. A vizsgálatot azért végzik el, hogy azonosítani lehessen a baktériumok okozta kórokozót a fertőzés középpontjával. Emellett a vetés segítségével megismerheti, mely antimikrobiális gyógyszerek a legbiztosabb kórokozók.

A terhesség alatt egy nőnek át kell mennie:

  • Anyag a tartály vetéséről a hüvelyből (a szexuális érintkezés által közvetített fertőzések jelenlétének meghatározása céljából).
  • Anyag a tartály vetéséről az orrból (annak meghatározásához, hogy a terhes staphylococcus aureus terhes). Ne hagyja figyelmen kívül ezt az elemzést, mert a szülés után a gyermek könnyen fertőzhető staphylococcusokkal, és ez viszont tele van a baba orrnyálkahártya súlyos betegségeivel.
  • A vizeletmintát a tartály-vetésen (latens bakteriális cystitis, pyelonephritis diagnózisára). Az elemzés kétszeresen - a női konzultáció előtti és a terhesség 36. Hetében - elhaladni. Gyűjtse össze a szükséges mintát a nemi szervek alapos WC-je után, egy különleges steril műanyag tartályban (a gyógyszertárban kapható).

trusted-source[1], [2], [3], [4]

A bakteriózis vizsgálata a terhesség alatt

A bakposev terhességi vizsgálatát minden jövőbeli anyának meg kell tennie. Ezt az eljárást azzal a céllal végezzük, hogy felfedezzük a kórokozó baktériumok jövőbeli anyja organizmusát, amely kóros állapotokat kelthet a terhesség folyamán. A Bakposev egy laboratóriumi módszer akut és krónikus fertőzés okozó ágensének azonosítására. Az anyag biológiai anyag, amely egy lehetséges fertőzésforrásból származik. A bapsoseva esetében kis mennyiségű nyálkahártyát, vért, vizeletet, székletet vagy epitózt kell alkalmazni a tápközeghez. Ha a kórokozó jelen van a mintában, akkor kedvező körülmények között 3-7 napig bomlik. A kórokozó szétválasztása mellett meghatározható, hogy a kórokozó baktériumsejtek segítségével érzékeny-e egy adott antimikrobiális szerre.

Leggyakrabban a terhes nők a következő bakteriológiai teszteket írják elő:

  • Hüvelyi hüvelyi tampon. Szükséges kizárni a genitourinary tractus betegségeit, különösen veszélyeztetve a születendő gyermek életét és egészségét.
  • A vizelet forrás. Szükséges, ha a húgyúti gyulladás gyanúja merül fel.
  • Bakpososzev nyálkahártya az orrüregből a Staphylococcus aureus azonosítására. A szülés utáni idõszakban ez a kórokozó súlyos betegséget okozhat a bébi-csípõs bőrelváltozásban, tonsillitisben, conjunctivitisben stb.

Ha a bakposév terhességi vizsgálata pozitívnak bizonyul, akkor a terhes nőknek feltétlenül megfelelő kezelésen kell átesniük, és vissza kell adni az elemzést, amíg negatív eredményeket nem kapnak.

trusted-source[5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.