^
A
A
A

Terhesség: 41 hét

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Hogyan nő a gyermek:

Kevesebb mint 50 cm magas, a gyermek tovább nő, és most már csaknem 3,6 kg súlyú. Gyermeke már nem olyan kényelmes, mint korábban, ezért a biztonsága érdekében az orvos azt tanácsolja, hogy a következő héten kezdjék meg a születési tevékenység kihívását. A legtöbb orvos nem javasolja a terhesség lejárta után két héttel többet várni, mivel a késleltetett szülés növeli a szövődmények kockázatát. A nők kb. 5-6% -a meghosszabbítja a terhességüket három hétig.

A 42 hetes után született csecsemők száraz bőrfelületet és túlzott súlyt szenvednek. A késő születések szintén növelik a fertőzés veszélyét a méhben, ami veszélyes lehet a csecsemő számára, és növeli a halvaszületés kockázatát. Ezenkívül szükség van császármetszésre.

Fontos: minden gyermek fejlődése szigorúan egyedi. Információink célja, hogy ötletet adjanak a magzat fejlődéséről.

A jövő anyja megváltozása

Nehéz ne aggódni, amikor a munkavégzés nem következik be a kifejezés lejártát követően. De ne kétségbe esni, örökre nem lesz terhes. Az általános tevékenység valószínűleg ezen a héten kezdődik, különben orvos okozza.

A munkaerő-kölcsönzés módszerei függenek a méhnyak állapotától. Ha nem nyitotta ki és nem áll készen a szállításra, az orvos hormonokat vagy "mechanikus" módszereket fog használni. A helyzettől függően az orvos az ilyen gyógyszereket oxitocinnak használhatja a kontrakciók stimulálására. Ha ezek és más módszerek nem hatékonyak, akkor császármetszést végeznek.

Addig is azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeke aktivitása csökkent, vagy észrevettétek a magzatvíz áramlását a hüvelyből.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.