^

Széklet kivizsgálása a terhesség alatt

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A székletnek a terhesség ideje alatt történő elemzését azért kell előírni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek a gasztrointesztinális traktus betegségei, és kizárják a bélférgek inváziójának lehetőségét. A székletelemzés segítségével információt kaphat az emésztési problémákról, információt szerezhet az anyagcseréről, valamint megtudhatja az egyéb szervek és rendszerek rejtett betegségeit. Ezenkívül a széklet elemzésére való utalás akkor is előfordulhat, amikor terhes emésztési zavarok vagy bélfertőzések fordulnak elő.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

A székletnek a terhesség ideje alatt történő előkészítése és kezelése

Mielőtt széklet szükséges elemzést, hogy hagyjon fel a kábítószer és röntgen kontraszt vizsgálata a bél, amely megváltoztathatja a működését, a gyomor-bélrendszer és egy hamis eredményt, és ragaszkodni a diéta legalább öt nappal megelőzően a szállítás időpontját az anyagnak a vizsgálat, ha szükséges.

Az ürülék mintáját egy laboratóriumban kell elhelyezni egy különleges, műanyagból vagy üvegből készült tartályban, amely a gyógyszertárban megvásárolható. A pontosabb eredmények érdekében jobb, ha reggel mintát veszünk a székletből. Az elemzés pontossága érdekében a székletet négy különböző székletben lévő scapula segítségével kell venni. Ha a székletet a Giardia jelenlétében írják elő stb., Akkor 15-20 percet vesz igénybe, hogy eljuttassa a laboratóriumba.

Ki kapcsolódni?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.