^

Terhességi betegségek

Méhen belüli magzati hipoxia

A terhesség egyszerre jelent örömet és állandó szorongást a születendő baba állapotáért és fejlődéséért. Az aggodalomra ad okot gyakran az "intrauterin hypoxia" diagnózisa: sok terhes nő hall erről az állapotról az orvostól, de nem mindenki tudja, miről van szó.

Külső aranyér terhesség alatt

A végbél körül kialakuló aranyér kialakulását aranyérnek nevezzük, miközben különbséget teszünk belső és külső között. Ez utóbbi magában foglalja a kóros elváltozásokat a külső végbélfonat véna-tágulása formájában, amely a végbélnyílás körül helyezkedik el.

Miért görcsöl a láb a terhesség alatt és mit kell tenni?

Az orvosok azt mondják: a terhesség alatti lábgörcsök bármikor megjelennek. Néha nincs egyértelmű okuk, és közvetlenül kapcsolódnak egy "érdekes" helyzethez, de bizonyos esetekben olyan betegség jelei lehetnek, amely azonnali szakorvosi beavatkozást igényel. 

Baktériumok a vizeletben a terhesség alatt

Az általános vizeletvizsgálat egy standard, általános vizsgálat, amelyből a terhes nők diagnosztikája kezdődik. Egy ilyen elemzés jelzi a húgyúti problémák jelenlétét, segít felmérni a víz- és elektrolit-egyensúly állapotát. 

Magzati bradycardia a terhesség korai és késői szakaszában

A bradycardia magzatának szokásos szülészeti meghatározása FHR-nél <10 ütés / perc volt legalább 10 perces időszakban. 

Székrekedés a terhesség korai szakaszában

A klinikai esetek elemzése során a gyakorló nőgyógyászok megjegyzik, hogy sok nőnél a terhesség legkorábbi jele nem is késlelteti a menstruációs ciklust, hanem a székrekedést. 

Barna váladékok következményei és szövődményei a terhesség alatt

A méhen kívüli terhesség és a hólyagló csúszás sikeres feloldása a nő számára lehetőséget ad arra, hogy a jövőben anyává váljon, bár ez legalább hat hónapot kell várnia ahhoz, hogy a test helyreálljon. 

 

Barna kisülés a terhesség alatt különböző manipulációk után

A barna terhelésnek a terhesség alatt történő megjelenése, amely nem jár más gyanús tünetekkel, nem kell a test fiziológiai folyamataihoz kapcsolódnia. 

Barna kisülés a terhesség alatt különböző időszakokban

A barna terhelés tünetei a terhesség alatt az utóbbi időben nem olyan ritkák. És ha úgy véljük, hogy a legtöbb esetben ez a tünet több vagy kevésbé súlyos patológiát jelez, fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a problémát és időben segítséget kérni.

Barna kisülés a terhesség alatt a betegség jele

A női reproduktív rendszer számos betegsége a terhesség előtt is lassan folytatódhat, de a hormonális korrekció és a szervezet védekezésének ezen hátterének gyengülése hatására új, aktív formát szereznek. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.