^

Keto plus sampon korpásodás ellen

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A korpásodás, bár nem halálos, nagyon kellemetlen. A saját önbecsülésed szenved tőle, kellemetlenséget okoz, nem tudod elrejteni idegenek elől. Bőrsejtjeink folyamatosan megújulnak, így a fejbőrben lévők is. Ez a folyamat gyakorlatilag nem észrevehető mindaddig, amíg a test nem kap bizonyos lökést, és meg nem nő a bőrpikkelyek hámlási sebessége. A seborrhea leküzdésében segítenek a speciális hajmosási jogorvoslatok, amelyek közül az egyik a Keto sampon plusz a korpásodás ellen. [1]

Jelzések Keto plus sampon korpásodás ellen

A trichológussal folytatott konzultációt követően terápiás sampont kell igénybe venni. A terápia kijelölésére utaló jelek kétféle tünet. Száraz seborrhea esetén:

 • számos száraz pikkely megjelenése, amelyek a fej teljes felületét a haj alatt vékony réteggel borítják, ruhákra esve;
 • vörösségi gócok jelenléte;
 • bizonyos területek viszketése és irritációja;
 • fénytelenség, törékeny haj, hegyük elágazása.

A zsíros korpásodás tünetei a következők:

 • haj, mintha olajjal áztatták volna;
 • a fürtök durvák és kemények;
 • zsíros sárgás pelyhek a haj tövében, a tincsek között, a vállakon;
 • pustulák megjelenése lehetséges.

Kiadási űrlap

Sampon Keto plus vastag konzisztencia, rózsaszín, fehér műanyag flakonba csomagolva, aljáig bővülő, keskeny nyakú, adagolót nem tartalmaz. Megjeleníti az összes információt a termékről, felhasználási javaslatokat.

Kartondobozba csomagolva, származási ország - India. Jól habzik és gazdaságos. A szag megerősíti terápiás célját, de nem marad sokáig, gyorsan eltűnik.

Gyógyszerhatástani

A sampon hatásmechanizmusát a hatóanyagok határozzák meg:

 • ketokonazol - gombaellenes gyógyszer; a seborrhoeát okozó gombák membránjának befolyásolásával megváltoztatja lipidösszetételüket, ami tönkreteszi sejteiket; [2].  [3]_ [4]
 • cink-pirition - gátolja bizonyos típusú gombák növekedését. [5], [6]

A termék használata következtében a hámlás megszűnik, a viszketés megszűnik, az irritáció megszűnik.

Farmakokinetikája

A felsorolt hatóanyagok külsőleg alkalmazva nem hatolnak be az általános véráramba, belső szerveinkre, rendszereinkre semmilyen hatást nem gyakorolnak.

Adagolás és beadás

A sampon alkalmazása előtt a hajat meg kell nedvesíteni. A palackot felrázzuk, a termékből kis mennyiséget felviszünk a fejre, felhabosítjuk és 5 percig a hajon hagyjuk. Ezután alaposan öblítse le meleg vízzel.

A kezelési kúra 2-4 hétig tart, ezalatt a sampont 3-4 naponta alkalmazzuk. Ezt követően félhavonta egy mosás elegendő a korpásodás megelőzésére.

Gyermekeken nem végeztek vizsgálatokat, ezért a gyermekeknél történő alkalmazás megfelelőségét az orvosnak kell eldöntenie.

Terhesség Keto plus sampon korpásodás ellen alatt történő alkalmazás

Nem kívánatos a gyógyszer alkalmazása gyermekvállalás és szoptatás ideje alatt, kivéve, ha olyan helyzet áll fenn, amikor az anya előnye meghaladja a magzatra gyakorolt potenciális kockázatot.

Ellenjavallatok

A Keto plus sampont nem alkalmazzák a gyártás során használt fő- és segédanyagokra való túlérzékenység esetén.

Mellékhatások Keto plus sampon korpásodás ellen

Lehetséges helyi reakciók a mosószer használatára:

 • a fejbőr égése;
 • bőr irritáció;
 • vörösség;
 • fokozott hámlás;
 • a haj szerkezetének megváltozása;
 • lemorzsolódás;
 • a szemhéjak duzzanata;
 • szemirritáció.

Overdose

A külső használat kizárja a hatóanyagok túladagolását. A véletlen lenyelés és lenyelés nem okoz jelentős egészségkárosodást és gyomormosás szükségességét.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A Keto plus sampon nem ajánlott más bőrgyógyászati készítményekkel - glükokortikoszteroidokkal - egyidejűleg használni. Egyéb interakciók nem valószínűek.

Tárolási feltételek

A fürdőszoba teljesen alkalmas hajmosó tárolására, amennyiben a hőmérséklet nem haladja meg a +25 0 C-ot, és a gyerekek nem férhetnek hozzá.

Szavatossági idő

A sampon a gyártástól számított 2 éven belül használható.

Analógok

A Keto plus csak egy a sok gyógysampon közül, amelyek a seborrheás dermatitisz leküzdésére szolgálnak. A gyógyszerpiacon sok hasonló terméket találhat, és itt van a nevük:

 • szelén-diszulfid alapú sulsen - szabályozza a faggyúmirigyek aktivitását, elpusztítja a gombák tápközegét;
 • nizoral , sebozol, dermazol (ketokonazol) - káros hatással van a kórokozók széles körére;
 • algopix (szalicilsav, kátrány) - megöli a gombákat, zsírtalanítja a bőrt.

Vélemények

A Keto plusz seborrheával kezelt emberek véleménye szerint a sampon "működik". Egyértelmű eredmény már a pálya közepén látható. Ha nem felejti el rendszeres időközönként megelőzés céljából használni, akkor hosszú időn át szép fejet kaphat, és elfelejtheti a korpásodási problémákat. A gyógyszer ára meglehetősen elfogadható (60 ml 80-100 UAH), átlagosan hat hónapig elegendő.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Keto plus sampon korpásodás ellen" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.