^
A
A
A

Higiénikus fürdők a test számára

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A fürdő szükséges higiéniai eljárás. Felfrissítheti, megerősítheti, nyugtathatja, nyugtathatja, testet gyarapíthat és kezelhet. Fürdés közben a pórusok kibontakoznak, kezdik a tüdő és a vesék aktív asszisztenseként fellépni, és javítják az anyagcserét. A fürdők segítenek a fogyásban.

Javasoljuk, hogy ne fogyasszon fürödést étkezés után, és 1,5-2 óra múlva. A hőmérséklet nem haladhatja meg a 37-38 ° C-ot, ne fürödjen többet 10-15 percig. A fürdő után a test ellazul, ezért jobb lefeküdni 30 percen keresztül. A fürdők gyakorisága heti 2-3 alkalommal.

Ajánlott kádak

A fürdő sós. Javítja az anyagcserét és nyugtatja az idegrendszert. A fürdő 1-2 kg tengeri sót vagy közönséges sót tartalmaz.

Fürdõ keményítõvel. Ez a fürdő simítja a bőrt, különösen a libabőrben és a kancsal felhólyagban. A fürdő 0,5 kg burgonyakeményítőt és egy evőkanál fenyőextraktust tartalmaz.

Gyógynövényfürdő. Összetevők: 25 g borókabogyó, levendulas virág, sárgarépa, kamilla és 50 g mészfehérje, borsmenta, kakukkfű. A füvet egy gézzsákba helyezzük, forraljuk két liter vízben, és tartsuk alacsony hõmérsékleten 30 percig. Az így kapott húsleves előkészített fürdőbe öntik. Az ilyen terápiás fürdők nemcsak megnyugtatóak, hanem olajos seborrhea, pattanások és pattanások terápiásak is. A tanfolyam 8-10 fürdő.

Tűlevelű-eukaliptusz fürdők. A fürdőhöz 3 asztalt, kancsó tűleveleket adunk. Kivonat és néhány csepp eukaliptuszolaj. Ez a fürdő élővilágot biztosít.

Tűlevelű fürdő. Összetétel: 3 asztal, kanál fenyő kivonat vagy tűlevelű brikett. Az idegrendszerre pihentető és nyugtató hatású.

Mézes fürdő : 60-100 g mézet oldunk 0,5 liter vízben, és fürdőbe öntjük. A méz összetétele élettani egyensúlyban van, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, baktericidek és aromás anyagok. A bőrön keresztül a méz abszorbeálódik, rugalmasabbá teszi, a vér által általánosan működik - erősítve, ideges izgalomtól mentesíti.

A méz-habfürdőt ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, de két sampon sapkával. A habban a gyógyszerek gyorsabban szívódnak fel, és a nyugtató hatás jobb.

A mézelő tűlevelű fürdő normalizálja az alvást és nyugtatja az idegrendszert. Előkészítés: méz 60-100g és 3 asztal. Kanál fenyő kivonat vagy brikett.

A mézes-zsálya fürdők az előzőhöz hasonlóan készülnek.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.