^
A
A
A

Push-up az izomépítéshez

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

5 lehetőség a push-up, hogy végre bárhol

Ne felejtsd el, amikor testnevelési osztályba mentél, és a tanár arra kényszerítette Önt, hogy a padlóra süllyedjen, és 20 nyomást gyakoroljon? Lehet, hogy egy szadista és egy zsarnok látszott rajta, és megesküdött, hogy többet nem tehetsz, ha végre megszabadulsz. De gondolkozz újra. Push-up - ez az egyik legalkalmasabb módja a mellkas izmainak szivattyúzására, nem beszélve a vállakról, a karokról és a felső hátról. Az alábbiakban bemutatunk 5 változatot a push-up, amely végezhető bárhol és bármikor. Ezen kívül néha találkozhat a régi tanárával. Nem akarod, hogy nevessen a sovány kezekkel?

A cél: 10-15 ismétlés az egyes feladatokról. A technika középpontjában áll: egyenes hát, behúzott has és fenék, hosszantartó mozgás és a kéz teljes kiegyenesítése.

  • Szabványos push-up: feküdjön a gyomrára, a kezét a váll szélességére, az ujjak várom. Nyomja össze magát egyenes kézzel, áthelyezve a test súlyát a tenyerére és lábujjaira. Le, és ismételje meg. A mellkas izmainak hangsúlyozásához tegye karjait a váll szélességénél; A hát és a tricepsz hangsúlyozásához tegye a kezét egy kicsit egymástól, hogy a hüvelykujj és a mutatóujj hozzáérjen.
  • Push-ups egy lejtővel: Arccal a falig körülbelül 70-100 cm távolságban, egyenes karok előtted. Hajtsa a kezét a falhoz. Lassan engedje le a mellkasát a falra, a lábak és a hátsó egyenes.
  • Tolja fel a lábát a székre: Támogatja a test súlyát a kezedben, tegye mindkét lábat mögött egy padra vagy egy székre. Csukja be a térdét, egyenesen, emelje le a mellkasát a padlóra, és tolja felfelé. Ismételjük meg.
  • Push-up: Helyezzen két padot vagy két szék azonos magasságú, egymástól távol eső ülésekkel, egyenlő a váll szélességével. Menj le a térdre, tedd a kezed az ülésekre, és igazítsa a lábadat mögötted, hogy egyenletesen átadja a súlyát a kezed és a lábad. Engedje le a felsőtestet az ülés alatt, a lehető legalacsonyabbra (nem kell fájdalmat éreznie). Tartson egy másodpercig, majd mássz fel a kiindulási helyzetbe. Ismételjük meg.
  • Push-up a térdtől: (Ez egy nehéz gyakorlat, először melegítsük fel az izmokat és fókuszáljunk a technikára). Tartsa egyenesen a hátát, térdre és tenyérre helyezze át a súlyt. Az egyenes karok váll szélessége egymástól. Lassan engedje le a felsőtestet a padlóra, a testnek egyenesen kell lennie. Emelkedjen a kiindulási helyzetbe és ismételje meg.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.