^
A
A
A

Gyakorlatok súlyzókkal

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ez a gyakorlat a súlyzók segítségével erősíti meg hátat - és nem csak. Javítja az izomviszketést a csípőben, megnyújtja a combcsontokat, miközben stabilizálja a fenék és a hát alsó részét.

Az eredmény: javult a sporton belüli állóképesség, ami stressz hátteret teremt, például a sziklamászás. További előny: a csípő izmainak állóképességének javítása megakadályozza a forma súlyosbodását hosszas, kimerítő folyamatok során. Adja meg a súlyzó húzza be a gyakorló programot, és kövesse őket egy hétig. Végezze el a húzást egy lábbal 2 héten át, és nyomja meg a prések a negyedik és ötödik héten. Csinálj 2 készletet 12-20 ismétléssel az állóképesség kifejlesztéséhez. Ha csak a hátsó izmok megerõsítésével foglalkozik, csak 8-12 ismétlõdést hajtson végre.

Könnyű szint: Súlyemelés húzással

Álló helyzet, tartsd súlyzókkal a csípő előtt, lábak kissé hajlított térdre. Hajlítsa előre, a mellkas csaknem párhuzamos a padlóval. Húzza a súlyzókat a mellkas aljára. Zárja be ezt a helyzetet, majd lassan engedje le őket, amíg a kezek teljesen kiegyenesednek.

Közepes: A súlyzó egy kézzel húzza meg egyik lábát

Ugyanazok a mozgások, mint a fő tolóerő, de csak egy kézben tartják a súlyzót, és egy lábon állnak. Csináld meg az ismétlések felét, majd vegye a súlyzót a másik kezébe. Miután befejezte a megközelítést, változtassa meg a lábát.

Komplex szint: egy lenyomott, egy kézzel húzódó prés, egyik lábán állva

A kezdet ugyanaz, mint az előző gyakorlatban, de felemeli a súlyzót, tartja a test közelében és egyenesen állva áll. Nyomja össze a súlyzófejet a fej fölött, zárja be, majd fordított sorrendben fordítsa vissza az eredeti pozícióba.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.