^
A
A
A

Átfogó gyakorlatok a romániai Yavorek István edzőtől

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A súlyemelők román edzője által használt súlyzók komplexei Yavorek István erősíti az egész testet és jelentősen felgyorsítja az anyagcserét. Ő teremtette őket a román olimpiai bajnokok kiképzéséhez, de élvezheti az eredményeket is: több izom, kevésbé kövér és gyönyörű kocka a gyomrában.

Gyakorlat

Csinálja a komplexeket hetente háromszor. Az 1. Komplexhez végezze el az egyes gyakorlatok 6 ismétlését, és pihenés nélkül folytassa a következő gyakorlást. A komplex 2-es számhoz hajtsa végre az egyes feladatok 3 ismétlését, és pihenés nélkül a következőre, a teljes 3 teljes körre. Amikor a fizikai alakja javul, növelje a körök számát.

A program

  • Függőleges húzás súlyzókkal
  • Jerk, felfelé tolva
  • Ugrik a guggolásban
  • Vontatás a lejtőn
  • Jerk, felfelé tolva

Felszerelés

Függőleges húzás súlyzókkal: Álló helyzet, térden kissé meghajlítva, emelje fel a súlyzókat, és egyenesen leemelt karokat. Ebben a helyzetben a könyökök kissé fordulnak kívülről, és a vállát enyhén leengedi. Nézzék egyenesen, a mellkas felemelkedik, a hátsó egyenes, a hasizmok feszültek. Hajlítsa a karját a nyakába, a súlyzóknak egymással szemben kell lenniük. A könyöknek közvetlenül a fülek szintjén kell lenniük. A felső pozícióban álljon a zokniban. Visszatérés a kiindulási helyzetbe.

Dühös felhajtással: Álló helyzet, emelje fel a súlyzókat. Vegye az eredeti pozíciót, mint a függőleges rudaknál, de hajoljon el előre, hogy a súlyzók térdben legyenek. Tartsa egyenesen a fejét és a nyakát. Ez a kiindulási helyzet. Most emelje fel a súlyzókat, mint a függőleges tornyokkal, de ne állj le a legmagasabb pozícióban; ehelyett csavarja ki a csuklót, hogy felemelje a súlyzók kinyújtott karját a fejeden. Így kell állni a lábujjaidon. Visszatérés a kiindulási helyzetbe.

Zymy in prisyade: Légy egyenes, hozd a súlyzókat a vállakra, a pálmák várom. Ha ezt a pozíciót tartja, a fej előretekszik, teljes csattogást készít, a csípő a padlóval párhuzamos. Amikor felkelsz, emeljétek fel a fejek fölött a karikákat, és a karjaid teljesen kiegyenesednek. Ennek során a lábujjaidra kell változnia. Visszatérés a kiindulási helyzetbe.

Vontatás a lejtőn: Álló helyzet, egy súlyzó kezében. Húzza ki a karját előtted. Kissé hajlítsa meg a térdét és hajlítsa a derekát úgy, hogy a test 45 fokos szögben legyen a padlóról. Amikor tested súlya a sarkokra koncentrál, ez a kiindulási helyzet. Anélkül, hogy megváltoztatnád a helyzetet - anélkül, hogy a testet elfordítanád - hajlítsa a karjait, élesen hozza a súlyzókat a hónaljodra. Lassan térjen vissza a kiindulási helyzetbe.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.