^
A
A
A

6 ok, amiért erős hasi izmokra van szükséged

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Megszabadulni a zsírtól, megszabadulni a problémáktól

Számos tanulmány kimutatta, hogy a nagy hasa nagy veszélyt jelent a halálos betegségekre. Ez a megállapítás nem okoz semmilyen kétséget.

Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint a 100 cm-nél nagyobb derék férfiak súlyos kockázatot jelentenek a szívbetegség és a cukorbetegség tekintetében.

A kanadai tanulmány az egészségre a szív, amelyen részt vett 9,913 évesek 18 és 74 év, úgy találta, hogy a tökéletes egészség, derék férfiak nem haladhatja meg a 88 cm-es (egy kicsit kevesebb a fiatal fiúkat, és egy kicsit több az idősebb férfiak). Ha a derék 88 cm-nél nagyobb, akkor nagy a kockázata, hogy két vagy több kockázati tényezőt alakítson ki a szívbetegségben.

Amikor a kutatók nézett egy olyan vizsgálat Orvosok Health Study, amelyen részt vett 22.701 férfi orvosok úgy találták, hogy a férfiak, akiknek derék több, mint 92 cm, szignifikánsan emelkedett a szívinfarktus veszélyét, szívinfarktus, melyek meghal vagy részlegesen sérült a szívizomhely elégtelen vérellátása. A nagy hasokkal rendelkező férfiak 60% -os kockázatnak vannak kitéve.

Természetesen az erős hasi izmok nem garantálják Önnek tökéletes egészségét, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy csökkentik a lipid szintjét a vérben, és jelentősen csökkenti a számos, nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Például Svédországban végzett vizsgálat szerint a rákos betegek kockázata a teljes nép körében 33% -kal magasabb, mint a karcsú embereké. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a vastagbélrák, a vesék vagy az emésztőrendszer minden harmadik esetét túlsúlyos vagy ülő életmód okozza.

A túlzott hasi zsír jelenléte különösen veszélyes. Az a tény, hogy a rák a sejtekben a sejtosztódás során előforduló mutációk eredményeképpen következik be. A zsírlerakódások a hasban impulzust adnak a szervezetnek, hogy hormonokat termeljenek, amelyek felgyorsítják a sejtek felosztását. Az aktívabb sejtosztódás a sejtmuta- táció magasabb kockázatát jelenti, azaz nagyobb a rák kialakulásának kockázata.

A karcsú derék megvédi Önt az egyik legfontosabb betegségtől - a cukorbetegségtől. Gyakran ennek a betegségnek az oka éppen a derék zsírlerakódása.

Téves gondolat, hogy a cukorbetegség csak a finomított cukor magas bevitelének következménye, mint például a csokoládé vagy fagylalt. De a cukorbetegség is előfordulhat évek óta az étkezési élelmiszerek magas szénhidrátok, amelyek könnyen átalakulnak a cukor - ezek a termékek, mint a kenyér, tészta vagy burgonyapürével.

Ha egy kenyeret vagy egy tésztát eszel, ugyanolyan hatást gyakorolhat a testére, mint egy fagylaltcsomagot: töltse meg a "cukor kalóriát". Kalória, hogy nem lehet elégetni, fordult a zsírsejtek, amely kitölti a gyomrot és betegséget okoz, hogy ha nem kezelik, akkor vezethet impotencia, vakság, szívinfarktus, stroke, amputáció és halál. És tényleg tönkreteheti az életét.

Az elhízás a felső testrész - ez is a legfontosabb kockázati tényezője az obstruktív alvási apnoe, olyan állapot, amelyben a lágy szövetek a torok hátsó részén súlyosan gyengíti (nem) alvás közben, blokkolja a levegő áramlását. Amikor ez megtörténik, az agy jelet ad arra, hogy felébredjen, és újra lélegezni kezdjen. Ha egy újabb napot veszel, ugyanez fog történni, és ez éjszaka több száz alkalommal megy keresztül. Végül álmos leszel, és nem kapod meg az alvás mennyiségét a szervezetnek. (Nem fogod emlékezni arra, hogy folyamatosan felébredtél: csak arra kíváncsi, miért olyan rosszul érzed magad 8 óra alvás után).

A zsír szerepe az, hogy zavarhatja az izmok munkáját, amelyek a tüdőt szellőztetik és levegővel töltik be, ami megnehezíti a légzésedet. Ausztrál kutatók tanulmányozták 313 súlyos elhízás és úgy találta, hogy 62% -a, akiknek derék volt, több mint 125 cm súlyos alvási rendellenesség, és 28% -a elhízott emberek kisebb derékbőség (100-125) alvászavar. A felesleges testsúly számos más olyan betegség kockázatát is magában hordozza, amelyek megakadályozzák az éjszakai alvás állapotát, beleértve az asztmát és a gastroesophagealis refluxot.

Holland kutatók, akik tanulmányozták közel 6000 ember, úgy találta, hogy még azon derék egyenlő a teljes 94-102 cm, meglehetősen nagy a kockázata a légzési problémák, beleértve a zihálás, a krónikus köhögés és légszomj.

Mindezek a tényezők ördögi kört alkothatnak: a hasi zsír rossz alvást eredményez. A rossz alvás a nap folyamán gátlást okoz. A fáradt és lankadt állapotban a szervezet gyors energiaforrást igényel, ezért nagy kalóriatartalmú gyorsételeket választ. Az ilyen táplálék a hasi zsír felhalmozódásához vezet, ami ... Jól megértette.

Röviden, minél kisebb a derék, annál kevesebb egészségügyi kockázatot jelent.

  • Erős hasi izmok javítják a szexuális életet

A nők azt állítják, hogy a legszexisebb az agy: a férfiak szerint ez a szerv kissé alacsonyabb. Ezért álljunk középen, és koncentráljunk arra, ami nagyon fontos a minőségi szexuális életben.

Nem tudod javítani, hogy milyen természet jutalmazott neked (bár a hasi izmok étrendje akár enyhén javíthatja a férfi nemi szervek méretét), de javíthatja képességeit. Gondold végig, hogy a következő előnyök hogyan segítenek a szexuális élet javításában.

Fokozott energia. A szexuális viszonyt nem a lábak izmok végzik; a test központi részéből származnak. Erős hasi és ágyéki izmok energiát és erőt adnak, hogy új pózokat próbáljunk ki, és megtartsuk a régi formákat, és irányítsuk a mozgásait is, ami fontos az Ön öröme és partnere örömére.

Javított erekció. Nem titok, hogy a férfiak egy jelentős része különböző erectilis diszfunkciót mutat. Bár ez a probléma különböző tényezők hatására jelentkezhet, az egyik fő oka az alultápláltság.

Sajtburger és egyéb káros élelmiszerek vezet eltömődött artériák, így ha szenved az elhízás, a zsírlerakódás, hogy létrejöjjön a vérerek károsodása, nem csak a szív és az agy, hanem át a hajók a nemi szervek. Az artériák belsejében plakkok képződnek, megakadályozva a véráramlást.

Nincs kémiai diplomája annak érdekében, hogy megértsük ezt az egyenletet: a megnövelt zsírtartalom korlátozott vérkeringést jelent. A korlátozott vérkeringés lelassulást (vagy erekció hiányát) eredményezi, ami bonyolítja az életünket. (By the way, az eltömődött vérerek ugyanolyan hatást gyakorolnak a nőkre, és a kenés, az érzékenység és a szexuális öröm szabadulásának csökkenéséhez vezetnek).

További centiméter. Amikor egy férfi és intim egészségére gondolok, a zsír a testének egy távoli tükröt jelent: a tárgyak kisebbek, mint valójában. A férfi nemi szervek átlagos hossza nyugalmi állapotban körülbelül 7,6 cm, de annál vastagabb, annál kevésbé tűnik. Ez annak köszönhető, hogy a hasi üreg alsó részénél lévő zsír felhalmozódik a pénisz alapjain. Ha csak 7 kg zsírt dobol, akkor akár 1,3 cm-t is adhat hozzá. Technikailag a nemi szervek nem fognak növekedni, de csökkenti a zsírtartalmat, ami körülveszi azt, így vizuálisan növelheti.

  • Erős hasi izmok megvédenek a sérülésektől

Gondolj a test központi elemére, mint egy épület héjára. Nem akarja, hogy a test alapja száraz, törékeny fa vagy szalma legyen. Azt akarja, hogy erős acélból készüljön, amely védi azokat a sérüléseket, amelyekből soha nem védheti meg a hasi zsírt.

Gondolj a katonai tudósok azon állításaira, akik az erős hasizmokat összekapcsolják a sérülések megelőzésével. Miután 120 katona tüzérségi a szokásos hadsereg vizsgáltuk testedzés, amely tartalmazza felülés, fekvőtámasz és fuss 2 mérföld, tudósok egész évben terepgyakorlatok vizsgált sérülések és betegségek (mint például a hátfájás és íngyulladás Achilles-ín). 29 férfi, aki a legtöbb guggolást végezte (73 perc 3 percen át) ötszörösére csökkentette az alsó test sérülésének esélyét, mint azoknak a 31 katonának, akik alig tettek 50 ülést. De ez nem a legmeglepőbb.

Férfiak, akik jól teljesítettek a push-up és fuss 2 mérföld, ugyanaz volt a kis kockázatú sérülések, ami arra utal, hogy egy erős felsőtest és a kitartást a keringési rendszer nem rendelkezik, hogy sok minden a szervezet számára, hogy fenntartsák ép. Az erős hasi izmok biztosítottak valódi védelmet.

A többi izomtól eltérően az erős központi izmok befolyásolják az egész test működését. Akár síelni, vitorlázni, játszani a gyerekekkel, vagy becsapni a barátnődet, a hasi izmok a legfontosabb izmok, amelyek védik Önt a sérüléstől. Minél erősebbek, annál nagyobb a biztonsága.

  • A hasi izmok erősítik a hátat

Van egy barátom, aki évente 2-3 alkalommal problémái vannak hátán. Ami mindig ugyanazon a helyen történik - csak valami furcsa helyzetben alszik el, vagy túl gyorsan felkel a székéből. Egyszer hátrálta a hátát, és megpróbált eljutni az autójának hátsó ülésére, hogy vegyen valamit, amit a lánya eldobott. Olyan éles fájdalmat éreztek, hogy a földre esett.

A problémája nem beteg volt; csak gyenge hasi izmolt. Ha rendszeresen megrázta őket, akkor nem lenne az egyik millió ember, aki minden évben hátfájásban szenved. (By the way, ő kezdett csinálni hasi gyakorlatok, és néhány hét után a hátfájás eltűnt).

Mivel a legtöbb esetben a hátfájdalom a gyenge központi izomokhoz kötődik, a hasi izmok gyakorlása lehetővé teszi számos hátprobléma megoldását. A központi izmok nem működnek elszigetelten; a teste összefonódik, mint egy web, beleértve a gerinchez való csatlakozást is.

Ha gyenge hasizmok vannak, akkor a gluteális izmok, valamint a hát és a láb izmainak kompenzálniuk kell a hasizmok munkáját. Így a hasizmok, ahogy az, az izom többi részét vezetik, és ez a gerinc destabilizációjához vezet, és idővel fájdalmat okozhat és nyújthat hátat - vagy még súlyosabb hátproblémákat.

  • Erős hasi izmok enyhítik a fájdalmat

Az életkorral gyakran az ízületi fájdalmakkal szembesülnek - leggyakrabban a térdben, a lábakban és a bokában. De a fájdalom forrása nem feltétlenül gyenge ízület; az ok lehet gyenge hasizmok - különösen akkor, ha sportban vagyunk, a professzionális golftól a labdarúgó-mérkőzésekig a hétvégekkel barátokkal.

Sportolás során a hasi izmok segítenek stabilizálni a testet a mozdulatok megkezdése és a fékezési mozgások során, például a futballpályán vagy a teniszpályán a mozgás irányának megváltoztatása. Ha gyenge hasizmok vannak, az ízületek felszívják a mozgások teljes erejét.

Olyan, mintha egy trambulinra ugrotnánk. Ugorj a trambulin középpontjába, és elnyeli a súlyodat, és a levegőbe dob. Ugorj a trambulin szélére, és elrontod az ugrást.

A tested olyan, mint ez a trambulin, a hasi izmok a trambulin középpontja, és a szalagok a trambulin szélén vannak. Ha a hasizmjaid elég erősek ahhoz, hogy felszívja a hatást, sportolás közben nem lesz gondod. Ha nem elég erősek, az ízületek sokkal nagyobb terhelésűek, mint amennyire képesek ellenállni.

Azok azonban, akik nem gyakorolnak, ugyanazokat az előnyöket kaphatják az erős hasi izmoktól. A holland tanulmány, amely részt vett mintegy 6000 ember azt mutatták, hogy a férfiak, akiknek derékbőség több, mint 102 cm nagyobb valószínűséggel ütköznek a szindróma a North (aszeptikus nekrózis a sarokcsont), amely fájdalmat okoz a láb, valamint a carpalis alagút szindróma, a kéz és a csukló fájdalmas betegsége. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a szindrómában szenvedő emberek 70% -a túlsúlyos.

  • Erős hasi izmok segítenek nyerni

Ha golfot, kosárlabdát, csigát vagy más sportot játszik le, amely mozgást igényel, a test legfontosabb része nem a mellkas, hanem a bicepsz vagy a láb. Ezek a központi izmok - a törzs és a comb izmai.

A hasizmok erősítése lehetővé teszi, hogy jobb eredményeket érjen el a sportban. Ha olyan sportokat játszol, amelyek olyan durva mozdulatokat tartalmaznak, mint a tenisz és a kosárlabda, az erős hasi izmok nagyban növelik a játékot.

Bár a sportolók szeretik a sebességről beszélni, valójában a sport sikere nem függ a sebességtől. Ez a gyorsításról és lassításról szól. Milyen gyorsan tudsz kötőjelet mutatni az A pontra és abbahagyni a B pontot? Nem a lábad, hogy irányítsd; hanem a hasi izmok.

A tudósok úgy döntöttek, hogy a hasi izmok elsősorban az ilyen sportmozgásokban vesznek részt. Minél erősebbek, annál gyorsabban elkapja a labdát.

  • És valami mást ...

Mindez kiváló ok arra, hogy kövessük a hasi izmok étrendjét. De itt van a fő oka: ezt a könnyű programot enni fogod, és minden nap enni fogsz.

Ez a program segít a testsúlycsökkenésben a lehető legegyszerűbb módon: a szervezet belső folyamatainak megváltoztatásával és olyan termékekkel való összpontosításra, amelyek a szervezetet zsírégető gépgé alakítják.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.