^
A
A
A

A szexuális aktivitás intenzitása

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szexuális aktivitás intenzitása fontos, de nem a fő, indirekt mutató, csak közvetetten jellemzi az úgynevezett normális szexuális életet.

A norma fogalma a szexológiában az egyik elégtelenül kidolgozott kérdés. Hosszú ideig ezt a normát meghatározott digitális adatokkal azonosítottak a szexuális aktusok számának egy bizonyos időtartamára és a nemi közösülés időtartamára, ami különböző hibákhoz vezetett és számos iatrogénhez vezetett.

  • "Normák" a szexuális élet intenzitása

Az ókortól napjainkig számos kísérletet tettek arra, hogy a szexuális élet intenzitásának néhány normatív normáját kidolgozzák. Tehát a Zoroaster (Perzsia) 9 nap alatt 1 alkalommal kórokozott. Salamon és Mohammed a házas nők számára az ő korukban egy 3-4 hónapos időtartamú normát követett el, ha nincs különösebb oka a szexuális aktivitás ideiglenes tartózkodására. A szakmától függõ legrészletesebb normákat a Talmud jelöli. E szerint a szent könyv, a fiatalok nélkül határozott foglalkozás lehetővé tette, hogy a közösülés minden nap, kézművesek és munkások - heti 2 alkalommal, a tudósok - 1 alkalommal hetente, vezetékek lakókocsi-1 havonta egyszer, a matrózok - 2-szer egy évben. Mózes átlagértéke (a Biblia) havonta 10 coitus. Majdnem ugyanazok a normák, amelyeket az evangélikus vallásban találkozunk. Martin Luther hetente 2 coitus normát tartott.

Magukban a "ritkán" és a "gyakran" szavak relatívak és függenek az egyes betegek értelmezésétől. Tehát ugyanaz a kérdés: "Milyen gyakran szexuális kapcsolatban vagy?" - Egy betegtől hallja: "Nagyon gyakran, szinte minden évtizedben", és egy másiknak: "Nem gyakran, vannak olyan napok, amikor nem több, mint egyszer." Nyilvánvaló, hogy a szexuális élet intenzitása és egy nõ hozzáállása önmagában széles határok között ingadozhat.

Tehát a könyv „Pszichoterápiás” D. Müller-Hegemann mondja, hogy megfelelően Schulz-Hencke, képes orgazmus a férfiaknál értéke 1 coitus havonta akár 3-szor egy nap, és a nők számára - 1 coitus 2-3 hónap legfeljebb 1 alkalommal éjszakánként. Az adatok D. Müller-Hegemann, nem kétséges, jelentősen csökken. Mind a férfiak és a nők, bizonyos esetekben ez a képesség lényegesen magasabb. Így GS Vasilchenko azt jelzi, hogy a maximális számú orgazmus férfiak 6,8 ± 0,52 naponta.

A tudományos és a fikciós szakirodalomban leírt maximális férfi túlsúlyokat adjuk meg.

V. Andreev monográfiája egy mór nemesembert említ, aki három napja alatt szexuális kapcsolatot tartott a hárem 40 feleségével.

Julius Caesar rendkívül erős szexuális ingerlékenységgel rendelkezett. Sok nővel párhuzamosan élt. A szeretőinek sok római szenátor, királyné (egyiptomi királynő Kleopátra és Mauritán Eunya) voltak. Kleopátrából volt egy fia, és hosszú szolgálati asszonya, Servilia, Brutus anyja hozta Caesart és lányát, Juliát a Harmadiknak. Tribune az emberek Caius Helvius Cinna is írt és készített törvényjavaslatot megengedő Caesar szabadon közösült a nők Róma, látszólag számának növelése utódok a nagy Caesar. A Caesar ellenségei, akik az ilyen heteroszexuális promiszkuitás mellett, a passzív pederasztia széles körben elterjedtek. Így lépett a történelem, a kifejezés a római szenátor Curio az idősebb, aki beszédében azt mondta, hogy Julius Caesar „Omnium virorum mulierum est et omnium mulierum vir”.

Szászországi és a lengyel király választója II. Augustus 700 férj férje és 354 gyermeke apja. Augustus II Erős kapott a becenevet, ahogy viccesen tört patkó, lelapul a kezében csészék és tányérok, hengerelt ujjai, mint a papír, erős porosz tallér. Elmondása szerint az éjszaka során öt lovagot látogatott el.

A görög mitológiában ismeretes a herkules tizenharmadik emléke, melyet az Evrasfei míbézi király parancsolt 40 éjszaka alatt megtermékenyített. Más források szerint Hercules ezt a kitüntetést akkor érte el, amikor még nem volt 20 éves, Thespian király kérésére, akit ő sugárzó tisztaságával és hírszerzésével fogadott el. Thespies szó szerint könyörgött Herculesnek, hogy adjon örököseit 50 lányának. Hercules egyetértett, és 9 hónap alatt a hercegnők 51 csecsemőt szültek (az egyik ikre született). Igaz, meshterházi Lajos magyar történész kétségbe vonta, hogy mindez egy éjszaka történt, és ezt a részletet "Hercules kultuszával" magyarázta.

G. S. Vasilchenko egy negyvenkét éves szobrászot figyelt meg, aki sok éven át legalább 6-7 ejakulációnak kellett lennie. E nélkül nem tudott kreatívan dolgozni. GS Vasilchenko idézi a Kinsey-jelentést, amely szerint egy ügyvéd 30 éven keresztül átlagban több mint 30 ejakulációt jelent hetente.

Gyakorlatunk során többször találkoztak olyan nőknél, akik naponta 8-10 szexuális kapcsolatot tartottak, és havonta 80-100-at kértek.

Havelock Ellis beszámol egy falusi lányról, akinek 25 kollégája és fiúja volt a sorsa, anélkül, hogy ártana volna a pszichéjének. Természetesen a legnagyobb szexuális túllépések a professzionális prostituáltak arányára esnek. Lawson így ír egy Marques-szigeteki nőről, aki egy éjszakára 103 embert szolgáltatott.

Meg kell jegyezni, hogy a nők egy része, amelynek egy orgazmus azonnal megkapja majd a második, majd a harmadik, és így tovább .. Betegeink között voltak a nők, akik a lehetőséget, hogy szerezzen akár 10 vagy több orgazmusa egy szexuális aktus (vagy egy sor orgazmus multior- gastichnost, superpotentnost). Számos gyönyörű példát adunk.

LY Yakobzon és IM Porudominsky normálisnak tekinthető coitus 1 3-4 naponként, NV Ivanov, "a relatív orvosi norma" az emberek 34-35 év - 2-3 coitus hetente, SA Selitsky ugyanaz a 2-3 coitus hetente "maximális normát" tart.

V. Hammond sokkal szigorúbb normákat javasolt. A mindennapi coitusnak a legerősebb és egészséges férfiak számára is felesleges volt. Elmondása szerint, a coitus heti 2 alkalommal is túlzásokat és a legtöbb ember vezet a korai elvesztése, szexuális képességet. Nyilvánvaló, hogy egy Hammond ilyen irreális szemlélete az akkoriban az angliai viktoriánizmus erkölcsi kifejezésének tekinthető. Hammond szerint az embernek legalább 21 évig meg kell kezdenie a szexuális életet. 21-25 éves korig 10-12 napon belül, 25-40 évig - hetente egyszer meghatározza a norma-1 koitetet. D. Müller-Hegemann eredmények nagyon érdekes adat Davis, töltött profil között 1000 felsőfokú végzettségű nők 2% -a nő volt 1-2 coitus éjszakán, 1 alkalommal éjszaka - 8%, az aktus alatt 2-33%. 1 hetente egyszer - 45% és 1 hónapig - 12%.

Jelenleg a GS Vasilchenko helyesen rámutat arra, hogy a szexuális élet jelentős intenzitása a norma, hiszen az intenzitás maga függ a biológiai, a pszichológiai és a társadalmi természet számos okaitól. A funkcionális gerinc impotenciának a modern szexopatológiában való elutasításával kapcsolatban, amely a gerincvelő idegcentrumainak kimerülésének tulajdonítható, a kurtózis fogalma szűkülett és más értelemben vett szerepet kapott.

Ugyanez mondható el a modern nézetek maszturbáció. Nem tagadva néhány káros pszichológiai hatásai maszturbáció, mint egy zárt onanist társadalmi kapcsolatok (autization), merítés önvizsgálat, különösen az arra hajlamos fiatalok psychasthenic személyiségjegyek, rendkívül érzékeny és zavaró, mindenképpen azt mondják, hogy semmilyen káros hatást maszturbáció nem és ez általában megszűnik az elején a rendszeres szexuális életet.

A régi szexológiai szakirodalomban a maszturbáció okozta károkat a pestis és más járványok következményeivel hasonlították össze. A maszturbációhoz, az epilepsziához, a skizofréniához és a neuraszthénához közvetlenül kapcsolódó betegségek említésre kerültek. A leghosszabb vélemény az volt, hogy a gerinctelen impotenciával rendelkező férfi maszturbációjának oksági összefüggései vannak, és a női onanizmus - a frigiditás, a nymfománia, a külső nemi szervek betegségei.

Tissot úgy gondolta, hogy a maszturbáció gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. Rohleder még azt is feltételezte, hogy 100 olyan nőből, 95-ből, akik valaha is maszturbáltak, Delaïde azt is hitte, hogy a maszturbáció ugyanolyan gyakori a nők és férfiak körében. II Mechnikov a Studien uber die Nates des Menschen-ben azt mondja, hogy a lányok sokkal kevesebb fiúkat maszturbálnak, ezt a szexualitás későbbi megjelenésével magyarázzák. M. Mar-gulis idézi Gutseit-t: "Szinte minden 18-20 éves lány, aki nem szexuális kapcsolatban áll, maszturbálást folytat." IL Botneva megfigyelt egy pácienst, akinek naponta tizenöt masturbáló orgazmája volt. K. Imelinski (Lengyelország) szerint a lányok maszturbációját az esetek 44,8% -ában észlelték. Más országok kutatói hasonló adatokat mutatnak be.

A szexuális élet minőségi oldalára a legsúlyosabb figyelmet kell fordítani, a nők teljes élethosszúságát a következő mutatók alapján kell meghatározni:

  • a fiziológiai orgazmus jelenléte egy nőben minden egyes szexuális közösülés után, vagy legalábbis a szexuális aktusok 75% -a után;
  • jelenlét a pszichoemotikus orgazmus azonos korlátain belül (mindenképpen az együttélés első tíz évében);
  • a többszervezeti igény (orgastic series) kielégítése, ha van ilyen. Ebben az esetben kóros állapotokat kell kizárni, nevezetesen nymfománia;
  • a házastársak elfogadhatósági tartományainak egybeesése és más típusú szexuális diszharmónia hiánya;
  • gondoskodni kell a megfelelő terhességi védelmi rendszerről, megőrizve a női nemi szervekben a spermagyűjtés lehetőségét.

E mutatók jelenlétében a szexuális aktusok gyakorisága, véleményünk szerint, nem jelentős.

Egyes szerzők úgy vélik, hogy az általános elégedettségű (elégedettségű) nőben az orgazmus hiánya nem sértheti jelentősen szexuális életét.

A szexuális aktivitás intenzitását befolyásoló tényezők közül említjük a férfiaknál a szexuális aktivitás korai megjelenését, ami néha az intenzitás gyorsabb csökkenéséhez vezet. A szexuális aktivitás korai fellépése a nők esetében a nemi erőszak vagy a túlságosan korai házasság nélkül szerzett szeretet (keleti országok) esetén a libidó csökkenéséhez vagy teljes elnyomásához, a szexuális élethez való idegenkedéshez vezethet.

VA Kiselev és Yu. G. Zubarev, miután 186 fagyos nőt megvizsgáltunk, megjegyezzük, hogy minél előbb egy lány kezd szexelni, annál nagyobb a frigiditás aránya. Hiper-szexualitás esetén a szexuális aktivitás korai fellépése egy nő szuperpotenciálához vezet. A túlzott fáradtság, a testi és lelki gyengeség a szexuális aktivitás intenzitásának csökkenéséhez vezet.

A szexuális élet intenzitása befolyásolja a szakmát, bár nincs egyetértés ebben a kérdésben. Egyes szerzők azzal érvelnek, hogy a mentális munkaerő csökkenti a libidót és a hatékonyságot. Különös jelentőséggel bír a matematikához kapcsolódó potenciális kutatók csökkentése. Poussais már 1836-ban azt írta, hogy a matematikai problémák elnyomják a szexuális hatékonyságot, és G. De Coux és M. St.-Arge azt tanácsolják, hogy vegyenek részt a matematikában a figyelemeltereléstől a túlzott szexuális izgalomtól. Ugyanezt a véleményt osztotta meg V. Hammond. G. De Coux és M. St.-Arge példát mutatnak egy olyan matematikusra, aki sohasem tudta befejezni a koitetést, mert az orgazmus előtt hirtelen felvetette a geometriai problémát vagy egyenleteket, amelyekkel éppen elfoglalt volt azon a napon.

NV Sletov vizsgálva 67 esetben a férfi impotencia kezelés, amely hatástalan volt, úgy találta, hogy voltak köztük 12 tanár matematika, 4 mérnök, teoretikus, csillagász 1, 10 könyvelők, 16 mérnök és könyvelők és pénztárosok 5. Így a 67 sikertelenül kezelt, impotenciában szenvedő beteg közül 48 a matematikához kapcsolódott.

PI Kovalevsky, éppen ellenkezőleg, úgy vélik, hogy az egészséges férfiak, akik a szellemi tevékenység, a helyes táplálkozás és a megfelelő működés nem csak figyelhető impotencia, de még ott is megnövekszik a szexualitás, és csak a túlzott szellemi fáradtság, különösen a gyenge és alultáplált egyének, vezet a hatékonyság csökkenéséhez.

S. Schnabl szerint a szellemi munkát végző nőknek nagy a koitetlensége, erősebb libidó és jobb kapcsolat a partnerrel.

Adjuk meg néhány adatot a szexuális közösülés intenzitásának az egészség állapotára gyakorolt hatásáról, sőt arról is, hogy milyen lehet a haláleset a szexuális közösülés során és után. A tuberkulózisban szenvedő betegeknél rendszerint a libidó és a szexuális reakciók jelentősen nőttek az egészséges emberekkel szemben. Vannak olyan esetek, amikor a szexuális közösülés során a vérnyomás emelkedése veszélyes hemoptizist eredményezett az ilyen betegeknél.

Az ateroszklerotikus események idősebb korosztályában a kóros állapot fokozódása és az agyi vérellátás megváltozása katasztrófához vezethet, amely halálos kimenetelű lesz a stroke vagy az embólia következtében. Az orgazmuskor hirtelen haláleseteket "édes halál" (la mort douce, tod susse) hívták. Pandu halála a felesége, Madola karjaiba az ősi indiai könyv írja le. A hunok Attila hatalmas királya meghalt a kelés alatt egy nagy hajótörés miatt. 1909-ben és 1912-ben Lipa Bey két műve jelent meg a témában a német sajtóban. Max Marcuse azt írja, hogy a la mort douce esetei nem ritkák napjainkban. Úgy vélte, hogy az ilyen hirtelen halálozások legnagyobb statisztikája a rendőrség levéltára, ahol a bordélyok halálának nyilvántartását tartják.

Német szexológus (M. Marcuse et al.) Tartották a klasszikus példa egy ilyen leírás található az irodalomban a halál látható esetben az új E. J. Hof-mann „Das Freulein von Scuderi”. A leírt esetben ez a regény arra utal, hogy „tod a sexuallen Affekt”, de alkalmas a la mort douce hisszük leírását halála Dr. Emilion Gordes a történet kortárs brazil író Jorge Amado, „Teresa Batista fáradt harc.”

Mint jeleztük, ezek a test általános reakciói a nemi viszonyt illetően sokkal hangsúlyosabbak a férfiaknál, mint a nőknél. Úgy ítélték meg, hogy az 1a mort douce esetei a férfiak kizárólagos előjoga, de sikerült megtalálni az orvosi szakirodalomban egy nő la mort douce esetét. M. Fieschsoobschal egy nő '51, egy párszor, hogy szülni, szenved cukorbetegség és a szívbetegség, hogy hirtelen meghalt (valószínűleg tüdőembólia) után néhány perccel azután, hogy a durva szex.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.