^
A
A
A

Erogén zónák: a nemi közösülés előkészítő periódusa

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az eogén zónákat bőr- vagy nyálkahártyáknak nevezzük, amelyek irritációja szexuális izgalmat okoz. Az erogén zónákon kívül ezeken a területeken kívül a látás, a hallás, a szag, az érintés és az ízek is hozzájárulnak a szexuális izgalom kialakulásához, stabilizálásához és intenzívebbé tételéhez.

3. Freud és a diákjai a felnőtt ember erogén zónáit tekintették a szülés hosszú távú szexuális fejlődésének végeredményévé. Így Freud ötleteinek megfelelően az újszülöttnek a test teljes felülete egy folyamatos erogén zóna (az egész bőr "erotikus"). A gyermek állítólag "szexuális örömmel" érzi magát, hogy megérintse testének bármely részét. A jövőben, „infantilis szexualitás” egy sor szakaszában, amelyben az előtérben különböző erogén zónák (orális, anális), és a változás irányát a szexuális vágy (autoerotikus, homoszexuális, heteroszexuális). Az érett szexualitásra a nemi vágy heteroszexuális irányultsága és a genitális erogén zónák vezető szerepe jellemző. A szexualitás fejlődésének vagy regressziójának megállítása Freud szerint az erogén zónák (orális, anális) gyermekek arányához vezet. Szerint támogatói Pszichoszomatikus Medicine, bőrbetegségek (ekcéma, dermatitisz, pszoriázis), és a nyálkahártyákon (stomatitis, bronchitis, vastagbélgyulladás, stb) lehet alapozni szexuális konfliktus. Ebben az esetben a bőr és nyálkahártyák bizonyos területeinek "elválasztása" (viszketés, trofikus változás stb.) Fordul elő.

V. Zdravomyslov kidolgozta a női erogén zónák elhelyezésére vonatkozó rendszert. Ezek a zónák különböznek a gerjesztés intenzitásában, pszichológiai tartalmában. Egyidejű stimulálása több erogén zónák, amint azt AM Svyadosch vezethet egy összegzése tetteikért, és az elnyomás számos más területen. Az erogén zónák ektopia és heterotópiájának jelenségei figyelhetők meg. Az ektopia a zóna leállítása, az eredmény teljes hiánya, ha ki van téve (EP = 0). A heterotopia az erogén zóna átadása, annak megjelenése, ahol korábban nem létezett. Ritka esetekben leírtak ki nagyszámú erogén zónák, nehézségekhez vezető vezető előzetes időszak petting, mert kellett találni egy érvényes erogén zóna található néha meglehetősen szokatlan. Ezen kívül van egy fajta túlérzékenység erogén zónák (folyamatos vagy bizonyos időpontokban a menstruációs ciklus), amely zónában az irritáció nem kíséri egy érzés, élvezet, érzékiség, és másrészt, kellemetlen érzést vagy fájdalmas.

 • Száját. Ajak csók       

A csók történelme az ókorra vezethető vissza. Az ajak csók megjelenésének elmélete és hipotézisei sokak, a probléma szentelt monográfiák megjelentek. A labiális csók fiziológiájának elemzése során a kutatók három fő tényezőt különböztettek meg: érintés (érintés), íz és illat. Különböző szerzők, előnyben részesítve az egyik vagy másik tényezőt, ennek megfelelően építik hipotézisüket egy csók megjelenésére. Tehát a szerzők egy része, akik a legfontosabb szerepet játszanak, úgy vélik, hogy a szerelmi csók primitív simogatásból származik - csókolózzák gyermekeit és szoptatják az anyja mellét. Ennek a véleménynek a támogatói úgy hiszik, hogy először a csók egy ösztönös kapcsolat volt, és csak később, szexuális érzést okozva, erogén jelentőséggel bírt.

Ezt a véleményt egy másik ellenzi, amellyel a csók egy szexuális cselekedetből érkezik, amely barátságot és imádatot fejeznek ki. Az ilyen különféle nemű emberek ilyen foka fokozatosan elősegíti a közeledést, és nagyszerű lehetőséget biztosít a szexuális intimitásra.

Néhány szerző látja a vezető oldalt a csók során felmerülő ízérzékekben. Van de Velde azt írta, hogy még az ókori rómaiak is jóak voltak a szeretteik csókjainak ízlésének meghatározásában. Véleménye szerint a nem fájdalmas harapások a csók szokásos technikája. A férfiaknál az ilyen harapások kedvelt helye a bal váll vagy a kulcscsont feletti terület, a nőknek van egy nyaka (bal oldala) és a test mindkét oldala. Nagyon függ a házastársak növekedésétől és helyzetétől. Van de Velde szerint a szerelmi játékban való harapás hajlamosabb a nőknél. Ezek a szerzők nagyszerű kapcsolatot találnak az emésztőszervek és a szexuális szféra között, az íz és a szeretet között.

És végül a szerzők harmadik csoportja szerint a szaglás érzete a csók fő tényezője. Természetesen az ókori szag érzékelése sokkal nagyobb szerepet játszott, mint most. A civilizáció és az urbanizáció fejlesztésével egyre kevésbé fontos szerepet játszik a modern emberek szaga, de ezt részletesebben az "Orr és szag" című részben részletezzük.

Amint az várható volt, az értékelés a zóna nem kell kérdőjel, mivel majdnem minden nő valaha megcsókolta, és így tudják, hogyan kell eljárni megcsókolja. Sőt, mindössze két térképnek van kérdése. Az egyik betegnél évekig szenvedett ínysorvadás és a fekélyes stomatitis és félt megfertőzheti férje egy csók volt, a másik egy éles, kellemetlen szag a száj és az orr, és amikor hozzáment simogat mindig elfordult a férjétől. Azt várhatnánk, hogy a száj a túlnyomó része az esetek nagyon izgalmas lesz a nők, sőt, kiderült, hogy a stimuláló hatás nyilvánul meg különböző mértékben, kevesebb, mint 50% -ában. 105 nő csók kellemes volt, de nem izgatott, és 73 beteg teljesen közömbös volt hozzájuk. 25 nő csók volt kellemetlen vagy undorító. Az ajkak csókolózásakor éles izgalom 400-ból (20%) csak 80 nőt tapasztalt. Gyakran a nők szájukat szájon át használják, mind heteroszexuális, mind homoszexuális kapcsolatot.

 • nyelv

Ovid Nazon az "Amores" című könyvében ("Love Songs") határozottan elősegíti a nyelvi csókot. Nyelvi, nyelvi csókot énekelnek a régi antik és a modernitás sok költőjéből.

Ez egy szelíd francia csók, amelyben a nyelv csak enyhén csak megérinti a partner ajkát, és a durva indiai Samyana - a nyelv forgása a másik szája, ez a nyelv német nyelvvel való érintkezése. Azt is nevezik mély, forró. Az indiai "Kamasutra" Vatsyayana és a "Tudomány a szeretet" Ovid Nazon különböző típusú csókok. Az Ovid Nason számos higiénikus tippet ad a nőknek ebben a kérdésben (a sérült fog éles pereme sérülhet a másik nyelvén, és a kellemetlen szag a szájból mérgezi a csók édességét). V. Du Sosses egész monográfiát szentelt a csók tudományának. Van de Velde azt írja, hogy nyelv nélkül nincs igaz szerelmi csók, mert ez a szerv általában a csók változatosságának egyik legfontosabb eszköze. A csók a legszigorúbb irritáció, amikor a nyelv csúcsa finoman csikorgatja az ajkakat és a partner nyelvének csúcsát.

Úgy tűnik, hogy a nyelvi csóknak így a legnagyobb szexuális izgalmat kell adnia. Az elemzésből kiderül, hogy 111 nő (27,7%) nem tudott ilyen csókok létezéséről, 46 nő csókolt "a nyelvvel", de ehhez nem volt közömbös.

 • Orr és szag

Széles körben vélik, hogy a nagy orrú férfiak és nők "a legszenvedélyesebbek". Az orrot, mint erogén zónát számos szexológus említi, de elemzésünk azt mutatta, hogy az orr egyáltalán nem erogén zóna. Csak 6 nő (1,5%) csókolta az orrát "nagyon kellemes és kissé izgalmas". A nők fő tömege ebbe a ravaszságba teljesen közömbös vagy még ismeretlen. Három nő kellemetlenül megcsókolta az orrát.

Ugyanakkor a szexológusoknak tisztában kell lenniük az orr-kagyló és a női nemi szervek közötti szoros reflex kapcsolattal. Az első jelentések az, hogy a nemi szervektől származó irritációk akár 1885-ben megjelent orrüregbetegség kialakulásához vezethetnek.

A szexológiai tudomány egyik alapítója, Havelock Ellis a "Szexuális perverziók" című monográfiájában azt írja: "... A genitális szervekben lévő hibás személyeknek hibásaknak kell lenniük a szagló idegektől, és fordítva." N. Henscheld disszertációjában (Hamburg, 1967) érdekes esetet ad a szaglóterület agenizálására az eunuchoidizmussal együtt.

Mindenekelőtt ezt a kérdést W. Fliss fejlesztette ki. Azt állítja, hogy egy speciális „sex foltok” találhatók, egy partíció az orr és alsó rész (genitalstellen), amely minden időszakban megduzzad és könnyen krovotochat.Nam találtak több esetben vazomotoros rhinitis formájában egyfajta preeclampsia terhes nők esetében. A Fliess pontok kapcsolatát az orrban a női nemi szervekkel számos klinikus igazolta

Tehát klinikai és kísérleti bizonyítéknak tekinthető az orr nyálkahártya és a nő szexuális szférája közötti reflex kapcsolat.

 • szag

A szexualitás tekintetében a helyzet jobban illeszkedik a szaga érzésére, ami egyes nők számára erogenikus zónának számít. I. Bloch idézi Genkel kijelentését: "A szag a szeretet lényege, vagyis a szaglásérzékek képezik a szexuális közösülés legfőbb okát." IP Pavlov írta: "És azt hiszem, hogy talán a szexuális reflex fő okozója a különös kellemetlen érzés." Emberben a szaglás szexuális szerepe J. Novak szerint egyfajta atavizmus, "élőlény maradéka", de patológiás állapotával jelentős hatással lehet az ember szexuális életére. Az olyan embereknél, akiknek a szexuális érzületek perverziója van, bizonyos szagok olyanok, mint egy ostor, és élesen izgatják a szexuális viselkedést. Az ilyen perverzióra példa az alábbi.

Különösen kifejlesztett érzékenység egyes rovarok szagaira. Így néhány fajta pillangó férfiak néhány kilométerre szagolják a fajaikat, és félreérthetetlenül repülnek felé.

A szexuális kapcsolatban különösen izgalmas személy a kaprikus kémiai csoport (verejték, hüvelyváladék, szeminárium, a fityma és a mirigyek váladékai a nemi szervek közelében). A hímeket vonzó női szagokat epigonoknak nevezik, és közéjük tartozik a pézsma, a tsibert.

Mégis Hippokratész megjegyezte, hogy minden embernek és minden nőnek sajátos szaga van. Úgy vélte, hogy az ember kora által megváltozhat a szaga. A férfiak szaga erősebb, mint a nőknél. A női esztétikai mirigyek egy adott "női" szagot tesznek közzé. Ez a szag a menstruáció alatt fokozható. Néhány ember esetében rendkívül izgalmasan cselekszik, és megmagyarázhatja a cunnilingus iránti vágyukat.

O. Stall monográfiájában nagy fejezetet szentelt a férfiak és a nők különleges illatainak. Úgy véli, hogy egy kaprikus csoport szaga, amelyet általában kellemetlennek érez, néhány ember számára izgalmas.

Jager úgy gondolta, hogy a férfiak gyakran izgatják szeretett nőjük illatát (a haj szaga, a hónalj szaga és a fej, különösen a fejpánt). O. F. Scheuer itt utal a kezek, lábak, anus és még a széklet bőrének illatára. Sok nőnek van kedvenc szelleme, ami izgatja őket. I. Blok azt írja, hogy a legizgalmasabb illatok közé tartozik a reseda, a heliotróp, a jázmin, a pacsuli, az ibolya, a rózsa és a pézsma szaga. Néhány nőt élesen izgatott a házi gesztenye virága, amelynek szaga hasonló a hímivarú illatához. A nők körében úgy vélik, hogy a szegfűszag illata a férfiak legizgalmasabb illata. Mi (VI Zdravomyslov) kellett találkozniuk a nőket, akik nedvesítik a parfüm "Carnation" pubic haj.

Az egyes szeszeseknek a szexuális érzésre gyakorolt stimuláló hatását a Dukes Moritz hangsúlyozza. Azt írja, hogy Richelieu régi korában a szexuális aktivitás izgalomban élt a legerősebb szellemek szagában. NE Ishlopdsky monográfiájában azt írja, hogy a kelet-sokkal gyakoribb nem ajak és nyelvi sokkal kevesebb, és a szagló csók, amikor az orr a tárgy érintkezik akár az orr vagy a pofa vagy a kar egy másik. Azt írja, hogy a kínaiak, akik a szagló csókot is gyakorolják, az európai ajakcsókot a kannibalizmus kifejezésének tekinti. M. Hlrschfeld főmunkájában ilyen orrcsókról ad képet.

A férjeknek 86 esetben 400 betegből kellemesnek érezte magát, 9 esetben pedig szexuális érzést keltett, de ezzel együtt nagyon gyakran (102 eset) rendkívül kellemetlen vagy akár undorító volt.

Sok esetben a vodka, a dohány illatának negatív szerepe. Az alkoholfogyasztás egyre inkább az örömtelen házasságok okozója, ami a váláshoz vezet. A legtöbb borkóstoló szaga nemcsak a csókot elriasztja, hanem gyakran teljesen megöli a szeretetet.

 • Szemhéjak és látás

A szemhéjak önmagukban egy kifejezetten erogén zónában vannak. 167 nő (41,7%) pozitívan reagált, hogy megcsókolja a szemhéj, 152 (38%) azok csókolóztak században „csak jó”, és nem okoz semmilyen szexuális érzések, és csak 9 nő „csók szemében” okozott éles szexuális izgalmat. Pácienseink szerint senki sem csókolta szemhéját, és hat ilyen csók kellemetlen volt (talán azért, mert a szempillaikat festették).

Amellett, hogy megcsókolja az ajkakat "a szemében" ismert, és az úgynevezett "csók a lepke", "csók a lepke" - kétoldalas érintés a szempillák.

A helyzet eltér a látással. Ugyanakkor nagy a jelentősége a hallás a szexuális életet a nők, a jogokat minden NE Ishlondsky, figyelembe véve, hogy a hallási érzékek általánosságban fejti ki hatását, miután előző többé-kevésbé határozza meg a pozitív vagy negatív kapcsolatban a tárgyat, úgy azt mondta, hogy az érzékszervek szexuális problémáiban a látás domináns szerepet játszik.

Ugyanezt a véleményt osztja J. Bloch, aki azt mondta, hogy véletlenül két nagyszerű gondolkodó, Platón filozófus és Charles Darwin természettudós egyetértett abban, hogy "a szépség a szeretet megtestesítője". A szépség mindig pozitív érzelmeket hoz. A. Mandelstam azt írja, hogy a meztelen formák szemléltetése, a festészet és a szobrászat megfelelő alkotásai hatékony eszköz, amely izgatja a szexuális érzést. Nagy szerepet tulajdonít a divatos ruháknak, textíliáknak, cipőknek, frizurának, kiemelve a nők vonzerejét.

A térképek elemzése meglehetősen váratlan adatokat tár fel. Kiderült, hogy 144 nő közömbös a meztelen férjekhöz képest, és csak a 64-es években ez a fajta izgalom és csak 16 éves volt. Ezzel együtt 66 nő volt kellemetlen, hogy egy meztelen férjére nézzen, kettő pedig undorodott. A 400-ból 400 nő (közel 20%) még soha nem látott férfi nemi szerveket.

 • Fül és hallás

A fülcsatorna az ókor óta az egyik legerősebb erogén zóna. A fülpárnák csikorgatása és szopogatása, vagy az aurikula hátsó felülete egyes esetekben valóban erős szexuális izgalmat okozott a nőkben. Különösen széles körben használják ezt a zónát a kelet-európai országokban. Indiában, õsi idõk óta a "davanbandzh" - kelés a peremben.

Nálunk 183 nő (45,7%) soha nem csókolt egy fülre, 78 (19,5%) nő volt teljesen közömbös az ilyen csókokkal szemben. A 121 esetben (30%) volt pozitív zóna, és csak a 11 (3,7%) okozott drámai stimuláció, 18 esetben (4,5%) csókok úgynevezett negatív érzelmek, beleértve 6 esetben csókolóztak a fül még taszító .

Meghallgatás. Egy nő izgatottan érezheti azokat az ígéretes szavakat, amelyeket az előzmények és a koitus alatt hall. R. Neubert úgy véli, hogy egy nő "szeret hallani". Egy nő naponta tízszer mondható el, hogy ő a legédesebb, legbájosabb, legszebb.

Ismeretes, hogy némely nőt izgathat ez a zene, így az erogén zónákról és az erogén reakciókról szólva nem tudunk segíteni, csak a zenével és az énekkel foglalkozni. Az ókor óta az éneklés és a zene érzelmekre gyakorolt erős hatása ismert. A zene izgathat, de a zene is megnyugtatja. Ezért az ősi időkben Platón, Arisztotelész, Asclepius (Aesculapius) és Celius Aurelianus zenét használtak a betegek kezelésére. A középkorban a páciensek zenei hatását az Avicenna ajánlotta.

Nyugat-Európában a "zeneterápia" divatos lett a XVII-XVIII. Században. A XIX. Század óta a zene hatása az emberi test különböző funkcióira (vérkeringés, légzés, gázcsere, stb.) Kezdődött.

Oroszországban 1913-ban VM Bekhterev szervezte meg a "Társaságot a zene terápiás fontosságának tisztázására". Sajnos a világháború rövidíti a társadalom tevékenységét. Korunkban a VM Bekhterev-VN Myasishchev egyik kiváló tanítványa és követője ugyanabban az intézetben újra megújította a zeneterápia tanulmányozását.

Szükséges üdvözölni azt a tényt, hogy az utóbbi években egyre több szerzőjük vett részt a zenének a neuroza és idegrendszeri állapotok pszichoterápiás kezelésének komplexumában. Angliában a jó hatással rendelkező Frank Knight D. D. Shostakovics zenéjét használja a súlyos pszichonurosis formák kezelésére, amelyek nem alkalmasak más típusú terápiára. Az Egyesült Államokban megalakult a Zene Therapeutists Nemzeti Szövetsége, amely a zenei terápiás katalógusokat - a zenei gyógyszerkönyvet ("musicopee") összeállította. VL Levy néhány részletet ad a "zenetudós" -nak, amelyet a probléma modern szerelmeseinek ajánlanak. Sajnos ezen a listán nincsenek művek a "Zene és szex" kategóriában.

Ezt a rést az A. Hens nagy és sokoldalú tanulmánya tölti be a zene nemi befolyásolására. A szerző úgy véli, hogy az a darab a zene legizgalmasabb opera Richard Wagner ( „Trisztán és Izolda”, „The Ring a Nibelung”, „Tannhäuser”) és az operett Jacques Offenbach. Wagner zenéjét és fontosságát a szexológiában P. Becker monográfiájához szentelik. R. Meireder a könyvében Richard Wagner erotikus zseniát hív.

Ma a legtöbb szerző erre a kategóriára és a legújabb tánczenére utal. Az utóbbi izgalmas szexuális hatását tovább fokozza a megfelelő testmozgások, amelyekről az "Érzékszervi elemzők" fejezetben valamivel tovább fogunk beszélni.

Nem tudjuk teljes mértékben egyetértek a véleményével GP Shipulina magukat, hogy „zenei gyógyszerkönyvben” figyelembe véve csak a hangszeres művek, hanem a vokális zene, amely más alkalmazás helyétől a psziché (a szó címzettje a második jelzőrendszer ). LS Brusilovsky helyesen utal arra a szerepre, az aktív (egyéni és énekel kórusban) és passzív (hallott ének) vokalo'1erapii a különféle betegségek kezelésére.

Az "Útmutató a pszichoterápiához" második kiadásában LS Brusilovsky áttekintést ad a zeneterápiáról szóló világirodalomról az ókorról a mai napig. Az idegrendszerre gyakorolt hatás jellege szerint az összes munkát stimuláló és nyugtató hatásúvá teszi. Ebben a felmérésben sajnos szinte semmi sem említi a zene nemre gyakorolt hatását.

A közelmúltban a zene hatása a neuroza különböző megnyilvánulásaira, valamint a zene szerepe a szexuális zavarok kezelésére, a SA Gurevich tanulmányozta.

Nem tagadva szemantikai jelentését ének, azt mondhatjuk, hogy minden alkalommal, a „Song Szavak nélkül”, azaz a. E. Csak a hang (tone és inflexiós pont) hangok is okozhat elég hangsúlyos érzelmi reakció, beleértve a szexet. A nőkre ebben a tekintetben a lírai tenorok nagyon magas jegyzetei leginkább érintettek. Ismertek az ilyen tenoristok - "pechkovchanka", "lemeshistok", stb. Epidémái.

A. Moll egyszer hangsúlyozta, hogy a zene és az éneklés gerjeszti az idegrendszert és az izmokat. Különösen az ő véleménye szerint a nők érzékenyek a zene iránt az erotikus értelemben.

Nyilvánvaló, hogy a zenei terápia hatása nemcsak a mű és az előadóművészektől, hanem a hallgatótól is függ, és csak azoktól szerezhető be, akik többé-kevésbé megértik a zenét.

A hallókészülék érzelmi jelentőségére vonatkozó fenti ítéleteket az erogén térképek elemzése igazolja. A hallásról szóló adatok elemzése megerősítette Neubert Rudolf szavait, hogy az asszony "szeret hallani". Így 154 nő (38,5%) a hallás valóban kifejezett erogén zóna volt, és 38 beteg esetében a "ragaszkodó szavak" maguk is erős szexuális izgalmat okoznának.

Ezzel együtt ugyanaz az elemzés rettenetes képet mutatott a pácienseink nagyszámú férjének házassági viselkedésére. Minden szexológus egyetért abban, hogy a férj nem szűzi meg a feleségét a nemi közösülés után, és a későbbi simogatás nélkül alszik el anélkül, hogy a küközést végül, nachspiel nélkül. Adataink szerint 90 betegünk férje (22,5%) rendkívül primitív módon szexuális együttlétet követ el. Csendesen éjszaka a feleségéhez fordul, aki nem volt ideje felkelni, csendben végzi a munkáját, és anélkül, hogy szót mondana: "megfordul és elalszik". 47 esetben a férjek "beszélgetései" (11,75%), a feleségek teljesen közömbösek voltak, és 12 esetben (3%) a férjek azt mondták, hogy olyan kellemetlenségekről van szó, amelyek kellemetlenséget okoztak és néha undorodtak a nők számára. Nem meglepő, hogy ilyen viselkedéssel elriasztják feleségeiktől a "házastársi kötelességeket", és bennük a tartós szexuális hidegséget.

 • nyak

A nyak meglehetősen erogenikus zóna. 218 nő esetében ez a zóna pozitív volt, 27 esetben éles szexuális izgalmat okozott. Ezzel együtt 95 nő (23,7%) csókolta a nyakát teljesen ismeretlennek, 12 esetben még kellemetlen volt. A nő nyakának különböző részei nem azonosak az erogenitás mértékével. Az egyik kellemes csók a nyak előtt, másik - hátul, a fejbőr határán. Ezért a közelmúltban megkülönböztettük a "nyakot", a "hátsó nyak" és "a nyak oldalfelületeit". A megkérdezett 200 nőből (4. Táblázat) mindössze 122 (61%) volt ugyanaz a reakció a nyak minden részén, és 78 esetben (38%) különbözött.

A "Cat's Place" (a hátán a vállpengék között elhelyezkedő hely) ergonómikus zónát jelent azok között a nők között, akik ismerik a létezését, de az a tény, hogy 400-nál 319 nő van ezen a helyen. 40 betegünkben ez a zóna pozitív volt, és 7-ben éles ingerlést okozott. A megkérdezett nők közül csak kettő csókolta a férjét a vállpengék között, és kellemetlen volt.

 • Emlőmirigyek

Csakúgy, mint a száj, az emlőmirigyek gyakrabban irritálódnak más területeken, ezért szinte nincsenek bizonytalan válaszok (csak 7 nő megjegyezte, hogy nem tudják, hogyan reagálnak erre az irritációra). 288 esetben (72%) az emlőmirigyek pozitív zónák voltak. 46 esetben az emlőmirigyek felé néző nyálkák (akár a mellbimbók irritációja nélkül is) éles szexuális izgalmat okoztak.

Megjegyzendő, hogy az emlőmirigyek nemcsak a nők számára erôs erôgén zónák. Még manuális kapcsolat is velük izgatja a férfiakat. Van még perverzió - coitus intra mammorum (szexuális kapcsolat a mellek között). A „Kama Sutra” és „Anamgarande” ez a coitus - narvasadata - még használható közösülésre a szünet után (legalább néhány napra) azokban az esetekben, amikor a szerelmesek el akarja kerülni a terhességet, azt hiszik, hogy ennek eredményeként érett magokat ejakuláció során, és a következő cselekedetekkel már éretlen, képtelen trágyázásra.

Ezzel a módszerrel az ember nemcsak az orgazmushoz juthat, hanem egy nő izgalmasan érzi magát a pénisz és a herezacskó érintéséből. Emellett az ember, egymás mellé nyomva az emlőmirigyeket, további irritációt termel a kezével, mintha masszírozza őket. S. Embe Boas úgy véli, hogy ez a módszer a leginkább érdekes azok számára, akik hatalmas, erőteljes bustokat szeretnek.

Néha az emlőmirigyek óriási értéket érhetnek el. Bizonyos esetekben a növekedés egyoldalú, de gyakrabban - kétoldalú. Idézzünk néhány ilyen finom esetet. Bartholines beszámolt egy nőről, akinek az emlőmirigyek térdre lógtak. Bonet leírta a 64 fontot meghaladó emlőmirigyeket, Durstont egy 24 éves nő, aki nem tudott kilépni az ágyból segítség nélkül: a bal mellének 64 fontot kellett mérnie, a jobb pedig kissé kisebb volt. Mapledelsoch egy kétéves kislányt nézett melléjük, mint egy szoptató nő.

A férfiaknál nemcsak a nõi emlőmirigyek kézi vagy szexuális érintkezése izgalmas, hanem szemlélõdésük is. A nők ezt jól ismerik és széles körben használják, viselnek mélyen nyakkivágású ruhákat.

A szexuális kapcsolat során sok nőt az emlőmirigyek (daganatzási fázis) fellángolása jellemez, néha igen jelentősek, a vénás mintázat egyértelműbbé válik. A detemtsentsii fázisa és az emlőmirigyek feszültsége (ezek gyors csökkenése, a vénás mintázat ismét kevésbé észrevehető). 30 esetben az emlőmirigyek negatív zónák voltak, és 6 esetben ez nagyon erős volt.

A nőkön lévő mellbimbók és körmök az egyik legerősebb erogén zóna. A szexuális jellemzőik jelentősen eltérnek az emlőmirigyek jellemzőitől. Az első dolog, ami a szemedbe kerül, majdnem tízszer akkora, mint a kérdőívek száma: itt már 63 helyett 7 helyett. A mellbimbók irritációjára csak 37 nő marad közömbös a 85-re. Háromszor gyakrabban szexuális hatás meredek. 134 nőnél ez a hatás élesen fejezıdött ki, és számos esetben még izgalmas orgazmushoz vezetett. Ez 1909-ben jelent meg, írta G. Merzbach.

A mellbimbók irritációja különböző módon valósul meg: kéz (dagasztás, szippantás), száj (szopás, nyalás) és végül glandis pénisz. Az ugrató orgazmus tulajdonosai azzal érvelnek, hogy ez utóbbi módszerrel sokkal könnyebb, mint a többieknél. A női mellbimbók rendkívül érzékenyek bármilyen szexuális ingerlésre, és azonnal felállnak az erekcióba, és a környező areolok dagadási állapotban vannak.

Van de Velde úgy gondolta, hogy a mellbimbók felállítása, hasonlóan a férfi szexuális szerv felállításához és a női csiklóhoz, tovább erősíti az erotikus hatást. A maximális gerjesztés a klitorisz és a mellbimbók egyidejű stimulálásával érhető el.

Tekintettel a fenti különbségekre az emlőmirigyek és a mellbimbóik erogén zónák szexuális jellegzetességei tekintetében, érdekes lenne az egyéni kapcsolatuk elemzése. Amint az a táblázatból látható. 6, 64 esetben az erogén mellbimbók és az emlőmirigyek aránya nem mutatkozott meg. A fennmaradó 336 135 térképek (40,2%) mutatott azonos erogeneity őket 152 esetben (45,2%) voltak mellbimbók erogén és 49 (14,6%) - kevésbé erogén miatt 47 esetben negatív értéket.

A nemi közösülés során általában a bimbók felemelkedése és az orrszarvú duzzanata tovább fokozódik, és a cselekvés 4. Szakaszában (detumescence) ezek a jelenségek meglehetősen gyorsan haladnak.

A női férfias mellbimbókkal ellentétben sokkal kevésbé hangsúlyos erogén zóna, a szeretkezés során a bosszúságuk kevés hatással van az általános szexuális izgalomra. W. Masters és V. Johnson szerint a férfi-mellbimbók erekciója az érintkezés során, bár kevésbé ismert. Egy kis mellbimbó a férfiaknál az esetek 60% -ában észlelt erekció - csak 7%. Ha a nõi mellbimbók detektálása általában nagyon gyorsan bekövetkezik, akkor a szerzõk szerint a férfiaknál (ha a mellbimbók felállása) nagyon lassan halad (néha még néhány óráig).

 • Ujjak és érintők

Az elemzés a mi adatokból kiderült, hogy a nők 148 ujjak pozitív erogén zóna, de most szexuális izgalom okoznak ritkábban (csak mintegy 5%), míg más esetekben a nők csak szép, ha megcsókolja az ujjak. Ezzel az elemzéssel együtt azt mutatták, hogy 149 nő soha senki sem csókolta az ujjait.

Csak két nő volt boldogtalan, amikor a férjek megpróbálták megcsókolni az ujjaikat. Ezenkívül három páciensünket csókokkal stimulálták a kéz palmáris felületén, kettőt pedig a kéz hátsó felületén.

A lábujjak erogén zónákként sokkal később kerültek be az elemzésbe, ezért a megfigyelések száma kevesebb (130).

N. Libermann azzal érvelt, hogy a lábujjhegyek a nők legfontosabb erogén zónái közé tartoznak. Elemzésünk a következőket mutatta. Először is, nyilvánvaló, hogy a női lábak ujjai "nem nagy becsben" vannak: 130 férfinak csak 24 nőt csókolt a lábujjak (18,5%), így "?" fel a nők 81,5% -át, míg a kéz ujjai csókjai "?" a megvizsgált 37% -nál volt megfigyelhető. Ebből a 24 nő közül 13 közömbös volt ezekkel a csókokkal szemben, egyikük kellemetlen volt, és csak 10 nő (41,5%) volt ez a zóna pozitív. Három csókoló lába csak kellemes volt, és csak öt éles izgalmat váltott ki. Lehetséges, hogy a 10 nő egy részét egy egyszerű elégedett önbecsülés játszotta - "annyira szeretik, hogy megcsókolják a lábukat".

A legutóbbi irodalmi adatokból csak az M. M. Svadoszcznak kellett megfigyelnie egy olyan pácienst, akinek csókjai a lábán éles izgalmat okoztak.

 • érintés

Az erogén zóna érintésének megfontolása két szempontból állhat: az általános és a nemi szervekben.

A. Mandelstam azt írja, hogy az ölelés, a kéz és láb érintése, különösen a táncban, izgatja a szexuális érzéseket. Az indiai szexológiában egy nagy rész a különféle ölelések technikájával foglalkozik. Iv. Bloch azt írta: "... Egy szeretett személy bőrének megérintése már a fele a szexuális közösülésnek, ezek a megérintések örömteli érzéseket közvetítenek a nemi szervekbe."

Különösen erogén jellegűek a modern táncok, amelyeket M. Margulis alaposan kritizáltak a század betegsége című könyvében. Hangsúlyozza, hogy a lányok leginkább a kortárs táncoktól szenvednek, akiknek szükségük van a szexualitásra, amennyire szükséges ahhoz, hogy megőrizhessék tisztaságukat.

A nők érzéke vékonyabb és erősebb, szorosabban kapcsolódik a szexualitáshoz. Sok férfi beszélgetése a férfiaknak van szokása, hogy megérintse a mellkasát, a kezét, és ha ülnek, majd a lábát. Érintett ceruzával, ujjal, de csak az emberhez, aki kedveli őket.

O. F. Scheuer úgy vélte, hogy az emberi bőr egy nagy orgonának tekinthető, amely kellemetlen érzéseket kelthet. Van még egy izom érzékiség. A súrlódást, a kéz és lábmasszázst széles körben használták az ókori Indiában, a görögök és a rómaiak között. A szexuális izgalom és a kegyetlen érzetek keleti megismerése céljából nagyon gyakoriak a víz alatti fürdőkben végzett masszázs, melyet főleg gyönyörű fiatal férfiak vagy lányok végeznek.

A legtöbb szexológus azt javasolja, hogy a szexuális aktusban lévõ nõket a férje hüvelyi szexuális tagjává tegye. Ez különösen fontos egy neurosis által okozott funkcionális fájdalom-szindrómában. A jelen elemzésben megvizsgáljuk azt a kérdést, hogy a férje nemi szervek érintése milyen hatással van a feleségére. 126 nő számára kellemes volt, közülük 28 izgatott izgalmat váltott ki. 120 nő, többnyire fagyos, közömbös (pozitív és negatív érzelmek nélkül). 96 nő (22%) soha nem érintette a férj nemi szervét. 58 nő számára ez az érintés kellemetlen volt, és 12 közülük még undorító is.

 • ágyék

A láng egy határozatlanul kifejezett erogén zóna. Csak 24 nőnél volt a lót egy erogén zónában. Öt nőnél negatív volt. EP csak +0.54. A zsinórnak még kevésbé van EP-értéke - + 0,48. Csak a 16 nőnél a szentségrégió okozta a szexuális izgalmat, és a "?" elérte a 207-et a 400-ból.

 • fenék

Az erogén zónák közül a fenék különleges helyet foglal el. Gyönyörű női fenék volt az ókori Görögországban és Rómában egy prémium. Még Horace is ezt írta: "Ha egy nőnek nagy vice, ha a hátán rosszul fejlődik, olyan, mint egy lapos orr vagy csavart lábak." Görögországban egy templomot építettek Venus Callipyge (kallos - gyönyörű, pyge szék). Gyönyörű női fenék csábítóan hat a férfiak libidójára.

Az asszony szinte minden erogén zónája pozitív érzelmeket vált ki, főleg simogatásokkal és csókokkal, a fenék kivételt képez. Itt meglehetősen kellemes érzéseket, sőt izgalmat okoz a simogatás, de az erő alkalmazása (a fenék hegyes szorítása a férfi kezével), sőt fájdalmat okoz. Ez a tulajdonság (flagelláció) mind a hazai, mind a külföldi orvosi szakirodalomban szerepel.

Az erogén térképek elemzésével kimutattuk, hogy a zóna 177 esetben (44%) 400 pozitívnak bizonyult, és 15 nőnél éles szexuális izgalmat okozott. A szám itt 3-szor kevesebb, mint a derék és a zsinór erogén indexének tisztázása. Ezzel együtt 34 esetben a zóna negatív volt, főként az elfogadhatósági tartománynak köszönhetően. EP +0,75.

 • köldök 

Erogén zónaként a köldök középen áll. 56 nő (24%) volt pozitív zóna, 7 esetben éles izgalom adtak, 52 nő maradt teljesen közömbös a csókos köldökhöz. 15 nőnél a köldökcsók kellemetlenek voltak, közülük két csúnya volt. Itt nagyon sok kérdőjel volt - 237 (57,2%).

Az alsó hasa meglehetősen erogén zóna. 169 nő esetében ez a zóna pozitív volt, bár 15 nőnél csak éles kifejezés volt. A nők közömbösek voltak a hasüreg alvásán. A kérdőívek százalékos aránya, bár sokkal kisebb, mint a köldök tanulmányozása erogén zónának, még mindig nagyon nagy, 167 nő (41,7%). Ez a zóna csak 7 nőnél volt negatív (1,7%).

 • csikló 

A klitorisz erogén szerepe széles körben ismert. Oroszul az úgynevezett "szerető". 321 nő (80,2%) pozitív zóna volt, és 176 esetben (44%) bármilyen érintkezés éles szexuális izgalomhoz vezetett. Ezzel együtt meg kell jegyezni, hogy 32 nő maradt teljesen közömbös a klitorisz bármilyen irritációjával szemben.

Különböző módon irritálódik: kézzel és szájjal, előzetes szúrással és petting-szel, nemi közösülésben. A csikló irritációja a szájban (cunnilingus), egyes férjek további intézkedésként használják, ha a feleség a szexuális aktus során nem volt ideje orgazmusra.   

20 esetben a csikló megérintése kellemetlen érzést okozott. Ez főleg a vaginismusban szenvedő nők. Sokan nem adják a férjet nemcsak a szexuális szervek simogatására, hanem a megérintésre is. A vaginizmus részében példát mutatunk az A. Ts. -re, Ki annyira felnőtt, hogy soha nem érintette a nemi szervét, még akkor sem, amikor mosásba kezdett. 27 esetben a csiklóval való érintkezés kellemetlen volt, és közülük négyen is undorító volt.

Mantegazza joggal állította, hogy a csikló, mint egy erectérfogatú pénisz, nő a méretben. A. Moll kategorikusan tagadta ezt, és úgy gondolta, hogy a csikló, ellentétben a férfi nemi szervekkel, nem változtatja meg nagyságát, amikor izgatott. Ezt félreértésnek tartjuk. A klitorisz felépítése természetesen sokkal kisebb, mint a pénisz felállítása. Bizonyos esetekben, a csikló kis méretével ez a növekedés kevéssé észrevehető. A klitorisz mérete még változatosabb, mint a pénisz mérete. Minél nagyobb a csikló, annál jobban észrevehető a dömping és a térfogat növekedése az erekció során.

A klitorisz mérete a nők szexuális jellemzőiben nem játszik jelentős szerepet. W. Masters és V. Johnson szerint az erekció alatt a csikó törzs folyamatosan reagál az átmérő növekedésével, míg a klitorisz hosszabbodása az esetek kevesebb, mint 10% -ában figyelhető meg.

Az abszolút hiányzás csak bizonyos frigid nőknél jelentkezik. N. Rohleder "klitorizmust" írta le - a klitorisz elhúzódó és fájdalmas feszültsége (hasonlóan a priapizmushoz a férfiaknál), amely néhány nőnél elsősorban a túlzott maszturbáció miatt fejlődik ki.

A kis szájhártyák, a hüvely bejárata és annak alsó része a nő szexuális apparátusának legfontosabb része orgazmus megszerzéséhez. Bármelyik pozícióban a kókusz megjelenése, a férfi nemi szerv nem tudja átadni ezt a helyet.

A hüvely középső részéhez fűződő érzéseik megkülönböztetésére, a szexuális aktus során a nő nem, ezért nem vettük ezt figyelembe, mint külön erogén zónát.  

Mivel a barlangos test a csikló egymástól, és elhelyezve a bejáratnál, hogy a hüvely az alacsony polovyhgub (labiae pudendae minores, nimphae), logikus, hogy ez a hely kell erős erogén zóna. Elemzésünk teljes mértékben meg van erősítve, de ennek a zónának a ereje valamivel alacsonyabb a klitorisznál (lásd a vaginális orgazmust).

Így a 309-ből 400 nőből ez a zóna irritációja pozitív érzelmeket okozott, és 97-ben - erős izgatottságot okozott az orgazmusban (hüvelyi orgazmus). 41 nőnél a zóna közömbös volt, és csak 26 beteget ingerelte az introitus irritációja.

Az analízis méhnyakát a hátsó fornix jellemzőjével együtt szétszedjük - jellemzőik szinte azonosak. Sok nő nem képes megkülönböztetni, irritálni a méhnyakot vagy a posterior fornixet.

A méhnyak az egyik legerősebb erogén zóna. Irritáció közösülés során a méhnyak 151 nő (37,7%) készített egy pozitív érzelmek, mint a 101 (25,2%) - éles izgalom, gyakran végződő így méhnyak (a méh) orgazmus.

Wernich külön cikket szentelt a méhnyak állapotának a kelés alatt. Úgy véli, hogy a méh alsó részének a szexuális ingerlés során történő felállítását meg kell egyeznie a férfi péniszének feszültségével, és lényeges, és talán még a fő megtermékenyítési pont is.

Ugyanakkor 142 kérdőjel (35,5%) nagyon gyakori ebben a zónában. Ez egy szenvedő nő vaginizmus ahol közösülés egyáltalán nem, vagy legjobb, ő felületes, vagy olyan esetekben, amikor egy nő azt mondja, hogy ő nem tudja, hogy a férje, hogy a méhnyak ér vagy sem. Egyes esetekben a férj impotencia a másik - a rossz nők helyzete közösülés közben, amikor a pénisz vagy a méhnyak halad, vagy nem éri el a végleges.

Ezt a zónát az is jellemzi, hogy nagyon gyakran negatív (90 nő - 22,5%), amikor: a méhnyak érintése nemcsak kellemetlen, hanem fájdalmas és undorító is. Ez főleg a nemi szervek krónikus gyulladásos folyamataival foglalkozó nők.

Hogy a méhnyálkahártya méhnyája és a klitorisz az eredeti versenytársa az orgazmus kialakulásában vagy a szinkronizálásban, megmutatja a korreláció elemzését.

 • végbélnyílás

A perineum és az anus területe az ókor óta nagyon erõsnek tekinthetõ. Ezt a véleményt sok modern szexológus osztja meg. Vannak olyan nők, akiknek rektális és perineális orgazmusa van.

Általánosságban az erogén zóna széles körű használata jellemző a déli és keleti országokra. Így Indiában nagyon gyakran a szexuális intimitásnál a férj emellett irritálja az ujjak területét az ujjával, vagy akár egy ujjat is beilleszt a végbélbe. Ismeretes, hogy a Sifnos szigetén (egyike a Kükládok szigeteinek) az ókorban, mind a férfiak, mind a nők ujjával az anusba (N. Rau, Rosenbaum). G. S. Vasilchenko megfigyelt egy nőt, aki a súrlódások időtartamától függetlenül csak akkor érkezett el orgazmusig, amikor az ember az ujjába injektálta az anusba.

A nőket csak kevés esetben figyeltük meg a szexuális közösülés utolsó szakaszának anus használatára a terhesség megelőzésére (a coitus interruptus helyett).

Csak az anusban lévő 400 nőből érkező 400 nő közül volt pozitív érzelem, közülük 11-ben az izgalom olyan erős volt, hogy néha végbélre vetette az orgazmust. 108 nő (27%) maradt teljesen közömbös az anus irritációjával szemben, és 128 esetben (32%) kérdőjel volt.

Ráadásul ez a zóna nagyon gyakran negatív jellegű. 126 nő (31,5%) esetében az anus megérintése rendkívül kellemetlen volt, sőt undorító és néha fájdalmas is. A legtöbb esetben ezek voltak az aranyérűek. Néha a közömbös magatartást negatív érzelmek váltották fel, miután a férj megpróbált végbélkópiát végezni.

A comb belső felülete meglehetősen erogén zóna. 230 nő (57,5%) pozitív volt ez a zóna, de ez a zóna csak 17 nőből érződött. 105 nő (26,2%) továbbra is közömbös volt a zóna kedvében, 59 megkérdezett arról számolt be, hogy soha nem imádták ezt a zónát. Csak a hat vaginizmusos nőnél érzett kellemetlen érzés a belső combok megérintése, mivel félelmet keltettek egy új fájdalmas, szexuális kapcsolatra irányuló kísérlettől.

Egy vagy másik erogén zóna állandó vagy ideiglenes deaktiválódását, valamint intenzitásának jelentős csökkenését az erogén zóna ektopiójának nevezik. Egy és több lehet. Különösen gyakran előfordul az ectopia a hisztériás nőknél, akik hajlamosak helyi érzéstelenítésre. Az erogén zóna átvitelét, annak előfordulását szokatlan helyen a női test felszínén az erogén zóna heterotópiaként nevezik. A hipnotikus állapotban lévő javaslat befolyásolhatja ennek vagy az erogén zónának a intenzitását, viszonylag rövid idő alatt. Nyilvánvaló, hogy az erogén zónákra gyakorolt bizonyos hatás az autoszugieráció és az autogén tréning. Meg kell jegyeznünk az ötlet helytelenségét, hogy a szeretet csak erogén zónák fizikai (mechanikai) irritációja. A valóságban minden simogatás pszichofiziológiai jelenség. Pszichológiai, személyes tartalmuk van, néha szimbolikus formában. A szeretet rajzában mechanizmusai tükrözik a szociokulturális, történelmi, néprajzi tényezőket, valamint az ember személyes értékeit, attitűdéit és jellemzőit.

 • Az erogén zónák fontossága a családi kapcsolatok számára

Így tehát mind a szexológusok, mind a külföldiek egyetértenek abban, hogy a férj köteles megismerni a felesége erogén zónáit. Kivételt jelentett csak R. Kraft Ebing, aki a viktoriánizmus szellemében nevelkedett, és azt tanácsolta az orvosoknak, hogy tartózkodjanak a férje erogén zónák használatától. Teljesen érthetetlen, hogy L. Ya. Milman monográfiájában ez az álláspont osztozik.

Bizonyos esetekben az egyes erogén zónák mutatói kétszer töltöttek be - a férj és a barát, akivel párhuzamos szexuális élet van. Gyakran ezek a szexuális jellemzők élesen különböztek egymástól. Az elemzéshez az egyes zónákban a legpozitívabb megoldást választottuk.

Moraglia szerint egy nő, saját beléptetésével, 14 különböző helyen feküdt a testen, amelynek irritációja erős szexuális izgalmat okozott neki. Adataink szerint az ilyen pánszexualitás nem ritka. Az elmúlt 3 év során csak 5 olyan nőt figyeltünk meg, akiknek legalább 14 kiemelkedő erogén zónája van.

Az egyik szenvedő vaginizmus hangsúlyos, az összes erogén zónák az első (száj, mell, nemi szervek), volt egy markáns negatív mutatók, valamint a terület hátsó részén is, bár enyhe, pozitív volt.

Tekintettel az erogén zónák egyéni elrendezésére minden nő esetében, mindkét házastárs egyik legfontosabb feladata, hogy megtalálja ezeket a zónákat, majd ezeket minden szexuális közösülés előtt felhasználja.

W. Liepmann hangsúlyozza, hogy nincs olyan hely az emberi testen, amely nem tudott erogen módon cselekedni, és néhány ember még a fő izgalom zónája is. Ezért a szexuális hűvösség esetében állandóan kell keresni az ilyen zónák elhelyezkedését. Ezeknek a helyeknek a használata az előkészítő időszakban váratlanul a szexuális hidegség erős éberséggé és szenvedélyévé válhat.

W. Stockel azt írja, hogy a kezelés a szexuális hidegség - a „utazás vállalt felfedezések terén erogén zónák”, és azt tanácsolja a férj, miután egy hideg feleség, hogy továbbra is ezt a feladatot, amíg az „amíg nem talál azokon a helyeken, vagy az üzemmód amely izgatja felesége szexuális vágyát és orgazmust okoz. " Még a kisebb erogén zónákra vonatkozó kisebb utasítások a hideg "nemi" feleséget egy normális, sőt szenvedélyes nővé alakíthatják.

Természetesen minden ember ismernie kell a erogén zóna, a felesége és ügyesen használja őket az előjáték során, de mint rendesen mutatott NV Ivanov, nem minden területen, így vagy egy másik női szereplő elfogadhatósági tartományban, és ha a férj, függetlenül attól, a feleségével átkel a határain ezen a tartományon belül, bemutatja ezt a gátló hatást, ami bomláshoz és a frigiditás kialakulásához vezethet. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy az idő múlásával és a férj tapintatos viselkedésével általában egy nő elfogadhatósága fokozatosan bővül.

Másrészt, az oktatás, a nők egy része rendkívül korlátozza a tartományban elfogadhatóság, akkor az orvos szerint a tanácsát SI Konstoruma, magyarázza a beteg számára, hogy „ha már szerelmes, akkor azt szeretem őket megengedett” (H. Ivanov, AP Slobodyanik). Jelenleg a munkahelyi családi tanácsadás minket (3 E. Anisimova) gyakran kellett látni, és fordított viszonyban priemlemosti- tartomány széles a nők és több szűk és merev - a férfiak, különösen, ha a férj fiatalabb, mint a felesége.

AP Slobodyanik és G. Merzbach szerint egy nő. Tájékoztassa férjét mindenről, amire szüksége van az optimális kapcsolatok kialakításához.

 • Érzelmi-aerogén készítmény

A koitus első fázisa egy nő érzelmi-energetikai előkészítése, az intimitás iránti vágyának izgalmában. Ezt előzetesen simogatja, specifikusan irritálja a nő erogén zónáit.

Sajnálatos módon sok férfinak úgy vélik, hogy az előzetes ünnepek túlzott szentimentalizációnak számítanak, és gyakran elkezdik a koitetet, amint maguknak erekciójuk van, és teljesen nem érdekli a nő szexuális élménye.

A legtöbb lány, aki a házasságról álmodik, lelki oldalnak látja. Testérzetek, élettani folyamataik a háttérben. Számos ember számára van egy különleges vágy a detumescenciára. Ezzel a családi élet első lépéseivel szemben, fiatal, a lány sértődött és csalódott álmaiban. Ez a frusztráció a szexuális hidegség egyik gyakori pszichogenikus oka.

Mirka M. KlimovaFyugnerova könyvében „For Women” azt írja, hogy tapintatlan partner, minden teketória nélkül törekszik közösülés nélkül megnyilvánulásai szeretet és a gyengédség, amely elkészíti a nő erotikus izgalom, ami a szexuális hidegség, sőt undor.

Sajnos a férfiak gyakran elfelejtik, hogy a házasságban mindenekelőtt szeretettel, tisztelettel, udvariassággal és figyelemre van szükség (szexuális etikett). A férjnek és a szexuális életben nagyon figyelmet kell szentelni a feleségnek. R. Neubert azt írja: "Az ágyban lévő férjnek nem szabad elaludnia a felesége előtt, és felébredni, még inkább, miután a nemi közösülés megfordul és horkol."

 • Az érzelmi és érzelmi készség hiánya

A nők többsége (adataink szerint, több mint 70%) indul, hogy az orgazmus nem azonnal a rajt után a szexuális aktivitás, és néhány, néha elég hosszú ideig: amikor a nő „retardatsionnaya frigiditás”, amely nem patológia.

S. Schnabl szerint ez az időtartam átlagosan körülbelül 3 év (adataink szerint 2,62 év). Azoknál a nőknél, akik szexuálisan kezdtek el egy későbbi korban, az időszakot

A késői frigiditás némileg csökken. Schnabl elmondása szerint az elmúlt években a gyengülékenység idõszaka kezdett visszaesni a fiatalok körében.

L. Ya Yakobzon idézi Elberskirchen azon állítását, hogy a szexuális izgatottságot egy nõ gondozza meg. Mivel a házassági férjek ritkán vesznek részt feleségeik iránt, ez elősegíti a szexuális hidegség kialakulását. Ugyanezt a véleményt osztja R. Neubert. "A házasság új könyvében" írja: "A férjnek nem csak a házasságkötés előtt, hanem a családi életben is gondoskodnia kell a feleségéről". Egy másik helyen azt kiáltja: "Hogyan szenvednek a feleségek azért, mert férjüket képtelenek szeretni?"

Todor Bostandzhiev (Bulgária) és ZA Rozhanovskaya úgy vélik, hogy nincsenek "hideg" nők egyáltalán, és vannak olyan nők, akiket "nem melegítenek fel az ember figyelmének és gondozásának, gyengédségének és gyengédségének". A férj ilyen viselkedése a házasságban gyakran nemcsak "önzőségét és durvaságát", hanem a szexualitás és a házasság teljes figyelmen kívül hagyását is jelenti.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.