^
A
A
A

Szexpartnerek nagy korú különbséggel

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ez a cselekmény piquantnak tekinthető, habár tipikusnak kell tekinteni. Mindenesetre nem ritka. Nem csoda, hogy annyira szereti az összes ország és idők irodalmát. Azonban a cselekmény megismételhetősége nem csökkenti a komplexek, kétségek és pletykák számát. Ezért próbáld meg megválaszolni ezt a kérdést: mi a nemek szexuális jellemzője a jelentős életkorú különbségek között?

Először is azonnal elvetjük azokat az eseteket, amikor az életkorral kapcsolatos misalliance alapja az egyik fél anyagi érdeke. A szex a pénzért - a sok szakember, és nem fogjuk be a titkait a hajó. Beszéljünk azokról, akik elsajátították az őszinte és kölcsönös vágyat, hogy elterjesszék a létrejövő közelséget és a szexuális szférát.

Sajnos, a társadalomban számos sztereotípia van a szexuális attitűdökben, mondjuk elég érettnek. Úgy vélik, hogy az idősebb emberek nem és nem rendelkeznek szexuális vágyakkal, és ha még ott is vannak, akkor nincs módjuk ezek megvalósítására: az idős korban lévő szex állítólag káros az egészségre; A régi test fizikailag nem vonzó, ezért nem kívánatos; az idősebb személy szexuális összpontosítása kínos; igazán szégyenletes "vágy a fiatal húsra" - és így tovább.

Először is vegyük figyelembe, hogy adzhizm (kortól - életkor) - a diszkrimináció egyik formája, ami azt jelenti, figyelmen kívül hagyva az idősek, a tagadással joga érezni minden vágya, úgy tűnik, a fiatal „illetlen ebben a korban.” Valójában a szexualitás az emberi test tulajdonát képezi, és ezért születik és meghal vele. Valencia Nyilatkozat a szexuális jogok, 1997-ben elfogadott, a XIII Világkongresszus szexológiai különösen megnyilvánul a következő: „A szexualitás jelen van a teljes életciklus harmonizáló identitás kialakításához és megerősítéséhez interperszonális kommunikáció.” Kor - az egyén sajátossága, lehetséges, harmincnál közömbös a szex, és éppen ellenkezőleg, hetvenen lelkes szerető marad. Végtére is, a szeretet mágikus erejűségnek ismert, és kompenzálhatja az életkorral kapcsolatos változásokat. És a szeretõ szem nagyon megbocsát.

A szerelem azonban nemcsak csodákat tesz, hanem bizonyos feladatokat is előír. Az idős házaspárban általában a szexuális viszonyt, mint a házassági kötelék teljesítése fejleszti, megszűnik az élet fontos részévé válása, egyszerű szokássá válik, egymáshoz való ragaszkodás. Az azonos nemű foglalkozás egy partnerrel / partnerrel sokkal fiatalabb, mint ő maga, éppen ellenkezőleg, különleges figyelmet és különleges erőfeszítéseket igényel. Meg kell figyelned magadat, meg kell csinálnod a testedet, időt kell töltened, végül véget kell szerezned. Ne féljen úgy kinézni, mint egy "fiatal öregasszony" - végül is ezt hívhatja egy idős nőnek, aki vulgáris, korlátlan sminket használ, de nem csinál gimnasztikát. Elfogadom, valószínűtlen, hogy bárki eljöhetne, hogy a hetedik évtizedben sok filmsztár öregasszonyát hívja.

Sajnos a társadalom kettős színvonalú öregedéssel rendelkezik. Úgy vélik, hogy egy ember képes szellemre, tapasztalatra stb. Venni. A nők számára a legfontosabb dolog a megjelenés, és ezért öregednek, miután megszüntettek fiatalok. Nyugaton ezek a gondolatok a feministák igazságos küzdelme tárgyát képezik, valószínűleg ezeknek a sztereotípiáknak a leküzdése - idő kérdése.

Most nézzük meg, mi történik az emberi szervezetben az idősödés során.

Azoknál a nőknél a menopauza idején, posztmenopauzális miatt alacsonyabb az ösztrogén a vérben csökken, viszont a vérellátás a hüvelybe, amely csökkenéséhez vezet a hüvelyi kenés (nedvesség). Ugyanakkor csökken a hüvely falának rugalmassága. Ezek a természetes változások kompenzálhatók ösztrogént vagy mesterséges kenőanyagot tartalmazó készítmények alkalmazásával. Ezen kívül van egy speciális, gyakorlatok célja nőgyógyász Kegel, hogy fenntartsák a hang az izmok a hüvely, gát, igen, az úton, és a pénisz. A mester és a Johnson bizonyítja, hogy a posztmenopauzában az aktív szexuális élet a legjobb védelem a nemi szervek öregedése ellen, mivel ez hozzájárul a kedvező hormonális háttér kialakulásához.

Ebben az esetben a klitorisz érzékenysége a menopauza idején és annak befejezése után nem változik, az orgazmus megtapasztalásának képessége 50-60 évig tart, és egyes adatok szerint, még később is. A szexuális pozíciók választékában és terjedelmében a kor nem befolyásolja. Az egyetlen dolog - egy fiatal és szenvedélyes partnernek emlékeznie kell a nő testében bekövetkezett változásokra, és gondosan meg kell tennie a szexuális együttlétet, hogy ne sérüljön a nyálkahártya.

A férfi szexuális aktivitás csúcspontja - ahogy ön is tudja - 25-28 évre esik. 40 év után a szexuális funkció kezd fokozatosan elhalványulni. Miután 55 általában (bár meg kell említeni, hogy az időkeret nagyon egyéni), csökkent ereje merevedés és annak előfordulási arányának, csökkentett magömlés intenzitása és spermiumok számát növeli a refrakter periódust, azaz az intervallum két ejakulátum. Az izom feszültsége a nemi közösülés során is csökken. Ugyanakkor a sperma megtermékenyítésre való képességét az öregségig fenntartják, melyet a fiatal, nem vesztett termékenységű partnernek emlékezni kell, és nem szabad figyelmen kívül hagynia a nem kívánatos terhesség elleni védelmet.

A úgynevezett öregedő férfiak, hím menopauza tapasztalatok csak 5%, a kellemetlen fiziológiai érzetek időszakban eltávolítjuk tesztoszteron adagolása, egy természetes szintre, amely a kor előrehaladtával csökken. Azonban a férfiaknak csak egyharmada 60 után érzi magát impotensnek. A fennmaradó kétharmad, folyamatos szexuális életet, hasznos tudni, hogy ebben a korban nem kell, hogy bármi áron, hogy törekedni magömlés, és társ - ne vegye meg bizonyítékok hiányában az „alacsony minőségű” szex.

Általánosságban elmondható, hogy ha valaki nem hiába élt, az életkor, tapasztalat jön hozzá, beleértve a szexuáliseket is. Híres vicc: "mindaddig, amíg van egy ujjam és egy nyelvem, nem leszek impotens" - teljesen igazságos. Valójában egy tapasztalt ember ujjával, nyelvével és más módszerekkel képes ellátni a partneri örömöt, amely nem igényel fiatalos vasbeton-erekciót.

Ebben az esetben egy fiatal lány természetesen nem várhat és kérhet partnertől az erotikus megnyilvánulások állandó erejében. A regény elején egy idős férfi általában szexuálisan aktívnak látszik, akkor természetes fiziológiai reakciók fakulnak el, és egyáltalán nem hűtik.

Az orgazmust nem indokolás nélkül hívják egyes országokban "egy kis halál". Egy másik vicc a "jobb halál egy ember számára" is gyakori. Valójában kevesen sikerült meghalni a nemi közösülés során, mert ehhez szükség van egy úgynevezett szomatikus szövődményre. Általában az előtti infarktusban vagy a kéntelen állapotban lévő személy elkerüli a terheket, beleértve a szexuáliseket is. Az öregkorú nők esetében ugyanazon Masters és Johnson szerint a szex majdnem biztonságos.

Ami a serkentő szereket illeti, az erekció kiválasztása, sőt minden kétség és szorongás - természetesen szakemberrel kell kapcsolatba lépnie. Nyugodtan és kényszer nélkül.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.