^
A
A
A

A csók szerepe a szexuális kölcsönhatásokban

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Primitív emberek nyalogatták egymást, hogy pótolják a só hiányát a testben. Azonban az evolúciós létrán - a majmokon - levő közvetlen elődök nem nyalogatják egymást e célból, hanem a só kristályait a kézzel gyűjtik össze (éppúgy, mint a bolhákat).

Másrészt a táplálkozás sajátosságait és a beszéd előfordulását érintő személy növeli a szóbeli zóna jelentőségét. A nyálkahártyái érzékenyebbek a bőr felületénél, és az idegvégződések sokkal kevésbé védettek. Itt az orális zóna hasonló a anális és vaginális - mindhárom területen van azonos szexuális szimbolizmus: zárva „lyukak”, az önkéntes lépését, amely cselekmény intimitás, „így önmagunk”, és az on-erős vezet az erkölcsi és társadalmi megbélyegzés. Nem egyáltalán nincs semmi, hogy a kultúra történetében a hüvely gyakran hasonlít a szájhoz, amely "embert" kell fogyasztania; közismert középkori "vagina dentata" fogalom.

Ez a jelentősége az orális zóna az a magyarázata, szokás tisztelet egy férfi vagy egy szentély, hogy megérintse őket, pontosan az ajkak, és éppen ellenkezőleg, kénytelen csók, hogy ebben a társadalomban, csókolózás nem elfogadott -, hogy szinte megegyezik a repce (emlékszik a híres követelmény Till Eulenspiegel megcsókolja „a azok az ajkak, amelyekkel nem beszél flamand "extrém mértékű sértés.

Próbáljuk kitalálni, hogy a csók szerepe a szexuális interakcióban is kulturálisan szimbolikus vagy valamilyen fiziológiai okok miatt. Az utóbbi kedvéért egy egész könyvtárat beszél mindenféle útmutatókról, amelyeket különböző időkben és a különböző népek között hoztak létre.

A tizedik fejezet „Kama Sutra” az úgynevezett „A különbség a csókok”, és előírja csók „a homlokát, haj, arc, mell, mellbimbó, az ajkakra, a száj ... Helyezze a combok kapcsolat, hónalj, has” - mindez csúszott-jelzi a " amikor a nő még nem bízik benne, és nem vonzza magával a vonzalmat ... A vonzerőt keltve. "

A következő két évszázad teljesen megfosztja a szentség halo csókját, ez kizárólag a szexuális izgalom ösztönzésére szolgál. "Egy csók izgatja a vágyat, a vágy, hogy kettőt egybeolvassanak." A rokokó korszak csókolózása nem rosszabb, mint a Kama szútra kifinomultsága. A "firenzei csók" ("mindkét fülre és csókra") kiterjedt irodalmi bánásmódja; "kislányos" (amely a mellbimbók és a mellbimbók csókjait tartalmazza); nedves (ami azt jelenti, hogy a csókoló "elárasztja a vágyakat"); és végül a híres "francia", amelyben a nyelvek érintkeznek - "a szeretetre hajló nők kedvelik ezt a fajta csókot."

Még több "kiegyenesített" a kapcsolat a csók és a nemi közösülés a kínai. A csókok, amelyek nem vezetnek további szexuális viselkedéshez az orgazmushoz, sértésnek tekintik Yin és Yang. Az első európaiak, akik Sanghajban telepedtek le, zavarba ejtették a helyieket, csókkal üdvözölték egymást. Ha a férj megcsókolta a feleségét, aztán követte őt, a kínai szerint szükséges volt kivonni a "jáspis szárát", és helyezni azt a "jade" kerítésnél. Már céltalan szexuális előkészületek látszottak a mennyei csókok lakói számára, akiket például két franciaember jutalmazott egy találkozón.

A csók "biológiai" természetének bizonyítéka az Arapeshes-hegy (Új-Guinea) hegyének tekinthető, amelyet egy kiemelkedő etnográfus, Margaret Mead ír le. Az Arapesheknek nincs csókjuk, de gyermekkoruktól megszokták az ajkukkal való játékot. A gyermek a felső ajkát a nagy, indexes és középső ujjakkal húzza, és tapsol; megdagadja az arcát, és ujjaival összeszorítja őket; kiugrik az alsó ajkával a nyelvével; Legyek kezét és térdét. Az idősebb gyermekek a fiatalabb ajkakkal játszanak, több tucat dolgozott ki a szájjal való játék. Ezek a játékok a szeretet, a hajlandóság kifejezéséből származnak, és Mead szerint a jövőben elégedett szexuális élet alapjait képezik. A gyerekek ajkát annyira használják az állandó ösztönzésre, hogy amikor a fiúk az iniciációs rítuson mennek keresztül (miután a szájjal való játékot nem tartják helyénvalónak), a dohányzás vagy a rágó betel helyettesítik a gyermek szokását.

Mi az oka annak, hogy a csók édesebb, mint a mirha és a bor, és nem, például az ujjacskolás vagy a fülbe karmolás? A közelmúltban megjelent eredményei sok mérést a fizikai paraméterek egy csókkal: gyorsítja a pulzust, a megnövekedett munka a belső elválasztású mirigyek, a tanulók kitágulnak, stb Szerint ugyanis a francia kutatók, az ajkak (főleg felső) van sok idegvégződések, amelyek impulzusokat közvetlenül az agyi régióban „feje” a szexuális válasz. Ugyanakkor fel kell ismerni, hogy a pulzusszám növekedése, a hormontermelés aktiválása és más fiziológiai megnyilvánulások gyakori reakciója például egy időpontnak. Azonban senki nem fog elgondolni egy lakást szeretett vagy szerette "immanensen erotikus". A csók izgalmas szerepe nagyrészt a történelmileg megalapozott hagyománynak, a nevelésnek és a tanulásnak köszönhető. A gyermekkortól kezdve a csók semantizáló, mint a cselekedet helyettesítője (példa erre a parancsolatok, mint a "nem adnak csókot szerelem nélkül"). Jóváhagyása sok, a csók az egyes területeken (pl mellbimbó), „beszél a nemi szervek”, jelezve, talán, hogy a kidolgozott és rögzített néhány jelátviteli mechanizmus, hanem egy igazi „biológiai” kapcsolat. Ha volt egy gyerek azt hittem, hogy a legintimebb terület testünk - a hónalj és a karcolás a mutatóujját egy szexuális aktus - cselekmény visszhangzott a nemi szervek lenne pontosan ugyanaz, mint egy csók.

Végül a biztonságról. Az AIDS kora módosított a csók technikájával. A HIV-fertőzött vírust a nyálban tartják, de kis mennyiségben. Ahhoz, hogy fertőzött legyen, öt liter fertőzött nyálat kell lenyelni, és szájon át a szájba csókokkal csak kb. 10 mg folyadék kerül át. Azonban, ha minden egyes kacér szájában vérzõ seb jelentkezik, a vírus továbbadása valószínûsíthetõ. A közelmúltban, az óvszer és a latte nadrág mellett, amely a teljes peritoneális területet lefedi, és nem teszi lehetővé a közvetlen érintkezést, speciális csikófilmeket is előállítanak. A szájon átnyúló rugalmas maszk formájában készülnek. Ezeknek a maszkoknak a váratlan alkalmazása az úgynevezett "bőr emberek" közösségében - a ma divatos játékok sadomasochizmusában. A hagyományos S / M gag szerepe most már egy védőruhát (limen) visel, ami egyidejűleg nem teszi lehetővé az "áldozat" sikoltozását, lehetővé teszi, hogy megcsókolja és megvédje a fertőzést. A limen'a végeit a fülek fülbevalóján keresztül engedik át, amely lehetővé teszi, hogy egy pillanatra stimulálja a fülcseppet egy csókkal ...

Emlékezzünk arra, hogy eddig a gyakorlati tanácsok nem veszítettek el relevanciát: ha valami élesen illatos (pl. Fokhagyma) ivott vagy eszik, akkor a "folyamatos csókolás" résztvevői követniük kell. És akkor valaki énekel még egy dalt: "Gyere hozzám, kedvellek, csókolj meg, ne mérgezd meg", és válaszul valaki azt fogja gondolni: "hogyan tudhatom meg, hogyan lehet tudni ..."

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.