^
A
A
A

A tudósok megalkották a világ első gyógyszerét, amely lassítja a szürkehályog kialakulását

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

06 September 2011, 22:06

A világ első gyógyszerét létrehozó tudósok, amelyek lelassítják a szürkehályog kialakulását és késleltették a kialakulását, a Queenslandi Egyetem (Ausztrália) által szervezett üzleti projektek öt versenyzője közé tartoztak.

A szürkehályog kezelésének egyetlen létező módszere a felhős lencsék műtéti eltávolítása és szintetikus helyettesítés.

A Calpain Therapeutics gyógyszer a szemszövetben található fehérjékre irányul. Amikor különféle kiváltó tényezők aktiválják, beleértve a test elöregedésével járó hatásokat is, ez a fehérje a lencse homályosodását okozza. A vakság fő oka a súlyos szürkehályog .

Bár a legtöbb esetben a szürkehályog alakul ki, amikor a személy életkorát, néha a betegség is kiválthatja cukorbetegség, szemsérülés expozíció napenergia ultraibolya sugárzás, a hosszú távú bevitele szteroidok, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás. A Vakságmegelőző Nemzetközi Ügynökség szerint ma csaknem 18 millió ember vak, szürke miatt, sokan szegény országokban élnek.

Most nincs olyan gyógyszer, amely megakadályozza vagy visszafordítja a szürkehályog kialakulását. Az egyetlen módja a kezelésnek - a homályos lencse műtéti eltávolítása és annak helyettesítése szintetikus úton. Ausztráliában évente több mint 200 ezer ilyen műveletet hajtanak végre, és az Egyesült Államokban - mintegy 3,4 millió.

A Calpain Therapeutics által kifejlesztett gyógyszer vizsgálata azt mutatja, hogy jelentősen lelassítja a szürkehályog előrehaladását. A gyógyszert csepp vagy krém formájában lehet előállítani, amelyet minden este ágyban kell szemmel kezelni . Nos, és a korai szakaszban a szürkehályog feltárása a szokásos szemrevételezéssel lehetséges. Miután a diagnózis megtörtént, elkezdhet egy új gyógyszert szedni, amely lassítja a betegség lefolyását. Még ha csak egy szem van a szürkehályogban, nagy a valószínűsége, hogy hatással lesz a másodikra, ezért mindkét szemet kezelni kell.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.