^
A
A
A

Európában az emberek kevésbé valószínűek a szívbetegség miatt

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

23 August 2016, 10:45

Az Oxfordi Egyetemen egy kutatócsoport azt találta, hogy több mint 10 európai országban a halál fő oka a rák, és nem a szív- és érrendszeri megbetegedések, mint azelőtt. Eddig a szív- és érrendszeri betegségek orvosi ellátásának minősége jóval magasabb, ezért a tudósok úgy vélik, hogy a rák halálozási rátája vezető szerepet játszik az európai országokban.

A statisztikák szerint Európában évente több mint 4 millió ember hal meg a szív- és érrendszeri megbetegedések miatt , de számos országban ez az indikátor az utóbbi években csökkent. Az orvosok azt mondják, hogy most több hím vesz részt a rosszindulatú daganatokban, mint a szív- és érrendszeri betegségeknél. A szociológiai központ szerint 2011-ben több mint 90 000 ember halt meg a rákban Franciaországban , és valamivel kevesebb, mint 65 000 ember szenved szív- és vérproblémákban. Az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Hollandiában, Olaszországban, Szlovéniában és más európai országokban a rákos halálozási arány is magasabb, mint a szívbetegségek és az érrendszer.

Ám Kelet-Európa országaiban, valamint olyan országokban, amelyek nem tartoznak az Európai Unióba, a szív- és érrendszeri megbetegedések halálozása még mindig az első helyen áll.

Most egy új tanulmány, a szerzők nem lehet azt mondani, hogy pontosan mi befolyásolta a változásokat halálozás Európában, de mint említettük az elején, a szakértők szerint ez annak köszönhető a jobb minőségű ellátás szív- és érrendszeri megbetegedések, az új típusú kezelés, monitoring, valamint azokat a tevékenységeket , amelynek célja a szívproblémák korai felismerése.

A munka a brit tudósok azt jelzi, hogy a rák problémája egyre égetőbb, a rákos megbetegedések válhat igazi pestis a 21. Században, ha nem sürgős intézkedések meghozatalát. A tudósok a különböző országok kutatnak, és megpróbálja megtalálni a gyógyír a rák kezelésében, például az Egyesült Királyságban tanulmány egyik orvosi iskola Dartmouth azt mutatta, hogy a Toxoplasma (egyszerű intracelluláris paraziták) segíti az immunrendszert a harcot a rákos sejteket.

Most sok kutató arra törekedjünk, hogy az emberi immunrendszer a rák elleni küzdelemben a saját, hanem azért, mert az úgynevezett immun tolerancia, az immunrendszer nem reagál a rákos sejtek, a daganat fejlődik, és fokozatosan elpusztítja a szervezet.

A Dartmouth-i orvostudományi intézetben a rágcsálók vizsgálata során a tudósok megállapították, hogy néhány protozoon parazita hatással van az immunrendszer működésére, különösen a munkájának felgyorsítására. Például kísérletek kimutatták, hogy a Toxoplasma segítik a szervezetet a harcot a különböző típusú petefészekrák - valami rágcsálót tovább éltek, és néhány teljesen megszabadultak a betegség, beleértve a rágcsálókat és a meglehetősen nagy daganat.

Ez a felfedezés hatással lehet a rák kezelésében a jövőben, most a tudósok elkezdték kísérletezni más paraziták, amelyek segíthetnek gyógyítani más ráktípusok, például a Listeria baktériumok, a tudósok szerint, segíthet gyógyítani hasnyálmirigyrák.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.