^
A
A
A

Egészséges táplálkozás: a cékla a hamburgerek összetevőjévé válik

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

20 April 2012, 11:25

Az Aberdeen Intézet (Skócia) dietetikusai olyan személyes burger receptet fejlesztettek ki, amely cukorrépa kivonatot tartalmazott. A tudósok már bizonyították, hogy a cukorrépa antioxidánsokban gazdag, és nem akadályozza meg a szervezetnek, hogy "rossz" zsírt kapjon.

Amikor zsíros ételeket fogyasztanak a gyomorban, oxidálódás következik be, amelyben a zsírok potenciálisan veszélyes keverékekké alakulnak át, és a szervezet elnyeli. Ezek az anyagok társulhatnak a rák és a szívbetegségek kialakulásához.

A tudósok megpróbálták megtudni, hogy a növényi kivonatok, amelyeket hozzáadnak az élelmiszertermékekhez, ténylegesen akadályozzák a "rossz" zsírok oxidációjának és felszívódásának folyamatát. Nem lesz felesleges észrevenni, hogy a céklát szintén hasznos, mert csökkenti a vérnyomást.

Miután sokféle növényi kivonatot teszteltek, a szakértők rávilágítottak arra, hogy a pulyka és a cékla kombinációja jó ízt ad a burgernek, és ugyanolyan megjelenést biztosít, mint egy egyszerű szendvics.

Most a tudósok 21-60 évesen vesznek részt az erősebb szex képviselőiből, hogy részt vegyenek a tanulmányban. A résztvevőknek pulykamintával kell hamburgert felvenniük, amelyben vagy cukorrépát adnak hozzá, vagy sem, és a tudósok meg fogják tudni, hogy az elfogyasztott anyagok milyen mértékben felszívódnak a testben. Ha kiderül, hogy a késztermékek cukorrépa-kivonata ténylegesen megakadályozza a "rossz" zsírok felszívódását, mind a vásárlók, mind a termelők hasznot húznak. A mű szerzői szerint a növényi kivonat hozzáadása a termékekhez lelassítja az oxidációs folyamatot, amely meghosszabbítja a polcokon lévő termékek életciklusát

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.