^
A
A
A

A beteg kezeletlen sztetoszkóppal kezelheti a betegséget

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

01 August 2017, 09:00

A legtöbb betegnek lehetősége van megnézni, hogy az orvos hogyan kezeli a karját mielőtt megvizsgálná. De a sztetoszkópot az előző beteg után kezelték?

A fertőzéses és járványügyi felügyelet szakmai szövetségét képviselő szakemberek erre a kérdésre válaszoltak. Ennek eredményeként nagyon érdekes információkat publikáltak az Egyesült Államok klinikáin végzett vizsgálatok alapján.

A szakértők azzal érvelnek, hogy az orvosok ritkán alkalmazzák a sztetoszkópot a kezelésre - és még akkor is, nem minden új betegre. És ez annak ellenére, hogy egy ilyen intézkedést szükségesnek tartanak a nozokomiális fertőzések kialakulásának megelőzésére. Az American CKZ fertőzéseinek ellenőrzésére vonatkozó utasítások szerint az újrafelhasználható eszközöket és eszközöket, beleértve a sztetoszkópot is, kötelezően feldolgozni kell.

"A sztetoszkópot naponta több tucatszor vizsgáljuk. Az összes rendellenes mikroorganizmus mennyisége potenciálisan veszélyes, mivel közvetlenül továbbíthatja a fertőzést. A kezeletlen sztetoszkóp komoly veszélyt jelent az egészségre, nem kevesebb, mint az orvos kezeletlen kezei "- mondja Linda Green, az APIC vezetője.

A kutatók tevékenységének köszönhetően a sztetoszkópok fertőtlenítéséről és a fertőző betegségek megelőzéséről szóló projekt elindult a benyújtásukból. A szakemberek javaslatot tettek arra, hogy alkalmanként rendszeresen használják a megoldásokat és a törlőkendőket: ugyanakkor fontos használni a diák korszakából való használatát.

Az Egyesület alkalmazottai megdöbbentőek, hogy az orvosi dolgozók túlnyomó része teljesen figyelmen kívül hagyja az ilyen eszközök feldolgozásának szükségességét. Ezért sokan közülük a sztetoszkóp kezelése innovációvá vált.

Az epidemiológiai kontroll képviselői orvosi szakemberekkel végzett oktatási munkát végeztek, amely során emlékeztették őket a feldolgozóeszközök fontosságára: ezek a szabályok már régóta léteznek, és senki sem törölte őket.

Sajnos az elkövetkező néhány hónap során elvégzett kísérletek azt mutatták, hogy az oktatási munkát gyakorlatilag senki sem fogadta el: hatalmas számú baktériumot találtak a sztetoszkópok felületén.

"Nem vagyunk képesek az orvosokat arra kényszeríteni, hogy az eszközöket rendezett módon dolgozzák fel. Csak eddig tudhatjuk, hogy az orvosok túlnyomó része nem fordít megfelelő figyelmet a sztetoszkóp kezelésére, és ezáltal az embereket jelentős kockázatoknak teszi ki. Szükséges az orvosi dolgozók kultúrájának megváltoztatása az aljára, mert a helyzet valószínűleg más módon nem változik. Felhívjuk az egészségügyi osztályt, és összpontosítson erre a tényre "- mondja Dr. Green.

A szakértők arra utalnak, hogy a felület a sztetoszkóp leggyakrabban bevetett ilyen kórokozók, mint például a Staphylococcus, Pseudomonas, Clostridium, valamint az antibiotikum-rezisztens Enterococcus.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.