^
A
A
A

10 tipp a fiatal anyáknak

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

24 October 2012, 17:52

Az anyaság első éve az álmatlan éjszakák és ugyanakkor nagy öröm, valamint a rokonok, a gyermekorvosok és barátok számos tippje, hogy miként gondoskodjanak a gyermekről, mit tegyenek és mit ne tegyenek. Egyszerűen összekeverheti a fiatal anyát, nem világos, hogy milyen ajánlások hasznosak, és melyiket nem szabad követni. Segítsen megérteni ezt a helyzetet úgy, hogy ugyanazok a fiatal anyák, akik részt vettek a felmérésben és válaszoltak a kérdésekre, és érdekeltek minden terhes nőt. A nõk legfontosabb tíz olyan tippet képviseljük, akik már anyákká váltak és az anyaság örömét élvezték.

Ne hasonlítsa össze magát más anyukákkal

Gyakran látjuk a fiatal anyákat, akik sétálnak a babakocsival. A nők megosztják egymással hasznos információkat és tanácsokat. Természetesen nincs semmi baj ezzel, és tanácsot kap az a személytől, aki már találkozott a problémájával, amire kíváncsi. Nagyon hasznos. Mindazonáltal ne tegyen meg mindent, hogy megfeleljen valakinek. Minden ember más, és mindenki saját megközelítéssel rendelkezik az oktatáshoz.

Bízz az ösztöneidben

Bizonyára már megtanultad a gyermekgondozásról szóló könyvek sok hasznos tanácsát, ahol például azt ajánljuk, hogy ne vigye el a gyermeket a karjába, ha sír, hogy ne rontsa el. Ha azonban úgy érzed, hogy a lelked nem a helyén van, amikor a gyermek sír, akkor feladja ezeket az ajánlásokat és kövesse az ösztöneit.

Ne vásároljon túl sok dolgot

Kétségtelen, hogy nagyon kellemes a bevásárlás, különösen akkor, ha apró csúszkákat, ryoshonkit és kalapokat választasz. A tapasztalatokkal rendelkező anyák azonban azt mondják, hogy egy újszülött számára óriási mennyiségű dolog csak a szekrényeknél telepedik le, mert a gyermek gyorsan nő, és sok dolognak nincs ideje kipróbálni. Ezért legyen óvatos, ne vásárolj gyermekek dolgát bőröndökkel.

Maradj nyugodt

Nyugodt anya - nyugodt baba. Kevésbé ideges, mert a gyerek rendben van és felborul. Vigyázz a gyermeke idegére és a sajátodra.

Ne felejtsd el a férjedet

Ha mielőtt a házastárs megkapta a figyelmét és a szeretetedet, akkor a gyermek születésével sok nő élesen megváltoztatja a mérföldkő és vált a gyermekre. Próbáld meg nem sérteni a férjedet, mert ez negatívan befolyásolhatja a kapcsolatot. A fiatal anyák azt is tanácsolják, hogy ne felejtsék el magukat. Adj időt a megjelenésednek, mert nem csak gondoskodó anya vagy, hanem egy gyönyörű fiatal nő is.

Nappali kezelés

Egy módot betartva a kölyök nem igényel további nyugalmat, vagy már körülbelül egy éve megkezdi az étkezés követelményét és bizonyos órákban álmodik. És az ébredés ideje fokozatosan növekszik a délután, és alszik - éjszaka.

trusted-source[1], [2], [3]

Élvezze az időt

Élvezze a gyerekekkel töltött perceket, miután eljön az idő, amikor felnőnek, és újra szeretné érezni a boldogság pillanatát, amikor a gyerekek nagyon morzsák voltak.

Ne próbálj szupermamát lenni

Ne kérdezzen túl sokat, mert nem vagy vas. A gyermekek felemelése hosszú és tágas út, és ha nincs időd, akkor a gyermek nem fog szeretni, mert ennél kevesebb.

Türelem és ismét türelem

Néha nehéz türelmes, különösen ha fiatal anya vagy. Vigyázz idegeidre és kevésbé ideges, mert nincsenek kétségbeesett helyzetek, és a tapasztalat idővel jön.

Olvas

A legjobb dolog, amit a szülők a gyermekük nevelésére képesek olvasni. Ne csak gyerekkönyveket vásárolj gyönyörű képekkel, hanem mutasd meg a mesék érdekes világát, lassan felidézve az irodalom iránti szeretetet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.