^
A
A
A

A testvérek közötti viszályok depresszióhoz vezethetnek

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

21 December 2012, 11:34

Újévi ünnepek közelednek, ami azt jelenti, hogy hamarosan szép karácsonyfák lesznek a lakásokban és karácsonyi fények világítanak majd. A gyerekek számára az Új Év egy különleges ünnep, amely tele van örömmel és ajándékokkal a Mikulásból, amelyet a karácsonyfa alatt hagy.

De a tudósok azzal érvelnek, hogy még egy ilyen fényes ünnep, mint az új évet, beárnyékolhatja a testvérek közötti végtelen veszekedés. Az ilyen veszekedések és konfliktusok fő oka az, hogy a tizenévesek megsértik egymás személyes terét, és nem osztoznak meg a dolgok, vagy a jogot arra, hogy ki ül le új játékra. Ezért még a fa alatt lévő ajándékok nem örömet okozhatnak, csak új konfliktust kelthetnek.

Sok éves kutatás során a Missouri Egyetem tudósai tanulmányozták a serdülők között felmerülő konfliktusok jellegét, ami különösen igaz a testvérekre. A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy két fő konfliktus létezik. Egyikük a gyermek magánterületének hátterében fellobban, és megpróbálja átvenni a másikba. Az ilyen eljárások negatívan befolyásolják a gyermekek érzelmi egészségét, ezért a szülőknek meg kell próbálniuk, hogy ne engedjék meg a gyermekek közötti konfliktusokat ezen a területen.

"Kutatásaink azt mutatják, hogy a személyes tér megsértésével összefüggő konfliktushelyzetek alacsony önbecsüléssel és önsajnálattal járnak a felnőttkorban" - mondja Nicole Campione-Barr, az egyik pszichológiai kutatási szakember. "Az állandó emocionális remegés a gyermeket mély párbeszédbe sodorhatja pár év alatt."

A szakértők megfigyelték 145 pár testvér és testvér kapcsolatát tizenkét hónapra, a gyerekek átlagos életkora 12-15 év volt. A tizenéveseket felajánlották, hogy értékeljék a konfliktushelyzetek különböző változatait, és feljegyezzék azok gyakoriságát, intenzitását és időtartamát. Két fő oka volt a tizenévesek közötti vitáknak: a személyi tér és a botrányok megsértése, az igazságtalanság és az egyenlőtlenség miatt. Ezután a tudósok összehasonlították a serdülők válaszát, állapotukat, valamint a szorongás és szorongás mértékét.

"Annak ellenére, hogy a szülők megpróbálják megbékíteni a gyermekeket, és közvetlen részt vállalnak a konfliktus megoldásában, a tudósok azt mondják, hogy a felnőtteknek nem szabad beavatkozniuk" - mondja Dr. Campione-Barr.

A szakemberek javasolják, hogy szabályokat állítsanak fel a házban, amelyek mindegyikének kivétel nélkül követnie kell. Először, mielőtt belépne valaki szobájába, győződjön meg arról, hogy kopogtat, és kérjen engedélyt. Így jelentősen csökkenteni lehet az elégedetlenség kitörését a serdülők körében, akik különösen érzékenyek a területükre való behatolásra. Továbbá a veszekedések és az állandó kísérletek csökkentése segít a gyermekek közötti felelősség megosztásában és legalább egy feltételes feltételrendszer szerint, amely segíteni fogja a gyermekeket abban, hogy tájékozódjanak, és akiknek a sorozata videofájásra ül, stb.

Ebben az esetben, ha a kapcsolat a testvérek riasztóak, és emellett a verbális csetepaté ököllel, és ha a szülők nem kényszerből, hogy leigázza a tomboló fiatalok, akkor meg kell menteni az időben, valamint egy sor, hogy a szakember a lehető leghamarabb.

Az erős és egészséges kapcsolatok a családban rendkívül fontosak a későbbi életben.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.