^

Egészség

A
A
A

A vékonybélbeültetés: eljárás, előrejelzés

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Transplantation a vékonybél betegek számára javallt, a felszívódási zavarok szindróma, bélrendszeri betegségek (gastroschisis, Hirschsprung-betegség, autoimmun enteritis), vagy bél reszekció (mezenteriapnaya tromboembólia vagy közös Crohn-betegség), a magas a halálozás kockázata (általában miatt veleszületett enteropathia, mint inklyuzionnaya betegség) vagy komplikációk, amelyek a teljes parenterális táplálás (TPN) (májelégtelenségben, visszatérő szepszis, összesen zavar a vénás). Jelentkezőknek transzplantációra szintén betegek lokalizált invazív tumorok vezetnek elzáródás, tályogok, sipolyok, ischaemia vagy vérzés (általában miatt desmoid összefüggő tumorok örökletes polyposis).

Figyelembe-transzplantációs donor Cadaveren agyhalál és a szív végzett munkálatok együtt más szervek, mivel a vékonybél lehet átültetett elszigetelten, valamint a máj vagy a gyomor, a máj duodenum és a hasnyálmirigy. A vékonybél-allograft élő donor-rokonainak szerepe még nem definiált. A különböző egészségügyi központokban az átültetés különböző módon történik; immunszuppresszív terápia is hozzá van rendelve egy másik, de általában ez magában foglalja a limfocita globulin majd nagy dózisban a takrolimusz és a mikofenolát-mofetil fenntartó kezelésként.

Az endoszkópia hetente történik az elutasítás kimutatására. Az elutasítás tünetei és objektív jelei közé tartoznak a hasmenés, a láz és a hasi kólika. Az endoszkópia a nyálkahártya erythema, ödéma, fekély, hámlás; a változások egyenetlenek, nehéz kimutatni őket, és különbséget kell tenniük a cytomegalovírus bélgyulladásban a vírus testek zárványainak kimutatásával. A biopsziában a nyálkahártya lamina propria-ban azonosították a deformált villit és a gyulladásos infiltrációkat. Az akut kilökődés kezelése magas dózisú glükokortikoidok, antitimocitikus globulin vagy mindkettő beadása.

A műtéti komplikációk számoltak be 50% -ánál, és a szivárgás a helyszínen az anasztomózis után epe és szűkületek, máj artériát trombózis és a fejlesztés a nyirok ascites. A nem sebészeti szövődmények közé tartozik a transzplantációs iszkémia, a graft versus host betegség, amelyet a bélben oldódó limfoid szövet átültetése okoz.

A harmadik évig az átültetések több mint 50 % -a túlél a vékonybélbe történő átültetés során, és a betegek túlélési aránya körülbelül 65%. A májban történő transzplantációval a túlélési ráta alacsonyabb, mivel az eljárás inkább traumatikus, és a recipiensek súlyosabb kezdeti állapotúak.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Mit kell vizsgálni?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.