^

Egészség

A
A
A

Tüskék császármetszés után: jelek és megelőzés

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A gyermek terhessége és születése a nők életében a legszebb és legkedvesebb időszak. De nem mindegyik felhőtlen. Lehet, hogy valaki problémák a terhesség, a másik végén a terhesség szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nem tudnak szülni, hogy magát, így az orvosok, hogy vegye igénybe nevezett művelet császármetszés. De ezen az összes gond nem ér véget. Gyakori probléma a császármetszés után kialakuló tüskék, amelyek később észrevehetően felborítják az új élet születésével járó örömöt.

Mi a tüskék?

A császármetszés után a tüskék nem más, mint a sebész szikéjának "munka" helyén képződött hegek. Egyébként az adhéziók kialakulása nemcsak a császármetszéssel jellemezhető. A tapadások megjelenése a testen olyan normális élettani folyamat, amely bármilyen cavitary művelet után alakul ki, és az egyik leggyakoribb szövődmény a császármetszés után.

Az orvosok szerint az adhéziók kialakulása összefügg a test védő funkcióival. Így megvédi magát a fertőzéstől, és a nyílt sebeken keresztül a hasüregbe terjeszti, ami a különböző szövetek és szervek integritásának működésében bekövetkezett megsértésből ered. Ez a szervezet védő reakciója, amely az adhéziós folyamat fejlődésének patogenezise.

A hegeken sűrű gyulladásos folyamatok soha nem fejlődnek. Ők (tüskék) védik ezt a sorsot és az egész hasüreget. És mindez nem lenne semmi, ha ezek a tüskék nem a közeli szervek bélhurokjainak fúziójával jártak volna, ami később jelentősen megnehezítené az újonnan veretlen anya életét.

Okoz tapadók császármetszés után

Ha gondosan gondolkodik, semmi sem történik a határtalan világunkban. Mindennek oka van. Tehát a császármetszés után tapadók kialakulása esetén. Megjelenésüket bizonyos okokból előmozdították, idővel kizárva azt, ami elkerülheti a kellemetlen következményeket.

Az orvosok hajlamosak feltételezni, hogy a császármetszés után a tapadók kialakulásának fő és leggyakoribb oka a mûtét után a nõk elégtelen fizikai aktivitása. A fiatal anyák üldözött életmódja annak tudható be, hogy a test gyakran elég lassan ahhoz, hogy visszanyerje a nehéz születést követően. A posztoperatív varrások, az alsó has alatti fájdalom, az aktív mozgások és a terhesség alatt felmerülő hormonális egyensúlyhiány miatti vegetatív rendellenességek is hozzájárulnak az aktivitás korlátozásához.

A hasüregszervek tapadásának és ragasztásának kialakulása gyulladásos folyamatokat idézhet elő a peritoneumban. A császármetszésnél a tapadók kialakulása csak a kis medence területén található, ahol a "gyulladás" fókák gyakran "fészkelődnek".

A tapadások megjelenése néha maga a császármetszet hibás működése. Ezután a hiba az asszisztensek és az orvosi személyzet szakembereinek vagy gondatlanságának hiánya. A nem megfelelő varrás vagy a "véletlenül" elfelejtve a hasüregi leltárban a ragasztó folyamatának meglehetősen gyakori és súlyos oka is.

Elvileg és a mozgásszegény életmód, és a gyulladásos folyamatok a kismedencei szervek, és a hozzá nem értés, a személyzet végző műtét, csak kockázati tényezők kialakulásának összenövések a posztoperatív időszakban, ami elkerülhető, ha az aggodalom az egészségügyi (és mások egészségét ).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Pathogenezis

A tüskék a test kötőszövetének képződményei. Formációjuk már a hasi üregen végzett műtét utáni első 12 órában diagnosztizálható. Ez annak köszönhető, hogy kiadja 3 napon a műveletet követő sebváladék tartalmazó különböző sejtes struktúrák és folyékony vér tartalmazó frakciót fibrinogén (színtelen proteint a vérplazmában, a máj által termelt). Ez az utóbbi, és alkotó szálak, hogy feküdjön a felszínen a hashártya és a szervek a hasüregben.

A fibrinogén stimulálja a fibroblasztok termelését, amely viszont szintetizálja a kollagént, amely a ragasztószövet alapja. Az adhéziók kialakulása a következő 2-4 héten belül véget ér.

Gyulladásos folyamatok viszont aktívan részt vesznek a ragasztószövet kialakulásában. Ez nem csak a fehér vérsejtek részt a gyulladásos folyamatban, hanem egy sor más sejtek, amelyek között a fent említett fibroblasztok képesek stimulálni poliferatsii folyamatok és a szövetek regenerálódását. Így minden feltétel keletkezik a hegképződésnek a kötőszövetből való megjelenéséhez.

A statisztikák szerint a leggyakoribb a császármetszés után a petefészkekre jellemző. A növekedés a incidenciája kialakulását elősegíti a gyors növekedés a petefészek gyulladásos megbetegedések, különösen a fertőző jellegű. Diagnosztizálni azokat nem lehet mindig időben, és a nők nem siet, hogy elkerülje ezt a problémát, hogy egy nőgyógyász, gondolkodás nélkül, amit feleslegesen gól kialakulásának kockázata megbetegedésben meddőséghez vezethet.

Ami az okokat, amelyek lehetnek összenövések császármetszés utáni, az első díjat a „népszerűségi”, akkor lehet rendelni, hogy műtéti beavatkozás és annak hatásait, és különféle gyulladásos folyamatok „tiszteletre méltó” második helyen.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11]

Tünetek tapadók császármetszés után

Annak ellenére, hogy a műtét után első órákban kezdődik a tüskék kialakulása, a legtöbb nő hosszú ideig nem gyanakodik a létezésükről. Különösen ez vonatkozik a császármetszés után tapadásra, mert az újszülöttek néha egy hegyi megjelenéskor nem azért, hogy hallják érzéseiket. A szülés utáni idõszakban a nõk minden gondolata pontosan az õ értékes csecsemõjére irányul, az egészségük arcát elmozdítva.

Az adhézió kialakulásának első jelei kellemetlen fájdalmak, elsősorban az alsó hasban lokalizálva. A császármetszést követő tapadás során a fájdalom különbözik a peritonitis vagy a cecum gyulladása (apendicitisz) hasonló tüneteitől. Vonzó karakterük van. Néha kíséri az érzés a raspiraniya, mint a duzzanat a bél. Ezek a tünetek, mint például a túlzott gázképződés, a leggyakrabban alultápláltságnak vagy az elhullott élelmiszerek használatának nevezik.

A helyzetet súlyosbítja a széklet, ami gyakori és folyékony (hasmenés) vagy ritkán és nehézségekkel (székrekedés) jelentkezik. A nő még győződve arról, hogy a hibás gyomor-bélrendszeri betegségek, gyakran jelenik meg a háttérben a terhesség, mint az egyik szövődmények is tudta, a kötőszövet növekedését a helyszínen utolsó általános műveleteket.

Ha a császármetszés után fellépő tüskék kialakulnak a petefészkeken, az alsó hasban lévő fájdalmak homályosak, megkülönböztető intenzitás nélkül. Az irigylésre méltó állandóság jellemzi a has alján elhelyezkedő lokalizációt, amellyel kapcsolatban a nők ilyen fájdalmakat szednek a posztoperatív varrás gyógyulásának hosszú idejéhez. A fájdalom csak a menstruáció során fokozódik, ami hamarosan nem következik be az ápoló anyáknál.

Néha a fájdalomérzetek elterjedtek a hátulsó hátra, és a súlyos érzés kísérte.

De a fájdalom szindróma nem feltétlenül tünete a fejlődő adhéziós folyamatnak. Leggyakrabban a tapadás kialakulása jelentős tünetek nélkül jelentkezik. Haspuffadás és székrekedés hibáztatta bélelzáródás, anélkül, hogy az oka annak előfordulása, és a hasmenés tünetei tulajdonított ételmérgezés vagy újra kapcsolódó hatások átmeneti bélelzáródás.

A kérdés akkor merül fel, amikor a második vagy harmadik alkalommal terhes többszörös kísérlet marad a nő testénél. Itt van az, hogy egy végrehajtott művelet következményeit feltárják. Kiderült, hogy összenövések bonyolítják felszabadulását egy tojás a petefészekből, megakadályozva komplett ovuláció és az oocita megtermékenyítés vagy kiváltani a méhkürt-elzáródás miatt a fejlesztés a gyulladásos folyamat, vagy megváltoztatja a szerkezet a reproduktív szervek magukat.

Mindez a menstruációs ciklus szabálytalanságai, csökkent teljesítménye, állandó gyengesége, zöldes vagy sárga, néha véres erek hiánya miatt. A testhőmérséklet emelkedhet a subfebrile értékekig (37-38 fok), és így nagyon hosszú ideig maradhat, jelezve a fejlődő patológiás folyamatot. Ezeket a tüneteket nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert többek között a női test szaporodási funkciójának megsértését vonják maguk után.

Fájdalom Spike császármetszés utáni és kóros folyás lehet súlyosbítja pszicho-emocionális és fizikai stressz, a fokozott aktivitás és nehéz tárgyak emelését közösülés közben és túlhűtéssei a medence és az alsó hát a menstruáció alatt, és az ovuláció, a teljes húgyhólyag és mikor székletürítés a bélürítés során. Ezen túlmenően figyelmet kell fordítani a császármetszés után kialakuló adhéziók kialakulásának valószínűségére.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Szakaszai

Lehetetlen meghatározni a ragasztási folyamat fejlettségét szemmel. Ezeket az információkat csak a laparoszkópiai adatokból származó diagnosztikai vizsgálatok idején lehet beszerezni.

A komisszió betegség terjedésének stádiumát az e folyamatban részt vevő szervek munkájának kóros változásainak súlyossága alapján határozzák meg.

Tehát, lépek ragasztó eljárás azzal jellemezhető, az elrendezése utáni összenövések Császármetszés körül reproduktív szervek (petefészek és petevezeték), vagy más szervekben található a hasüregben, de nincs hatással a működésére.

A II lépésben a folyamat kialakulásának összenövések a hegek császármetszés utáni jelölt közötti megosztása az egyik a petefészek és petevezeték, beleértve más kismedencei szervek, melyek megakadályozzák kimenet a petesejt a petevezetékben.

A tapadás harmadik szakaszát a meddőség alakulása jellemzi. A tüskék összekeverik a petevezetéket, megakadályozzák az elzáródást, és teljesen blokkolják a tojás befogását.

trusted-source[17]

Forms

A műtét után is 3 féle tapadási forma alakul ki. Pontosabban, azokról a formákról beszélünk, amelyekben a császármetszés után tapadást okozó betegség fordulhat elő.

A heveny formában összenövések jellemezve ileus a tünetek súlyosságát (akut és görcsös hasi fájdalom, hányinger és hányás, csökkent széklet), kíséri a hőmérséklet emelkedése a 38-39 fok, és a pulzusszám (impulzus), gyengeség, vérnyomásesés mutatók jelenségek az intoxikáció .

A tapadási folyamat intermittáló formája gyakoribb, mint az akut. Szinte ugyanazok a tünetek jellemzik, de intenzitásuk sokkal gyengébb. Nagyobb mértékben, ezért a patológia észrevétlen marad, és a rossz közérzet leírása a bélrendszerrel kapcsolatos problémák miatt (a bélelzáródás tünetei sokkal hangsúlyosabbak, mint mások).

A krónikus ragasztási folyamat során a "norm" a kellemetlen tünetek hiánya. Alkalmanként az adhézió emlékeztethet az alsó hasban lévő gyenge húzó fájdalmakra, az emésztőrendszeri betegségekre, időszakos megjelenésű székrekedés vagy hasmenés formájában, testsúlycsökkenés nélkül, ennek előfeltétele nélkül.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23]

Komplikációk és következmények

Nyilvánvaló a császármetszés után az adhéziós folyamat fejlődésének következményei, mivel a válasz sok tényezőre épül. Például a beteg kora, a betegség kialakulási formája, a kötések számának és méretének eloszlása.

Magukban a tüskék jóindulatúak, és nem jelentenek veszélyt az egészségre, hacsak azok kialakulása nem befolyásolja más szervek munkáját.

A leggyakoribb komplikáció, hogy okozhat összenövések császármetszés utáni, a csökkenés a bél perilstatiki és fejlesztése bélelzáródás, ami a mérgezés a test toxinok során képződött stagnálása élelmiszer a belekben.

A tapadási folyamat akut formájának jelentős emelkedése és a csecsemő számára történő aktív mozgás szükségessége komplikációkat okozhat a szív- és érrendszerben, a tachycardia és az artériás hipotenzió kialakulásához vezethet.

De a legrosszabb a fogamzóképes nők számára a "meddőség" diagnózisa. De az egyik leggyakoribb oka a meddőség fiatal nők éppen a letapadás kialakulását a petefészek vagy a petevezeték elvégzése után a császármetszés, ami korlátozza a támogatása a tojás a petefészekben és elfog a petevezető.

Ha beszélünk a veszélyes következményei kialakulásának összenövések, hogy ezek közé tartozik a fejlesztési másodlagos meddőség, bekövetkezett, míg a méhen kívüli terhesség. Ha a letapadás kialakulását befolyásolja a petefészek és a méh a petevezető, ez lehet egy váratlan helyzet. Ha a tojás, repülő a petevezetékben, miután egy gyümölcsöző találkozó a „választott” a sperma nem érték el a céljukat (a méh) elzáródása miatt következik be a petevezető által okozott elterjedése összenövések ezen a területen, a fejlesztés a terhesség következik be a méhen kívül. És ez az állapot veszélyt jelent nemcsak az egészségre és a termékenységre, hanem az asszony életére is.

Mekkora az esztétikai terhesség vagy meddőség kialakulásának valószínűsége, lehetetlen válaszolni mindaddig, amíg a ragasztási folyamat terjedési aránya meg nem születik. Ami azt illeti, hogy a császármetszés után lehet-e terhes tüskékkel járni, nincs semmi végleges válasz. Egy dolog biztos, hogy a császármetszés után a tüskék nem egy ítélet. Az effektív kezelés, amely gyakran utal és reoperatív beavatkozást eredményez, leggyakrabban lehetővé teszi a petevezetékek átjárhatóságának helyreállítását. Egy másik dolog, ha a ragasztási folyamat okozta a reproduktív szervek funkcióinak megsértését, ami a meddőséghez vezetett. A legfontosabb dolog nem az, hogy lehetővé tegye a folyamat széles körű elterjedését, és nagyszámú tapadást előidézve tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb semlegesítse őket.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28]

Diagnostics tapadók császármetszés után

Az események fejlesztésének két fő változata létezik. Vagy az a letapadás kialakulásának császármetszés folyik jellegzetes tünetei a folyamat, és a nő saját maga jött a terhesgondozóval segítséget, vagy ragasztó betegség nem teszi magát érezte, és annak hatásai található, ha van egy kérdés, hogy lehetetlen a teherbe esés.

Van egy harmadik lehetőség, amikor abnormális kötőszövet növekedését a hasüregben detektáljuk eredményeként preventív nőgyógyászati vizsgálat, leggyakrabban kapcsolatban más betegségek a szexuális szférában. Igen, csak a nőgyógyász rendszeres vizsgálata több okból szinte a legnagyobb probléma a legtöbb nő számára, különösen azoknak a fiatal anyáknak, akik elszívják a baba gondozását.

És minél hamarabb derül ki a belső szervek tapadásának kialakulása, annál hatékonyabb lesz a patológia kezelése, és kevésbé valószínű a meddőség valószínűsége, ami különösen fontos azoknál a fiatal nőknél, akik álmodnak arról, hogy egyszerre többé válnak anya.

Megjelenése után a császármetszés utáni bélelzáródás tünetei, ami nem volt megfigyelhető a korábbi, már kell szolgálnia ébresztés, és hallani a nő segítsége nélkül a szakember. Orvosok, viszont azt is meg kell venni, hogy a felmérés a nők átesett hasi műtét, különös semmilyen kóros nem kizárva a párhuzamos fejlesztése ragasztó betegség.

trusted-source[29], [30], [31], [32], [33], [34]

Elemzések

A korábbi császármetszést követő adhéziók azonosítására szolgáló speciális elemzések nem végeztek. Azonban a hagyományos laboratóriumi vizsgálatok a vér és a tampont a hüvelybe lehetővé teszi az orvos, hogy dolgozzon egy teljes képet az egészségügyi, a szexuális szférában nők. Ebben az esetben lehetőség van, hogy felfedje a rejtett fertőző-gyulladásos folyamatok, azonosítani a fertőző ágens, és még diagnosztizálni veszélyes patológia, például diszplázia (eredményeként szövettani vizsgálat egy kenetet), az időben kezdődik a kezelés párhuzamosan a manipuláció semlegesítő a negatív hatása az összenövések.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39]

Instrumentális kutatás

A műszeres diagnosztika lehetővé teszi a betegség képének kiegészítését, de nem minden módszere elég hatékony. Például a kismedencei szervek ultrahang- és MRI-je lehetővé teszi a daganatok pontos elhelyezkedését, de nem tudja pontosan megválaszolni a kérdést: ezek tüskék vagy valami más.

Electrogastrogram ad teljes képet arról, hogy az emésztőrendszerben, de nem segít pontosan, hogy miért volt egy bélelzáródás. Rengenografiya medence segít jelenlétének kimutatására gyulladásos izzadmány a hasüregben, amely az oka a letapadás kialakulásának császármetszés utáni, valamint annak meghatározására, hogy van-e felfúvódás és puffadás nőtt.

Meghatározásához rendellenes működését a petevezeték és petefészek kapcsolatban lehetséges fejlődése ragasztó betegség hysterosalpingographia alkalmazott módszer, amely lehetővé teszi, hogy rendellenes változás a szerkezet a szervek és azok működését és meghatározza a fejlődési szakaszában összenövések.

De a legteljesebb és pontosabb információt a probléma csak a laparoszkópia eredményei alapján nyerheti. Ez nem csak egy hatékony módszer műszeres diagnosztika, így vizuálisan meghatározni nagy pontossággal jelenlétében összenövések és azok helyét, megbecsülni méretük határozza meg a fejlődési szakaszában a ragasztó betegség, hanem microoperation (kis darabok bevezetett speciális berendezések a kamera), amely segítségével végre sürgős kórtani kezelés.

Megkülönböztető diagnózis

A differenciáldiagnózis lefolytatásához fontos szerepet játszik a páciens anamnézisének összegyűjtése, panaszainak vizsgálata és külső vizsgálat, beleértve a has tapintását is. Az a tény, hogy a vizsgálat egy széken tükrök nem mond semmit a probléma, de amikor tapintással lehet érzékelni megsértése méh mobilitás jelenlétében vagy beszivárgás (tömítések, jelezve a kialakulása egy meglehetősen nagy összenövések) a terület a petefészkek és a petevezetékek.

Fontos tisztázni a beteg nem volt-e ő az előző ellenőrzés műtét a kismedencei, amennyire rendszeresen és fájdalmas menstruáció, de nincsenek fájdalom közösülés során, ahol nincs fájdalom, mi a fájdalom természete és egyéb kérdések, hogy segítsen tisztázni a diagnózist .

Ki kapcsolódni?

Kezelés tapadók császármetszés után

Az adhéziók kezelése kétféleképpen hajtható végre: segít a tapadások feloldásában és a kellemetlen tünetek eltávolításában vagy az újbóli beavatkozás során az adhéziók eltávolítására és a visszaesések megelőzésére. A konzervatív kezelés magában foglalja a gyógyszerek és fizioterápiás módszerek alkalmazását.

A császármetszés után a spasmákban alkalmazott gyógyszerek között 4 gyógyszercsoport található:

 • Készítmények, amelyek elősegítik a felszívódást összenövések miatt fibrin oldódás (fibrinolízis azt jelenti: „A plazmin” „sztreptokináz”, „tripszin”, „himopsina”, „Longidaza”, „Alteplase”, „Actilyse”, stb).
 • Antimikrobiális terápia (antibiotikumok: "Tetraciklin", "Cefazolin", "Vilprafen", szulfonamidok, például "ptalazol" stb.)
 •  A véralvadást csökkentő gyógyszerek (antikoagulánsok: "Heparin Kenőcs", "Cleavin", "Wafarin" stb.)
 • Gyulladásos folyamatokat eltávolító gyógyszerek a kismedencei régióban (gyulladáscsökkentő gyógyszerek: kortikoszteroidok, NSAID-ok, kalciumcsatorna-blokkolók stb.).

Néha a komplex kezelésben, mint erősítő ágens, vitaminokat lehet előírni, bár nem hordoznak súlyos szerepet a csaták elleni küzdelemben.

A posztoperatív tapadásoknál az 1. Csoportba tartozó készítmények előtérbe kerülnek, ha szükséges, más készítményeket írnak elő, ha a gyulladásos folyamat párhuzamosan áll a ragasztóanyaggal.

A "fibrinolizin" képes a fibrin fehérje szálának lebontására, hogy az adhéziók széthasadjanak és végül teljesen feloldódjanak.

Adagolás és adagolás: csepegtetővel, nátrium-kloriddal és heparinnal kombinációban adagoljuk. 100-200 egység / ml injekcióhoz való víz adagolása. A "heparin" dózisa kétszer kisebb, mint a "fibroizin".

A gyógyszerrel végzett kezelést a véralvadás szigorú ellenőrzése alatt végezzük.

A gyógyszer mellékhatásai: allergiás reakciók, vérnyomáscsökkenés, hasi fájdalom és beadási hely, vérzés. De ellenjavallatok elég, köztük: terhesség, vérzési hajlam, hepatitis, szoptatás, fekélyes elváltozások a gyomor-bélrendszer, a máj károsodását, stb, hogy a gyógyszert nem lehet korábbi, mint 10 nappal a műtét után ..

A "tripszin" az egyik leggyakrabban használt protiolitikus hatású gyógyszer. Olyan enzimkészítmények osztályába tartozik, amelyek képesek a viszkózus sebváladékot és a fibrinus alakzatokat lehasítani, amelyek a császármetszés után a tüskék.

E probléma kapcsán a hatóanyagot intramuszkuláris injekciók formájában vagy helyileg alkalmazzuk, a tamponok nedvesítésére szolgáló kész oldatot használva, amelyet ezután a hüvelybe injektálunk. A tampont néhány órára behelyezzük. Jobb lenne este este. Az intravénás injekciók beadása 5-10 mg. A port nátrium-klorid vagy prokain oldatban hígítjuk. Az injekciót naponta 1 vagy 2 alkalommal 6-15 injekcióval végezzük.

A gyógyszer befogadásához a szívverés, a hő, az allergiás megnyilvánulások, a fájdalom és a bőrpír a gyógyszer beadásának helyén fokozódhat. A gyógyszert nem alkalmazzák súlyos máj-, vese- és tüdőbetegségben, szívelégtelenségben, pancreatitisben szenvedő betegek kezelésére. És a gyógyszer túlérzékenység esetén is.

„Himopsina” - enzimkészítmény külső használatra, amely, amikor az a testszövet megkönnyíti eltávolítását gennyes sebek és a tömeges reszorpció fibrines képződmények, beleértve a műtét utáni összenövések. Jó eredményeket értünk el a friss sebek, és nem a stagnáló hegek, mint megelőző ágens.

Porkészítménnyel előállítva, melyet előzetesen prokain vagy nátrium-klorid (25-50 mg por 10-50 ml oldat) oldatával keverünk össze. A kész oldatot szalvéta segítségével impregnáltuk és a postoperatív varróra 2-4 órán át alkalmaztuk.

A gyógyszer mellékhatásai kicsiek: a hőmérséklet enyhe növekedése vagy a helyi allergiás megnyilvánulások. Nem alkalmazható rákos daganatok, súlyos szívelégtelenség, bőrön jelentkező fekélyek és vérzési sebek esetén.

"Longidase" - nem kevésbé népszerű drog, mint a "Trypsin". Kényelmes a reproduktív szervek tüskéivel való használatra, amely gyakran császármetszés után, mivel kúpok és por formájában kapható gyógyszeroldat elkészítéséhez. A felhasználási jelzések kifejezetten kijelentik, hogy a kismedencei tapadások megelőzésére és kezelésére szolgálnak.

A por, mint a korábbi esetekben, nátrium-kloridban vagy prokainban tenyésztik. Adagolás a medence tapadásának kezelésére 3000 ME. Az injekciót naponta egyszer intramuszkulárisan kell elvégezni (az injekciók közötti intervallum 3-5 nap). 10-15 injekció terápiás folyamata.

Az injekciózással párhuzamosan nagyobb hatást fejt ki a gyulladás kezelésére ajánlott az anusba vagy hüvelybe való behelyezésre. Bemutatjuk a kúpot 1 alkalommal, 3 nap alatt 10 kúpban.

A gyógyszer mindkét formájához kapcsolódó mellékhatások közül csak ritka allergiás reakciókat ismerhet meg. Intramuszkuláris beadás esetén fájdalom és bőrpír az injekció beadásának helyén megfigyelhető.

A gyógyszer kevés ellenjavallatot használ. Ez a terhesség, rosszindulatú daganatok, túlérzékenység a gyógyszer komponenseire. A kábítószer / m bevezetéséhez enyhén több korlátozás van: akut fertőző betegségek, vérzés (tüdő és szem), veseelégtelenség.

A hatékony gyógyszerek befogadásával párhuzamosan fizioterápiás foglalkozásokat tartanak. Fizioterápia ebben az esetben magában foglalja elektroforézis eljárások hialuronidáz, Lydasum és más specifikus enzimkészítmények elektrostimulációval szövetek, paraffin fürdő, iszap, mágneses terápia összefüggésben különleges gyógymasszás és a testmozgás, hatékony a tapadó betegség.

A császármetszés után tapadáscsökkentés alternatív kezelése

Közvetlenül meg fogjuk mondani, alig lehet megszabadulni a belső szervek tapadásától csak az alternatív gyógyszerekre vonatkozó előírások segítségével. Alternatív kezelés hatékonyan csak az elején a patológiás folyamatot letapadás kialakulásának (Stage 1 ragasztó betegség) felfüggesztheti megjelenése fibrines képződmények fokozásával hemofíliás beteg például és nyirokkeringést, amely befolyásolja a szintézisét és szaporodását kötőszövet.

 1. A leginkább megfizethető és hatékony alternatíva a lenmag termesztését jelenti. A nyersanyagok szinte minden élelmiszerboltban megvásárolhatók. A lenmagot forrásban lévő vízben forraljuk kb. 3-5 percig, szűrjük. A levest tamponokhoz használják: a gázsit szorosan csavarják tampon formájában, melegen tartják a húslevesben, kicsit összenyomják, és behelyezik a hüvelybe. Az eljárást éjszaka egy hétig végezzük. Hatékony eszköz a petefészkek és a petevezetékek tapadásához.
 2. Ha lenmag bontakozhat géz, a húslevest is használható tampon és enyhén préselik vetőmag leveled egy darab géz, amelyben azt főzve, és alkalmazzák, mint egy borogatást a gyomra a helyen, ahol állítólag található összenövések. Az eljárásokat 3-4 naponként kell elvégezni. A kezelés időtartama 1 hónap.
 3. Tamponok és fecskendők esetén használhatja a vödör gyökér infúzióját. Infúzióhoz 30 g zúzott gyökeret kell bevinni, és öntsünk 175 g vizet, amelynek h mérséklete 60 fok legyen. 8 óra múlva elkészül az infúzió. A kezelés időtartama 1 hónap.
 4. Az alternatív gyógyászatban az enzimek által alkalmazott gyógyszeres kezelés analógiájaként az emberi nyálterápiát alkalmazzák - az egyik legerősebb enzim gyógyszer. A császármetszést követő tüskék nem tudnak ellenállni, ha a posztoperatív hegek bőven kenve vannak a reggeli nyálban.

Tapadással bizonyos előrehaladást lehet elérni a gyógynövényes kezelés során. E tekintetben a gyógynövények azonosíthatók St. John's worttal, zsályával, bozalnyal, a tej csalán és a gyomirtó maggal, a marin gyökerével, az aloe-val. Az infúziókat, az alkoholtartalmú tinktúrákat és a főzeteket, amelyeket szájon át alkalmaznak, használnak kiszereléshez vagy külső használatra. Jó hatást biztosítanak a gyógynövényes dózisok infúziói, amelyeket belsőleg fogyasztanak a hagyományos gyógyászati és fizioterápiás kezeléssel kombinálva. Az ilyen kezelés segít megbirkózni a betegséggel és megakadályozza a visszaesést, amely nem mindig a sebészeti kezelés ereje alatt van.

trusted-source[40], [41], [42], [43]

Homeopátia a ragasztószalag elleni küzdelemben

Homeopátia is jelentősen hozzájárul a kezelés utáni összenövések császármetszés révén hatékony természetes úton, például Silicea (Silicea), fluoricum acidum (Atsidum flyuorikum), Calcarea fluorica (Kalkareja flyuorika), Graphites (grafit), Sanguinarinum nitricum (Sangvinarium nitrikum).

Az első 2 gyógyszer a legerősebb a reszorpciós adhéziók szempontjából. A császármetszést követő pozitív dinamika a krónikus hegekben elhanyagolt esetekben is megfigyelhető. Mindkét készítmény természetes inorganikus vegyületek homeopátiás granulátum formájában, amelyek 7 darabot tartalmaznak egyszerre. A granulátumokat a nyelv alatt tartják mindaddig, amíg teljesen feloldódnak. Többszörös fogadás Silicea - Naponta 3 alkalommal, Acidum fluorid - naponta kétszer.

A kalcium-fluorid szintén hatékony eszköz a posztoperatív adhéziókhoz, de lehetőség szerint az első két gyógyszer esetében meg kell állítani a választását, amelynek együttes alkalmazása nagyon jó eredményeket ad, és segít elkerülni a műtétet és a műtét utáni szövődményeket.

A homeopátiának egy másik szervetlen eszköze A grafit különösen hatásos az adhézió kialakulásának kezdeti szakaszában, amikor a váladék a hasüregben felhalmozódik. Megoldás formájában a gyógyszert naponta háromszor alkalmazzuk 10 cseppre.

Elején a kiújulásának a kezelése ragasztó betegség ajánlott együttes beadása gyógyszerek hígításban 6 Grafit (5 granulátumok reggel) és Silicea (5 pellet este) hosszú ideig.

A homeopátiás gyógyszer növény „Sangvinarikum nitrikum” 6 arányban segít búcsút a bosszantó rajz fájdalom a has, amelyek miatt sajnálatos összenövések császármetszés utáni. Reggel és este vegye be 5 pelletet.

A homeopátiás készítmények azért jók, mert gyakorlatilag nincsenek ellenjavallatok, és mellékhatásai az allergiás megnyilvánulásokra korlátozódnak, a gyógyszer egyes összetevőinek intoleranciájának hátterében.

Operatív kezelés

A komisszió betegség első szakaszában általában nem szükséges sebészi beavatkozás, ami nem mondható el a második és a harmadik szakaszról. Itt egy gyógyszer és fizioterápia nélkülözhetetlen. Ha az adhéziók megzavarják a belső szervek normális működését, előtérbe kerül a bél, a petefészek, a méh stb. és normál működésük helyreállítását újbóli sebészeti beavatkozással.

Mind a diagnózisban, mind a kezelésben a leghatásosabb és kevésbé traumatikus módszer a laparoszkópia. A diagnosztikai vizsgálat során azonnal elvégezheti a ragasztó "pókháló" elválasztását és kivágását, mivel ezt a nők viselik, fájdalom és kényelmetlenség miatt kimerültek.

Jelenleg a beakasztott és "összeragasztott" szervek felszabadítására szolgáló sebészeti manipulációkat három módszerrel végzik:

 • a lézer segítségével (lézerterápia)
 • víznyomás alkalmazásával (aqua dissection),
 • egy elektronozha (elektrosebészet) segítségével.

A tapadáscsillapítások megelőzésére a legjobb hatás a lézeres műtéti kezelés, de a sebész szikéjét gyakorlatilag nem használják a császármetszés után történő "semlegesítésre".

A betegség újbóli előfordulásának megakadályozása és új tapadás megakadályozása új művelet eredményeként, ezeket a megelőzési módszereket alkalmazzák:

 • a gátló folyadékok hasi üregébe való bevezetése, amely megakadályozza az exudátum megjelenését és a fibrinos szövet kialakulását,
 • használjon önelnyelő filmeket, hogy azokat a kis medence belső szervekével borítsa be, a posztoperatív hegek közelében.

Nagyon jó, ha a sebészeti beavatkozást kiegészíti a gyulladáscsökkentő és proteolitikus gyógyszerterápia.

Megelőzés

A császármetszést követő adhéziók kialakulásának megelőzése a kórházból való visszatérés után azonnal megkezdődik. Erősen aktív nem érdemes megzavarni a műtét utáni varratokat, de ahhoz, hogy a lehető legjobban meg tudjon mozdulni, akkor még mindig szüksége van rá, különösen azért, mert ez még a szokásos ápolást is igényli a szeretett és a szokásos feladatokhoz a ház körül.

A császármetszés után bizonyos idő elteltével a nőgyógyász megelőző vizsgálata elősegíti a ragasztási folyamat fejlődését és elterjedését. Figyelmet, hogy az egészségét ne hagyja ki az első jelei a kóros burjánzását kötőszövet és az összes kellemetlen és gyanús tüneteket értesítenie kell az orvos megfigyelése, hogy hagyja abba a ragasztó folyamat időben.

Nagyon fontos, hogy ne indítsa el és ne jöjjön létre különféle okokból, fertőző és gyulladásos folyamatok a kismedencei régióban, amelyek elősegítik az adhéziók kialakulását.

trusted-source[44], [45], [46], [47], [48]

Előrejelzés

Prediction ragasztó adódó betegség sebészeti beavatkozás után a (császármetszés, abortusz, műveletek A hasi szervek) kedvezőtlenebb, mint abban az esetben képződési fibrines szövet a háttérben a gyulladás. Mindazonáltal a segítségnyújtás korai kezelése segít elkerülni a kellemetlen következményeket. Még a betegség második szakaszában is vannak jó esélyei a probléma pozitív megoldására.

Ha a folyamat elindul, akkor a sebészeti beavatkozásnak sem lehet pozitív hatása. Ha a fájdalom és a tüskék valahogy sikerült megbirkózniuk, akkor a meddőség problémája ebben a problémában nem mindig lehetséges.

Igaz, a császármetszés után jelenleg nem lehet akadályok azok számára, akik még egyszer álmodnak arról, hogy tudják az anyaság örömét. Végül van IVF és egyéb módja annak, hogy egy gyermeknek egyedül szüljék. Szélsőséges esetekben igénybe veheti a helyettesítő anya szolgáltatásait. De ha egy nő egy nagy szív, jó lélek, anélkül, hogy szülni gyermekét, ő tudja, hogy a térhatású szeretet és gondoskodás a baba, a bal szülői gondoskodás nélkül, ami nem kevésbé értékes, mint a születés egy új élet.

trusted-source[49], [50], [51], [52], [53], [54], [55], [56]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.