^

Egészség

A psoriasis tünetei és típusa

A pikkelysömör formái

A pikkelysömör (psoriasis) vagy a pikkelyes zuzmó nem fertőző dermatosis. A betegség valódi okai nem egyértelműek. Jelenleg egy provokatív tényező az autoimmun folyamatok megsértése.

A sík psoriasis: okai és kezelése

Kíséri fájdalom és súlyos viszketés, ami nemcsak fizikai szenvedést, hanem pszichológiai kényelmetlenséget is okoz. A plantar psoriasis kiváltó oka gyakori bőrkárosodás lehet.

Korlátozott pszoriázis

A pikkelysömör kiütések szigorú lokalizációval rendelkezhetnek, és a testen ugyanazon a helyen jelenhetnek meg. A betegség ezen formájának klinikai lefolyása általában könnyebb. Mindazonáltal gyakori és tartós exacerbációk jellemzik.

A pszoriázis exudatív formája

A klinikai dermatológiában besorolt pszoriázis összes formája közül az exudatív pikkelysömör okozza a legtöbb problémát a tünetek meghatározásában.

Plakk psoriasis: gyakori, krónikus, pustularis

A pikkelysömör minden fajtáját az orvosok leggyakrabban a plakkos psoriasis diagnosztizálják - ez az úgynevezett egyszerű, közönséges vagy vulgáris pikkelysömör.

A könyökön lévő pikkelysömör: okai a kenőcsök kezelésének otthonában

A pikkelysömör nagyon gyakori betegség. A bőr és a test szinte bármely részét érintheti. Tehát a körmök, az ujjak, az arc, a fejbőr, valamint a csontok és az ízületek veresége van. De leggyakrabban a könyökön ugyanaz a pikkelysömör diagnosztizálódik.

A pszoriázis differenciáldiagnózisa

A pikkelysömör klasszikus formájában a kiütések általában bilaterálisak és szimmetrikusak, ezért fontos, hogy teljes bőrvizsgálatot végezzenek - még akkor is, ha a beteg nem figyelt erre a sérülésre.

Téli pikkelysömör: hogyan kell kezelni

A téli pikkelysömör egyike ennek a kórtanának. Önmagában a pikkelysömör olyan krónikus bőrbetegség, amely nem fertőző eredetű.

Seborrheicus psoriasis: a fejbőr, az arcon, szemben a seborrhees dermatitissel

A legtöbb vulgáris pikkelysömörben a karakteres kiütések nemcsak a könyökök, a térdek, hanem az egész test, beleértve a fejét is. És a fejre kerülő bőr sebzését gyakran szarvasfélék pszoriázisaként definiálják.

Psoriasis foltok: piros, fehér, pigmentált

A krónikus dermatosis mindenféle változatával első jelzései foltok formájában jelentkeznek.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.