^

Egészség

A rejtett fertőzések elemzése: azok listája, amelyeket adnak

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 22.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A modern életben gyakrabban kell kezelni a különböző betegségeket. Különös jelentőséggel bír az orvostudományban a fertőző betegségek elleni küzdelem. Képesek különböző kóros elváltozásokat okozni a szervezetben, ami a fertőzés terjedését a test egészében előidézheti. Nehézek ahhoz, hogy diagnosztizálják és kezeljék, gyorsan fejlődnek a gyógyszerekkel szembeni ellenállók, gyorsan megszaporodnak. De a fő veszély az, hogy gyakran okoznak tömeges járványokat, amelyek személyről emberre terjednek ki. Az orvostudomány, a diagnózis gyors fejlődése ellenére a problémák nem csökkentek. Napjainkban a tünetmentes rejtett fertőzések nagy veszélyt jelentenek. Egy személy gyakran nem gyanítja, hogy betegsége van, mégis halad. Ezenkívül egy személy hordozó, és fertőzésforrássá válik, míg más embereket fertőző. Szerencsére ma felismerheti az ilyen betegségeket, és időben intézkedni fog. Ebben rejlik a rejtett fertőzések elemzése.

A látens fertőzések alatt olyan betegségek egész komplexumot jelentenek, amelyeket főként szexuális úton közvetítenek és titokban, észrevétlenül. Nem zavarják sokáig.

trusted-source[1], [2], [3]

Szükségem van a rejtett fertőzések tesztelésére?

Időnként meg kell őket venni, mert lehetővé teszi a testben tünetmentesen előidézett fertőzések kimutatását. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy korai szakaszban azonosítsák az ilyen betegségeket, és megakadályozzák továbbfejlesztésüket. Annak ellenére, hogy a betegség nem zavarja az embert, még mindig fejlődik a szervezetben, és különböző szintű kóros károkat okoz: celluláris, szövet, szerv. Egy napon a fertőzés még mindig megnyilvánul. Leggyakrabban akkor nyilvánul meg, amikor a szervezet már komoly változásokon ment keresztül, gyakran visszafordíthatatlan. Ilyen késői stádiumban a betegséget gyakran nehéz kezelni, és néha egyáltalán nem reagál. A hatékony kezelés csak a betegség korai felismerésében rejlik, mivel a fertőző károsodás következtében kialakuló patológiák visszafordíthatatlanok.

Ez a fajta fertőzés mindig csökkenti az immunitást, és komoly szövődményekhez vezethet. A látens fertőzések többsége szexuális úton terjed, befolyásolja a reproduktív szerveket, és meddőséghez vezet. Sokan képesek elpusztítani a csírasejtek genetikai információit, ami a gyermek további születése során különböző genetikai patológiákat és anomáliákat eredményez.

Ezenkívül a fertőzések veszélyesek, mivel át lehet őket adni a gyermeknek, és intrauterin fertőzéshez vezethetnek. Nem számít, ki beteg: anya vagy apa. Egyes fertőzések rákos daganatok kialakulásához és immunhiányos állapotok kialakulásához vezethetnek. A fertőzés hátterében másodlagos patológiák alakulnak ki: a vesék súlyos betegségei, máj, szívelégtelenség.

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Vezetési jelzések

Az elemzéseket az orvos és a beteg saját kezdeményezésére írják le. Az elemzés oka nem védett szex, ismeretlen személy, gyakori és felcserélő szexuális kapcsolat.

A kötelező elemzés a terhesség előtt történik. Minden kóros tünet, például fájdalom a hasban, égő és kellemetlen érzés a genitális területen, kisülés, éles szag. A kórtani vagy rendellenesség legcsekélyebb gyanúja esetén elemzésre van szükség, valamint éles súlycsökkenés és étvágycsökkenés esetén. Számos egyidejű megbetegedés az orvosnak ürügyet ad a rejtett fertőzések jelenlétére. Például gyakori megfázás okozhat látens szivárgó herpeszet.

A

Ahhoz, hogy megbízható és pontos eredményeket kaphasson a rejtett fertőzésekről, fel kell készülniük. Először is meg kell szüntetni az immunmodulátorok, antibakteriális, vírusellenes és egyéb antibiotikumok, vitaminok szedését. Ne használjon antiszeptikus gyógyszert, még a helyieket is. Mindezek az anyagok jelentősen befolyásolhatják az eredményeket, torzíthatják őket. Például az antibakteriális szerek átmenetileg csökkenthetik a mikroorganizmusok számát, vagy inaktív formába fordíthatják azokat, amelyekben nem fejlődnek.

Az immunrendszer ingerlésénél átmenetileg deaktiválódik és csökken a fertőzés aktivitása, és hamis pozitív eredményeket lehet elérni. Az ilyen eredmények azt mutatják, hogy a szervezet fertőzést mutat, míg a valóságban nem. Ennek az az oka, hogy az immun komplexek száma drámaian megnőtt, ami tévesen reagálhat a fertőzés jelenlétét meghatározó indikátorral. Jelentősen megnőhet bizonyos olyan anyagok száma, amelyek gyakran fertőzést jeleznek, és az orvos tévesen értelmezi az eredményt.

A 2-3 napig tartó vizsgálatot megelőzően tartózkodjon a nemi közösüléstől, amely lehetővé teszi a páciens természetes mikroflórájának megvizsgálását anélkül, hogy belépne az átmeneti (ideiglenes) növényzetbe. Továbbá lehetetlen 24 órával az eljárás megkezdése előtt a douching, helyi fogamzásgátlók, érzéstelenítők, a személyes higiéniai termékek. Ez lehetővé teszi a mikroflóra természetes állapotban történő vizsgálatát anélkül, hogy idegen anyagot vezetne be és megsemmisítené a meglévőt. A nők a legjobbak a menstruációs ciklusuk követésére, és az elemzést egy új ciklus 5.-6. Napján továbbítják. Ez adja a legpontosabb eredményeket, hiszen ebben az időszakban minden fertőzést maximálisan aktiválnak az immunitás enyhe csökkenése miatt.

Ellentétben a hagyományos tesztek kizárta az alkohol és diétás étel, minden éppen az ellenkezője: az orvosok azt javasolják a előestéjén a szállítás az elemzés alkoholt inni, enni egészségtelen ételek: zsíros, fűszeres, szószok, pácok és fűszerek. Ez a trükk megkönnyíti a kimutatást, amely normál körülmények között eléggé maszkolható. Az immunitás csökken, és a fertőzés aktiválódik, megkönnyítve az azonosítást. Ugyanezen okból, ha hideg van - ez az ideális alkalom ilyen elemzés benyújtására.

Ki kapcsolódni?

A rejtett fertőzések tesztelésének szabályai

A fő szabály az, hogy előkészítse előleget, körülbelül 3-5 héten belül. Meg kell szakítani a gyógyszereket, különösen az immunrendszert érintő gyógyszereket, növelni kell a szervezet ellenállását, és általános helyreállító hatással kell rendelkezniük. Ne vegyen olyan gyógyszereket, amelyek csökkentik a gyulladást, normalizálják a mikroorganizmust. Szintén nem tudsz szorbenseket és antitoxikus gyógyszereket bevenni.

2 napig nem tud úszni, helyi gyógyszereket használhat, szexelni. Az elemzésnek jobbnak kell lennie egy gyengített állapotban: a stressz, a hipotermia, a túlzott munkavégzés, a könnyű rossz közérzet. Ez lehetővé teszi, hogy a fertőzés teljesen megnyilvánuljon, aktív forma alakuljon át.

Milyen rejtett fertőzéseket teszteltek?

A rejtett fertőzések egy olyan betegségcsoportot jelentenek, amely befolyásolja a testet, és titokban fejlődik. Ezek többsége STD-k (szexuális úton terjedő betegségek). Ezek mind a nőkre, mind a férfiakra hatással vannak. Veszélyes, hogy ha egy partner megbetegszik, a másik biztosan megbetegszik. A méhen belüli magzati károsodás veszélye is fennáll. A rejtetteket azért is fel kell hívni, mert nehéz diagnosztizálni őket. A hagyományos, hagyományos módszerekkel gyakorlatilag lehetetlen meghatározni őket, speciális diagnosztikai módszerek szükségesek. A lista 31 kórokozót tartalmaz. Közülük a legveszélyesebb a mycoplasma, Chlamydia, Gardnerella. Ezeknek a fertőzéseknek a veszélye, hogy intracelluláris paraziták. E tekintetben nagyon nehéz kezelni őket, mivel gyakorlatilag egyetlen gyógyszer sem képes behatolni a sejtbe. Kifejlesztettek egy megbízható védelmi rendszert, amelyen keresztül képesek a hatóanyag inaktiválására és megakadályozni a pusztító hatását. Ez lehetővé teszi számukra, hogy szabadon mozogjanak az extracelluláris térben, aktívan szaporodnak. Nem kevésbé veszélyesek a herpesz, a szifilisz, a papillómák, a citomegalovírus, a gombák.

A rejtett fertőzések elemzése a nők körében

Általában vért és kenetet. A nőket rendszeresen vizsgálni kell, mivel a fertőzés számos olyan betegséget okozhat, amelyek később meddőséghez vezethetnek. Az alábbiakban bemutatjuk a fő női rejtett fertőzések rövid leírását.

Mycoplasmosis, amelyet mikroplaszmák okoznak. Ez egy mikroorganizmus, amely a vírusok, gombák és baktériumok közötti köztes helyzetben van. Szexuálisan közvetített, a betegség első jelei általában 1.5-2 hónap után jelentkeznek. A férfiak esetében az ilyen mikroorganizmusok ártalmatlanok vagy enyhe gyulladást okozhatnak. A nőknél számos patológiát okoznak, amelyek különösen intenzívek a terhesség alatt. Leggyakrabban a vetélések és a spontán abortuszok, a halvaszületések okai.

Chlamydia. A patogén - a klamidia, kötelező intracelluláris parazita. Egy nő gyulladást, eróziót okoz. Képes behatolni a placenta-gáton, ami a magzati fejlődés rendellenességeit eredményezi.

Herpesz, cytomegalovirus. Jelentősen csökkenti az immunitást, számos fertőző és gyulladásos betegséget okoz. Gyakori megfázást, anginát, nyirokcsomók gyulladását okozza. Ügyeljen arra, hogy adjon be terhességre történő regisztráció során, mert bonyolíthatja a terhességi folyamatot, továbbítható a gyermeknek.

A HPV fertőzés élethosszig terjedhet. Gyakran előfordul, hogy az ilyen fertőzések csak az öregségben nyilvánulnak meg, számos papillóma alakjában a bőr felületén.

Candidiasis. A kórokozó egy gombás mikroorganizmus, amely csökkent immunitással és diszbiózissal aktiválódik. A Candida a normál bél mikroflóra képviselője, de kedvezőtlen körülmények között képes elterjedni az egész testben.

Az Actinomycetes közbenső helyet foglal el a gombák és a baktériumok között. A szájüreg normál mikroflórájának képviselői. A túlzott elterjedésű kolonizáció és más szervek esetében. Ezek a szepszis alapjai.

A Trichomonas gyulladást és eróziót okoz. Hosszú ideig nem találják magukat. Ennek eredményeképpen egy nő fertőz egy szexuális partnert. A magzat méhen belüli fertőzését okozhatja.

A hepatitis sárgaságot, vírusos májkárosodást okoz.

A bakteriális vaginosis a fertőzés következtében és a dysbiosis következtében alakulhat ki. Ezt bőséges váladék, égő, fájdalom jelzi.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

A rejtett fertőzések elemzése a terhesség alatt

Terhesség alatt a TORCH kötelező elemzésére - olyan magzati magatartást magába foglaló fertőzésre, amely maga a magzatra hat. Ebben a névben titkosítják: toxoplazmózis, HIV, csirke pox, hepatitis, szifilisz, klamidia, gonokokkusz fertőzés, rubeola, cytomegalovírus fertőzés. Ingyenes bérelhető.

trusted-source[17], [18]

A rejtett fertőzésekre vonatkozó elemzés férfiaknál

A rejtett fertőzések különleges veszélye az emberekben az, hogy nem tűnnek elég hosszú ideig. Az inkubációs időszak ebben az esetben sokkal hosszabb, mint a nőknél. Néha csak évek és évtizedek után jelennek meg, latens gyulladást és más súlyos rendellenességeket okozva. Általában a betegség hosszú inkubációs időszak után nyilvánul meg olyan veszélyes betegségekkel, mint a prosztatagyulladás, a prosztata adenoma, különböző daganatok, meddőség. Vannak olyan esetek, amikor a megtermékenyítési képesség megmarad, de a genetikai információ még mindig jelentős hatással van rájuk. A megtermékenyített magzat genetikai rendellenességekkel fejlődik ki. Ezenkívül a szexuális kapcsolat során mind a jövőbeli anya, mind a gyermek egyszerre fertőzött.

Nagyon fontos, hogy időben intézkedjen, hogy azonosítsa a betegséget a korai stádiumban, ezért meg kell előznie a megelőző vizsgálatokat az urológusban. Fel kell készülnie az elemzésre. Körülbelül egy hónapig zárja ki a gyógyszerek szedését. Lehetséges, hogy csak néhány órával vizelhessünk a szállítás előtt. 3 napig nem tud úszni, anesztetikumokat és antiszeptikákat használhat, szexelni.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Gyermekek rejtett fertőzéseinek elemzése

Gyakran a gyerekek betegek a rejtett fertőzések miatt. Elemzést kell adni abban az esetben, ha a gyermek gyakran megfázik, csökkent az immunitás, ha a légzőrendszer működése romlik. Szintén az elemzést akkor kell elvégezni, ha a csecsemő fertőző mononukleózist diagnosztizál.

A gyermek klinikai szempontból jelentős fertőzései: kanyaró, rubeola, köhögés, skarlát, meningococcus fertőzés, hepatitisz, akut bélfertőzések. Az elemzést a gyermekorvos az előzetes vizsgálat után nevezi ki.

trusted-source[24], [25], [26], [27]

Vizsgálati módszerek a latens fertőzésre

Számos módszerrel rejtett fertőzések elemzését végezheti. Hagyományosan minden módszer három nagy csoportra osztható: bakteriológiai, immunológiai, molekuláris-genetikai.

Bakteriológiai kutatások elvégzéséhez általában tampont vagy kapart. Leggyakrabban a genitális szervek titka, különféle váladékok, sperma szolgál a tanulmány anyagaként. A Soskobot a nemi szervek nyálkahártyájából veszi. Elõször egy elõzetes mikroszkópos vizsgálatot végzünk, amely lehetõvé teszi, hogy a kenetben észleljük azokat a jeleket, amelyek közvetetten jelezhetik a fertõzés jelenlétét. Leggyakrabban ilyen jelek a fehérjék, nyálkahártyák, rostok. Néha mikroszkópban látható a mikroorganizmus, amely a betegség kórokozója. Megjelenésében nagyjából kitalálni, hogy melyik csoport képviselője.

Ezután a kapott anyagot a tápközeghez vetjük. Először is, a vetést normál tápközegben végezzük, amelyet néhány napig termosztáttal inkubálunk. Ezután egy vagy több telepet izolálnak, immunológiai vizsgálatokat végeznek velük, amelyek lehetővé teszik a mikroorganizmus azonosítását. Ezután a termesztett telepek újrahasznosítását szelektív tápanyag-táptalajra és a biokémiai analízisek állományaira helyezzük. Inkubálja egy termosztátot egy bizonyos ideig, a mikroorganizmus növekedésének típusától és növekedési sebességétől függően.

Biokémiai vizsgálatokat végeznek, mikroszkóppal, amely lehetővé teszi a szervezet azonosítását a faj és a generikus tartozék meghatározásával. Meghatározódik a vetés mértéke, vagyis a mikroorganizmusok koncentrációja. Ennek a módszernek az az előnye, hogy azonnal lehet kiválasztani a leghatékonyabb hatóanyagot a mikroorganizmus és annak pontos dózisa ellen. Ennek megfelelően lehetőség van olyan kezelés kiválasztására, amely a leghatékonyabb és legbiztonságosabb.

Az immunológiai eljárások széles körű technikákat tartalmaznak. A módszer elve a legtöbb esetben specifikus antigén-antitestkomplexek azonosítására szolgál, amelyek az antigén és az antitest közötti kölcsönhatás eredményeképpen jönnek létre. Az antigén mikroorganizmus, vagy génjei, fehérjei, metabolikus termékei. A lényeg az, hogy idegenek a testhez.

Az immunrendszer azonnal aktiválódik, és ellenkezõleg ellenanyagokat termel - fehérjéket, amelyek egy idegen anyag megsemmisítésére és kiküszöbölésére irányulnak. Az antitestek támadják az antigéneket, ragaszkodnak hozzájuk, komplex immun komplexet képeznek, amelyet a reakció során detektálnak.

Az elemzéshez vérre van szükség. A vérszérum centrifugálással válik el a vérből. Ezután öntse a szérumot a kémcsövekbe, add hozzá antigént. Inkubálja néhány órát. A reakciókomplexek következtében kialakulnak, amelyek kicsapódnak. Az oldat zavarossága alapján megítélik az antigén koncentrációját a vérben.

A kicsapódott antigén-antitestkomplexek csak akkor alakulnak ki, ha van antigén (fertőzés) a vérben. Fertőzés hiányában nem alakulnak ki komplexek. A kémcsöveket a nemzetközi zavarossági standardhoz hasonlítják, és a vérben lévő mikroorganizmusok mennyiségét a zavarosság mértéke alapján ítélik meg. Pontosabban, a mennyiségi mutatók spektrofotométer segítségével határozhatók meg. A folyadékot speciális küvettákba öntjük és a készülékbe helyezzük. Akkor adja át a fénysugarakat. A folyadék fénytörési indexei szerint a készülék kiszámítja a kihalási indexeket. Ezen adatok alapján az újratervezést speciális számítógépes programban végezzük. Az eredmény a fertőző sejtek koncentrációja. Kalibrálási ütemtervet is elkészítünk, amelyben minden adatot grafikonként mutatunk be.

Van egy hasonló módszer, amelyben antigéneket és antitesteket észlelnek. Az eljárás nem különbözik, kivéve, hogy antigéneket adnak az oldathoz antitestek helyett. A komplexáció hasonló reakciója abban az esetben, ha a szervezet antitestekkel rendelkezik a fertőzésre. De ez a módszer kevésbé pontos, mivel a hamis pozitív eredmények kockázata nő. Az a tény, hogy az antitestek kialakulhatnak és egy másik fertőzést, sőt a szokásos gyulladással is. A nagyfokú specifikusság ellenére a reakció tévesen következhet be.

Érdekesség az immunfluoreszcencia módszer (RIF), amelyben a kapott biológiai anyagot fluoreszkáló festékkel festjük. A mintákat fluoreszkáló mikroszkóp alatt tanulmányozzák. Ebben az esetben a fertőző ágensek sejtjei és a létfontosságú tevékenységük termékei fényt kapnak. A módszer érzékenysége 70%. Leggyakrabban a szifilisz vizsgálatához használják.

A radioizotóp módszer lehetővé teszi a hasonló komplexek azonosítását a radioaktív sugárzási folyamatban.

A molekuláris genetikai módszerek a mikroorganizmus genomjának vagy magának a mikroorganizmusnak a kimutatásán alapulnak. Ez a csoport magában foglalja a genom, a PCR és egyéb módszerek szekvenálásának módját.

A latens fertőzések általános elemzése

Általánosságban elmondható, hogy a szervezetben előforduló folyamatok általános vérvizsgálatból származnak. A vérformát részletesen megnyitja, miután ezt olvastam, olyan jeleket talál, amelyek a gyulladásos vagy fertőző folyamatot, a súlyosság mértékét jelzik. Például a fertőzés jelenléte fokozott ESR-t, emelkedett leukocitákat és neutrofileket jelenthet . A leukocita formula balra mozog. Természetesen egy ilyen elemzés nem tudja megmutatni, melyik mikroorganizmus okozott ilyen változásokat. Ráadásul ezek a mutatók nem mindig utalnak fertőzésre. Hasonló mutatók lehetnek a megfázás, gyulladásos megbetegedések, a fellendülés időszakában, tumorok jelenlétében. De ez lehetőséget ad az orvosnak arra, hogy feltételezhesse a jogsértéseket, és részletes vizsgálatot folytat az okok feltárására.

Vérvizsgálat rejtett fertőzések esetén

A vérvizsgálatot elsősorban immunológiai módszerekkel végzik, amelyekben antigén-antitest komplexeket észlelnek. A módszer nagyon specifikus, lehetővé teszi a fertőzés jelenlétét a korai szakaszban. Ez az elemzés akkor adható meg, ha fertőzés gyanúja merül fel, ha egy személy gyakran beteg, akkor a terhesség alatt nem fordul elő hosszú helyreállítás. Továbbá ezt az elemzést be kell nyújtani a megelőzésre azzal a céllal, hogy a kórtörténet időben felismerhető legyen, kétes nemi kapcsolatban, kizárva a fertőzés lehetőségét, bármilyen nemi szervi betegség vagy kényelmetlenség megjelenésével.

trusted-source[28], [29], [30], [31]

Vizeletelemzés látens fertőzések esetén

A vizeletelemzés segítségével meg lehet határozni a nemi szerv és a húgyúti szervek fertőzését. Normális esetben a vizelet steril folyadék. A benne lévő mikroorganizmusok kimutatása a fertőző folyamat fejlődését jelzi. A vizsgálatot bakteriológiai módszerrel végezzük. A vetés legáltalánosabb módja Goleman. Lehetővé teszi a kórokozó izolálását, a teljes azonosítás elvégzéséhez, a koncentráció meghatározásához. Szükség esetén lehetőség van hatékony hatóanyag kiválasztására és dózisának meghatározására.

PCR analízis latens fertőzések esetén

A PCR vagy a polimeráz láncreakció molekuláris genetikai vizsgálati módszer, amelynek lényege egy DNS vagy RNS mintában lévő mikroorganizmus kimutatása. Meghatározhatja annak számát is. A módszer nagyon specifikus, a pontosság eléri a 100% -ot.

A kimutatáshoz a vizsgálati anyagot reaktorba helyezzük, szükséges enzimeket adunk hozzá, amelyek megkötik a DNS-t és összehangolják annak másolatát. A módszer a genom replikációján alapul. Mindenféle fertőzést azonosíthat, beleértve a rejtetteket is.

A kenet feltárása látens fertőzésre

Nőgyógyászati vizsgálatra vagy urológusra vonatkozóan a nemi szervek nyálkahártyájából egy tampont kell venni. A kimutatáshoz gyakran alkalmaznak mikroszkópos módszert, amely mikroszkóp alatt mikroszkópból nyert és vizsgált mintából mikropreparátumot készít. A kenetet más módszerekkel is elemezzük, például PCR, ELISA. A leginkább informatív és pontos a PCR.

trusted-source[32], [33], [34]

Sperma analízis latens fertőzések esetén

A spermiumok fertőzés céljából történő vizsgálatához a PCR módszert alkalmazzák. A vizsgálat megkezdése előtt 2-3 napig tartózkodnia kell a szexuális együttlétektől, ne vegyen be semmilyen gyógyszert. A rejtett fertőzés jelentősen csökkenti a spermiumok megtermékenyítésének képességét. A korai szakaszban megteheti a szükséges intézkedéseket a fertőzés azonosítására.

A rejtett fertőzésekre vonatkozó gyors elemzés

A fertőzés meghatározásának leggyorsabb módja immunológiai módszerek. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy többet használnak az általános szűréshez, megfigyeléshez. Lehetővé teszi a fertőzés korai szakaszában történő azonosítását, és megteszi a szükséges intézkedéseket. A részletes információkért párhuzamos és egyéb vizsgálatokat kell végezni. Ha a képzési szabályokat nem megfelelően hajtották végre vagy nem követték, hamis pozitív és hamis negatív módszerek lehetségesek. A vizsgálat megbízhatóságának növelése érdekében jobb, ha egyszerre több módszert is alkalmazhatunk. Például PCR és ELISA. Ezek a vizsgálatok átlagosan 1-2 napot vesz igénybe, a laboratóriumi munkaterheléstől függően. Szükség esetén gyorsíthatja 3-4 órát.

trusted-source[35], [36], [37], [38], [39], [40], [41]

Normál teljesítmény

Nem lehet normális indikátorokat megítélni egy fertőzött csoport egészére nézve. Minden egyes fertőzés esetében vannak normatív mutatók. Például feltételesen patogén mikroorganizmusok általában normális mikroflórában kell jelen lenniük. Mind a csökkentésük, mind a növekedésük a betegség kialakulásához vezet. Átlagosan a csoport normál értéke 10 2-  től 10 4  CFU / ml- ig terjed . Sok patogén egyáltalán nem található meg a szervezetben. Felismerésük fertőzést jelez.

Továbbá a norma indexei a szervezet egyedi tulajdonságaitól, az immunitás állapotától és az életkoruktól függenek. Néhány folyadéknak általában sterilnek kell lennie, míg másoknak mikroflórát kell tartalmazniuk.

A rejtett fertőzések elemzésének dekódolása

Mindez attól függ, milyen módszert alkalmaztak a rejtett fertőzések elemzésére. Ha bakteriológiai elemzést végeztek, az eredményt az észlelt fertőzés neve formájában kell feltüntetni. A szervezetben a fertőzések száma a következő. Ha immunológiai és molekuláris genetikai módszerekkel végezhető, az eredmény pozitív lehet a kórokozó kimutatásakor és a távollétében negatív. Amikor párhuzamosan két elemzést végez, egymásnak ellentmondó információkat kap (első pillantásra). A negatív PCR és a pozitív ELISA a fertőzés utáni gyógyulási időszakot jelezheti. A pozitív PCR és a negatív ELISA a fertőzés krónikus formáját jelezheti. 

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.