^

Egészség

Röntgenfelvételek (röntgenvizsgálatok)

A kulcscsont röntgenfelvétele két vetületben

A klinikai gyakorlatban a röntgen képalkotás továbbra is az egyik vezető műszeres diagnosztikai módszer a sérülések és az izom-csontrendszer betegségei esetében.

A bordák röntgenfelvétele

A bordák röntgenfelvételénél láthatóvá válik a csontmechanizmus állapota, és a gerinc részben látható. Az ionizáló sugárzás mértéke nem tekinthető veszélyesnek az emberi egészségre, ezért a röntgensugarak jó alternatívának tekinthetők az ultrahangnak.

A lapocka röntgenfelvétele

Mivel nem mindig lehetséges azonnal azonosítani a patológia okát, az orvosok a lapocka röntgenfelvételét használják. Nem invazív, fájdalommentes és megfizethető diagnosztikai módszerről beszélünk, amely ráadásul meglehetősen informatív.

Digitális röntgen

Mi az új diagnosztikai módszer - a digitális röntgen? Valójában ez a szokásos röntgenvizsgálatunk, digitálisan feldolgozott képpel.

A nyaki gerinc röntgenfelvétele funkcionális tesztekkel

A nyaki gerinc röntgenfelvételének szükségességét az orvos minden egyes helyzetben felméri. A legtöbb esetben ez a diagnosztikai módszer lehetővé teszi az orvos számára, hogy gyorsan és pontosan meghatározza a diagnózist, és megkezdje a megfelelő kezelést.

Pielográfia

A vizeletrendszer betegségeinek diagnosztizálására szolgáló egyik röntgen módszer a pyelográfia (pyeloureterography, ureteropyelography), amelyben a vesék és az ureterek tanulmányozását speciális kontrasztanyagok alkalmazásával végzik.

Farokcsont röntgen

A Coccyx röntgen egy informatív diagnosztikai módszer, amely segít számos oszteoartikuláris patológia azonosításában a gerincoszlop megfelelő területén.

A lumbosacralis gerinc röntgenfelvétele

A traumatológiai, vertebrológiai és ortopédiai orvosok számára a lumbosacralis gerinc röntgenfelvétele lehetővé teszi számukra annak anatómiai rendellenességeinek, sérüléseinek és betegségeinek diagnosztizálását, majd kezelését.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.