^

Egészség

Maltofer

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A Maltofer egy vas-gyógyszer, amelyet lenyelésre használnak.

trusted-source[1], [2], [3]

Jelzések Maltofer

A gyógyszert a vashiányos vérszegénységben szenvedő betegek kezelésére használják, ezenfelül a testben rejlő vas hiányában.

Emellett nem lehet bizonyítani, mint egy megelőzésében vashiány a veszélyeztetett emberek kategória (azok körében, idősek, és azok, akik betartják a szigorú diéta, a terhesség, és amellett, tizenéves gyerekek, akik abban az időszakban az intenzív növekedés).

trusted-source[4], [5], [6]

Kiadási űrlap

Orális csepp vagy oldat formájában, valamint szirupként és tabletta formájában.

A cseppeket 10 vagy 30 ml-es injekciós üvegek tartalmazzák. Az egyik csomag 1 palackot tartalmaz, speciális, fedőcseppel zárva.

A belsőleges oldatot az üvegcsék belsejében (5 ml térfogat) tartjuk; Egy külön csomagolásban 10 injekciós üveg található.

A szirup 75 vagy 150 ml-es üvegpalackokban kapható. A külön csomagoláson belül egy üveg szirupot, valamint egy mérőkupakot tartalmaznak.

A rágható tablettákat hólyagokba csomagolják, mindegyikben 10 darabos mennyiségben. A csomag 3 buborékfóliát tartalmaz.

trusted-source[7], [8], [9]

Gyógyszerhatástani

A hatóanyag vas (III) hidroxid polimaltosátot tartalmaz, ami meggátolja a vas prooxidáns hatásainak folyamatát.

Miután a hatóanyag abszorbeálódik a keringési rendszerbe, a vasionok a ferritelemmel szintetizálódnak. Továbbá a vas elkezd felhalmozni a test belsejében (főleg a májban). Ez az összetevő a hemoglobin és a többi enzim között található myoglobinban található.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Farmakokinetikája

A vas felszívódásának mértéke függ a felhasznált dózistól, valamint a testben már jelen lévő vas mennyiségétől. Így vasveszteség esetén ez az anyag felszívódik az emésztőrendszerből az emésztőrendszerből. A gyógyszer felszívódása elsősorban a vékonybél és a 12 colon keresztül történik.

A gyógyszer egy bizonyos mennyisége, amely nem szívódik fel a keringési rendszerbe, ürül ki. A vas kiválasztódásának folyamata meglehetősen lassú, a kiválasztást elsősorban a vizelettel együtt végzik, ráadásul az epével is. A kiválasztás a gyomor-bél traktus és bőr epitélium hámlása során is előfordul. A vas egy kis része a menstruáció alatt a nőknek szól.

trusted-source[14], [15]

Adagolás és beadás

Orális oldat és csepp. Meg kell oldani a jelzett gyógyszeradagot kis mennyiségű gyümölcslében vagy más alkoholmentes italban.

A szirupot is szájon át kell venni. A szükséges dózist mérőkapoccsal mérjük. A szirupot fel lehet oldani a gyümölcslében vagy más alkoholmentes italban.

A rágótabletta szájon át - rágható vagy lenyelhető egészben. Vízzel vagy más folyadékkal kell itatni.

A terápia időtartama, valamint a dózisok mérete (függetlenül attól, hogy az alkalmazott gyógyszerek formája) külön-külön választják ki minden egyes személy számára; Ehhez orvosnak kell lenned.

A vashiányos vérszegénység felszámolása a koraszülötteknél általában 2,5-5 mg / ttkg naponta történik.

A legfeljebb 1 éves csecsemőknél (vashiányos vérszegénység kezelése) általában 25-50 mg naponta egyszer gyógyszert írnak fel. A látens vas hiány esetén, vagy a vashiány kialakulásának megelőzésére 15-25 mg gyógyszert kell bevenni naponta egyszer.

Gyermekeknek 1-12 éves korig (megszüntetése vashiányos vérszegénység forma) a dózis előnyösen 50-100 mg a hatóanyag naponta, egyszeri, és a kezelés a latens vashiány, vagy a megelőzés a hiány igényel 1 alkalommal naponta inni 25-50 mg hatóanyag.

12 évesnél fiatalabb serdülőknél és felnőtteknél (és szoptató nőknél) a vashiányos vérszegénység kezelésénél 100-300 mg gyógyszer egyszeri alkalmazását írják elő. A látens vasveszteség kiküszöbölésénél és a megelőzés során 50-100 mg gyógyszert naponta egyszer kell bevenni.

A vashiányos vérszegénységben szenvedő terhes nők gyakran előírják 200-300 mg LS alkalmazását naponta egyszer. A látens vasveszteség kiküszöbölésére vagy a betegség kialakulásának megakadályozására 100 mg gyógyszert naponta egyszer kell inni.

A terápiás kurzus időtartama, amikor a vashiányos anémia megszűnik, gyakran 5-7 hónap.

A vashiányos vérszegénység esetében a terhes nőknél ajánlott a gyógyszert az adagolásig a vérben lévő vas felszínének helyreállítása céljából inni.

A látens vas hiány megszüntetésével a kezelés általában 1-2 hónapig tart.

trusted-source[21]

Terhesség Maltofer alatt történő alkalmazás

Nincs információ a kábítószer-használat biztonságosságáról az első trimeszterben.

A második és a harmadik trimeszterben a gyógyszert a kezelőorvos írhatja fel, de csak abban az esetben, ha a nő várható valószínűsége meghaladja a magzati mellékhatások kialakulásának valószínűségét.

Ha a Maltofer-ot szoptatás alatt kell bevenni, az orvosnak konzultálnia kell a szoptatás megszüntetéséről a kezelés ideje alatt.

Ellenjavallatok

A gyógyszerek szedésének ellenjavallása a páciens intoleranciája a gyógyszer egyes elemeinek.

Továbbá, ez nem adható jelenlétében egy személy vagy pigmentet cirrhosis hemosiderosis, és azokkal, abban az esetben a beteg a vas kiürülését problémák (például megsértése között thalassemia, anémia sideroahrestical formában, valamint a vérszegénység, mérgezés, provokált ólom).

Tilos a Maltofer használata és a megaloblasztikus vagy hemolítikus vérszegénység kezelése.

Amikor a kábítószert cukorbetegekben alkalmazzák, meg kell jegyeznünk, hogy 1 ml orális cseppekben 0,01 szemcse ED van; az 1. Tablettán belül és 1 ml szirupban 0,04 kenyérsütő egységet tartalmaz; és 5 ml belsőleges oldatban - 0,11 kukorica ED-t tartalmaz.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Mellékhatások Maltofer

Alapvetően a gyógyszer problémamentesen kerül át, de néhány embernél a recepció olyan mellékhatásokat okozhat, mint például hányinger, epigasztrikus fájdalom és székletzavarok.

A kábítószer-használatban a betegeknél megfigyelhető a széklet színének sötétítése, de ennek a hatásnak nincs gyógyhatása.

trusted-source[20]

Tárolási feltételek

Függetlenül attól, hogy milyen formában van a gyógyszer, azt meg kell tárolni olyan helyen, amely zárva van a naptól és áthatol a nedvesség. Hőmérséklet leolvasás - 15-25 kb C.

trusted-source[22], [23]

Szavatossági idő

A Maltofer orális cseppek vagy oldatok, valamint a tabletták a gyógyszergyártás időpontjától számított 5 évig használhatók. Ebben az esetben a szirup a kibocsátás pillanatától számított 3 év alatt használható.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Maltofer" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.