^

Egészség

A Holt-tenger városai

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szanatóriumok, klinikák és szállodák egy adott természetes övezetben helyezkednek el, és nem akarnak orvosi és szabadidős tevékenységeket tölteni valahol a sivatagban. Ezért van vágyunk arra, hogy többet megtudjunk a halott tengeri városokról, amelyeknek a helyreállításon kell keresztülmenniük.

trusted-source[1], [2]

Városok a halott tenger partján Izraelben

Az izraeli várost az Ein Bokek (Ein Bokek) Holt-tenger partján hatalmas üdülőhelynek és egészségügyi komplexumnak nevezhetjük. Területe nagyon gyakran nagy és kis szállodák, szállodák, gyógyközpontok, szanatóriumok hatálya alá tartozik. Az Ein Bokek infrastruktúrája teljesen alárendelt a nyaralók fogadására, szállására, kezelésére, karbantartására és szórakoztatására. A halott tenger szinte minden városa tevékenysége során a nemzetközi idegenforgalomra és az orvostudományra irányul, amelyek e kicsi állam fő bevételi tételei.

A város minden klinikájának saját szakosodása van, a komplexumban szinte a betegségek egész sorát kezelik. De a wellness terápia nem csak Ein Bokek városának, amely rendelkezik az üdülőközpont minden jellemzőjével. Ez több töltés, strand, önkormányzati státusz, ahol bárki jöhet, és privát területek, ahol az ügyfelek pihenhetik szállodáikat.

A vendéglátás széles hálózata: különböző éttermek, kávézók, bárok, esti klubok. Itt a turisták nemcsak javíthatják egészségét, hanem teljesen pihenhetnek is. A csend és az egzotikus szerelmesei készen állnak arra, hogy találkozzanak a kis, magán hotelekkel a város park övezetében. Szokatlan lenyűgöző tájak és a Holt-tenger türkizkője tökéletes feltétel a kikapcsolódásra.

A helyi látnivalók közé tartozik:

  • Qumran Nemzeti Park - hellenisztikus települések, ősi tekercsek. Teljes megtérülés érzése kétezer évvel ezelőtt.
  • Az Ein Gedi Reserve egy trópusi oázis a sivatagban, amelyet egy különleges táj, állat- és növényvilág képvisel.
  • A Sodom hegy egyedülálló természeti jelenség. Szinte teljesen sóból áll.
  • Masada erődítmény az izraeliek számára. Többszörös mítoszok és legendák vonják be ezt a struktúrát.

Ein Bokek az egyetlen, a mi megértésünk szerint, az izraeli város a halott tenger partján.

Arad - egy kisváros, a Judea-sivatag hegyvidékén, a Holt-tenger közelében. A modern település az Aradi ősi település közvetlen közelében, a Bibliában említettek szerint alakult. Évente több ezer ember érkezik a város szállodáihoz és klinikáihoz, akik jobban akarnak lenni és pihenni ezen a tó partján.

Ein - Gedi ősi városa több évszázados létezését többször is teljesen megsemmisítették, és egyik forrástól a másikig átmentek. Nos, ez a terület tartozik, Izrael és az ősi romok virágzik kibuc (önkéntes közössége, akik szervezett település elvén közös tulajdonból, önkéntes munka - „Principles of Communism egy közösségben”). A népesség gyümölcsözően nő idők és virágok, részt vesz a baromfitenyésztésben. A közösség megalapította az ásványvíz termelését és a Holt-tenger - a világhírű márka "Ahava" termékeinek alapú kozmetikai termékek előállítását.

Egy kis település a Holt-tenger déli csúcsán - Neve Zohar. Nem messze található Ein Bokek üdülőhely strandjaitól. Ez a rendezés nem hallható. A neve a forró időszak alatt kiszáradt név, a Zohar folyó ("ragyogó") nevet kapta. A víz elpárolgása után a napsugarakban kristályosodó só több konglomerátumja marad az ágy alján. A falu területén római-bizánci építmények romjai, az adott korszak többszörös barlangi temetései.

A Neve Zoharot 30 család képviseli, és a világ óceánjának szintjéhez képest a legalacsonyabbnak számít, egy emberi település a Földön. Neve Zohar falu a Holt-tenger partja alatt található.

Városok a halott tenger partján Jordániában

Van egy város a halott tenger és Jordánia partján.

El-Karak meglehetősen nagy település ebben az országban. Közigazgatási központja. A város a Jordán nyugati részén található, bizonyos távolságra a sóstó partjától és az izraeli határtól. A település eredetileg a keresztes erők erőssége körül alakult, amelyet most részben megsemmisítenek. A városi költségvetés legfőbb bevételét a várat látogató turisták hozták magukra, és áthaladtak Petra ősi városán. Ez az El-Karak egész gazdaságának célja.

A Szaúd-Arábia sós tavának egész medencéjét sivatag fedezi, ezért a part mentén a halott város városait gyakran nem találják meg. De az egyedülálló helyszín kezeléséért ne menjünk kétségbe a szerény kirándulási program miatt. Hidd el nekem, ha akarod, valamit látni fogsz.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.