^

Egészség

Holt-tenger hõmérséklete

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A holt-tenger hőmérséklete egész évben kedveli a nyaralókat. Tekintsük a Holt-tenger éghajlatát, a levegő és a víz hőmérsékletét. És az év ideális idejét is választjuk a Holt-tenger partján fekvő pihenésre és kezelésre.

A Holt-tenger vagy a Sós-tenger egy egyedülálló természeti jelenség, amely Izraelben található. A tenger a földgömb legalacsonyabb pontja, mert a felszíne -400 méterrel van a világ óceánja alatt. Ez jogosan tekinthető a legszikesebb tónak. Nincs kifúvása, ezért termikus, nagy mennyiségű vizet párologtat a forró, száraz levegőbe. Még a leghidegebb téli napokon, 2 mm víz is elpárolog a tenger felszínéről.

De a tenger csodálatos, nemcsak a szépségét és egyediségét, hanem a gyógyhatású és a gazdag összetételét is. Így a Holt-tenger 33% -a só, ami az oka az élet hiányának. Csak baktériumok élnek a tengerben, amelyek nem esnek sós vízben. Mivel a víz elpárolgása nagyszerű, mint a völgyben lévő levegő hőmérséklete, az áramlás meghaladja a víz tengerbe jutását. Emiatt a Holt-tenger fokozatosan csökken. Így az elmúlt 100 évben a partvonal 40-50 méterre csökkent. Becslések szerint a tudósok, a tenger teljesen 700-900 év után száraz lesz.

  • Mivel a tengerben gyógyhatásúak, a part mentén gyógyturizmus alakul ki. A világ minden tájáról több ezer ember érkezik a tenger partjára a különböző betegségek gyógyításáért és megelőzéséért. A tenger fokozott mineralizációval rendelkezik, a víz annyira sűrű, hogy bármilyen súlyt tart fenn. Ajánlott, hogy ne maradjon több mint 20 percen keresztül a tengerben, majd friss vízzel le kell mosni a sóoldatot.
  • Az időjárás egész napos. Az eső ritka, és általában a téli időszakban. A tenger az üregben van, hegyek vesznek körül, ezért nincs erős szél a parton. A levegő bromiddal van telítve, amely jótékony hatással van a testre, és felgyorsítja a helyreállítási folyamatot.
  • A Holt-tenger egy másik csodálatos ténye az, hogy az időjárástól függetlenül a tenger nem képes napfényre hagyni. Ez annak köszönhető, hogy a káros ultraibolya sugárzás nem éri el olyan alacsony szintet. Az erős párolgás miatt a víz fölött vastag réteg képződik, amely szűrőként működik.

A Holt-tenger vízhőmérséklete

A Holt-tenger vízhőmérséklete egész évben magas. A különleges éghajlat miatt a víz hőmérséklete, mint a levegő, magas szinten tart, azaz éles változások nélkül. A Holt-tengeren, tiszta, tiszta égbolt és száraz levegő. Évente mintegy 50 mm csapadék esik le, ami nem befolyásolja a víz hőmérsékletét.

A Holt-tenger vize folyékony, koncentrált savas, lúgos és sóoldat. A tenger vizében gyakorlatilag a Mendeleyev kémiai tábla összes sója feloldódik. A víz nátriumot, magnéziumot, brómot, kalciumot és nátriumot tartalmaz, amelyek fontos szerepet játszanak az emberi szervezetben. A nyirok és az emberi vér olyan nyomelem-összetételű, mint a tengervíz.

  • Káliumsók, amelyek a tengervízből elpárolognak és nem csapódnak le. De a modern technológiának köszönhetően sikerült kristályosodniuk. A tenger partján ásványi anyagok, például kálium, bróm és karbonát bányászhatók.
  • A Holt-tengeri só ásványi anyagok és nyomelemek keveréke, amelyek tízszer nagyobbak, mint az óceánok és a tengerek vizében. A víz fő része: nátrium-klorid, magnézium, nátrium, kalcium, kálium, bróm. Mindegyik elem fontos szerepet játszik az élő mikroorganizmusok létfontosságú tevékenységében.
  • A bróm (természetes relaxáns) párolgásának köszönhetően a tenger elhagyja a fáradtságot és a stresszt, a kezelés hatékony.

A holt-tengeri víz hőmérséklete a szezontól függ. Így a téli hónapokban a hőmérséklet ezen a szinten marad: december +23, január +21, február +19. A téli időszakban a tengervíz telítődik ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, mint a nyári hónapokban. Tavasszal a víz hőmérséklete magasabb lesz: március +21, április +22, május +25. A nyári hónapokban a víz felmelegszik: Június +28, július és augusztus +30. Ősszel a tengerben lévő víz legmelegebb: szeptember +31, október +30, november +28. A Holt-tenger kedveli a meleg vizeket, és mindig készen áll a pihenésre és a kezelésre.

Léghőmérséklet a Holt-tengeren

A Holt-tenger levegője, mint Izrael, elég forró. Egész évben a száraz levegő folyamatosan tart, és az ég felhőtlen és napos. Nyáron az átlagos levegő hőmérséklete 30-30 ° C, télen pedig 20-24 ° C.

  • Télen és tavasszal a Holt-tenger levegő hőmérsékletét +25 ° C-on tartják, ritka esetben + 10 ° C-ra.
  • Nyáron az időjárás forró, az átlagos levegő hőmérséklete + 35-39 ° C, a tengervíz pedig + 35 ° C. De az időjárás és a Holt-tenger gyógyító ereje nem félnek ezen időjárástól. Mint a üdülőhelyen, minden kellemes időtöltés feltétele.

A Holt-tenger területén viszonylag gyenge az ultraibolya sugárzás. A légköri nyomás 800-810 mmHg, levegőben magas oxigéntartalom mellett, a páratartalom igen alacsony, a nyári hónapokban 27%, a hideg évszakban pedig 38%. A legveszélyesebb és a csapadékban gazdag hónapok január és február, ebben az időszakban mintegy 9-10 mm csapadék esik. Május-szeptember - 0 mm, átlagosan egy év alatt kevesebb, mint 50 mm csapadék.

A Holt-tenger levegője, mint az időjárás, ciklikus. Decemberben a levegő hőmérséklete +20, január +21 és február +19. A tavaszi hónapokban a levegő hőmérséklete magasabb: márciusban +21, áprilisban +28 és májusban +30. Nyáron az időjárás legmelegebb: június +33, július +35, augusztus +39. Ősszel a levegő hőmérséklete még mindig száraz, de hidegebb lesz: szeptember +30, október +30, november +28.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

A Holt-tenger hőmérséklete hónapok szerint

A Holt-tenger hőmérséklete hónapokig lehetőséget ad azoknak, akik kikapcsolódni kívánnak a gyógyító parton, hogy kiválasszák az ideális pihenőidőt. Az időjárás Izraelben meglehetősen száraz és keserű, így egész évben a Holt-tengerre pihenhet.

Tekintsük a hõmérsékleti módot hónapokra:

Időjárás havonta a Holt-tengeren

Hőmérséklet a nap folyamán

Hőmérséklet éjszaka

A víz hőmérséklete

Csapadék mm

Január

+ 19-20 ° C

16 ° C

20

10

Február

+ 20-22 ° C

18 ° C

18

8

Március

+ 23-25 ° C

21 ° C

20

7

április

+ 27-29 ° C

27 ° C

21

1

Május

+ 30-35 ° C

29 ° C

26

0

Június

+ 34-36 ° C

30 ° C

27

0

Július

+ 35-39 ° C

30 ° C

31

0

Augusztus

+ 35-38 ° C

31 ° C

30

0

Szeptember

+ 32-34 ° C

28 ° C

30

0

Október

+ 30-31 ° C

25 ° C

30

1

November

+ 29-25 ° C

21 ° C

26

6

December

+ 22-20 ° C

15 ° C

22

7

A Holt-tenger hőmérséklete lehetővé teszi, hogy egész évben pihenjen és gyógyuljon. A víz és a levegő hasznos mikroelemekben és ásványi anyagokban gazdag, és egész évben tartja a hőt. Sok üdülőhely és egészségügyi központ kínál lehetőséget arra, hogy kiválassza a pihenéshez és a kezeléshez ideális lehetőséget.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.