^

Egészség

A
A
A

Férfiaknál fehér folyás a vizeletben

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A normál vizelet tiszta, világossárga árnyalatú, szennyeződések nélkül. Ha fehér folyás jelent meg a vizeletben , akkor ez a kóros folyamat egyik jele. A fehéres zárványok nyálkásak vagy pelyhekre hasonlíthatnak. Megjelenésük gyakran a folyadék megnövekedett fehérjetartalmával függ össze.

A férfiak vizeletében a fehér folyás lehetséges kóros okai a következők:

 • Gyulladásos folyamatok a szervezetben.
 • Húgyhólyag gyulladás.
 • A húgycső gyulladása.
 • Gombás fertőzések.
 • Urolithiasis betegség.
 • Vese amiloidózis.
 • Prosztata gyulladás.

A kellemetlen állapot etiológiai tényezőit is megkülönböztetik. Először is ez a nagy mennyiségű fehérjetermék használata, a higiénia megsértése, az alacsony minőségű intim kozmetikumok használata.

Ha a fehér váladékozás a fehérjeszint emelkedésével jár, akkor ez az ilyen betegségek kialakulását jelezheti:

 1. A balanoposthitis olyan gyulladás, amely égést és fájdalmat okoz a fitymában és a pénisz fejében, valamint a szövetek duzzadását és kivörösödését okozza. Repedések, sebek és a bőr integritásának egyéb megsértése jelenhet meg a szerv fején. A betegség staphylococcus, streptococcus fertőzések, élesztőszerű gombák miatt alakul ki. A lehetséges okok közé tartozik továbbá a vérszegénység, a beriberi, az allergiás reakciók, az endokrin patológiák. [1]
 2. A prosztatagyulladás a fehér szennyeződések egyik leggyakoribb oka a vizeletben. Mozgásszegény életmód, túlsúly, bakteriális fertőzések, kismedencei szervek sérülései, hipotermia miatt alakul ki. A betegség emelkedett testhőmérséklet, gyakori vizelés és fájdalom az ágyék területén folytatódik. [2]
 3. Urethritis - ebben az esetben a vizeletben lévő fehér zárványokat a húgycső gyulladásos folyamata okozza. Egy férfi panaszkodik a szemérem fájdalmára, kellemetlen érzésre a vizelés során, a húgycső megtapadására. A betegség sérülések, hipotermia, nemi fertőzések, vírusok, különféle kórokozók (mikoplazmák, trichomonák, chlamydia) miatt alakul ki. A húgycső gyulladását gyakori stressz, beriberi, kiegyensúlyozatlan táplálkozás, alkoholfogyasztás okozhatja. [3]
 4. Urolithiasis - ebben az esetben a vizeletben lévő fehér szennyeződések mellett vércsíkok is megjelenhetnek. A patológia gyakori vizelési ingerben, émelygésben és hányásban, hátfájásban, vesekólikában, fokozott izzadásban és székletzavarban nyilvánul meg. [4]
 5. A pyelonephritis a vese fertőző jellegű gyulladása. Bakteriális patogén mikroflóra behatolása, a húgyúti rendszer szerkezeti anomáliái, endokrin betegségek, gerincvelő-sérülések, prosztatagyulladás miatt alakul ki. A vizeletben fehér pelyhek megjelenése mellett a betegség lázat, általános gyengeséget, hányingert és hányást okoz. [5]

A betegség állapotának okának meghatározásához kapcsolatba kell lépnie egy urológussal, nefrológussal, sebészrel, fertőző betegséggel. Az anamnézis összegyűjtése és a beteg vizsgálata után különféle vizsgálatokat írnak elő. Először is, ez egy kenet a mikroszkópiához, vizelet- és vérvizsgálatokhoz, biokémiai vérvizsgálatokhoz, a hasi szervek ultrahangjához, az urogenitális rendszer MRI / CT-jához.

A kezelés időtartama és összetettsége a vizsgálatok eredményétől függ. Ugyanakkor minél korábban kerül sor a diagnózis felállítására és a rendellenesség okának megállapítására, annál sikeresebb a terápia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.