^

Egészség

Az influenza megelőzése a terhes nőknél: a legjobb védekezési módok

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az influenza veszélyes vadállat, és jobb, ha a terhes nők nem esnek bele a mancsába. Az influenza veszélyt jelent a vetélés, az összes testrendszer és az "oldalsó betegségek" gyengülésétől, amelyek nehéz megszabadulni: bronchitis, tüdőgyulladás, pyelonephritis, szív és érrendszeri rendellenességek. Milyen védekezési módszereket alkalmaznak az influenza megelőzésére a terhes nők körében?

Olvassa el:

Milyen védekezési módszereket alkalmaznak az influenza megelőzésére a terhes nők körében?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Hogyan csökkenthető az influenzafertőzés veszélye?

Az influenza az egyik olyan betegség, amelyet könnyebb elkerülni, mint a kezelést. Ezért a betegség megelőzésének módszerei a következő egyszerű intézkedéseket foglalhatják magukban, különösen a terhesség első trimeterében :

  • Határozza meg az utazást villamosok, trolibuszok, vonatok, metró és mindenféle tömegközlekedéssel a hideg évszak alatt
  • Ne hagyja üres gyomrában a házat - ha siet, legalább egy pohár teát kell inni, akkor a vírusok és a baktériumok nem tudnak gyorsan beléptetni a testbe
  • Mielőtt nyilvános helyeket látogatna az influenza szezon alatt, olajozza az orrjáratokat oxolin-kenőccsel. Ez megakadályozza a fertőzések bejutását, amelyek a szájon és az orrán keresztül kerülnek a szervezetbe.
  • Mindenképpen ajánlani kell egy orvost multivitaminok bevételére - segíteni fog az immunrendszered ellenállni a betegségeknek
  • Mossa meg a kezét a lehető leggyakrabban, lehetőleg szappannal. Javasoljuk, hogy ne rágja össze a körmöket, és ne vigye ujjait a szájába - sok vírus és kórokozó van
  • Ne próbáljon meg kapcsolatba lépni az influenzával megbetegedett emberekkel, de ha ez a személy otthonában lakik, 3 óránként változtassa meg az arcmasszát, és csak egyéni ételeket fogyaszt.

Kaphatok influenzavírust a terhes nőknek?

Az influenza terhes nők elleni vakcinázás megtörténhet, és még szükséges is, de vannak olyan fontosak az élet és az egészségügyi korlátozások szempontjából. Végtére is, most maga a felelős nemcsak magadért, hanem a babaért is. Az influenza elleni védőoltás megszerzéséhez először be kell vonni a nőgyógyászának támogatását, másrészt pedig meg kell határoznia azt az egészségügyi intézményt, ahol az oltást kapja. Ha nincs ellenjavallat, akkor egy közönségklinikán vagy egy magán klinikánál influenza vakcina lesz. Az első esetben - ingyen, a második - díj ellenében, az Ön választása és döntése szerint.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Olvassa el:

Az egyetlen nagyon fontos módosítás: az influenza elleni vakcinát legkésőbb a terhesség 15. Hetében kell elvégezni. A vakcina biztonságosnak tekinthető mind a baba, mind az anya számára, mert már tartalmaz már megölte az influenza okozta vírusokat. Még akkor is, ha tavaly beoltották, ebben az évben a vakcina összetétele más lesz, mert a vírus képlete is változik. A vakcina, amely megmenthet az influenzából az elmúlt évben, ebben az évben teljesen haszontalan lehet. Vigyázzon az egészségére és menjen az oltáshoz.

Ellenjavallatok az influenza elleni védőoltással terhes nők körében

  1. Olyan akut gyulladásos folyamat, amely a szervezetben vagy két héttel kevesebbel telt el
  2. Egyéni immunitás a vakcina összetételére (főleg egy csirke tojásból származó fehérje)
  3. A vemhességi időszak 14 hétig tart

Az influenza elleni terhes oltóanyag nagyban megkönnyítheti életét és megtarthatja a babáját, ezért ne hagyja figyelmen kívül ezt a védelmi módszert. Az influenza megelőzése nem csupán a személyes higiénia, hanem a saját védelem komolyabb módja is.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.