^

Tabletták, amelyek felgyorsítják az anyagcserét a fogyás miatt

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Bárki, aki legalább egyszer életében törekedett arra, hogy gyorsan és hatékonyan kiküszöbölje a felesleges testsúlyt, tudja, hogy a felesleges súly a nem megfelelő anyagcserét, rossz étrendet és alacsony fizikai aktivitást eredményezi. És ahhoz, hogy befolyásolja ezt a folyamatot, szüksége van olyan tablettákra, amelyek felgyorsítják az anyagcserét, a fogyás érdekében.

Jelzések Tabletta az anyagcsere felgyorsítására

Tabletták kimutatták, hogy vétel az elsődleges elhízás, ahol a BMI lehet 30+ kg / m 2 vagy 27+ kg / m 2 (ha kombinálják más kockázati tényezők, amelyek által okozott túlsúly (betegségek, például az inzulin-függő, vagy 2- típusú diabetes mellitus vagy diszlipidémia).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Kiadási űrlap

Ebben a cikkben, fontolja meg a legnépszerűbb eszköz, amely felgyorsítja az anyagcserét.

A Xenical 120 mg-os kapszulákban kapható. Egy csomag tabletta tartalmazhat 1, 2 vagy 4 buborékfóliát. Egy buborékcsomagolás 21 kapszulát tartalmaz.

Forma felszabadítása Reduxin - kontúr csomag 10 lap. Mindegyikre.

A Turboslimot 20 vagy 60 tablettában állítják elő. Az 1. Blister lemezen.

A tabletták neve gyorsítja az anyagcserét a fogyás miatt

Számos olyan gyógyszer van, amely segít eltávolítani a zsírt és gyorsítja az anyagcsere folyamatát, és további intézkedések nélkül jár el étvágyak és különböző korlátozások formájában. Ezek közül a következő gyógyszerek:

 • A Reduxin és a Goldlane segítenek befolyásolni a telítettségi központot, meghosszabbítják a telítettség hormon hatásának időtartamát, lipolitikus hatást fejtenek ki és felgyorsítják az anyagcserét;
 • A Xenical és az Orsoten blokkolja az emésztés enzimet, ami elősegíti a zsírok - lipáz felszívódását;
 • A kiegészítők, mint például Turboslim és az ólom, vagy MCC, és így tovább. Van vizelethajtó és hashajtó tulajdonságokkal, segít megtisztítani a bélben és a májban, és vérhígító.

A testsúlycsökkentő tabletták tulajdonságait, amely gyorsítja az anyagcserét, a reduxin hatóanyag példáján vegyük figyelembe.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13]

Gyógyszerhatástani

Az elhízás kezelésére alkalmazott kombinált szer. A hatóanyag sibutramin - olyan prodrog, amely hat, in vivo miatt metabolikus termékek (primer és szekunder aminok), gátolja a monoamin-újrafelvételt eljárás (elsősorban a norepinefrin és a szerotonin). Miatt tartalmának növelésére neurotranszmitterek szinapszisokon növekszik, és a tevékenységet a központi szerotonin idegszálakat adrenoceptorok kapott megjelenik jóllakottság, csökkenti a szükség van az élelmiszer, és emellett növeli termoproduktsiya. A szibutramin indirekt módon kiváltja a p3-adrenerg receptorok hatását, ezáltal befolyásolja a barna zsírszöveteket. A testsúlycsökkentéssel együtt csökken a trigliceridek csökkenése, valamint a vérszérum HDL szintjének emelkedése. Emellett csökkent az LDL szint, a teljes koleszterinszint és a húgysavszint.

A szibutramin metabolikus anyagaival együtt nem befolyásolja a monoaminok felszabadulását, és nem gátolja a MAO-t. Továbbá nincs affinitása a legtöbb neurotranszmitter receptorok, beleértve a szerotonint, adrenerg receptorok, és ezen kívül, benzodiazepin, dopamin, hisztamin, muszkarin, és az NMDA-receptorok.

Az MCC egy enteroszorbens, amely szorpciós hatással rendelkezik, és nem specifikus méregtelenítő hatással is rendelkezik. Segít megkötni, és a különböző mikroorganizmusok termékeinek kimutatására, valamint az allergének, a belső vagy külső természetű toxinok mellett ksenobiotikumokat is köt. Ezenkívül kimutatja az egyéni metabolitok és metabolikus termékek feleslegét, amelyek reagálnak az endogén toxicózis előfordulására.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Farmakokinetikája

A gyógyszer szedése után a szibutramin gyorsan felszívódik az emésztőrendszerből, legalább 77% -kal. További vetjük persistemnogo hatást metabolizmust a májban, majd biotranszformálnak bevonásával 3A4 izoenzim a CYP3A4, ami egy aktív metabolitja 2 (, hogy mono- és didesmetilsibutramin). Eredeti egy- dózisa 15 mg-os a maximális koncentrációja 4 ng / ml (3,2-4,8 ng / ml), és a második - 6,4 ng / ml (5,6-7,2 ng / ml). Maximális vérkoncentráció szibutramin után elért 1,2 óra, és az aktív anyagcsere termékek -. Után 3-4 órán esetében egyidejű alkalmazása élelmiszer maximális koncentráció a metabolitok 30% -kal csökken, és idő, hogy elérje ezt a mutatót megnöveljük a 3 órás (AUC ahol nem változik). A szövetekben történő eloszlás gyorsan megtörténik. A plazmafehérjékkel szemben a szibutramin 97% -ra kötődik, és a mono-, valamint a didlesmethylsibutramin 94% -kal. A vérplazmában aktív anyagcsere-termékek egyensúlyi koncentrációja a terápia megkezdése után 4 nappal érhető el. Ez a szám csaknem kétszer nagyobb, mint a plazmaszint egy adag után.

A szibutramin felezési ideje 1,1 óra, a monodeximetil-buta-minin és a didezmetil-buta-minin 14, illetve 16 óra. Az aktív metabolitok konjugációja, valamint az aktív metabolitok hidroxilezése következtében olyan inaktív metabolitok keletkeznek, amelyek a szervezetből elsősorban a vesén át választódnak ki.

trusted-source[18], [19], [20], [21]

Adagolás és beadás

A Xenical-et 1 lapra kell vinni. (120 mg) az alap napi étkezéssel együtt (étkezés közben, vagy legalább egy órával azután). Abban az esetben, ha az étkezést elhagyja, vagy ha a zsírtalanítás nem megengedett, akkor kihagyhatja a gyógyszer használatát.

A reduxint 1 nap / nap adagban kell bevenni. A dózisokat egyénileg határozzák meg, ez a klinikai hatástól, valamint a tolerálhatóságtól függ. A kezelés kezdetén 10 mg-os dózis ajánlott, ha rossz tolerancia áll fenn, legfeljebb 5 mg-os dózis csökkenthető. A tablettákat reggel kell bevenni, azokat nem kell rágni, csak vízzel inni. A gyógyszert üres gyomorra vagy élelmiszerrel kombinálva lehet bevenni. Ha 4 hét után. A terápia megkezdése után a súly nem csökkent 5 +% -kal, az adagot napi 15 mg-ra kell növelni.

Turboslim vegyen 1 pp / nap. 2 lapon. étkezés előtt. A kezelés időtartama legalább 1 hónap lehet. Ha szükséges, ismételje meg a tanfolyamot.

trusted-source[29], [30], [31], [32]

Terhesség Tabletta az anyagcsere felgyorsítására alatt történő alkalmazás

Azon készítmények, amelyek felgyorsítják az anyagcsere folyamatait, és amelyeket súlycsökkenésre használnak, megtiltják a csapágy és a szoptatás időtartamát.

Ellenjavallatok

A Reduxin bevételének ellenjavallata:

 • phaeochromocytoma;
 • A szomatikus betegségek által okozott elhízás (pl. Hypothyreosis);
 • Súlyos étkezési rendellenességek (például bulimia vagy anorexia nervosa);
 • thyreotoxicosis;
 • pszichopatológia;
 • Tourette-kór (vagy általános tick);
 • Felvételi MAO-gátló (például efedrin, fentermin és fenfluramin túlmenően, ethylamphetamine, és dexfenfluramin), vagy azok használatát 2 hétig a felhasználás előtt Reduxine; egyéb központi idegrendszert befolyásoló szerek (ezek neuroleptikumok vagy antidepresszánsok); olyan gyógyszerek, amelyeket alvászavarok esetén írtak fel (amelyek triptofán tartalmat tartalmaznak), valamint ezen egyéb, a testsúlycsökkentő, központi hatású gyógyszerek mellett;
 • A koszorúér-betegség, és emellett az SDS a krónikus formája, veleszületett szívbetegségek formájában különböző zavarok, a tachycardia, elzáródásos perifériás artériás betegség, cerebrovaszkuláris betegség (TIA vagy stroke);
 • Szabálytalan vérnyomásemelkedés (több mint 145/90);
 • Súlyos rendellenességek a májban vagy a vesékben;
 • A glaukóma zártszöge;
 • Megerősítve a függőség diagnózisával (alkohol, kábítószerek vagy kábítószerek);
 • Jóindulatú prosztata hiperplázia;
 • Az életkor 18 év alatt vagy 65 év felett van;
 • A szibutraminra vagy a kábítószerek egyéb összetevőire kifejtett túlérzékenység.

A Xenical nem szedhető koleszterázissal vagy krónikus felszívódású szindrómával.

trusted-source[22], [23], [24]

Mellékhatások Tabletta az anyagcsere felgyorsítására

Reduxin mellékhatásai:

A központi idegrendszer és a PNS szervezetei: elsősorban álmatlanság és szárazság a szájüregben; néha fejfájás, ízérzészavarok, szorongás, szédülés és paresztézia lehetséges; egyes esetekben előfordulhat álmosság, depresszió, ingerlékenység vagy szorongás, valamint idegesség állapota. Emellett görcsök, hátfájás, érzelmi instabilitás.

A szív- és érrendszer rendellenességei: Ritkán elegendő a vérnyomás, a tachycardia, a szívverés gyorsulása, valamint az értágulat növekedése.

Az emésztőrendszer szerves része: főleg székrekedés és csökkent étvágy; Ezenkívül egyes esetekben az aranyerek vagy émelygés súlyosbodása.

Bőrreakciók: alkalmanként izzadás, és egyes esetekben - viszketés vagy bőrvérzés.

Általános reakciók: egyes esetekben, okozhatja a következő betegségek: duzzanat, szomjúság, hideg, vérzés, fájdalmas menstruáció, akut forma interstitialis nephritis, csökkentett vérlemezkeszám.

A Xenical mellékhatásai közül: leginkább a gyomor-bélrendszerből származnak, mivel a gyógyszer farmakológiai tulajdonságai miatt az étkezési zsírok felszívódását megakadályozzák. A legtöbb esetben a betegek észlelték a végbélből származó olajos kiömlés megjelenését, gázszétválasztást, sürgető sürgetést a kiszökítési cselekmény, a folyamat növekedésének, valamint az inkontinencia és a steatoria megjelenésének. Általában ezek a reakciók enyheek és átmenetiek voltak. Általában a kezelés korai stádiumában (az első 3 hónapban) jelentkeztek, és a legtöbb esetben a betegeknél egy ilyen reakció legfeljebb egy epizódja volt. 

trusted-source[25], [26], [27], [28]

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Kölcsönhatás Reduxine: inhibitorok monooxigenáz oxidáció, beleértve inhibitorok ioenzima 3A4 citokróm P450 (e anyagok, mint a ketokonazol, ciklosporin, és eritromicin), növeli a plazmában lévő koncentrációt szibutramin metabolikus termékek, akkor is növeli a pulzusszámot és az intervallum QT (klinikailag jelentéktelen).

A rifampicin és az antibiotikumok csoportjába tartozó makrolidok és rajtuk kívül fenitoin, fenobarbitál, karbamazepin, dexametazon és felgyorsítja a folyamatot anyagcsere az anyag szibutramin.

Olyan gyógyszerek együttes bevitele esetén, amelyek növelik a vér szerotonin tartalmát a vérben, az ún. Szerotonin szindróma. Ez néha előfordul eredményeként kombinálva az SSRI Reduxine (gyógyszerek depresszió kezelésére), valamint külön úton eltávolítani migrén (PM, mint a szumatriptán vagy dihidroergotamin). Amellett, hogy ez megjelenik vegyületek esetében erős fájdalomcsillapító hatásúak (ezt petidin, pentazocin, és fentanil) vagy gyógyszerek köhögés (például dextrometorfán). A szibutraminnak nincs hatása az orális fogamzásgátló hatásra.

Az etanol és a szibutramin kombinált bevitele nem mutatta az etanol testre gyakorolt negatív hatásának növekedését. A szibutramin étkezés közben alkohol fogyasztása azonban szigorúan tilos.

Amikor megkapja a Xenical-et, meg kell fontolnia annak lehetőségét, hogy csökkenjen a β-karotin, valamint az A és D, valamint az E és K vitamin felszívódása. A súlycsökkentés a Xenical terápia hatására növelheti a cukorbetegek anyagcsere folyamatának kompenzálását, ezért csökkenteniük kell az orális glükózcsökkentő gyógyszerek adagját.

trusted-source[33], [34], [35], [36], [37], [38], [39], [40]

Tárolási feltételek

Az anyagcserét felgyorsító étrend-kiegészítő tablettákat gyermekektől, nedvességtől és napfénytől elzárt helyen kell tartani. Hőmérséklet legfeljebb 25 ° C.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Szavatossági idő

Az ilyen típusú gyógyszerek a gyártástól számított 3 évig használhatók.

trusted-source[49], [50], [51], [52]

Doktor észrevételei

A szibutramint tartalmazó gyógyszerek biztonságossága és hatásossága tekintetében az orvosok véleménye megosztva van.

Egyrészt az ilyen gyógyszerek veszélyesebbek, mint hatékonyak, mert negatívan hatnak az emberi pszichére, valamint a szív munkájára. Az elméletük védelme érdekében az orvosok a következő tényt mondják: ilyen tablettákat tiltottak néhány országban, például Kanadában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában.

A második rész úgy véli, hogy ha a gyógyszereket megfelelően bevinik, hogy megfeleljenek az orvos adagolásának és ajánlásainak, valóban segítenek megszabadulni a túlsúlytól, és teljesen biztonságosak. Bizonyításként példákat adnak azokról az emberekről, akiknek súlycsökkenést szedtek, és most már nem tapasztaltak problémát.

Az orvosok véleménye szerint ez a különbség nem meglepő, mert a szibutramin hatásos anyag, így minden szervezet különböző módon befolyásolható. Ha nem vesz figyelembe semmilyen ellenjavallatot - nem lesz eredmény. Ha az ajánlott adagot túllépik, akkor a mellékhatások megkezdődnek. Ezért mindenképpen követnie kell a kezelőorvos tanácsát, és ne próbálj meg gyógyulni.

trusted-source[53], [54]

Vélemények vékony

A tabletták, amelyek gyorsítják az anyagcserét, a fogyás nagyon népszerűek. Ezért sok olyan ember véleménye van, akik ilyen gyógyszerek segítségével fogytak le.

"A fejlődésem nem olyan lenyűgöző, mint sok más, de én is büszkélkedhetek a pozitív változások a súlyom, ami történt a Reduxin segítségével. Minden további intézkedés nélkül, elkezdtem inni ezeket a tablettákat, és súlya csökkenni kezdett - ez volt 4 kg az elmúlt hónapban, és ez - 2. Ezért úgy gondolom, hogy ez a gyógyszer valóban hatásos - melynek segítségével valóban fogyni. "

"Születésem után 20 extra fontot kaptam. Elkezdtem elvenni a Xenical-et, és megtartani a diétát, és formálódni kezdtem - ennek eredményeképpen 6 hónap alatt a felesleges súly maradt. Ezek a tabletták számomra kijelölték vagy kinevezték az endokrinológust. "

"A Xenical nagyon segít. Három hónapig a húgom 10 extra fontot vesztett el, naponta egyszer egy tablettát vett egy nagyon szűk vacsora után. Délután próbáltam csak gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. És az eredményt elértük. Ha nem akarsz sportolni, vagy nincs időd, akkor a Xenical megfelel neked. "

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Tabletták, amelyek felgyorsítják az anyagcserét a fogyás miatt" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.