^

A stressz elleni táplálkozás: a választás aranyszabályai

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Milyen táplálékot kell az embernek elkerülnie a stresszt a vitaminok hiánya miatt? Fontos, hogy a táplálkozás elsősorban zsírokból, fehérjékből, szénhidrátokból és jó tiszta vízből áll. Erről többet tudhatsz meg a portálunkon.

trusted-source[1], [2]

Mennyi zsírt, szénhidrátot és fehérjét kell a táplálékban?

Válassza ki őket ebben az arányban. A szénhidrátok a teljes étrend fele. Ide tartoznak például a zöldségek, különösen a burgonya, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű kenyér és a kukorica.

A fehérjéknek kevesebbnek kell lenniük - akár 20% -kal. Tejet, húsokat, tojásokat, borsót és babot kapsz.

A többi - a zsírok 30% -a, amelyet mindenféle olajból, magvakból és diófélékből, valamint zsíros sajtfajtákból kapnak.

Víz - meg kell inni legalább 1,5 liter, és átlagosan 2 liter naponta.

Ez egy kiegyensúlyozott étrend étrendje, amelynek eredményeként az ember nem kap stresszt a táplálék és tápanyagok hiánya miatt.

Milyen élelmiszereket nem lehet elutasítani a megfelelő táplálkozással?

Nagyon gyakran, étkezés közben egy férfi teljesen kizárja a diétás zsírokat. A szervezet élősködő stresszt tapasztal, sok szervezetben zajló folyamat törött. Egy darabig fogy, de aztán vissza kell nyerni. És az elveszett egészség nem hozható vissza.

Nem tudod megtagadni a zsíroktól, mert tőlük vitaminokat kap.

Diverzifikálja a menüt

Ha ezt nem teszed meg, akkor kockáztatod, hogy nem kapsz elegendő anyagot a szervezetnek, és csak rossz táplálkozás miatt szabadulhatsz ki a stressztől, még akkor sem, ha figyelembe vesszük a pszichológiai tényezőket.

Nagy hiba az, hogy ugyanazokat a termékeket használják hosszú ideig, csökkentve az étrendjét (gyakran gyakran a mono-diétán).

trusted-source[3], [4], [5]

A gyorsétterem ártalma

Adja fel a gyorséttermet, ha egészségesnek és illeszkedni akar. A konzervek és a füstölt hús nem az Ön számára. Calorikusak, de nem nevezhetők vitamin komplexeknek.

Az a tény, hogy az ipari feldolgozás során a vitaminok tulajdonságai elvesztek, néha az egyik vagy másik termékben lévő tartalom nullára csökken.

Hányszor kell naponta enni, hogy kiválassza a stresszt?

A frakcionált élelmiszer, a gyakorlat szerint, a legésszerűbb. És az egészségre, és különös, ahogy hangzik, a fogyás. És a lélek egészségére is - vagyis a stressz elleni küzdelemre, ne túlterhelje a testét túl nagy mennyiségű élelmiszerrel egy időben.

Az egészséges stresszoldali menünek így kell kinéznie

Reggeli (felgyorsítja az anyagcserét és növeli az egész nap energiáját)

Ebéd (ismét kis terhelés a testen és feltöltés az energia tartalékok)

Snack (alacsony kalóriatartalmú, a gasztrointesztinális traktus működésének aktiválására)

Vacsora (friss zöldség vagy gyümölcs)

Egy órával az alvás előtt - kefir vagy cukor nélküli tea, egy kanál mézzel

Tehát napi 5-6 alkalommal étkezés egy teljes étkezés és megszabadulni a stressztől. Fontos, hogy a napi rendszered pontosan megmaradjon. Ez azt jelenti, hogy jó az étvágyadási rendszer összehangolása az étkezéshez. Ezután köszönetet mond a jól szervezett és hatékony munkáért.

Fontos megérteni, hogy a megfelelően kiválasztott ételek és étrend segítségével segíthet a stressz elleni küzdelemben, de nem teljesen. Fontos, hogy az ésszerű étrendet a sporttal és a nyugalom iránti vágyakkal ötvözzük. Akkor minden erőfeszítésed hatékony lesz.

Légy egészséges és boldog a megfelelő termékekkel és kiegyensúlyozott megoldásokkal!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.