^

Miért fogy a nők a testsúlycsökkenést?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ismét arról fogunk beszélni, hogy a stressz hogyan befolyásolja a testsúlycsökkenést. Mert ez az információ segít a nőknek, hogy ne csak a rossz menüre dobják ki az extra kilogrammokat. Az ok mélyebb és komolyabb. Ellenőrizte a hormonszintjét?

Hol van a stressz a zsírraktárból?

Hol van a stressz a zsírraktárból?

Feszültség alatt a hormon kortizolt termel nagyon intenzíven, elnyomva az ösztradiolt. Ez egész hormonális robbanást vált ki - olyan hormonok felszabadulását, amelyek elpusztíthatják a test létrehozott munkáját.

Először is, egy nő jobb lesz, és nem fogy, az étrend és a sport ellenére.

Hormonális kudarcok miatt az endorfinok aktívan dolgoznak, vagy éppen ellenkezőleg, gátolják tevékenységüket. Ezek nem csak a boldogság hormonjai. Ezek olyan hormonok, amelyek befolyásolhatják a fájdalom étvágyát és érzését.

Az endorfinok szerepet játszanak a nyugtatók (természetes) vagy olyan anyagok, amelyek fokozzák vagy lágyítják a fájdalmat.

Nem csoda, hogy ezek a folyamatok a testben fokozatosan, fokozatosan. És a nők nem is észlelik őket. És hirtelen a csúcspont előtt jelentkezik: forró hullámok, hangulatváltozások, súlygyarapodás.

Ez azt jelenti, hogy a testben bekövetkezett változások sokáig folytak, de csak azt észlelték, hogy a nõk a közelmúltban kezdõdtek, amikor máris nehéz befolyásolni valamit.

Az agy és a hormonok kommunikációja

A hormonális változások befolyásolják az agy működését. Amikor egy nő stresszes állapotban van, a vér vérszintje és az ösztradiol szintje ugyanakkor csökken a vérében.

A szerotoninnak köszönhetően a nőnek alvásszabályozása vagy alvászavarai vannak, hangulatváltozások fordulnak elő. Az álom, amely nyugodt volt, hirtelen eltűnik, mint ilyen, félóránként megszakítható, a személy élesen ébred és egyre idegesebb lesz.

Ez a hormonális egyensúlyhiány első jele a stressz következtében. Ha a szerotonin a szervezetben a normálnál kisebb, akkor nyugodtan aludhat búcsút. Ezt az állapotot tovább súlyosbítja a fokozott adrenalin termelés. Aztán a nő ideges, feszült, ingerlékeny.

Ehhez hozzáadódik a gyors szívverés és az éhezés (különösen a szénhidrátok iránti szeretet). Miután észlelte ezeket a tüneteket, konzultáljon orvosával a hormonális vizsgálatokhoz.

Mert egyébként a kortizol egyre több lesz, és vele együtt - és a zsíros lerakódások.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Hogyan lehet meghatározni a kortizol szintjét a szervezetben?

Ezt a szintet reggel 8 órakor kell ellenőrizni, amikor a kortizol termelés maximális. A kezdeti elemzésnél ez idő alatt lehet követni a kortizol optimális szintjét.

Normája 20 mg / dl. Ha a kortizol a normálisnál nagyobb, ne felejtse el elemezni más hormonokat. Különösen az ACTH hormon szintje, és meg kell vizsgálni, hogy a hormon dexamethason gátolja-e a szervezetben. Nagyon fontos és a HSC hormon.

Mit mutatnak a tesztek?

Mindezen hormonális tesztek pontos választ adhatnak, ha a hormonális háttér rendben van. Ha nincsenek rendellenességek, MRI szükséges a mágneses rezonancia leképezéshez a mellékvese vagy agyalapi mirigy tumorainak azonosítására (az agyi területek egyike). Ezek a daganatok előfordulhatnak a kortizol vérben történő növekedése miatt.

A kortizol 8 óra múlva mért szintje nagyon alacsony lehet - kevesebb, mint 5 mg / dl. Ez egy lehetséges daganatos vagy veseelégtelenség vagy az agyalapi mirigy zavarának indikátora. Ezután további elemzésre van szükség az ACTH hormon szintjéhez.

De a kortizol szintje más lehet. Ha az elemzést 8 órakor elvégezte, és a kortizolszint magasabb volt, mint 10 g / dl, és a nátrium és a kálium szint ugyanazon a szinten van, akkor nincs mellékvese elégtelenség.

Aztán tanácsos ellenőrizni a többi hormont, ha még mindig aggódik a gyengeség, a fáradtság, a hangulatváltozás és a fogyás közben.

Tudja, hogy a súlyos fogyás jellemző a mellékvese elégtelenségben szenvedőknek. Súlyos súlycsökkenés - stresszes helyzetben lévő személynél, ha a testben a kortizol magasabb a normálnál. Ez fenyegeti az elhízást.

Mi fenyegeti a felesleges kortizolt a szervezetben?

A kortizol, amelyet a testben termelnek - ez a recepció egyik forrása. A második forrás - kortikoszteroid készítmények (kortizol a készítményben). A felesleges kortizol egy vagy másik formában veszélyes. Mi ez?

 • A zsírok felhalmozódása a hasban
 • Szívdobogás, szívizom zavarok
 • Emelkedett vér koleszterinszint és a koleszterin plakkok veszélye a véráramlást
 • A cukorbetegség kockázata a vér cukortartalmának növekedése miatt
 • Inzulinellenes immunitás
 • A rosszindulatú csengőcsere, melynek következtében a bőr lustavá válik, lágysága elvész, az izmok "letöltöttek", kisebbek a kötetek. A test gyorsan megjelenik a zúzódások és a karcolások, amelyek nem gyógyulnak jól.
 • Fájdalmas lehet a hát alsó részén és az izomcsoportokban
 • Alvászavarok, letargia és gyengeség az ébredés után, a test betegségben lehet részesíteni (egy további ok - a hormon ösztradiol gyenge termelése)
 • A pajzsmirigy működésében fellépő kudarcok és az általa termelt hormon csökkentése - T3 szabad (működő) formában
 • Az immunrendszer gátlása, a megfázás hajlama és a fertőzések következményei
 • Hajhullás, törékeny körmök, száraz bőr

Mi szükséges a test normális működéséhez?

A szükséges hormonok pótlása mellett, amelyek jelenleg hiányosak a szervezetben (például az ösztradiol, T3), vitaminok formájában hasznos anyagok szükségesek.

Ha stresszes állapotban vagyunk, a vitaminok súlyosan hiányoznak, és a szervezet nem képes megbirkózni a megnövekedett terheléssel. Ezért a vitamin komplexet orvos tanácsára kell vinni.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.