^

Mi a teendő a testméretekkel és miért nincs szükség mérlegre?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Amikor egy nő 40 évesnél idősebb, keményen igyekszik fenntartani egy jó figurát és ellenőrizni a súlyt. Ehhez nő vesz mérlegeket. És ő még azt sem gyanítja, hogy ez egy extra dolog a gazdaságban, mert több kárt okozhat, mint jó. Miért?

Libra okozhat depressziót

Libra okozhat depressziót

A mérleg megjelenítheti a súlyt. Elmondása szerint a nő orientált, elvesztette a súlyát vagy felépült. De egy nő nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy a zsírszövetet ésszerű megközelítéssel izomszövet helyettesítheti. Ebben az esetben a személy karcsúbb, egészségesebb, de a súlya - sajnos - nem csökken.

A súly még akkor is elérhetõ, de csak azt jelenti, hogy az asszony helyesen viselkedik, sportol és megváltoztatja a menüt. Miért súlyoz a súlya közben? Vegye tudomásul a tényt: az izmok hatszor nagyobbak a zsírszövetnél. Ezért a súly és a rossz szám nem ugyanaz.

Mi történik, ha hormonokat használ a testsúlycsökkenéshez?

Ha felírják a megfelelő hormonokat, amelyek pótolják a hormonok hiányát a szervezetben és eltávolítják a túl magas szintet, akkor hatékonyan csökkentheti a testsúlyt.

Jegyezze fel ezeket a mutatókat egy notebookba (vagy töltse ki a fájlt) 30 naponként. Így látni fogja, hogyan változik a test állapota, függetlenül attól, hogy eltűnik-e a zsírszövet és az izomnövekedés.

  • Ábra: zsírszövet - akár 30%
  • Hogyan illeszkedik a derék térfogata a comb méretével - akár 0,8
  • Derék 84 cm-ig
  • Testtömeg index - akár 25

Mit jelent a "fizikum" kifejezés?

Ebben a kifejezésben az orvosok az izmok és a csontok (ezek nem zsíros szövetek) és zsírok arányára utalnak. Zsíros szövetre van szükség ahhoz, hogy egy személy energiát kapjon, teherbe eshessen, és azért, hogy ne fagyjon le a hidegben (a zsírszövet bizonyos védőhelyként működik).

Miért van az embernek zsírja?

A zsírszövetben ösztrogén hormonokat alakítanak ki, amelyeknek az a tulajdonsága, hogy segítenek az embereknek a stresszes helyzetekben való visszatéréshez.

Hány zsíros a testben az elhízás?

A női test különbözik a férfi organizmustól, mivel több zsírtartaléka van. Szükséges, hogy egy nő elszaporítsa és viselje a gyermeket.

A tények azt mutatják: a nőknél az elhízás a zsírok 33% -a; az emberek elhízása - a zsírok egynegyede a többi szövet szövetéhez viszonyítva. Ez 25%.

Minden évben a zsírszövetek jelentéktelen részét (legfeljebb 25% -át) rendelkező nők gyorsan lebontják a csontokat, gyakran vannak törések. Ezért ne vigye el a testét a kimerültséghez, folyamatosan fogyás nélkül. Ez károsítja a csontjait. Különösen 30 évesen.

Tudja, hogy a zsírok 25% -a ez a jelölés, amely alatt nem szabad 30 éves vagy annál idősebb nőt elcsípni, és a zsírokat eltávolítani a szervezetből.

Optimális mennyiségű zsír

Nehéz meghatározni. Vannak olyan mérlegek, amelyek segítenek egy személynek ezt megtenni. Igaz, alacsony a pontosságuk. A megbízhatóbb módszerek az elektromos ellenállás, a hidrosztatikus mérés és az ARL.

Van egy másik módszer - tisztán vizuális. A skálán állva kisebb súlycsökkenés tapasztalható, a növekedés vagy a súlycsökkenés csak 1-2 kg. De látni fogod, hogy az alakod körvonala megváltozott.

A ruhák teljesen másképp ülnek, felengedtem és a combok egyre hangsúlyosabbá váltak, a hátaimban levő ráncok eltűntek, és a gyomrom varázslatosan csökkent.

Ez azt jelenti, hogy a zsírszövet részlegesen izomszövetré változott. Vékonyabb lett, könnyebb mozgatni, jobban érzi magát.

És a súly nem változott sokat, mert a csont és izomszövet súlya sokkal nagyobb, mint a zsír.

Milyen típusú alak vagy?

Különböző számok vannak. Általában zöldségekkel és gyümölcsökkel vannak összehasonlítva - így az emberek könnyebben navigálhatnak. Az elhízás mértéke miatt egy személy úgy néz ki, mint egy körte vagy egy alma. A körte nehéz alsó része, különösen a fenék és a csípő, és a felső rész - a mellkas és a váll - meglehetősen keskeny.

Az alma nagy mennyiségű zsírkötés a hasban, egy ilyen szinte derék nélküli személy.

A nők esetében ez a szám tipikusabb körte formájában, és a férfiak inkább hasonlítanak az almára.

Mindkét típusú elhízás veszélyt jelent a szív- és érrendszerre, valamint a légzőrendszerre, fennáll a cukorbetegség kialakulásának veszélye. A combok térfogatának aránya a derék kerületén megmondja, milyen típusú a számod. Hogyan határozható meg pontosabban?

Egy alma vagy egy körte?

Fogja meg a szokásos varrási centimétert, és mérje fel a derekát a legvékonyabb részében. Most a csípő a legszilárdabb része. Ha osztja a derekát a csípő hangerővel, akkor kap egy olyan figurát, amely megmutatja a figurájának típusát.

Normál érték - ez a nők aránya kisebb, mint 0,8 (a méretek nem centiméterben, hanem hüvelykben vannak). A férfiak esetében ez a mutató kevésbé megtakarítható - legfeljebb 1.

Ha ez az érték nagyobb, akkor az elhízás az alma vagy körte típusától függ - ez vizuálisan határozható meg. Aki nem szereti a számlálást, mérje meg csak a derékméretet. Ha a derék több mint 83-84 cm, akkor a súly meghaladja a normát.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Mi a testtömegindex?

Ezt KMT-ként rövidítjük. A képlet a növekedési és tömegadatok alapján számítható ki. A KMT kiszámításához a súlyt (kilóban) a négyzetméteres magasságban kell felosztani.

Mi a testtömeg-indexe és elhízottsága, a KMT adatokkal rendelkező speciális táblázatokban található meg.

Azok számára, akik 35 évesnél idősebbek. Ha a KMT-je több mint 27, akkor az elhízás valamilyen módon történik.

35 évesen az elhízás a KMT 27-nél nagyobb.

35 éves korban és az elhízás szerint a KMT akár 25. Ha ebben a korban a testtömeg aránya 30 vagy több, akkor ez egy nagyon súlyos szakasz az elhízás. Ebben az esetben cukorbetegséget, szív- és érrendszeri megbetegedéseket és légzési rendellenességeket okozhat.

A táblázatok helyesek-e a súly / növekedési aránynak?

Ne számítson rájuk szó szerint, minden figurát figyelembe véve. Az a tény, hogy ezek a táblázatok radikálisan különbözőek lehetnek. Ezenkívül minden korosztály súlyát és magasságát veszi figyelembe.

A táblázatok tökéletlenek, mivel nem veszik figyelembe a zsír-, izom- és csontszövet súlyát. Ezért egy olyan személy, aki sűrű és súlyos csontokkal rendelkezik, az asztal szerint teljes lehet, bár a gyakorlatban ez nem így van.

Tehát annak eldöntéséhez, hogy elhízott-e, konzultáljon egy endokrinológussal is.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.