^

Hogyan hatnak a hormonok a súlyunkra?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A testünkben vannak olyan speciális anyagok - hormonok, amelyek jelentős szerepet játszanak abban, milyen gyorsan fogynak vagy gyógyulnak. Más szavakkal, ezek befolyásolják a súlyt. Mik ezek a hormonok?

trusted-source[1], [2]

Az ösztrogén - háromféle

Az ösztrogént a nõi nõi hormonnak nevezik. Valójában ez nem egy hormon, hanem három, amelyek az alap ösztrogének csoportjába tartoznak: ösztron, ösztradiol és ösztriol. Az orvosok azt írják, hogy mindhárom hormon egyformán szükséges testünk számára. Különösen 30-40 éves korban.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Mi a 17-béta-ösztradiol vagy E2?

Ez egy hormon az ösztrogén csoportból. Ezt a petefészkek termelik. A nők különösen hiányoznak a menopauza idején, amikor a béta-ösztradiol termelése szinte teljesen megszűnik. Milyen szerepet játszik az ösztradiol a szervezetben?

Köszönetünknek, jobb hangulatban, vidámságban, vitalitásban vagyunk, emlékezetünk helyesen szolgál, és gondolataink szabadon futnak. Logikusnak tartjuk, sokat dolgozunk, azonnal koncentrálunk. Az ösztradiol normál szintjének következtében a nyomásunk nem megrémít másokat váratlan ugrásokkal, a csontszövetek sűrűek, és a test anyagcseréje nem jobb.

Köszönhetően elegendő mennyiségű ösztradiolnak, alvásunk nyugodt, nem szenvedünk álmatlanságtól, és a szexuális vonzerő is meghiúsul.

Az ösztradiol hiánya. Hatások

Ha az ösztradiol a szervezetben nem elég, ez a szerotonin szintjének csökkenéséhez vezet, amit joggal neveznek a boldogság hormonjaként. És itt vannak a következmények: a depresszió, a harag egyáltalán és minden, ingerlékenység bármilyen okból, sőt fizikailag nem is olyan meleg. Bármely tapintás, seb vagy csapás nagyon fájdalmas lehet.

A félreértések: az ösztradiol testében észlelt hiánya és ennek következtében - a szerotonin a teljes gyomor-bél traktus megzavarásához vezet. Az ösztradiol hiányának másik tünete lehet az álmatlanság és a tartós rögeszmék olyan dolgokról, amelyekről nem tudtunk egészséges gondolkodásban gondolkodni.

Ennek eredményeként gyorsan fejlődünk, mert lelassul a metabolizmus. Normális esetben csak akkor jöhetünk be, ha szándékosan döntünk orvoshoz fordulásra, és megvizsgáljuk hormonális háttérünket. A hormonális terápia növeli az ösztradiol szintjét, és az élet újra élénk színeket mutat.

Az estrone szó

Az ösztrént E1 hormonnak is nevezik. A petefészek és zsírszövetek termelik. Ez előfordul a menopauza előtt és után. Figyelembe kell venni, hogy a menopauza idején az ösztradiol hormon mennyisége a szervezetben rekord alacsony szintre emelkedhet.

Ez akkor is előfordulhat, ha egy nő eltávolodik a méhből, vagy a méh csövek kötődnek. Az ösztrogének szintjének kompenzálására a szervezet elkezd új ösztrogént vagy E1-et előállítani ösztradiol helyett.

Ez azt jelenti, hogy jelentősen lelassíthatja az anyagcserét, és ennek eredményeképpen - gyorsan elkezd helyreállni. Ha a testben lévő ösztronszint magas, akkor a hajszálak törékenységével, veszteségével, csontszövetének csekély sűrűségével járhat, akkor gyorsan lebontja a végtagokat.

Ha a szervezetben a hámlás szintje nem csökken a normákhoz, akkor az agyban nagyobb a fogyatékosság veszélye, a nőknél nagyobb a rák kockázata. Különösen a méh és a mellrák endometriumja.

Hormon-ösztriol vagy E3

Ezt a hormont csak a terhes nők testében állítják elő. Tehát, ha a hormonális teszt azt mutatta, hogy van ösztriol a szervezetben, gratulálunk a család jövőbeni feltöltéséhez. Az ösztriol a placentát termeli.

A szervezetre gyakorolt hatása szerint ez a hormon az egyik leggyengébb. Mégis, ha az orvos a menopauza idején nõt jelöl ki az ösztriol fogadására, akkor segíteni fog a méh és az emésztõmirigyek aktívabb mûködésében.

Igaz, az ösztriol nem olyan erős, hogy az ösztradiol menopauza hiányát pótolja. Tehát nem befolyásolja az anyagcsere gyorsulását, és ennek következtében a súly normalizálódását. Ezért nevezik biztonságos hormonnak, vagyis annak, hogy a súlyra és a jólétre gyakorolt hatás meglehetősen gyenge.

Vizsgálja meg hormonális hátterét időben és egészséges maradjon. Bővebben a hormonokról és a súlyukra gyakorolt hatásukról a következő cikkünkben fogunk beszélni.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.