^

Hátrányok: fogyás rövid ideig

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A népszerű tény az, hogy a sótartalmú étrend káros hatással van az egészségre. A nők csak 3% -a nem kapta el az elveszett súllyal a só étkezés után.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

A diéták hátrányai: kényelem hiánya a szokásos helyzetben

Ha hamarosan találkozol régi barátaiddal, vagy komoly eseményre fogsz részt venni, az étrendnek köszönhetően többlet fontot veszít a tervezett időpontban. Aztán újra az étrend után beírja a súlyt, amelyet eldobtak.

Az egyik élelmiszertermék fogyasztását célzó étrendeket nem tartják kiegyensúlyozottnak. Az anyagcsere zavart okoz.

trusted-source[8], [9]

Kefir hajdina - nem folyamatos a menüben

Ha csak a hajdina joghurtot eszel, akkor nehéz választás lesz, amikor éttermünkben vagy világi partiban finom étellel rendel. Mit lehet enni, ha mindenki a születésnapi partiján egy finom süteményt oszt meg?

Nem valószínű, hogy ilyen táplálkozással megfelelő ételeket készíthet, így alkalmas az étrendre, és nem sértheti az étrend szabályait. Sőt, még mindig kell enni egyenletes és finom, hogy a szervezet egészséges.

Javasoljuk, hogy ne kövesse az étrendet nem a megfelelő megjegyzésekkel és a vidám felkiáltásokkal, amelyek segítenek. Válassza ki azt az étrendet, amellyel hosszú ideig élhet teljes életben, és ne gondoljon arra, mikor fejeződik be ez a rémálom.

Rossz hangulatban vagy? Nem meglepő

A monoton az étrended, annál rosszabb lesz a hangulatod - és ez a diéták egyértelmű mínusz. Emlékezzen arra a személyre, aki boldog lenne, ha szigorú étrendet követne. A tudósok, a táplálkozási szakemberek logikus következtetésre jutottak - minél agresszívebb a táplálkozás, annál gyakrabban vannak idegi kudarcok, megváltoztatható hangulat és ingerlékenység.

Hallott már valaha a "szerotonin" nevű hormonról? Ez a boldogság hormonja. Ha feladja az ilyen hormont tartalmazó ételeket, a hangulat biztosan elvész.

Szerotonin tartalmú termékek:

  • csokoládé
  • banán
  • eper
  • Liszttermékek

Még akkor is, ha írnak az étrendbe, hogy az ilyen termékek szigorúan tilosak - ne figyelj, még mindig használni kell őket, akkor jó hangulattal fogtok lenni.

trusted-source[10]

Mennyire fontos a testünkben a folyadék

Ne üljön le a legtöbb diétára, ami arra kényszerít, hogy kizárja a sót vagy minimalizálja a vízfogyasztást. Ezek kétségtelenül a "rossz" diétákkal szemben vannak. A súly el fog térni, és gyorsan. Csak akkor veszteséget nem a felhalmozódott zsírlerakódások elvesztéséért, hanem a testből való folyadék elvesztéséért.

Testünk egyedülálló. Ha nincs elegendő víz, azt saját testéből kell kivonni. A sejtjeinket folyadékkal tölti meg, és ha a víz nem elegendő a teljes létezésükhöz, ez súlyos egészségügyi problémához vezethet.

Az Ön számára hasznos anyagok cseréje pontosan a vízben, a test folyékony közegében történik. Ne kövesse a víz korlátozásával járó étrendet.

Néhány fontos szó az alacsony kalóriatartalmú étrendről

Az alacsony kalóriatartalmú diéta kalóriaszintje általában 1200 kalóriát és alatta marad. A legtöbb diétát kifejezetten az alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztásának minimális fogyasztására tervezték.

A belekben a tartalom súlya 1,5-2 kilogrammal csökken egy ilyen étrend miatt, és ez nem jó az egészségre nézve. A szokásos súly visszatér a bélbe, amint visszatér a szokásos étrendbe és a kedvenc ételekbe.

És itt van a diéták fő mínusz. Ilyen étrendekkel nem fontos, hogy túlsúlyt veszítsen. Gondolnunk kell arra, hogyan lehet zsírt égetni, és nem csökkenteni a súlyt, kedves férfiak és nők.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Az öt közül az egyik. Megéri az elveszett súlyt?

Nagyon hűvös, hogy 5 kilogrammot veszített el. És elégedett leszel azzal a ténnyel, hogy ez az öt kilogramm zsír a legkevesebb 1 kilogramm?

Az alacsony kalóriatartalmú étrendnek köszönhetően az izmait is égetik, és segítenek az extra testsúlyok megégésében. Ez egészségkárosító egészségkárosodást okoz.

Különösen veszélyesek a hosszú távú alacsony kalóriatartalmú étrendek, ők a fő ellenségei. A diéták kiválasztásakor és figyelembe véve a diéták hátrányait, először gondoljon arra, hogy helyesen döntöttél-e.

Húzzon könnyedén!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.