^

Hasznos nyomelemek: ezüst

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az ezüst nem csak kiváló fém láncok, fülbevalók és gyűrűk, hanem egy fontos mikroelem a test számára. Az ezüstet nemcsak a gonosz szellemek kiűzésére, hanem a betegség kiűzésére is használták.

Ezüstkészítmények

Ezüstkészítmények

Legkedveltebb ezüst-nitrát és ezüst kolloidok. Ők a collargol (első csoport) és a protargol (második csoport). Összetételükben az ezüst olyan apró részecskék, mint a kis részecskék, amelyeket nehéz megfontolni. De meglepően szilárdak.

Az ezüst nehezebb, mint a víz, így nem esik a gyógyszer alján, hanem különleges adalékokkal tenyésztik, amelyek homogénbbá teszik a folyadékot.

Az ezüstoldat hígításához használt készítmények albumint, tojásfehérjét tartalmaznak. Sok ezüst van benne - akár 75%, a többi - adalékanyagok tojásfehérjével kombinálva. A készítmény lehet kék színű por.

Igaz, hogy nem mindig történik por formájában. Különböző formái: krém, dörzsölés, kenőcsök, megoldások. Ezek a gyógyszerek - protargol és kollargolom - dörzsölte a gyulladást, a traumát.

Az ezüsttel készített készítményeket az alábbi betegségekre alkalmazzák

  • A szem betegségei (ezüst szemcseppek)
  • Kenőcsök sebek gyógyítására és fertőtlenítésére
  • Ezüst alapú kenőcsök és folyékony oldatok a nyálkahártyák gyulladásának eltávolítására
  • Kenőcsök és oldatok ezüsttel a sebes fertőzések eltávolítására
  • Erisipelák által érintett bőr kezelésére szolgáló oldatok és krémek előállítása

Az ezüst jó, mert aktívan küzd a fertőzések ellen. Ez a funkció nagyon hasznos a súlyos bőrelváltozások kiküszöbölésére.

Ezüst a megfelelő adagokban

Ezüst a megfelelő adagokban

Az orvosi készítményekben használt ezüst segít a gyulladás elleni küzdelemben, csökkenti a fertőzés valószínűségét. De óvatosnak kell lennie a dózisokkal kapcsolatban: ha az ezüst a szokásosnál jobban be van helyezve, akkor a szövetek éghetnek. A szem- vagy bőrbetegségek kezelésére ezüst-nitrát oldatát legfeljebb 2% koncentrációban kell elvégezni.

Az ezüst oldat, amelyet szájon át, még alacsonyabb koncentrációra van szükség: legfeljebb 0,06%. Még egy ilyen kevés ezüst is küzdhet gyulladással, gyomorfekélyekkel, gyomorhurutokkal.

Ha az ezüst-nitrát egy részét vegye és két rész kálium-nitráttal keverje össze, akkor sikeresen égeti meg a sebeket a bőrön.

Víz ezüsttel: hasznos tulajdonságok

Az ilyen víz gyógyítja és fertőtleníti is. Ha nagyon kevés ezüstöt helyez a vízbe, akkor a baktériumok növekedését elhallgatja. A víz nagyon tiszta és sokkal hasznosabb a használat során. És csak ezüstre van szükséged - 1 tonna vízre elegendő lesz 30 gramm ilyen csodálatos fém. Igaz, ez lesz egy kis ezüst íz.

De ha az ezüstöt valamivel magasabb koncentrációban hígítjuk - akár 50 gramm / tonna - az íze egyáltalán nem hallható, de a víz még mindig megőrzi hasznos tulajdonságait.

Ennek az értékes tulajdonságnak köszönhető, hogy az ezüstt víz tisztítja. Az ilyen vizet szűrőkbe és hűtőkbe öntik. Igaz, a szokásosnál drágább.

Az úszómedencékhez is kis mennyiségű ezüstöt használnak. Az ilyen víz képes növényeket és káros mikroorganizmusokat elpusztítani, de az ember számára ez nem veszélyes. Annak érdekében, hogy ne lépje túl az ezüst adagokat, szigorúan ellenőrzött, különösen a medencék tisztítására.

Hogyan működnek az ezüstionok a vízzel?

Megsemmisítik a káros mikroorganizmusok molekulák szerkezetét, és ezáltal semlegesítik őket. Ezüstionok fertőtlenítik a vizet, összekötve az aminosavakkal, ezáltal fokozzák tisztítási tulajdonságaikat.

A víz tisztítására nagyon jó megoldás lehet a higany és a réz, de ártalmasabbak az emberi szervezet számára. A káros baktériumok elpusztításával egyszerre töltik ki az emberi testet toxinokkal és elpusztítják a rossz mikroorganizmusokkal együtt.

Az ezüst túladagolása veszélyes

Ha az ezüst a vízben több mint normális, a víz már nem tisztítja a toxinok testét, és nem harcol a fertőzések ellen, hanem különböző betegségeket okoz. Az immunrendszer ellenállhatatlanul reagál az ezüst fokozott koncentrációjára, csökkenti az immunitást, és a fertőzések elleni nemes funkció helyett az ezüst ellenkezőleg csökkenti az ellenállást.

Ha túl sok ezüsttel, akkor az agyi edények túlságosan megnőhetnek és fejfájást okozhatnak. Ugyanez vonatkozik a gerincvelő hajaira is, ami vérrögképződés kialakulásának kockázatát okozhatja.

Magasabb ezüst adagok is előidézhetik a belső szervek, különösen a máj, a pajzsmirigy, a szív, a vesék megzavarását. Az ezüst adagok feleslegessége megzavarja az idegrendszer működését. Igaz, az ezüst tulajdonsága, hogy gyorsan elhagyja magát a szervezetből. De jobb, ha nem vállal nagy kockázattal járó kockázatokat.

Hogyan befolyásolja az ezüst túladagolás a bőrt?

Az ezüst hatása alatt levő bőr az egészséges árnyalatról kékeszöldre változik. Ha a szervezet folyamatosan kap ezüst adagot, még akkor is, ha kicsi, akkor olyan betegséget alakít ki, mint az argyria.

Az ezüst felhalmozódhat az izomszövetekben, a csontszövetekben, az agyban, a vesékben, a májban, a lépben. Az a személy, aki folyamatosan ki van téve az ezüst adagoknak, azonnal látható a kékes bőrszínről, néha nagyon sötét. Igaz, ez sok évig tarthat, de még mindig óvatosnak kell lennie az ezüsttel nem szabályozott gyógyszerek használatától.

A test testének ezüsttel való mérgezése nagyon lassú, de a következmények visszafordíthatatlanok: nagyon nehéz később semlegesíteni őket. Az egészséges bőrszín nem fog visszatérni. Bár egy személy nem érzi magát beteg ezüst mérgezéssel.

Az argyria egyetlen pozitív pillanat a test fertőtlenítése és a fertőzések elpusztítása.

Mielőtt gyógyszereket szedhet ezüsttel, mindenképpen konzultáljon orvosával annak érdekében, hogy ne lépje túl az adagokat.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.