^

Fogamzásgátló tabletták a premenopauzás tüneteinek enyhítésére

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A premenopauzás időszak sok nő számára ismeretes, még akkor is, ha még nem tapasztalták. Kollégáik, rokonai és egyszerűen találkoznak a nők gyakran panaszkodnak a forró villanás és a megfázás, a hangulatváltozások, a láz és egyéb jelek a premenopausában. Hogyan mérsékelni ezeket a tüneteket hormonokkal kezelt fogamzásgátló tablettákkal?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Orális fogamzásgátlók a hormon egyensúly fenntartása érdekében

A készítmény hormonokkal ellátott születésszabályozó tablettái lehetnek olyan gyógyszerek, amelyek a premenopauzás időszakában támogatják a nőket. Az ilyen nőknél még mindig vannak menstruációi, de a menopauza nem messze van.

Testükben vannak olyan változások, amelyek nem túl jóak a jólét szempontjából. Például a csontok egyre törékeny körmök hámlasztja, hangulatingadozás, álmatlanság, gyakori ébredés alvás közben, fájdalmas menstruáció, fejfájás, ami nem lehet megállítani, még bevétele után fájdalomcsillapítót.

Számos fogamzásgátló eszköz létezik, amelyek segíthetnek.

Amerikai orvosok tanulmányai

Az 1999-es OB Gyn News magazinban megjelent amerikai tudósok tanulmányai bizonyították, hogy az orális fogamzásgátlók a premenopausában a 52 évesnél idősebb nők számára szükséges gyógyszer.

Segítenek abban, hogy a nők még mindig a generáció korában jobban érezzék magukat, az orális fogamzásgátlók számos olyan betegség megelőzését segítik elő, amely gyakran kísérik a nők e korszakát. A fogamzásgátló tabletták segítik a hormonális egyensúlyt és javítani az egészséget, mint más módszer.

Azoknak a nőknek, akik nem végzik a hormonális egyensúly használ fogamzásgátlót, vannak rendszertelen és erős vérzés, kiütötte a havi ciklus alakulhat petefészek ciszták, miómák, endometriózis.

Amint egy nő elkezdi a hormonális fogamzásgátló szedését, ezek a tünetek sokkal puhábbá válnak, vagy akár nem is aggódnak. A hormonok egyensúlyozására alkalmas fogamzásgátló eszközök 35 és 52 év közötti nőknél vagy egy másik korban alkalmazhatók nőgyógyász és endokrinológus ajánlása alapján.

Az orális fogamzásgátlók a menopauza során védik a test csontjait. Ez védi a csontokat a pusztulástól, törékenységtől, védi a csontritkulásokat. Ezen túlmenően az orális fogamzásgátlók segítenek enyhíteni a méh rákos tüneteit, ha már manifesztálódnak, vagy megvédik a rákot.

A hormonális fogamzásgátló szedése után a menopauza előtti időszakban a nők forró villogása szinte hiányzik vagy teljesen megáll.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a legtöbb nő a szabálytalan ovuláció miatt 10-12 évvel a menopauza kezdete előtt szenved. A hormonális fogamzásgátlók alkalmazása a rendszer szerint megszüntetheti ezt a problémát az ovuláció rendszeres ciklusának létrehozásával. Az a tény, hogy az ovuláció szabálytalan, azt sugallja, hogy egy nőnek hormonális támogatásra van szüksége.

Hogyan működnek a szintetikus és természetes fogamzásgátlók?

A természetes és szintetikus fogamzásgátló tabletták segítenek egy nőnek, hogy késleltesse az ovulációs folyamatot, ami befolyásolja a petefészkek működését. A fogamzásgátló erre a célra magában foglalja az ösztradiol és etil-ösztradiol hormonokat, valamint a progesztint. Mindez szintetikus formában.

Ami a természetes progesztineket és az estadiolt illeti, a fogamzásgátlóban segítenek helyreállítani a hormonális egyensúlyt a menopauzás előtti időszakban élő nők testében. De ezek a gyógyszerek nem késleltethetik az ovuláció folyamatát, ezért fogamzásgátlóként rosszak.

De ezzel a feladattal - a koncepció megakadályozására - a szintetikus hormonok tökéletesen kezelhetők. Ők is segít, hogy ne alakulhasson ki endometrium méhrák, hogy megszabaduljon a vérzés, hogy segítsen kezelni policisztás ovárium szindróma, cica a tejmirigyek, enyhíti a fejfájást a menstruáció alatt.

A legfontosabb dolog, amikor kiválasztják a szintetikus kábítószerek -, hogy megtudja, az arány az ösztradiol és progeszteron összetételükben érdekében meggátolja a tünetek, mint fejfájás, depresszió, elhízás, csökkent libidó.

Fogamzásgátlás és elhízás

A progesztineket tartalmazó tabletták, amelyeket fogamzásgátlóként használnak, valószínűleg nem segítenek az elhízás elleni küzdelemben. Például azok a gyógyszerek, amelyek nagy adag progesztint használnak, de sokkal kevésbé ösztrogén, növelhetik az étvágyat és elhízást okozhatnak. Ha az ilyen készítményekben lévő progesztinek több mint 0,5 mg, és az ösztrogének akár 30 mikrogramm is, akkor nagyobb az étvágya

Annak érdekében, hogy hormonális tabletták miatt ne szenvedjen nagyobb étvágytól , követnie kell a hormonok dózisát, melynek kiegyensúlyozottabbnak kell lennie.

Ezek az ösztradiol dózisai az ösztrogén csoporttól legfeljebb 35 μg dózisig és a progeszteron adagja 0,5 ml-ig. A hormonok aránya a gyógyszerben nem okoz túlzott mértékű yaga-t a termékeknek és a túlzott zsíros betétek következtében.

Az antiandrogei elleni hormonális tabletták pontosan számított arányban tartalmaznak ösztrogént és progesztint, amelyek jó hatással vannak a bőr egészségi állapotára. Az ilyen fogamzásgátló tabletták fogadásától nem jelentkeznek kiütések a bőrön, mint más hormonális szerekkel, ahol az ösztrogének nagyon sok.

Ha egy nőnek nincs nagyon sima és sima bőrük, a test súlya folyamatosan növekszik, az ilyen gyógyszerek segíthetnek neki a problémák leküzdésében. Is, akkor használja a beteg a diagnózis „policisztás ovárium szindróma”, valamint azok, akik már szenvedtek fogamzásgátlók magas koncentrációjú progeszteront, és elkezdte, hogy felépüljön ez.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]

Hormonok a menopauza során

Ha egy nő a menopauza alatt áll, legtöbbször reproduktív funkciói már elvesztek, és nincs szüksége a fogamzásgátló tablettára. De a hormonok szintjének fenntartása a testben szükséges, mert különben a nő az életkor megváltozása miatt rosszul érzi magát.

Emellett az orális fogamzásgátlók túlságosan magas dózist tartalmaznak progesztint és ösztrogént a hormonális gyógyszerekhez képest, amelyek nem befolyásolják a fogamzásgátlást. Ezért csak azoknak a nőknek van joga, akiket a nem kívánt terhesség ellen védenek, de nem a nők számára a menopauza idején.

Mozgatás hormonális készítmények helyett a fogamzásgátlók szükséges ellenőrzése alatt a nőgyógyász pontos kiszámításához dózisokat és elkerülhetők a mellékhatások. Ezenkívül különbség van az orális fogamzásgátlók testének hatásával, amelyek magas szintetikus hormon-tartalmú hormonterápiát és hormonterápiát alkalmaznak a természetes hormonok használatával, amelyek gyengébbek.

Ha egy nő már nem rendelkezik ovulációval, akkor jobb természetes fitohormonokat használni, amelyek biztosítják a petefészkek jó munkáját, ugyanakkor nem okoznak hormonális hatást a szervezetre.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Fogamzásgátló tabletták a premenopauzás tüneteinek enyhítésére" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.