^

Diétás ATKINSA: az előnyök és hátrányok

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az Amerikai Egyesült Államokban 1972-ben az Atkins-diéta először jelent meg. Erről - még több.

trusted-source[1], [2]

Röviden az Atkins-diéta és alkotója

1985-ben ezt a diétát szerzőként "tiszteletbeli" címet viselték "az év emberének". És csak a halála után Atkins rajongói kiderült, hogy beteg és szívproblémái vannak. A halál 28 évvel azután járt, hogy a nép felismerte. Maga Atkins 177 kilogramm súlyú és 180 cm magas volt.

Mi az Atkins diéta?

"Redukciós fázis" - az úgynevezett kezdeti kéthetes diéta. Az első két hét során a szénhidrátok bevitelét 20 grammra kell csökkenteni. Egy érett alma 15 grammot tartalmaz. A szervezet zsírokat éget, és pontosan azért létezik, mert megfosztotta tőle a lehetőséget, hogy megtegye azt, amire szokott.

A szénhidrátok rovására jobban megy, és természetes zsírégetés lesz (5-10 kg két hétig). Ez nem vicc, hanem bizonyított tény.

Fokozatosan, az első ciklus után növeli a szénhidrátok 30-100 gramm bevitelét a nap folyamán. Megjegyzendő: az orvosok azt mondják, hogy normális életük során az embernek 300-400 grammra van szüksége ugyanazon makronutriensek (szénhidrátok).

A leginkább kellemes étrend

Felmerül a kérdés, mi van ott? Itt jön a leginkább kellemes pillanat: enni annyit, amennyit csak lehet a zsíros hús vagy a baromfi.

A zsír a motorunk az étrend időtartamára. Ne tagadja magát tenger gyümölcsei vagy tojás, lehet enni leveles zöldek, hagymát, káposzta és olajbogyó gomba. Az egyetlen dolog, ami tilos a tészta, a gyümölcs és a gabonafélék kenyérrel.

Az Atkins diéta jó oldala

  1. Nagyon gyors és kellemes súlycsökkenés, ami gyakorlatilag nem korlátozza az étkezést.
  2. A test nagyon gyorsan telített húsokkal és hosszú ideig energiát ad. A hús kielégítő termék. Néhány nap alatt kiszabadulsz az édességekből, és nem gondolod, hogy éhes vagy.
  3. A húsételek fehérjék, és a fehérjék az izmok. Az izomtömeg továbbra is fennáll, ami az étrend nagyon pozitív oldala.

Negatív pillanatok az étrendben

  1. A zsírok és a szénhidrátok minimális értéke csoda a test számára. Nem szokott erre használni. Ki tudja, mi fog történni, ha az autót, amely csak benzint vezet, gázzal töltik? Ne vegyél részt.
  2. A tudósok bebizonyították, hogy az Atkins-diéta egyes esetekben komoly egészségügyi problémákhoz vezet. Szívbetegségek, cukorbetegség, vesekövek, az epehólyag, a csontszövet és az immunitás problémái. A nők még jobban félnek, hogy gondolkodjanak egy ilyen hatékony diéta következményeiről. Lehetséges, hogy egy nő nem tud gyerekeket étkezés után.
  3. Az Atkins-diéta során fejfájás, hajlamos az émelygésre, a hangulat elvesztésére vagy a szájából származó illat megszenvedésére. A másik hányt, és fennáll a székrekedés veszélye - ez az, ami rontja az Atkins-diéta ilyen csodálatos pluszát.

Könnyű visszavonulás

Az Atkins diéta segíteni fogja az összes kívánatos és tartós embereket, hogy elveszítsék súlyukat. Engedjék meg, hogy tanácsot adjak neked. Próbáld ki, ha úgy döntesz, hogy szüksége van rá. Ez a pillanat eljött, és ha most olvassa ezeket a diétákat, akkor már megkezdte magát megváltoztatni, és csodálatos, ne hagyja abba. Élvezze a fogyását.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.