^

Terhességi teszt otthon

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Annak ellenére, hogy a gyógyszertárak szabadon megvásárolhatják a terhesség meghatározására szolgáló közel két tucat márkájú tesztrendszerek bármelyikét, néhányan azon gondolkodnak, vajon lehet-e terhességi tesztet készíteni a korai stádiumban egy kész gyors tesztkészlet segítségével.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Hogyan készítsünk terhességi tesztet otthon?

Mint ismeretes, a vizsgálat a terhesség a tényen alapul, hogy néhány nappal azután tartott fogamzás (a megtermékenyülés) a korion sejtekben (embrionális része a méhlepény) kezdődik a szintézisét egy speciális hormon - humán chorion gonadotropin (hCG). Beleesik a vizeletben a nők, és ott laza részecskék (béta-alegység) alkalmazásával detektálható monoklonális antitestek humán chorion gonadotropin - által termelt fehérjék, B-limfociták az immunrendszer, és van egy nagy érzékenységű a hCG.

Vagyis a tésztacsík festése a terhességet egy speciális immunkémiai reakció - immuno-kromatográfia eredményeképpen határozták meg. Tésztacsíkot, pontosabban a membránjaikat, megfelelő kémiai összetételben feldolgozva. Ez a kompozíció a színezék (színezett latexrészecskék, kolloid arany vagy karbon nano részecskék) mellett magában foglalja a korionos gonadotropin jelzett specifikus monoklonális antitestek kombinációját.

Mi tud ellenállni egy népszerű terhességi teszt immuno-kromatográfiájának a jóddal? Azt mondják, hogy minden nagyon egyszerű: amikor a terhesség jön, a jód lila lesz - ha a vizeletben nedvesített papírra csöpög. És ha egy nő nem terhes, akkor a jód egyáltalán nem változik, vagy kék lesz.

Egy másik javaslat az, hogy kövessük a csepp jód viselkedését, amit a pipettából egy vizes vizes tálba kell dobni: amikor ez a csepp azonnal elmosódik, ez azt jelenti, hogy a nő nem terhes. De ha egy csepp alkohol jód oldata maradt a felszínen - akkor a terhesség jött.

Sem a kémiai mechanizmust, sem a módszer megbízhatóságának kísérletileg igazolt adatait nem sikerült megtalálni.

Terhességi teszt szódával

A nátrium-karbonát (szódabikarbóna) alkalikus sókra utal, és a szódával végzett terhességi teszt - nyilvánvalóan - ezt a különleges minőséget használja.

A terhességi szóda teszt elvégzéséhez fél pohár első reggeli vizeletre és egy teáskanálnyi szódára van szüksége, majd csak a vizet a vizeletbe dobja. A csillogó hab és a buborékok kialakulása negatív eredményt jelent, és a buborékok nélküli csapadék pozitív.

Ennek a "fókusznak" az a titka, hogy a szóda lúgos tulajdonságokkal rendelkezik, és a vizelet savas. Így a "tesztelés" negatív eredménye, mivel a vizelet specifikus pH-értéke garantált, garantált. A szén-dioxid és a víz, amelyen a szóda-karbonsav szokásos reakciója közbenső termék oldódik és buborékok képződnek a vizeletben.

Terhességi teszt mangánnal

Kínál néhány terhességi teszt kálium-permanganát alapja az a meggyőződés, hogy ha bekövetkezik a terhesség vizelet nem változott halvány rózsaszín kálium-permanganát oldattal, de meg kell jelennie a szuszpendált részecskéket. És ha egy nő nem terhes, majd a vizeletet a kálium-permanganát oldatához adva a keverék sárgás lesz.

A mangánsav káliumsója a legerősebb oxidálószer, és redox reakcióba lép a vizeletet tartalmazó sókkal. A bomlást követően az anionokat kationokká alakítják, és molekuláris oxigént szabadítanak fel, amely a mangán oldatát is dekolorizálja. És mi itt a terhesség?

Ez ugyanolyan abszurditásról szól, mint a terhességi teszt elvégzésének kísérlete a fogkrém korai szakaszában. A vizeletben lévő tartályban elegendő mennyiségű fehér fogkrém kell, és várjon 10 percet. A tartályban lévő hab megjelenése után a terhességet megítélik, minden más negatív jelzőnek számít.

Szeretnénk emlékeztetni Önöket arra, hogy a 21. Század udvarán, és próbára teszik a terhességi tesztet otthon az összes fenti módszerrel, egyszerűen nem praktikus.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.