^

Terhesség: 37 hét

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Hogyan nő a csecsemő a 37 hetes vemhességben?

A terhesség 37 hetében a baba elérte a teljes időt. Ha a születési tevékenység most kezdődik, akkor a születés meglehetősen könnyű és gyors lesz. Néhány babának még hosszabb tartózkodásra van szüksége az anya méhében. Ezért, ha császármetszéssel terveztek születést, az orvos legalább 39 hetes időtartamra kijelölheti őket, ha nincs más orvosi ok, akkor ezt korábban is megteheti. Gyermeke súlya majdnem 3 kg, magassága kissé meghaladja a 48 cm-t, Sok születéskor a szőrszálak a fejükön vannak, ne lepődj meg, ha más színűek a tiédtől. Ez az első haj, amely később megváltoztatja a színt és a szerkezetet.

Fontos: minden gyermek fejlődése szigorúan egyedi. Információink célja, hogy ötletet adjanak a magzat fejlődéséről.

A jövőben anyai változások a 37. Héten

A Braxton-Hicks-összehúzódások mostantól gyakrabban megismétlődnek és hosszabbak, mint korábban. A hüvelyváladékok számának növekedését is észlelheti, kis mennyiségű véres nyák mutathatja a munkaerő megközelítését. Ha bőséges vérzést vagy kimerültséget tapasztal, haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát. Feltétlenül ismerje meg a Streptococcus B csoport tartalmának tesztjeinek eredményeit, ha szükséges vagy előre nem látható körülmények esetén emlékeztetheti a kórházat arra, hogy a szülés során szükség van az antibiotikum terápiára.

A jó éjszakai alvás nagy probléma lehet az Ön számára az éjszaka folyamán, így ha a nap folyamán pihenhet, akkor ez lesz az utolsó esélyed a következő alkalommal. Folytassa a gyermek mozgásának megfigyelését, és azonnal értesítse kezelőorvosát, ha észreveszi a tevékenység csökkenését.

Alvás közben lehet teljesen furcsa és fényes álma. A szülést és a szülést érintő tapasztalatok képesek a tudattalan képzelőerőre.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

A szülés tünetei

Nem lehet megjósolni a munkaerő kezdetét, sőt, a test elkezd "felkészülni" a kiszállítás előtt egy hónappal. Boldog tudatlanságban vagy új tünetek észlelhetők, amikor közeledik a lejárati dátumhoz.

A szülés előtt egy héttel észreveheti:

  • A magzat elhagyása. Ha ez az első terhességed, úgy érzi, hogy a csecsemő elhagyta a születést megelőző néhány héttel, ez a súlyos érzéshez és nyomásgyakorláshoz is vezethet.
  • Észrevehetjük a Braxton-Hicks összehúzódások növekvő gyakoriságát. A gyakoribb és intenzív Braxton-Hicks-összehúzódások jelezhetik az idő előtti születést, amelyben a méhnyak kitágul.
  • A nyálkahártya elkülönítése nyálkahártya-megvastagodás, amely megakadályozza a méhhez vezető nyaki csatornát. A parafa előfordulhat vérrög formájában vagy néhány napon belül fokozott mennyiségű váladék formájában. A bélsár tartalmazhat véreket.
  • A membránok törése. A legtöbb nő először összehúzódást érez, és csak akkor veszi észre a membránok törését, de bizonyos esetekben másképp fordul elő. A membránok törése után azonnal megkezdődik a születés. (Ha a összehúzódások önmagukban nem indulnak el, akkor az orvos hívja őket).

Hogyan lehet megkülönböztetni az előkészítő harcokat a munka kezdetétől?

Néha nagyon nehéz megkülönböztetni a hamis munkát a munka korai szakaszától, a következő tippek segítenek neked:

  • Az előkészületek szabálytalanok. Ezek eltérnek az időtartamtól és az ismétlések időtartamától. Annak ellenére, hogy a munka korai szakasza szabálytalan munkával kezdődik, az idő múlásával rendszeresen és gyakrabban visszatérnek.
  • A hamis ütéseknél a fájdalom nagyobb valószínűséggel koncentrálódik az alsó hasban, a munkaerő - az alsó és a hát alsó részén.
  • Az előkészítő harcok egymástól függetlenül, valamint a pozíció megváltoztatásával vagy a tevékenység megváltoztatásával is áthaladhatnak. A korai munkaerő-összehúzódások előrelépnek, függetlenül attól, hogy mit csinálsz.

Ez a heti tevékenység: Olvassa el a gyermekülések beszerelésével kapcsolatos utasításokat. A gyermeket otthon nem viheti be autósülés nélkül, ezért ne várjon addig, amíg az utolsó a telepítéssel.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.