^

Mit kell tennem ahhoz, hogy jó apa legyenek?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Talán egy gyermek születése után az ember kissé bizonytalan, hogy mit jelent és mit jelent az apja szerepe. Valószínűsíthető, hogy míg a házastárs a gyermekről gondoskodik, az ember nem tudja, mit tud és mit kell tennie. Javasoljuk, hogy vegyen részt! Önnek azonnal vállalnia kell a felelősséget a gyermeke gondozásának különböző aspektusaiért. Amint elkezdi, hamarosan "profi" lesz.

Talán az ember nem tudja, mit tehet egy fiatal apa. Mindent megtesz, kivéve, hogy hogyan szoptassa a baba. Ő is segíthet egy fiatal anya kifejezett anyatejjel; és ezután táplálja a gyermeket a palackból. Emellett az ember éjszaka felé ébredhet, hogy gyermeket hozzon az anyjához. Más dolgok, amiket egy ember képes csinálni: a gyermek mosása, a gyermek felkészítése az ágyra, hintázás és a morzsa elhárítása, pelenkák cseréje és egyéb anyai segítség.

Tanulmányok kimutatták, hogy időnkben az apák több időt töltenek gyermekeikkel, mint korábban. 1990-ben az apák csak az idejük 43% -át adták gyermekeknek, de ez a százalék 65% a munkanapokon és 87% a hétvégéken. A legtöbb időt különböző gondozási feladatokra fordítják, amelyek az apát közelebb hozhatják a gyermekhez. Emellett segíteni fog az apának, hogy valódi szülőnek érezze magát.

Mi érdemes jó apa?

Most az apa lett. Annak ellenére, hogy megváltozott, ugyanaz maradt. Csak egy újabb csodálatos lecke volt.

Az apa iránti óriási felelősséget igényel, és az ember a lehető legjobb módon szeretné ezt a munkát elvégezni. Ez a szerep mindörökké, és még akkor is, ha a saját gyermekeik felnőnek, és amikor a gyermekeik vannak (nehéz elképzelni, hogy ez valaha is megtörténik az újszülöttnek, aki a kezükön fekszik), az ember még apának marad. Tudván, hogyan kell elindulni és hogyan folytatni ezt sok éven keresztül, nagy segítség. Nem szabad elfogadnunk a "élni fogunk - látni fogjuk" álláspontját - egyszerre kell cselekedni! Ez a legjobb edzés, ezen az idő alatt mind az ember, mind a gyermeke megtanulja.

Nem szabad félnie, hogy tanácsot kérjen vagy segítséget kérjen, ha szüksége van rá. Senki sem válik azonnal szakértővé - akár felesége is! És a tanácsadásra való felszólítás semmi esetre sem aláz. Valójában az embert tiszteletben tartják, mert bátran találta segítségét.

Az embernek más szülőkkel, különösen a többi apával kell beszélnie a kétségeivel kapcsolatban. Sokan ugyanazt a tapasztalatot szerezték. Megoldásuk azokra a problémákra, amelyeket egy ember aggaszt, segít abban, hogy ne féljen vagy irritálódjon. Az egyre növekvő megértés érzése megerősíti az ember és a gyermek közötti kapcsolatot.

Kapcsolat a gyermekkel

A nõk 9 hónapja születése elõtt a gyermekhez kapcsolódik. Egyes kutatók úgy vélik, hogy egy ember ezt a kapcsolatot még a születés előtt is érezheti. Erről beszéltünk az 5. Fejezetben. Annak ellenére, hogy ez a kapcsolat nagyon fontos az anya és a gyermek számára, ugyanolyan fontos, hogy egy ember érezze. Ez lehetővé teszi, hogy az ember fizikailag és érzelmileg kapcsolatba léphessen gyermekeivel. Általában ez nem történik azonnal, ez nem egyszeri esemény. A kommunikáció az egyik legfontosabb dolog, amellyel egy ember rájön, hogy az ő gyermeke.

A fiatal apának időbe telik, hogy érezze ezt a kapcsolatot az újszülöttekkel. Ezt a gyermek születése után is folytathatja. Ennek a kapcsolatnak a megerősítéséhez fontos, hogy egyedül töltsön időt a gyermekkel, vegye be a karját és nézzen a szemébe. A gyermek kutatása a szemkontaktus fenntartása mellett erősíti ezt a kapcsolatot is. A csecsemők jól reagálnak az emberi hangra, így a kapcsolat erősítése érdekében énekelhet és beszélhet vele.

trusted-source[1]

Hogyan hozzunk létre egy linket

Vannak különböző technikák, amellyel az ember érezheti a kapcsolatát a gyermekével. Néhányat az alábbiakban ismertetünk. Egy embernek kipróbálnia kell azokat, amiket ő hisz abban, hogy segítene neki. Ne aggódj, hogy ez hülyeségnek tűnik - csak te és a baba tudni fog róla!

Apa feküdjön az oldalán az ágyon, és magára helyezze a gyermeket, mellette is. Közelebb kell húzni hozzá, hogy érezze a lélegzetét az arcán. Vele együtt beszélgethet vagy énekelhet vele, és szorongathatja is őt.

Vigye a gyermeket úgy, hogy fejét édesapja alatt állassa (győződjön meg arról, hogy az álla tiszta borotvált, hogy ne szúrja a gyermeket). Az apa oldalról oldalra lenghet, beszélhet a gyermekével, vagy énekel vele. A gyermek érezni fogja az apa lélegzetét a kilégzéskor.

Az apa gyermeket gyaníthat a karján, és támogatja a fejét és az állát. Ebben az esetben a gyermek lábainak az apa oldalán kell lógniuk. Tarthatod őt ebben a helyzetben, vagy ülhetsz vele egy széken. Ha az apa mozog, a gyermek fejét védeni kell.

Egy apa feküdhet a gyermekével az ágyon, vegye le az ingét, és tegye a mellére (meztelen vagy pelenka). Ez az egyik javasolt pozíció a gyermek és a szülők közötti kapcsolat kialakításához. A gyermek fejét forgatni kell, hogy hallja az apja szívverését. Pihenhet együtt és élvezheti az intimitást.

A gyerek egész nap tartható, utazás közben vigye magával, viseljen egy "kengurut" a mellkasán. Ha a gyermek hallja apja hangját, belélegzi saját szagát, és közel van hozzá, segít nekik közelebb jutni.

Amikor a gyermek idősebb, szoros kapcsolatot tarthat vele, karjában tartva és / vagy hintázva. A fizikai érintkezés a fiúval nem lesz kevésbé férfias, amikor felnő. A gyermek érzelmének felfedése nagyszerű ajándék neki.

Csodálatos módja annak, hogy kapcsolatba léphessünk a gyermekkel, hogy teljesítsük a szülők kötelességeit (takarmányozzuk, cseréljük a pelenkákat, bedobjuk őt). Ez normális, ha az apa megtanulja, hogy átöltözik, mossa és öltözzön a gyermeket! Ha az apja segíteni fog a feleségében, akkor a férfi és a gyermek közötti kapcsolat erősebbé válik, és jobban meg fogják ismerni egymást.

A KOMMUNIKÁCIÓ POZITÍV TULAJDONSÁGAI. Számos pozitív szempont van mind az apa, mind a gyermekének, ha egymással kapcsolatban érzik magukat. A gyerek rendben lesz az apjával. Ez az apa fizikai egészségére is hasznos. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyermekekkel való közös relaxáció csökkenti az apa pulzusát és vérnyomását. A kommunikáció mindkettő számára hasznos!

Mi az apja?

Sokféleképpen lehet az apaságot felvenni, amikor egy gyermek születik. Egy embernek el kell olvasnia a gyermekgondozásról szóló irodalmat, például a "A gyermekhét első hetét hétköznapi évek" könyvünkben és más olyan könyveket és cikkeket, amelyek az apa vonatkozásairól szólnak, amelyről az embernek kérdései lehetnek. Azt is gyakoroljon, amit tanultál. Jó, ha tájékoztatni kell, de ha egy ember nem alkalmazza ezt a tudást a gyakorlatban, akkor nem segít sem az ember házastársával, sem a gyermekével szemben.

Sok férfi téves meggyőződése, hogy egy nő ösztönösen tudja, hogyan kell gondozni egy gyermeket. Bizonyos esetekben ez így van, másokban a nõnek nem lesz nyomai az újszülött gondozásával kapcsolatban. Nem szabad úgy gondolni, hogy az anya, akinek az első gyermeke született, jobban képes lesz megbirkózni vele, mint az apa. Az embernek olyan aktívnak kell lennie, mint ő.

Az alábbiakban felsoroljuk, hogy sok fiatal atyánk megosztott velünk, mondván, hogy ez segített nekik apáknak érezni magukat. Az embernek el kell olvasnia, beszélnie kell a feleségével, és ellenőriznie kell, hogy mi segít neki és családjának.

Az embernek időt kell töltenie a feleségével és a gyermekével. Ne áss be a munkába, hogy elmenjen a házból. Mind a nőnek, mind a gyermeknek szüksége van férfi figyelemre és időre.

Egy embernek meg kell értenie, hogy mindegyik szülő magával hozza a saját helyzetét ebben a helyzetben. Döntse el, ki tudja, mit tehet, és ossza meg a felelősséget.

Az embernek meg kell tennie, hogy a feleségének ideje legyen önmagára, különösen, ha otthon tölti az egész napot a gyermekével. Szüksége van egy szünetre, ezért vigyázzon a gyermekre, amikor pihen. Kell egy kis időt egyedül vele, sétálni, találkozni barátaival vagy csak menni a boltba.

Egy férfinak tudnia kell a feleségét, amikor szüksége van rá. Ebben az időben csinálhatsz valami szépet, például, menj az edzőterembe, játszhatsz bowlingba vagy ismerkedj meg barátaiddal. Ez segít neki megbirkózni a stresszel.

Egy férfiat gyermekorvosnak kell meglátogatnia, amikor meg tudja csinálni. Mindig jó tanulni egy szakembertől a gyermek fejlődéséről. Ha a változtatások hasznosak lehetnek a gyermek számára, ezt mindkét házastársnak ismernie kell.

Egy férfi kell vennie néhány, a legkevésbé kellemes feladatait gyermekfelügyelet, például megváltoztatja pelenkák, etetni a babát 02:00 és nyugodt (remélhetőleg!) Sírás baba. Ezt nem kell mindenkor megtennie, de ha néha megcsinálod, a házastárs hálás lesz és tiszteletteljes lesz vele.

Egy embernek tudnia kell, hogy a gyermek gondozása nagyon nehéz. A felesége nehéz lehet fizikailag és érzelmileg visszanyerni a terhességet, összekapcsolva ezzel a gyermek gondozásával. Időbe telik, ezért támogatni kell.

A gyermek számára gondoskodhat a gondozásról. Ha egy férfi otthon marad gyermekével, és gondoskodik róla, akkor közelebb kerül a babahoz, megfelel a felesége szükségleteinek és jó apának.

Az embernek érzelmeivel kell megbirkóznia. Nehéz lehet neki feleségének hangulatát megváltoztatni, de ha megbirkózik vele, mindkét házastársnak jó munkát fog végezni, és a probléma hamarosan eltűnik.

Egy ember depressziós is lehet, és ez normális. Beszélj róla házastársaddal, kérdezd meg tőle a megértést, és próbálj meg együtt találni egy utat találni.

Ha egy ember nem tud valamit, és tudni akarja, kérdéseket tegyen fel - felesége, barátai és szakemberei. Gondosan figyeljen a válaszokra, és figyeljen a részletekre.

Az embernek fel kell kérnie a nőt, hogy reagáljon cselekedeteire. Végtére is, az ember nem tehet semmit, amíg megtanulja, hogyan kell csinálni.

Az embernek megbíznia kell az ösztöneiben. Nekik és feleségének is vannak. Már ismerik a kisbabájukat, és ösztönösen megértik, hogy mit keresnek. Ha úgy tűnik, hogy valami baj van, talán ez így van.

A gyermek megjelenésével a barátok és rokonok sokkal fontosabbak lehetnek, mint korábban. Ne add fel a felnőtt tevékenységek és szórakozás.

Meg kell érteni, hogy lehetetlen mindenre felkészülni.

Jellemzők, amelyekről tudni kell

A gyermekgondozás alapjainak ismerete nagyban segíthet, ha szükséges. Ha egy ember képes az alábbi listában felsoroltakon, akkor a legtöbb esetben képes lesz irányítani a helyzetet. Ezután lazíthat és élvezheti ezt a tevékenységet.

Tudnod kell, hogyan kell tartani a babát. Mindig támogatni és védeni kell a fejét. A gyermeket a karjaiban lehet tartani, vagy a vállára fektetni.

Tudnod kell, hogyan nyugodj meg egy síró gyerek. Amikor az ember jobban megtanulja a gyerekeit, meg fogja érteni, hogyan kell megnyugtatni.

Az embernek fel kell kérnie feleségét vagy valakit, hogy tanítsa meg neki, hogyan kell mosni egy gyermeket. Ebben az esetben az ember képes lesz arra, hogy mossa a gyermeket, ha szükséges; akkor is megnyugtatja a baba, ha sír.

Meg kell tanulnod, hogyan kell megfelelően betakarítani a babát a palackból. Ha egy nő egy mesterséges vegyületekkel táplálja a gyermeket, akkor az ember el tud fogyasztani valamit, vagy egész idő alatt. Ha egy nő szoptat, akkor az ember képes lesz arra, hogy szükség esetén táplálja a babát a palackból.

Meg kell tanítanod a gyermeket aludni. Ez segít tudni, hogy mit kell tennie, amikor ez a kötelesség egy férfi vállára esik. És ez segíteni fogja a gyermeket, amikor zaklatott.

Tudnod kell, hogyan járj a gyerekkel. És csináld! Egy rövid séta az utcán nagyon jó élmény. Egy embernek tudnia kell, hogy pontosan mit kell a séta közben, és hogyan kell gyűjteni egy pelenka táskát.

trusted-source[2], [3], [4], [5]

Hogyan élni egy gyerekkel?

A gyermek otthon megjelenésével a házastársak élete drámaian megváltozik! Sok változtatást kell végrehajtanunk, amelyek befolyásolják a napokat, heteket, hónapokat és éveket. Néhány ilyen változás sok évig marad. Másokra csak addig lesz szükség, amíg a gyermek új fizikai vagy érzelmi állapotot nem kap, vagy eléggé fejlődik; akkor új változtatásokra lesz szükség. Ebben a részben bemutatjuk azokat a módszereket, amelyekkel könnyebben és élvezetesebbé teheti az életet a gyermekével.

A párnak néhány hónappal korábban fel kellett készülnie a gyermek megjelenésére. Érezni, hogy egy család csodálatos!

A gyermek napi rendszere érinti a szüleit

A gyermek otthonában az első napokban és hetekben meglepődik, hogy minden, amit csinál, enni, aludni és nedves vagy pelenka pelenka. Meg kell adni a gyermeknek, hogy dolgozzon ki saját menetrendjét. Módosíthatja a változásokat, ha növekedni és fejlődni fog.

A házastársak rájönnek, hogy gyermekük nagyon alszik. Normális, ha egy gyereket nappal és éjszaka zavarnak, de általában több hétig tart. De kívánatos, hogy a nap, amikor a gyermek nem aludt és aktív volt. Ez segíteni fog abban, hogy napi rutint hozzon létre.

Az élet első 4 hetében a gyermek naponta 20 órát aludhat. Lehet, hogy azon gondolkodik, vajon fel fog-e ébren maradni ahhoz, hogy ismerje őt. De minden nap, hosszabb éberség. Amikor nem alszik, élőhalottnak és simogatásnak kell lennie, és jobban és jobban felismeri a szüleit és a környezetét.

Elég alvás és élelmiszer

Amikor a gyermek alszik, fontos, hogy mindkét szülő megpróbáljon elég jól feküdni. Talán nem tudnak 7 vagy 8 órányi időszakos alvást kivágni, de a szokásosnál alvás előtt lefeküdhetsz és lefeküdhetsz. Tanulmányok kimutatták, hogy még néhány nap alvásvesztés is növeli annak valószínűségét, hogy egy személy megbetegszik. A házastársaknak jó egészségben kell lenniük ahhoz, hogy gondoskodjanak a gyermekről.

A legjobb dolog, amit a házastárs megtehet, alvás vagy pihenés, amikor a gyermek alszik. Még akkor is, ha alapvetően csak egy ember törődik vele (talán az anya pihent, vagy valami olyat tesz, ami segít neki pihenni), akkor nyugodnia kell, amikor a baba alszik.

Ha egy ember nem tud elaludni, ez normális. Még egy egyszerű pihenés is segít az erő helyreállításában. Az ágyra vagy a kanapéra kell feküdni, és az agy "úszni" kell.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

El kell fogadni a segítséget

Ha a házastársak olyan szerencsések, hogy olyan rokonokkal és barátokkal rendelkeznek, akik a gyermek gondozását szeretnék ellátni, meg kell engedni. Sok szülő meg akar tenni mindent maguknak, de ha valaki segítséget nyújt, akkor lehetőséget ad nekik arra, hogy valami mást tegyen. Talán a párnak nyugalomra van szüksége, vagy csak együtt akarnak lenni egymással.

Ha valaki megkérdezi a párttól, hogy mit tud segíteni, sok mindent el tud tenni a pár. Mindig jó, ha egy kész vacsora van a hűtőben vagy a mélyhűtőben. A tisztítás és a mosás segítése felbecsülhetetlen. A házastársak hálásak lehetnek, ha valaki gondoskodik a gyermek után, amíg pihen vagy valami mást csinál.

Hasznos változások otthonról

A ház hőmérsékletét megfelelő szinten kell tartani. Nem kell túl meleg, mert ez károsíthatja a család tagjait. A legjobb, ha a ház hőmérséklete 20 ° C és 21 ° C között tart. A gyermek hangulatai jól jelezhetik jólétét. Ha a gyermek nem nyugodt le a karjaiból, vagy táplálta, túl hideg vagy túl forró lehet.

Ne sétáljon a morzsa körül a lábujjhegyen. A normál házi zaj nem károsítja a gyermeket; ha meghallja, kevésbé érzékeny rá. A házastársak képesek lesznek kideríteni, hogy a gyermek a legjobb alvás (és nem csak otthon), ha zajok vannak a háttérben.

KÖTELEZŐ VIGYÁZATOK. Fontos, hogy a ház biztonságos legyen a gyermek számára. Talán a házastársak nem hiszik, hogy ez szükséges, mert a gyermekük még mindig kicsi, de így van. Számos olyan dolog van, ami kívánatos, hogy a gyermek biztonságos legyen az otthonának első napjától.

Senki nem tudja teljesen biztonságban tartani a házat a gyermek számára, de vannak olyan módok, amelyek kevésbé veszélyesek lehetnek. A balesetek előfordulhatnak (és fognak), és megakadályozzák őket, ezt emlékezni kell.

Az aréna rúdjai közötti távolság nem lehet több, mint 6 cm (lehetetlen hordani a szódát a közöttük). A matracnak közel kell lennie a falhoz. Az arénába semmi sem szükséges, kivéve egy ágyat és egy gyermeket, amely alkalmas az arénára (a hirtelen halálos kimenetelű halálos megbetegedés kockázatának csökkentése érdekében).

 • Szükséges, hogy az aréna zárva legyen, amikor a gyermek benne van.
 • A csörgők és más játékok az arénában kívül kell lennie a gyermek számára. Talán el kell távolítani őket, amíg a gyermek eléggé fel nem nő.
 • Manezhnek távol kell lennie az ablakoktól, fali dekorációktól, fűtőelemektől, bútoroktól, amelyek mászni tudnak, kábelkötegekkel és más veszélyekkel.
 • Soha ne csavarjon mellbimbót vagy más tárgyat a nyakába.
 • Nem hagyhatja egyedül a gyermeket a vízben, még akkor is, ha mélysége csak néhány centiméter. A gyermek megfulladhat, három centiméter mélyen, és egy perc alatt!
 • Nem hagyhatja a gyermeket a kanapén, az ágyon, a pelenkázóasztalon vagy a másik felületen, ha nincs szoknya. Le tudja gördíteni a padlót.
 • Ne helyezze a gyermekülést az asztal sarkára, ha a gyermek az ülésen van.
 • Mindig használjon biztonsági öveket.
 • A gyermekápolási cikkek kezelésekor mindig kövesse az utasításokat. A gyártók arra törekszenek, hogy biztosítsák a gyermek biztonságát.
 • Soha ne vigyen el egy gyermeket a karjába főzés közben, vagy ha egy személy forró italban vagy dohányzik egy cigarettát.

Ha a házastársak a mikrohullámú sütőben szeretnék felmelegíteni a bébiét, az üvegt meg kell rázni és az élelmiszert összekeverni, hogy elkerülje a forró pontok megjelenését. Az anyatej nem melegíthető mikrohullámú sütőben - ez megváltoztatja a tej immunológiai tulajdonságait.

Nem tudsz lógni semmit a babakocsiban.

Mindig meg kell akadályoznia a gyermeket a gyermekülésben az autó számára. Biztosítani kell, hogy megfeleljen a biztonsági előírásoknak, és megfelelően telepítve van. Ne feledkezzen meg minden részletről, ha észleli a változásokat, ha azok megtörténnek.

Lépcsők és más helyszínek jól megvilágítva.

Sima felületeken speciális csúszásmentes szőnyegeket kell elhelyezni az esések megakadályozása érdekében.

A darukban és a zuhanyzókban kell felszerelni az égésgátló eszközöket.

A fiatal apák gyakori kétségei

A legtöbb fiatal apának kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogyan változik életük a gyermek megjelenésével. Ez nem jelenti az élet végét, amely az ember "gyermek születése előtt" volt. Lehet, hogy változtatni kell valamit, hogy megbirkózzanak ezekkel a változásokkal. Ez csak egy újabb lehetőség a fejlődésre és a tanulásra. Egy férfi megtudja, hogy valójában ezek a változások javítják a családi életét. Egyesek megtanulják, hogy a legjobb idő számukra a házastársukkal és gyermekükkel töltött idő.

Kész vagyok, hogy apám legyen? Ha a legtöbb fiatal apát megkérdezik és őszintén válaszolnak, kiderül, hogy egyikük sem érezte készen az új szerep elfogadására. Miért? Az egyik oka az ismeretlen félelme. Mivel szülők vagyunk, tudjuk, hogy senki nem tudja megmondani, hogy néz ki. Ugyanakkor az ember nem ismeri az örömöt, ami azzal a meggyőződéssel jön, hogy apáról lett, amíg ő maga megtapasztalja. Ezért érdemes megértetni, hogy sok fiatal szülőnek vannak kétségei.

Amikor egy ember felismeri, ami apáról van szüksége, kétségei eltűnhetnek. Ha egy ember egyszerűen csak apának számít, sok minden kétséget kímél. Amikor részt vesz a munkában, a feladatok nem tűnnek nehéznek neki, és felfedezi az apa örömét.

HOZZÁK GYERMEKE A GYERMEKET? Sokan félnek attól, hogy nem tudják ellátni a gyermeket; gyakran gondoskodni egy gyermekről olyan, amit egy ember elvileg nem tehet. Ennek a kétségnek az egyik legjobb módja, hogy megpróbálja gyakorolni. A gyakorlat a legjobb módja a tanulásnak. A szülési tréningeken megtanulhatja, hogyan kell gyerekeket kóstolni és fürödni. Ha a házastársaknak újszülöttük van barátai vagy rokonai, megkérhetjük őket, hogy ellenőrizzék, hogy miként figyelnek rá napközben vagy este és ugyanakkor alkalmazzák a készségüket. Ez a módszer jó a jövő anyjának is.

A spirituális kapcsolatok soha nem maradnak. Bizonyos értelemben igaz. A házastársak közötti kapcsolat örökre megváltozott, de elég jó. Most a házastársak nemcsak az életben, hanem a szülői nevelésben is partnerekké válnak, kapcsolatuk pedig megváltozik, ami tükrözi a változásokhoz és a szükséges módosításokhoz.

Mindkét házastársnak azon kell dolgoznia, hogy azonosítsa a szülők pozitív aspektusait. Ezt az alábbiakban tárgyaljuk a "házastársi kapcsolatok" szakaszban.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Házastársi kapcsolatok

A házastársak érdeklődhetnek attól, hogy pontosan miként befolyásolja a gyermek születése a kapcsolatukat. Ők olyan közel vannak, mint korábban? Vajon újra szexelni fognak? Hogyan tarthatja a szenvedély lángját?

Reálisnak kell lennie, hogy mi történik. A pár szülők lettek, és ez egy nagyon fontos aspektusa a kapcsolatnak. De házastársak is maradnak - házastársak voltak a gyermek születése előtt, és talán meg akarják tartani ezeket a fontos kapcsolatokat. Ezt meg kell dolgozni. Mindkét házastársnak fenn kell tartania és kapcsolatban kell maradnia egymással. Ebben a részben elmondhatjuk, hogy pontosan más házaspárok hogyan képesek fenntartani kapcsolatukat ugyanabban a helyzetben.

Tisztán kell kezelned egymást

A házastársak általában nem hiszik el, hogy a terhesség hónapja és a gyermekkel való szenvedéshez társuló stressz következtében házassági kapcsolatuk visszatér a korábbitól. Az idő és az erőkifejtés megtervezése segíthet. Néha megajándékozhatod magad a kemény munkádért, segít.

Arra kell gondolnunk, hogy milyen módon támogathatja magát és feleségét. Az alábbi ajánlások segítenek a házastársaknak abban, hogy szebbé tegyék életüket.

Adj egy barátot egy helyre. Hamarosan meg fogják érteni a pár, hogy mennyire értékes mindegyikük, hogy legyen egy kis csendes idő maguknak. Ebben az időben élvezheti munkáját, dolgozhat a számítógépén vagy golfozhat. Egy nő élvezheti a hosszú "áztatás" a fürdőszobában, egyedül töltheti az időt, olvasni vagy csinálni tűszál. Amikor mindegyik házastársnak ideje van maguknak, segít nekik abban, hogy visszaállítsák belső erejüket és a vágyukat, hogy folytassák házassági kapcsolatukat.

TÁMOGATJON EGYÉB BARÁTA. Tehetsz egymással valami különlegeset: gondoskodni egy romantikus vacsoráról két otthon; adj egy daduszt, vagy kérdezzen valakit a barátoktól és hozzátartozóktól, hogy gondoskodhassanak a gyermekről, és ebben az időben együtt mozogjanak a filmekbe, a színházba vagy egy koncertre. Az együtt töltött idő megadja a párnak a kapcsolatot.

A masszázs kedvére lesz a testvéreknek. Ha a házastársak terhesség alatt gyakorolják a masszázs technikákat, itt az ideje alkalmazni őket. Segíteni egymásnak pihenni. És vannak olyan kiváló könyvek és videokazetták is, amelyek a könyvtárban vagy a boltban megvásárolhatók, rendelkeznek "házassági masszázs" utasításokkal. Nem mondunk semmit az erotikus masszázsról; ezeket a technikákat pihenésre tervezték.

ÉLELMISZERKÉNT. A házastársi kapcsolatokhoz fontos, hogy mindkét házastárs befolyásolja érzéseit. Három "K" fontos ehhez: kommunikáció, kompromisszum és együttműködés.

Ha nehézségek merülnek fel, akkor érzést kell kifejtenie. Az embernek szelektívnek kell lennie, és meg kell győznie a házastársát, hogy szelektív legyen ebben. A nyitott kommunikáció mindkét házastársat segíti. A problémákat akkor kell megvitatni, amint felmerülnek, hogy a házastársak foglalkozhassanak velük; miközben tisztességesnek kell lenned egymással az érzéseid és kétségeid kifejezésében. A döntés meghozatala esetén kívánatos a kompromisszum (ha lehetséges), és együttmûködve a terv megvalósítását.

Újra szexelni fogunk?

Talán az egyik legfontosabb dolog, amit egy férfi a gyermek születése után gondol, a szexuális kapcsolatok helyreállítása. A legtöbb férfi azt kívánja, hogy a házasság e szempontja a lehető leghamarabb visszatérjen. Azonban a legtöbb nő a szülés után úgy érzi, hogy a szex túlságosan fájdalmas lesz. Meg kell pihenniük, elég alvásuk és visszatérniük a normális életbe, mielőtt ismét a szexre gondolnának.

Egy nő és egy férfi szexuális vonzerejét a stressz, az érzelmek és a fáradtság befolyásolhatja.

NE TÁJÉKOZIK A SZEGÉNYSÉG VEZÉRLÉSÉRE. A szex alatt nem szabad elfelejteni az óvintézkedéseket, ha a házastársak nem akarnak azonnal teherbe esni. Egy nő teherbe eshet a menstruáció kezdete előtt. Fontos, hogy a házastársdal és az orvossal, a kórházban vagy a 6 különálló gyógyulási idő alatt megvitassa a születésszabályozást.

A szülők közös munkája

Ha a házastársak ezzel együtt dolgoznak szülőként, nagyon jó eredményeket érnek el. A szülői felelősség és felelősség elválasztása a lehető legegyenlőbb, és a gyermeknek a házastársak számára történő gondozását megkönnyíti. A szülőnek nehéz feladat, és nagyon izgalmas lehet. De a jutalom remek. A házastársával folytatott csapatmunka növelheti ezt a visszatérést.

Valójában a házastársak természetesen megértik, hogyan kell végrehajtani bizonyos tevékenységeket, és ez nagyon hasznos. Együttműködés (nem átruházva a felelősséget egymással) a gyermek életét alkotja. Először is egyet kell értenünk azzal, hogy mindegyik házastársnak megvan a saját módja ennek vagy ezt, de tisztában kell lennie azzal, hogy mindegyikük mit tesz.

A csapatmunka egyik leggyakoribb területe az egyet nem értés; a házastársak nem tudnak megegyezni a többiekkel. Bizonyos, hogy megértik, hogy mindegyikük hozza saját gondolatait és érzéseit. Mindenkinek megvan a saját felfogása a helyzetről. Ez problémákhoz vezethet, ha nincs mód arra, hogy megbirkózzunk ezekkel a különbségekkel. Meg kell beszélnie az elvárásait a gyermeke születése előtt. Sokkal könnyebb megtudni, mit akar egy nő, mielőtt a szülői felelősség szenvedése mindkét házastársra esett. A házastársak meglepődhetnek (kellemesen vagy kellemetlenül), hogy mindegyikük észleli a szülő szerepét.

A házastársaknak meg kell osztaniuk a felelősséget. Ha mindketten részt vesznek a gyermek gondozásának minden aspektusában, akkor könnyebben észlelni fogja a változást.

Tartsa a rugalmasságot. Különböző emberek különböző módon járnak el ugyanazért, de ugyanazt eredményezik. Általában sok probléma megoldható, és készen kell állnia arra, hogy különböző lépéseket tegyen. Talán egy "külön" módszer elfogadása, amely egy nőre jellemző, megmenti az ember erejét és idegeit.

Minden más támogatást kell támogatni, még akkor is, ha a házastársak valamilyen ellentmondásos véleménnyel rendelkeznek. Beszélnie kell a helyzet különböző nézeteiről, és meg kell próbálnia megoldani azt.

Szükséges az érzelmi egyensúly megteremtése és egymás támogatása annak érdekében, hogy jó szülő legyen.

Milyen szülők tanulhatnak a gyermekeiktől

A házastársak nem hiszik el, hogy egy csecsemő, aki nem tudja, hogyan emelje fel a fejét, és forduljon át, taníthat valamit. De csodálatos, hogy hány dolog lehet tanulni ebből a csecsemőből, ha a házastársaknak van idő és a tanulási vágy. Itt vannak olyan dolgok, amelyekről a szülők azt mondták nekünk, hogy megtudták ezt a gyermekeiktől.

Ne rohanj. Van egy ilyen közmondás: "Ne siessen, ne hagyja abba és szagolja a rózsákat". Ha nem hagyja abba a sietést, akkor nem lesz képes megállni és megszaggatni a rózsákat. A házastársak a gyermekével együtt időt találhatnak arra, hogy megcsodálják, ami életet ad nekik. Meg kell élnünk a pillanatot, el kell halasztanunk (egy rövid ideig) a munka, az otthon és a pénzügyek iránt, és élvezni fogjuk, ami jelenleg történik!

Ne próbálj tökéletesen lenni. A gyermek tökéletes eljövetelével a csőbe repül. Ez nem jelenti azt, hogy a házastársak nem tudnak koncentrálni valamire, és nem igyekeznek a legjobbak. Csak azt mondhatjuk, hogy a tökéletesség nem szükségszerű. Egy személy nem lehet tökéletes, és ha megpróbálja megtenni, akkor elpazarolja az idejét, erejét és tehetségét. Az életnek nem kell tökéletesnek lennie. És nincs tökéletes gyerek - valójában nem kellene. A gyerekek megtanulják a hibáikat. Ezért pihenjen és élvezze az életet, valamint a növekedést és a változásokat, amelyeket mindenki tapasztal.

Folytassa a próbálkozást, még akkor is, ha a cél tűnik lehetetlennek. A kisgyerekek a második, harmadik és negyedik próbálkozás nagy mesterei. Ha nem sikerülnek, folytatják a próbálkozást, mert amikor megpróbálnak valamit tenni és vereséget szenvednek, tapasztalatot szereznek és tanulnak. A felnőttek ugyanúgy járhatnak el. A régi beszéd azt mondja: "A vereség csak azt jelenti, hogy megpróbáltunk", és ez minden bizonnyal a kisgyermekekre vonatkozik. Talán ez vonatkozik a felnőttekre is.

Szülés utáni depressziós szindróma

A posztnatális depresszió körüli közelmúltban nagy felfordulás merült fel: a probléma, amelyet szülés utáni depressziós szindrómának neveznek, megvitatták. A legtöbb ember nem tudta, mi volt; Sokan ezt "kis probléma" -nak tekintették. Alapvetően ez valójában egy kis probléma, és könnyen kezelhető. De néha komolyabbá válik.

Sok nő a szülés utáni depresszió jeleit tapasztalja; valójában a nők mintegy 80% -a hajlamos a gyermek születése után rövid időre szenvedni. A vágyakozás általában a gyermek születése után 2 naptól 2 hétig tart. Ebben a helyzetben jó, hogy ez egy átmeneti jelenség, amely gyorsabban halad, mint a feltörekvő.

Napjainkban egyes orvosok a szülés utáni depresszió néhány jelét tekintik normaként. A tünetek közé tartozik az ingerlékenység, koncentráció hiánya, sírás ok nélkül, hiányzik az érzés a gyermek, lelkifurdalás, alacsony önbecsülés, nyugtalanság, túlérzékenység, ingerlékenység és a szorongás. Hisszük, hogy ez lehet az oka annak, hogy a nő egyéni érzékenysége a hormonális változásoknak.

Ha valaki úgy véli, hogy a felesége bármilyen szülés utáni depresszió, akkor erről tájékoztatnia kell az orvost. Bármilyen, gyenge vagy erős szülést követő depresszió általában átmeneti.

A szülés utáni depresszió formái

A postnatalis depresszió legegyszerűbb formája a depresszió. Ebben az esetben a probléma több hétig tart, és a tünetek nem romlanak.

A szülés utáni depresszió súlyosabb formáját szülés utáni depressziónak nevezik; az elsőszülött anyák körülbelül 10% -ában nyilvánul meg. A szorongás és a szülés utáni depresszió közötti különbség a megnyilvánulások gyakorisága, ereje és időtartama. Az alvási problémák jó különbséget jelentenek e két forma között. Ha egy anya alszik, míg valaki más gondozik egy gyermeket, valószínűleg vágyakozik. Ha a túlzott ingerlés miatt nem tud elaludni, ez valószínűleg szülés utáni depresszió.

A szülés utáni depresszió 2 héttől a szülés után egy évig tarthat. Anya úgy érzi, hogy harag, zavar, pánik és reménytelenség, szokásos alvási és táplálkozási mintázata változik. Félheti, hogy ártana a gyermeknek, vagy úgy érzi, mintha őrült volna. Az izgalom a szülés utáni depresszió egyik fő jele.

A szülés utáni depresszió legsúlyosabb formája a szülés utáni pszichózis. Egy nőnek hallucinációi lehetnek, gondolhat az öngyilkosságra, vagy megpróbálhatja károsítani a gyermeket.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19]

Hogyan lehet megbirkózni a problémával?

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy segítsen megbirkózni ezzel a problémával, hogy elkezd támogatni egy nő még a gyermek születése előtt. Kérheti a rokonokat és barátait a segítségért. Kívánatos, hogy egy ember kérje anyját vagy anyósát, hogy egy ideig éljen velük. Egy ember egy kis szabadságot tehet a munkahelyén, hogy segítsen a ház körül, vagy béreljen be egy bejövő szolgát.

Nincs különösebb eszköz a fájdalom ellen, de vannak olyan módok, amellyel az ember képes segíteni a feleségének az alkoholfogyasztás kezelésében. Meg kell kérdeznie másoktól, hogy segítsenek, meggyőzze a fiatal anyát, hogy pihenjen, amikor a gyermek alszik, segítsen neki megtalálni azokat a fiatal anyákat, akik ugyanabban a helyzetben találják magukat. Szükséges tudatni vele, hogy nem feltétlenül tökéletes, figyelmeztető jeleket adni és támogatni őt abban a vágyban, hogy minden nap nem túl nehéz feladatokat hajtson végre. Szükséges a diéta felülvizsgálata, hogy az élelmiszer hasznos, és meggyőzze a nőt, hogy járjon minden nap.

Ha egy nő súlyos formája a szülés utáni depressziónak, mint a fájdalomnak, akkor az embernek meg kell mennie vele orvoshoz. Ezen a látogatáson meg kell vitatnunk a lehetséges lépéseket. Szülés utáni depresszió esetén gyógyszerekre lehet szükség. A szülés utáni depresszióban szenvedő nők mintegy 85% -a gyógyszert szed.

A szülés utáni depresszió hatással lehet egy emberre

Ha egy nőnek van vágyása vagy szülés utáni depressziója, ez hatással lehet egy emberre. A közelmúltban végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a fiatal apák körülbelül 3% -a szenvednek súlyos depressziós tüneteket feleségeik terhessége után. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy ha egy fiatal anya depressziós, akkor valószínűleg jelentősen megnő a valószínűsége, hogy férje a depressziót tapasztalja.

Fontos, hogy egy ember készen álljon erre a helyzetre és megértse, hogy ha ő vagy felesége depresszióval jár, ez ideiglenes. Más dolgok, amiket egy ember megtehet, hogy segítsen neki:

 • Szakszerű segítségre van szüksége, ha szüksége van rá. Ez nem a gyengeség jele, hanem az erő és érettség jele.
 • Nem szabad személyesen észlelned egy nő helyzetét.
 • Vigyázz magadra, jó ételt, elég pihenést és sportot.
 • Legyen toleráns egy nővel szemben.
 • Támogatást és szeretetet biztosítson a nehéz időszakban. Kérd meg tőle, hogy ugyanezt adja az embernek.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.