^
A
A
A

Mit ért a gyermek hét-kilenc hónapról?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Hat hónapos korától kezdve a baba már megkülönbözteti az ő és mások között. Ha meglátja Önt vagy más családtagokat mellette, akkor felhúzza a kezeket, hogy a karjaiba vigye. Már rájött, hogy a visszaverődés a tükörben ő, és mosolyog, felismerve magát.

A gyerek elhangzik vagy különböző hangokat énekel, "játszik" a játékokkal, felhívja mások figyelmét, hogy sürgesse őket kommunikálni. Az olyan hangok közül, amelyek többet sikerül neki, mint mások, megkülönböztetheti a "ba", "ta", "ma", "igen" és a " Néha kettős szótagba illesztheti őket. A kiejtés intonációját megváltoztatja, attól függően, hogy kivel beszél. Ha látja az embereket, tudja, boldog. Érezhet elégedetlenséget, ha idegenek ragaszkodnak hozzá. A gyermek megérti, hogy ha elrejtette a csörgést egy serpenyő alatt, akkor nem tűnt el. Csak fel kell emelni a serpenyőt - és a játék újra megjelenik. Közelebb hét-nyolc hónapig a gyerek elkezdi megérteni, ki az a fotó. Már megérti, hogy egy valódi ember ábrázolható.

A gyermek a saját nevében kezdi válaszolni. Meg tudja mutatni anyjának vagy apjának, hogy szereti őket, és rájuk ragad.

A humorérzéke olyan mértékben nőtt, hogy már szándékosan mások nevetni tud. Ha valamit eltiltunk, megérti, hogy ez nem hajtható végre.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.