^

Az újszülöttek az első négy hetes csecsemők, majd egyéves időtartamig babáknak hívják őket. És az orvosok 28 nappal a baba születésének pillanatától a könnyű újszülöttkori időszakig hívják.

Ezen 28 nap és éjszaka alatt az újszülötteknek alkalmazkodniuk kell és hozzá kell férniük az új életfeltételekhez az anya méhében. És ez jó nekik, különösen, ha a kislány ott töltötte a 38-41 hétet, és nem sietett, hogy az idő előtt ne legyen könnyű ...

A nap nagy részében (több mint 20 óra) az újszülött alszik. Ne félek, ha az első 6-7 napon belül a babája 300-400 grammnál kevesebbet kezdett mérni, mint az első mérlegelés közvetlenül a születés után. Ez a súlyvesztés fiziológiás, és összefüggésben áll a gyermek önálló légzéssel történő adaptálásával és a vér térfogatának növekedésével. Ez pedig az újszülöttek zsírszövetében elősegíti a lipid metabolizmus aktiválódását.

Népszerű cikkek ebben a szakaszban

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.