^

Minden a terhesség első heteiről

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

És akkor jött ez az izgalmas pillanat, amikor megtudtad, hogy terhes vagy. Ez a legszebb és talán a legtitokzatosabb állapot egy nőnél, amikor két felnőtt kis példánya benned nő, és egy kis példányt alakít ki. De néha a terhesség nem csak örömteli pillanatokat, hanem kényelmetlenséget és még néhány problémát is okoz. A terhesség első heteinek valószínűleg egymillió kérdést kell felmutatnia arról, hogy mit lehet fogyasztani, mit nem lehet tenni, mit kell tenni a betegség bekövetkezésének időpontjában, milyen vitaminokat kell bevenni, és milyen életmódot kell vezetni. Ebben a cikkben megpróbálunk részletesen leírni a terhesség első heteit, a lehetséges problémákat és megpróbálunk minden kérdésedre válaszolni.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Az első hetes terhességi teszt

A terhesség meghatározásának legegyszerűbb és megfizethető eszköze a teszt. Minden terhességi teszt az emberi korion gonadotropin megnövekedett mennyiségének a vizeletben való jelenlétének meghatározásán dolgozik. A tesztek különböző érzékenységűek és különböző típusúak lehetnek. Minél kevésbé érzékenység, annál korábban megmutatja a terhességet. Általában a vizsgálatok érzékenysége 10-25 mMO / ml. A típustól függően minden tesztet fel lehet osztani:

 • tesztcsíkok;
 • kazettatesztek;
 • jet-tesztek;
 • elektronikus tesztek.

A tesztcsíkok - a legolcsóbb. Ez egy műanyag szalag, amelyen a papírt reagenssel impregnálják. A vizeletben megnövekedett hCG tartalom mellett két kontroll sáv jelenik meg rajta. Között a hiányosságok tesztcsíkok említhetjük gyakori téves pozitív és hamis negatív eredmény, hogy szükség van a kapacitás a vizelet, nem volt képes elvégezni a tesztet bármikor (mivel szüksége van egy reggeli vizelet minta). A költségek a tesztcsík 3 UAH 20 UAH egy darab.

A kazettatestek átlagos költséget jelentenek. Ezek egy tesztcsík, műanyag tokba csomagolva. Ilyen tesztet nem kell a vizeletbe meríteni, csak egy kis csepp, amely az ablakra vonatkozik. A második ablakban két csík vagy egy + jel látható. Az ilyen tesztek vizuálisan esztétikusabbak, ezért ha meg akarja tartani magának, akkor a legjobbat teszik. Közül a hiányosságokat teszt kazettákat lehet jegyezni, hogy szükség van kapacitása vizelet és steril pipettával gyűjtemény (pipetta általában tartalmazza), valamint a képtelenség, hogy végezze el a vizsgálatot bármikor. A költség a kazetta teszt 15-35 UAH.

Tintasugaras tesztek - drága tesztek. Ezek egy műanyag cső ablak, és eltávolítható vége. Ha ilyen tesztet szeretne használni, törölje le a védősapkát, és helyezze azt egy vizeletáramba. A tintasugaras tesztek a nap bármely szakában elvégezhetők, a legmagasabb pontosságúak, a használatukhoz nem szükséges további kapacitás. A hiányosságok csak megemlítjük a költségeket, akkor 30 és 50 UAH.

Az elektronikus tesztek a legdrágább tesztek. Műanyag tok, folyadékkristályos kis képernyővel. Ha a teszt pozitív, akkor a "terhes" szó világít a képernyőn, ha negatív, akkor "nem terhes". Ez a teszt kényelmes, mert nem kell megvizsgálnia a reagenst, és hamis pozitív vagy hamis negatív eredményt keres. A költségek az ilyen vizsgálatok 50-120 UAH.

A terhességi vizsgálatokra vonatkozó utasítások fő részében jelezzük, hogy a terhesség jelenlétét a menstruáció késése első napja után lehet meghatározni. De előfordul, hogy a pozitív eredmény korábban (korai ovulációval) vagy később (késői ovulációval) jelentkezhet. Ezért ha az eredmény negatív, és nincs menstruáció, javasoljuk, hogy még néhány nap múlva ellenőrizze a tesztet.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Hogyan lehet meghatározni a terhesség első hete?

A terhesség első hetének meghatározása érdekében meg kell értenünk a fogamzás élettanait. Ezért kezdünk vele. Minden nőnek van egy menstruációs ciklusa, amely különböző hosszúságú lehet. Általában ez 25-35 nap. A ciklus kezdete a menstruációs folyamat első napja, amely általában 3-7 napig tart. Körülbelül a ciklus közepén, ovuláció lép fel - a tojás leválása a petevezetékbe. Ha abban a pillanatban a tojások a spermium közelében találhatók, akkor összeolvadnak, és ettől kezdve kezdődik az embrió fejlődése. Kiderül, hogy a nők csak az ovuláció napján teherbe eshetnek? Valójában igen. De emlékeznünk kell arra, hogy a nőstény reproduktív rendszerben a spermiumok életképessé válhatnak akár hét-tíz napig is, így a védett napi "nem biztonságos" nemi összefüggés nem garantálja a terhesség 100% -át. Tovább mennünk. Ha a műtrágyázás nem következik be, akkor a petevezeték mentén mozgó tojás belép a méh üregébe, ahol pár nap múlva meghal. A szervezet, miután nem kapott jelzést a megtermékenyítésről, elkezdi egy új ciklus mechanizmusát, és a nő ismét "kritikus" napokká válik. Mi történik, ha a tojás és a sperma összeolvad? A sejtek gyorsan eloszlanak, és a petevezeték mentén mozognak ismét a méh üregébe esnek. Itt a magzati tojás a leginkább "kényelmes" helyet választja, és beleszeret magát az endometrium falába (a méh belső bélése), ami vérereket képez. Ezt a folyamatot nevezik implantációnak és körülbelül a műtrágyázást követő hetedik napon fordul elő. Ettől a pillanattól kezdve a terhesség hormonja - az emberi korionos gonadotropin (hCG) - egy nő testében kezdődik. A HCG először a vérben emelkedik, és egy idő után a vizeletben megtalálható. A terhességi tesztek a hCG hormon megjelenésén alapulnak a vizeletben, és rendszerint növekedésük a koncepció után 10-14 nappal határozható meg, ami egybeesik a menstruációs ciklus késésével. Miután pozitív terhességi tesztet kapott, egy asszony egy női konzultációra megy, és ott 4 szülési hetet töltött. Hogy van így? Tény, hogy ebben az időben a koncepció nem fordulhatott elő ... Az a tény, hogy a nőgyógyászok kényelméül a szülészeti kifejezést használják, nem az embrionális kifejezést. A szülési periódust az utolsó menstruáció első napjától kell figyelembe venni, és általában két héttel hosszabb az embrionális periódusnál. Az embrionális periódust a trágyázás pillanatától tartják számon, és leggyakrabban ultrahang-megállapításokban írják le. Szóval, hogy pontosan meghatározza a terhesség első hete? Számos lehetőség van:

 • adhatnak vért a humán chorion gonadotropin és már talált (hCG exponenciálisan növekszik minden 48-72 óra) - ez az opció a legpontosabb, és ez alkalmas azoknak a nőknek, akik egy stabil, hosszú vagy túl rövid ciklus, valamint a korai vagy késői ovuláció. De itt meg kell fontolnunk, hogy több terhesség esetén gyorsabban fog növekedni, és az eredmény helytelenül értelmezhető. A HCG szerint egy embrió periódus lesz látható, annak érdekében, hogy szülésznövényként lefordítsa, add hozzá 2 hétet (egy standard ciklussal);
 • megy az ultrahangos vizsgálat (ultrahang időszak után lehet beállítani pontossággal legfeljebb egy hét) - ez is a pontos változata a meghatározás az első hét a terhesség, de néha korábban ultrahang szülészeti 5-6 hétig nem reprezentatív, mivel a megtermékenyített petesejt nem lehet láthatóvá. A következtetés az amerikai mondjuk az embrionális időszakban a magzat, lefordítani szülési hozzá kell tenni 2 hét;
 • számolja magát (ha a menstruációs ciklus stabil) - kevésbé pontos lehetőség. Példa: a női menstruációs ciklus 28 napig, majd az ovuláció körülbelül 14 nappal azután, hogy a menstruáció, ebben az időben történt, és a megtermékenyítés, a 21 napos ciklus kezd növekedni hCG a vérben, és néhány napon belül két csík, hogy teszteljék a terhesség. Ezzel a módszerrel elmondható a pontos szülészeti kifejezésről.

Részletesebb információkat a hCG és az ultrahang vizsgálatáról a terhesség első heteiben, az alábbiakban figyelembe vesszük.

HCG a terhesség első hetében

Annak érdekében, hogy meghatározzák a pontos dátumot az első hét a terhesség, illetve győződjön meg arról, hogy a magzat megfelelő fejlődését nőgyógyászok javasoljuk teszteltük humán chorion gonadotropin dinamikájában. Mint fentebb írtuk, a hCG azonnal megkezdődik a magzati tojás méhfalba való beültetése után, és geometrikusan növekszik kb. 48-74 óránként. De minden nőnek van egyéni szervezete, ezért nincsenek pontos számok, van egy úgynevezett normálértékű "folyosó". Annak érdekében, hogy a HCG-k elemzései tájékoztató jellegűek és helyesen értelmezhetők legyenek, bizonyos szabályoknak meg kell felelniük:

 • az analízis elvégzése ugyanabban a laboratóriumban;
 • az elemzés rendszeres időközönként történő átadása (például 3 naponta);
 • egyszerre vegye be az elemzést (például 10 óra és + 1 óra között);
 • A normák értelmezését annak a laboratóriumnak a szabványai szerint kell elvégezni, amelyben az elemzés történt.

Az alábbiakban bemutatjuk a "folyosó" normák standard táblázatait a hCG minimális és maximális értékeivel a beültetést követő napokon (DPI).

 • 1 DPI - 2 - 10
 • 2 DPI - 3 - 18
 • 3 DPI - 5 - 21
 • 4 DPI - 8 - 26
 • 5 DPI - 11 - 45
 • 6 DPI - 17 - 65
 • 7 DPI - 22 - 105
 • 8 DPI - 29 - 170
 • 9 DPI - 39 - 270
 • 10 DPI - 68 - 400
 • 11 DPI - 120 - 580
 • 12 DPI - 220 - 840
 • 13 DPI-370-1300
 • 14 DPI - 520 - 2000
 • 15 DPI - 750 - 3100
 • 16 DPI - 1050 - 4900
 • 17 DPI - 1400 - 6200
 • 18 DPI - 1830 - 7800
 • 19 DPI - 2400 - 9800
 • 20 DPI - 4200 - 15600
 • 21 DPI - 5400 - 19500
 • 22 DPI - 7100 - 27300
 • 23 DPI - 8800 - 33000
 • 24 DPI - 10500 - 40000
 • 25 DPI - 11500 - 60000
 • 26 DPI - 12800 - 63000
 • 27 DPI - 14000 - 68000
 • 28 DPI - 15500 - 70000
 • 29 DPI - 17000 - 74000
 • 30 DPI - 19000 - 78000

Az emberi korion gonadotropin növekedését a szülési hét 8-9-ig tartja (6-7 magzati), majd az érték fokozatos csökkenése kezdődik.

A magas hCG akkor fordul elő, ha:

 • többszörös terhességek;
 • a terhességi idő pontatlansága;
 • cukorbetegség szülési szabadsága;
 • olyan gyógyszerek szedése, amelyek mesterségesen növelik a hCG-t (gestagensek);
 • a magzati fejlődés hiányosságai és patológiái;
 • laboratóriumi hibák.

Alacsony HCG, ha:

 • ektópiás terhesség;
 • magzati halál vagy fejletlen terhesség;
 • magzati patológia (fejlesztési késleltetés);
 • placentán belüli elégtelenség;
 • a laboratórium hibája.

Ha a terhesség első hetében lévő hCG szintje nem illeszkedik a normák "folyosójába", ne essen pánikba az idő előtt. Végezzen további diagnosztikát ultrahangvizsgálat formájában, amelyet részletesebben az alábbiakban tárgyalunk.

A ritkán előforduló HCG nem terhes nőknél, sőt férfiakban is meghatározható. Általában ez az agyalapi mirigy (azaz a hipofízis adenoma) vagy a húgyhólyag eltorzódásának jele. Ha nem vagy terhes, és a HCG a normálnál magasabb, akkor sürgősen konzultálnia kell egy orvosral a diagnózis tisztázása érdekében.

A progeszteron a terhesség első hetében

Gyakran emlékszünk egy olyan hormonra, mint a progeszteron. Mi ez a hormon és mi a progeszteron funkciója a terhesség első heteiben? A progeszteron olyan hormon, amelyet nőkben és férfiakban termelnek. A nőknél a terhesség egyik vezető szerepét játssza, nevezetesen:

 • megakadályozza a méh összehúzódását a terhesség alatt;
 • stimulálja a méh növekedését a magzat növekedésének szükségleteihez;
 • felkészíti a mellet a szoptatásra;
 • elnyomja az anya immunrendszerét, így a magzat elutasítása nem következik be.

A progeszteront a korai szakaszokban állítják elő a sárga test, és 12 hét után ezt a szerepet fokozatosan átveszi a placenta. Ez azért van, mert a sárga testben a progeszterontermelés hiánya miatt leggyakrabban spontán vetélések fordulnak elő. A progeszteron normája a terhesség első heteiben 8,9-468,4 nmol / l. Ha ennek a hormonnak a hiánya meg van határozva, akkor progeszteront tartalmazó gyógyszereket írnak fel, nevezetesen az utrogesztán vagy a dyufaston. Ezeket addig veszik, amíg a placenta teljesen nem veszi figyelembe a progeszteron termelésének szerepét. Ezeket a gyógyszereket fokozatosan törlik, mert egy éles lemondás fenyegetést okozhat.

Ultrahang a terhesség első heteiben

Nagyon gyakran a nők csak a terhesség megismerése után azonnal ultrahangvizsgálatra indulnak. De van egy véleménye, hogy az ultrahang a terhesség első heteiben veszélyes. Ez így van? És amikor meg kell csinálni egyáltalán? Először is derítsük ki, miért kell az ultrahang a terhesség első heteiben. Így az ultrahangvizsgálat a korai szakaszban a következőkhöz rendelhető:

 • a méh vagy a méhen kívüli terhesség meghatározása;
 • a többszörös terhesség meghatározása;
 • a terhesség pontos időszaka;
 • a fagyasztott vagy biokémiai terhesség megerősítése vagy megcáfolása.

Általában nőgyógyász írja elő ultrahang korai terhességi hét rendkívül ritka, csak az akut rá szükség, jelesen a HCG, húzza fájdalom az ágyéki, pecsételő, és így tovább. Az a tény, hogy van egy vélemény, hogy az ultrahangvizsgálat a korai időszakban veszélyes, mert a magas frekvenciájú hullámok okozzák a sejtek felmelegedését. És ha egy felnőtt női testmelegítéshez több száz sejt nem okoz semmi komolyat, akkor az embrió, amely csak most kezdődött el, súlyos következményekhez vezethet. De ez csak elmélet, senki sem végez kutatást ezen a területen. Ezért, ha van lehetőség, például a méhen kívüli terhesség, a legjobb, hogy nem egy ultrahang, mert a várakozás vezethet törés a petevezető, vérzés és akár halált is okozhat az anya.

Tehát mikor informatív az ultrahang? A magzati tojást legkorábban a terhesség 5. Hetében láthatjuk (a hCG szint egyidejűleg 1000-2000 mU / ml). A magzatban fellépő tapintás 5.5 héten belül megjelenik, és 6-7 héten át jól hallható. Erősen javasoljuk ultrahangvizsgálatok elvégzését 6-7 héten belül (és csak akkor, ha vannak utalások). Az ultrahang legbiztonságosabb ideje az első szűrés, azaz 12 szülési hét.

Terhesség jelei az első héten

Minden terhes nõnek mérgezõnek kell lennie? Milyen egyéb terhesség jelei vannak? Mik az érzések a terhesség első hetében? Most válaszolunk mindezekre a kérdésekre. Valójában a nők több mint fele a terhesség első heteiben egyáltalán nem érez semmit, még azt sem sejthetik, hogy érdekes helyzetben vannak. Ezért az émelygés az emésztőrendszeri zavarok, a gyomor térfogatának növekedése - felgyorsulása, gyors fáradtság - a krónikus fáradtság szindrómája lehet. A nők mindössze 37% -a észlelte a terhesség egyes jeleinek megjelenését a menstruáció késése és a pozitív eredményeket követő első hetekben. A terhesség leggyakoribb jelei az első héten a következők:

 • a szagok, az élelmiszer, az émelygés, a hányás;
 • súlyos duzzadt mellek, érzékeny mellbimbók;
 • gyors fáradtság, álmosság;
 • fájdalmat húzva az alsó hasban;
 • ingerlékenység, depresszió;
 • "Szenzáció" a terhesség.

Az éles hormonális beavatkozás miatt a nő teste nem megfelelő módon reagál a közönséges szagokra. A kedvenc toalettvíz büdösödni kezd, a dohányfüst kezd hányni, és ha a tálcán átmegy a shawarma, akkor egyáltalán elkaphatja. Továbbá az étkezési változások preferenciái is. A legkedveltebb étel lehet undorító, de elkezd áramlani a szokásos kenyérből és vajból. Néhány "ínyenc" lehet belevéskedni a cukros retek vagy egy csokoládéval egy kolbászt. Ne gondold, hogy valami baj van veled - ez a test normális reakciója. Még azt is mondhatjuk, hogy ebben a korszakban a szervezetnek pontosan meg kell felelnie a hiányzónak, ezért nem tagadhatja meg magától a kulináris élvezeteket. Természetesen mindenki a fanatizmus nélkül. Terhes nők interjújánál kiderült, hogy a terhesség ezen jele az első héten a válaszadók 46% -ában nyilvánul meg.

A progeszteron növekedése miatt nagyon érzékeny mellbimbók válnak a vérbe, a mell "önt", és nagyon nehéz lesz. Egyes terhes nők enyhe bizsergést észlelnek a mellbimbókban, vagy akár a fájdalmakban. Mindez az emlő szerkezetének átalakulásából ered. A terhes nőknek nem szabad szűk, természetes alsóneműt viselniük, hogy megakadályozzák a melleiket. A terhesség első heteiben a mellbimbók sötétedhetnek. A terhes nők felmérésével az emlőváltozásokat a megkérdezettek 50% -ánál észlelték.

Minden második terhes nő az elviselhetetlen fáradtság, álmosság, könnyű szédülés korai életkorában panaszkodik. Ezek a terhességi jelek az első héten éles hormonális beavatkozás miatt merülnek fel. A természet mindent átgondolt, és ennek a jelnek köszönhetően a szervezet ad jelet a jövő anyjának: "Állj meg, ne rohanj, fontosabb küldetésed van, vagyis a baba szállítása". Az első hetekben terheseknek több pihenésre, több alvásra van szükségük. Egy ilyen állapot nem tart 9 hónapig, az első trimetrikus után, és az erők ismét megjelennek.

Az első héten a terhesség egyik aggasztó jele az alsó hasban húzódó fájdalom. Ez jelezheti az implantációs folyamatot, a méh hangját, a hormon progeszteron hiányát és más problémákat. Ha véres kibúvódás következik be, sürgősen el kell mennie a kórházba, mivel ez a vetélés lehetséges kezdetét jelezheti. A terhesség ezen jele az első hetekben a nők 10% -ánál fordul elő.

Minden ismert "horror stories" a terhes nők kiegyensúlyozatlan pszichééről. Az a tény, hogy a terhesség első heteiben hormonális vihar van a testben, és nem mindig a női agy képes megfelelően megbirkózni ezzel a helyzetgel. Emiatt ingerlékenység, apátia és még depresszió is előfordulhat. Annak elkerülése érdekében, ezt a feltételt meg kell próbálni, amikor csak lehetséges, hogy vegye körül magát a pozitív érzelmek, és ha úgy érzi, hogy már él, akkor jobb, hogy nyugtatók (macskagyökér, gyöngyajakot), amely segíteni fog az idegrendszer vissza annak érdekében. A terhesség ezen jele az első hetekben a megkérdezett nők 41% -ánál fordult elő.

Gyakran előfordul, hogy a nők csodálatos megmagyarázhatatlan érzéssel rendelkeznek a terhesség első hetében. Teljes bizonyosságként írják le, hogy helyzetben vannak, a könnyedség és a tágasság érzésével. A szervezet ilyen reakcióját a szervezet éles szerkezetátalakításával, a progeszteron és az ösztradiol növekedésével magyarázzák. Ez a tünet a kérdéses nők 39% -ában fordul elő.

Toxikózis a terhesség első hetében

A toxikózis egy olyan tünetegyüttes, amely a terhesség első heteiben nyilvánul meg, és rendszerint legfeljebb tizenkét hétig tart. A toxikózis tolerálható, de vannak olyan esetek, amikor kórházba kerülhet, ha erősen manifesztálódik. Általában a toxikózis a reggeli hányingert és / vagy hányást, minden táplálékkal szembeni ellenállást, csökkent étvágyat, ellenszenvet érez a szagoktól a hányásig. A korai toxikózis felmérése szerint a helyzetben lévő nők mintegy 50% -a szenved. Az orvosok még mindig nem találják ennek az állapotnak az okait, de a statisztikák azt mutatják, hogy a terhesség első hetében jelentkező toxikusság hajlamosabb:

 • krónikus betegségben szenvedő nők;
 • emésztőrendszeri problémákban szenvedő nők;
 • rossz szokásokkal rendelkező nők;
 • A nők állandó stresszt szenvednek és rendszertelenül dolgoznak.

A késői toxikózis fogalma is - tizenkét hét után megjelenő vagy folytatódó toxikus hatás. A késői toxicózist gestosisnak is nevezik. A gesztózis nagyon veszélyes állapot, ezért orvosoknak kell figyelniük.

Hogyan tudjuk enyhíteni a sorsunkat a toxikózisban a terhesség első heteiben? Ehhez egyszerű szabályokat kell követni:

 1. Először is, egyszerűsíteni kell étrendjét. Távolítson el minden zsírt és fűszeres ételt. Egyél párolt vagy sült főtt ételeket.
 2. Gyakran kell enni, de kis adagokban. A napokon legalább 3 snacket (a főétel mellett) kell megtenni.
 3. Az éjszaka nem fogyasztható, hiszen a toxikózis leginkább a reggeli órákban jelentkezik.
 4. Este jó menni, sétálni és friss levegőt venni.
 5. Az álomnak magas színvonalúnak kell lennie, és a munka ütemezése normalizálódik.
 6. Az éhínség elsõ támadásának visszahúzására a reggeli órákban a menta cukor, a citrom vagy a narancssárga szelet, az édes cracker használata jó. Ezenkívül meg kell enni ezeket az ételeket anélkül, hogy az ágyból kiszállna és lassan.

A legfontosabb, ne feledje, hogy a toxikózis a terhesség első heteiben átmeneti jelenség, és néha csak túlélni kell.

Egyéb problémák a terhesség első heteiben

Sok nő a terhesség első heteiben számos más kellemetlen megnyilvánulást szenved, például: viszketés, gyomorégés, székrekedés vagy fordítva, gyomorpanaszok, szédülés, pattanások és mások. Mindezen problémák gyakran társulnak a szervezet hormonális változásaihoz. A leggyakoribb kellemetlen jelenség, amellyel egy nő találkozik a helyzetben, a gyomorégés. Úgy tűnik, hogy a gyomor helyzete megváltozott, és gyomorégés elleni készítmények, például Rennie, Enterosgel, Pochaevsky tabletta gyomorégés esetén stb. Eltávolíthatók. A következő nem kevésbé gyakori probléma a székrekedés. A méh méretének növekedése miatt a belek kiszorulása miatt is előfordulnak. A székrekedéssel való megbirkózás segíteni fog a rostban gazdag élelmiszerek, valamint a szilva, a szilva, a cékla és más slabby termékek összetétele. A gyomorpanasz nem fordul elő ilyen gyakran, de megszabadulhat a fixáló termékek, mint például: rizs, banános almák stb. A szédülés a terhesség első heteiben alacsony hemoglobin okozta. Megnövelheti a főtt marhahúst, a sült májat, a gránátalma levét, az Antonovka fajta almait. Akne (pattanások) a progeszteron hirtelen emelkedése és a kiütésekre hajlamos nők miatt jelentkeznek, sajnos nem könnyű őket küzdeni. De a szülés után nyom nélkül eltűnnek.

Mit kell tenni a terhesség első heteiben?

Így láttad a "csíkos" tesztedet, megdicsérte a férjedet, és arra gondolt, mit kell tennie a terhesség első heteiben? Igen, különösen semmi, továbbra is élni és élvezni az életet, örülni a helyzetnek, korszerűsíteni az étrendet, eltávolítani a káros élelmiszereket és az alkoholt, ne túljutni a munkahelyén és kevésbé ideges. Körülbelül 6-7 szülésznõi héten (2-3 hét késleltetés) jelentkezzen be egy nõi konzultációra egy kerületi nőgyógyásznál regisztrálásra. A regisztráláskor a nőgyógyásznak egy speciális csere kártyával kell rendelkeznie, amelyben feljegyzi az összes látszatot a nő konzultációjában, a terhességre vonatkozó összes információt, a teszteket és az ultrahangos teszteket. Az átváltási kártyát mindig javasoljuk, hogy mindig veled legyen, hiszen a terhesség teljes történetét jelzi, és amikor mentőt hív, az információ nagyon fontos lesz.

Mit csinálnak a terhesség első hetei első fogadásán a szolárium-klinikán? Nőgyógyász alaposan tanulmányozza a történelem, tisztázza a család betegség, intézkedések és rögzíti a paraméterek (súly, magasság, heveder a has, a magassága álló méh, a medence mérete), mérési vérnyomás és pulzus, elküldi az ultrahangos vizsgálat, ha szükséges. Szintén az első megjelenése egy útvonaltervet, hogy a szállítás az elemzés: teljes vérkép, vizeletvizsgálat, a vér kémiai, bakteriológiai vizeletvizsgálat, HIV, szifilisz, hepatitisz C, vércsoport és Rh-faktor, valamint egy antitest vizsgálat TORCH-fertőzések ( toxoplazmózis, rubeola, cytomegalovírus, herpesz). A regisztráció során nőgyógyász veszi a szék kenetet hüvely és méhnyak, hogy meghatározzák a növény- és ellenőrzés a nyaki citológiai kép. Néhány nő nagyon fél a kézi vizsgálatból a terhesség első heteiben. És hiába. A nőgyógyász, a helyzet megértése, ezt az eljárást rendkívül óvatosnak tartja. Ugyanaz az orvos-nőgyógyász ajánlásokat ad és kijelöli a következő részvételt (ha minden rendben van, akkor általában egy hónap alatt).

Veszélyes tünetek a terhesség első heteiben

Előfordul, hogy a terhesség első heteiben vannak olyan aggasztó tünetek, amelyek bizonyos problémákat jelezhetnek. Annak érdekében, hogy ne hagyj ki egy lehetséges problémát, forduljon a nőgyógyászhoz, ha:

 • húzza a hasat;
 • a bél fáj;
 • volt egy kacsa;
 • havonta;
 • vérzés kezdődött.

Ha a terhesség első hetében húzza ki a gyomrot, akkor ez jelezheti a méh vagy a méhen kívüli terhesség hangját. Nagy méh tonus esetén veszélyt jelent a vetélés, ezért sürgős orvoslátást kell találni. Ha nincs mód az orvoshoz való bejutáshoz, akkor sürgősségi ellátást adhat. Ilyen esetekben a papaverin tabletták és kúpok nem-shpu jelölését javasolják. Enyhítik a hangot. Ugyanakkor meg kell figyelni a békét és hazudni többet. De ha a fájdalom eltűnt - ez nem jelenti azt, hogy el kell halasztani a nőgyógyász látogatását. Ektópiás terhesség esetén a petevezeték cső és a vérzés megszakadhat, ezért nem szabad viccelni ezzel a tünettel.

Ha a terhesség első hetében fájdalmai voltak a hát alsó részén, akkor ez is lehet a hang vagy a méhen kívüli terhesség jelzője. De gyakrabban az ilyen fájdalom lehet a sztring, mert a progeszteron hormonja hirtelen megnövekedett. A statisztikák szerint ezek a fájdalmak olyan nőknél fordulnak elő, akik hajlamosak a lustaságra.

A terhesség első heteiben a csípő leggyakrabban a várható havi napra esik. Ez jelezheti a progeszteron hormonhiányát, és súlyos következményekhez vezethet merev terhesség vagy vetélés formájában. Amikor a kenőcs elkezdődik, sürgősen el kell mennie az orvoshoz. Általában, ha egy ilyen veszélyes tünete irányítani a megőrzése a kórházi és adagoljuk fenntartó terápia hemosztatikus szerek (Tranexam), progeszteron hatóanyagot tartalmazó (utrozhestan, djufaston), görcsoldók (Nospanum, papaverin) és nyugtatók (macskagyökér, Magne B6).

Ha a terhesség első hetei havi gyakorisággal, akkor ez is veszélyes tünet. Az a tény, hogy a megfelelő hormonális háttér és a normális terhesség, a menstruációs ciklus egyszerűen lehetetlen. Természetesen vannak olyan példák, amelyekben a terhes nőknek volt ideje, és minden rendben volt, de minden józan nőgyógyász el fogja nevezni a vetélés veszélyét. Véres kimerültség jelezheti a placenta megzavarását, az ektopiás terhességet vagy a spontán vetélést.

A terhesség első heteiben a vérzés nagyon veszélyes, és leggyakrabban ectopiás terhesség és vetélés esetén fordul elő. Ha vérzése van, sürgősen hívjon mentőt és menjen a kórházba.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Életmód a terhesség első heteiben

Gyakran mondják, hogy a terhesség nem betegség, ezért a legáltalánosabb életmódot kell vezetnie. De valójában sok kérdés merül fel arról, hogy mit lehet és mit nem lehet tenni. Megpróbálunk választ adni a leggyakoribb kérdésekre az életmódra vonatkozóan a terhesség első heteiben.

Tudok gyakorolni a terhesség első heteiben?

A sportos sportok eltérőek. Ha birkózással vagy boxolással foglalkozol, nehéz sávokat húz vagy súlyemelést végez, akkor jobb, ha addig hagyod ezt a sportot addig, amíg nem szülsz. De ha úszni, könnyű fitnesz vagy torna, akkor ezt a fajta sportot be lehet vonni és még szükségszerű is, de csak akkor, ha a terhesség nincs fenyegetés és tónus nélkül. De erősen javasoljuk, hogy csökkentse a fizikai aktivitást és hallgassa meg testét. Ha az alsó hasa fájdalmat okoz, fájdalmat okoz a hát alsó részén, akkor biztonságosabb, ha nem kapcsolódik be.

trusted-source[17], [18]

El tudok menni a fürdőbe a terhesség első heteiben?

A fürdéshez nem ajánlott a terhesség bármikor, különösen az első hetekben. A fürdőben a teljes testhőmérséklet emelkedik, ami hátrányosan befolyásolhatja a magzat fejlődését. Ezenkívül a fürdő növeli az impulzust és a nyomást, ami ennek megfelelően fokozott szívfrekvenciát eredményez a gyermekben. Nem ajánlott forró fürdőket is. Vérzést okozhatnak.

trusted-source[19], [20], [21]

Meg lehet szexelni a terhesség első heteiben?

Ha nincsenek fenyegetések és hangok, akkor szexelhet, és még hasznos is lehet. Bizonyított, hogy a spermium, amikor érintkezésbe kerül a méhnyakkal, tökéletesen javítja rugalmasságát, és ez pozitívan befolyásolja a szülést. Emellett a szexben a vérben vannak endorfinok - az öröm hormonjai, amelyek egyensúlyban vannak a terhes nő mentális állapotával. De ha a méh tónusa van, az orgazmus elérése még nagyobb hangzást kelthet, így ilyen esetekben érdemes fenntartani a szexuális együttlétet.

trusted-source[22], [23]

Mi a legkedvezőbb táplálék a terhesség első heteiben?

A toxikus hatás hiányában a terhesség első hetében gyakrabban fordul elő étvágytalanság. Ez logikus, mivel a szervezet sokkal több energiát fogyaszt, hogy új szervezetet hozzon létre. Ezért ebben az időszakban a táplálkozásnak kiegyensúlyozottnak és maximálisan egészségesnek kell lennie. Kívánatos a sült és nagyon zsíros ételek, majonéz, gyorsétel, kávé kizárása. Kevesebb, hogy őszintén szólva vegyipari termékeket, például szénsavas édesvizet, élénk színű cukorka és így tovább. Több étkezési gyümölcs, zöldség, gabonafélék, tejtermékek. A termékeket leginkább párolt vagy sütve lehet főzni. Ne felejtsd el a hal napot, mert tartalmaz foszfort, ami segít elkerülni a görcsöket.

Milyen vitaminokat kell bevennem a terhesség első heteiben?

Miután megtudta a terhességet, tanácsos kezdeni különleges komplex vitaminokat a terhes nők számára. Ezek a vitaminok és mikroelemek optimális napi normáját tartalmazzák, amelyek a magzat normális növekedéséhez és fejlődéséhez szükségesek. Ilyen vitaminok például lehetnek: Elevit, Vitrum Pronatal, Pregnavit, Materna, Multi Tabs Ponatal, Pregnakea, Pregnavit és így tovább.

Tudok röntgensugarakat a terhesség első heteiben?

Erősen javasoljuk a röntgenfelvétel ellen a terhesség első heteiben. De vannak olyan helyzetek, amikor lehetetlen elkerülni ezt az eljárást. Akkor feltétlenül figyelmeztetnie kell a röntgenkészülék technikusát a helyzetéről, akkor kap egy különleges ólom kötényt, amely megvédi a gyümölcsöket a röntgenektől. A fluorográfia nem ajánlott (csak vészhelyzet esetén).

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Alkoholt iszom a terhesség első heteiben?

A terhesség első heteiben alkoholfogyasztás ellenjavallt, mivel az első trimeszterben minden szerv és rendszer kialakul. De vannak olyan esetek, amikor a jövő anya alkoholt fogyasztott, még nem találta ki a terhességet. Ebben az esetben, ahogy azt mondják: "a harc után nem ömlik az öklük". A stressz néha sokkal jobban fáj, mint az alkoholfogyasztás.

trusted-source[31], [32], [33]

Mi köze a stresszhez a terhesség első heteiben?

A stressz nagyon negatív hatással van a magzat fejlődésére és az anya egészének állapotára. Fokozott hangzást, vérnyomásváltozásokat, fokozott szívritmust és még sok mást jelenthet. Van még egy ilyen meggyőződés, hogy annál kevésbé édes anya ideges a terhesség alatt, annál békésebb lesz a gyermek a szülés után. Mit kell tenni egy nő, hogy csökkentse a gyermek kockázatait, ha erősen perenervnichala. A gyógyszeres szekrényben mindig legyen nyugtató. A terhes nők számára ártalmatlan a valerian és a motherwort. Bevehető tea is fogyasztható a megelőzésre minden nap. Nagyon segíti az aroma lámpa stresszének enyhítését narancs, levendula, neroli, kamilla lúgokkal.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.