^

Mi történik a terhesség 7 hetében?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A terhesség 7. Hete azt jelzi, hogy az embrió aktívan fejlődik a női testen belül. Súlya kb. 0,8 gramm, magassága 8-10 mm. Az embrionális fejlődés ezen szakaszában a jövő csecsemő formái végtagok, hörgők és tüdők, emésztőrendszer, hasnyálmirigy, agyféltekék emelkedése és az arcvonás megjelenése.

Mi történik a terhesség 7. Hetében egy nő testével? Sok nő nem észlel semmit, de néhány jelentős változás kezdődik ebben az időszakban, amely fizikailag és pszichoemotikusan is megnyilvánul. Súlyos toxémia miatt enyhe súlycsökkenés, vagy fordítva fordulhat elő súlyvesztés. Ezenkívül változhat az íz, az egyes szagok negatív reakciója. Gyakran terhes nők reggeli toxikózisban szenvednek, ami nagyon súlyos formában történhet - hányinger és hányás.

A fiziológiás szinten meg kell jegyezni a méh növekedését, ami a nőgyógyászati vizsgálattal észrevehető. A nyakában nyálkás "parafa" keletkezik, amely védőfunkciókat valósít meg és védelmet nyújt a kórokozó mikroorganizmusok és fertőzések behatolásával szemben. Egy nő észreveheti az emlőmirigy duzzanatait, ami természetes a terhesség kialakulásához.

Meg kell jegyezni egy esetleges étvágynövekedést, amely a terhes test szükségességéhez kapcsolódik több energiában. Fontos a megfelelő táplálkozás előnyeinek felmérése, hogy ne nyerjünk súlyt a jövőben. Az étrendben több vitamin (zöldség, gyümölcs, bogyó, természetes gyümölcslevek), tejtermékek, hal és hús bevitelére ajánlott.

Hasi a terhesség 7 hetében

A terhesség 7. Hete nagyon fontos időszak egy jövőbeli anya életében. A teste számos változáson megy keresztül, új érzések és tünetek jelentkeznek. Egyes nőknél a terhesség e szakaszában vizuálisan megnövekszik a hasuk, és a terhesség egyik jele.

A terhesség 7. Hétén a has nem igazán növekszik, mert a méh mérete elég kicsi. Természetesen minden héten növeli összhangban növekedés a magzat, illetve az mennyiségének növekedése a magzatvíz, és 4-5 hónap „terhes” hasa láthatóvá válik. Növekedés ( „puffadás”) has gyakrabban csökkenésével jár együtt annak izomtónus és csökkent bélmotilitás aktivitás hatása alatt a progeszteron - ún .. "Terhességi hormon". Néha a nõt bénító colic zavarta, gyomorfájás, gyomorégés érzése. Gyakran vannak problémák a székletben (a belek frusztrációja, vagy fordítva, székrekedés). Mindezek a tünetek közvetlenül kapcsolódnak a progeszteron hormon "trükkökhez". Ha az emésztés és a toxikózis problémái erősen zavarják a várandós anyát, orvoshoz kell konzultálni.

trusted-source[1], [2]

A has vastagsága a terhesség 7. Hétén

A terhesség 7 hetét a nő testének jelentős változásai jellemzik. Először, meg kell jegyezni, hormonális változások, megnövekedett vér mennyisége, a fokozatos növekedés a méh, az aktív a magzat fejlődése, valamint a növekedést a magzatvízben, és, ennek következtében, - mérete a gyomor.

A terhesség 7. Hétén a hasi test mérete általában ugyanaz marad, annak ellenére, hogy a méh a fogamzás óta kétszer emelkedett. Általában, a növekedés a has megszületése alatt a gyermek számos tényező befolyásolja: a méhen belüli fejlődés a magzat és a fokozatos növekedése a mérete, amely következésképpen befolyásolja a térfogata a méh üregében, és az összeget a magzatvíz.

A növekedés a gyomrában egy terhes nő szigorúan meg kell felelnie a növekedés mértéke a méh és a magzat, hogy van. Hogy. Úgy véljük, a fő mutatója az egészséges terhesség. A korai szakaszban (első 10 hét), amikor a méh is nehéz, hogy a szonda a hasfalon keresztül, állítólagos ellentmondást annak terhességi hét méretek jelezheti a méhen kívüli terhesség, amikor a fejlődés a petesejt fordul elő a petevezetékben.

A hasrész dimenziói a terhességi korszakot meghaladó paraméterek tekintetében többszörösek lehetnek. Ebben az esetben már a 7. Héten a nő észrevehetően jelentősen megnagyobbodott gyomort. Megjegyzendő, hogy a többszörös terhességet számosféle kockázattal és komplikációval jellemzik.

Uterus a terhesség 7. Hétén

7 hét a terhesség - egy rövid időszak, de ebben az időszakban sok fenyegetést jelent a csecsemő. A jövő anyja kezd változásokat észlelni a megjelenésében, és sok új érzéssel néz szembe. Mi történik a testében? Mindenekelőtt meg kell jegyezni a legerősebb változásokat a hormonális rendszerben. Természetesen a fő szerv - a méh - folyamatosan növekszik, és a terhesség vége több százszor meghaladja eredeti méretét!

A méh, 7 hetes terhesség emelkedett közel 2-3 alkalommal, és formáját ölti egy nagy narancssárga (eredeti formájában, a méh körte-alakú). Vizuálisan a has egy várandós változatlan marad (ez lesz látható, csak a 12. Terhességi hét), de a nőgyógyászati vizsgálat nyilvánvalóan lehetséges, hogy felfedje a terhesség és meghatározni az időt.

Meg kell jegyeznünk, hogy az első hetekben előfordulhat a méh aszimmetriája. Így egy bimanavális vizsgálatban a nőgyógyász tapogatja a méh egy részének kitágulását. Ez a méh egy adott területéhez kapcsolódó magzati tojás növekedésének tudható be. Idővel, ahogy a magzat fejlődik, a méh aszimmetriája áthalad. A méh növekedésének folyamata simán és fokozatosan zajlik le, így a jövő anyja szinte nem érzi a kisbaba egyedülálló "házának" méretét.

Mellek 7 hetes terhesek

7 hetes terhesség - az intenzív változások és a női test hormonális beállítása. A baba jelenlétének ebben a szakaszában a jövő anyja különböző változásokat észlel mind fiziológiai, mind pszichoemotikus szinten.

A 7. Héten a mell, a terhesség megnagyobbodik, még érzékenyebbé és fájdalmasabbá válik. A várandós nőnek gondoskodnia kell egy minőségi melltartó természetes anyagból készült, amely támogatja a mell jól, semmiképpen nem nyomja meg, és hogy az emlőmirigyek kevésbé érzékenyek. A melltartónak széles pántokkal kell rendelkeznie, és ki kell húzni. A fehérnemű ezen tulajdonságának helyes megválasztása a jövőben segít megakadályozni a sztrippelést.

Meg kell jegyezni, hogy a "helyzetben lévő" nőstény mirigyek szerkezetében a bíboros változások gyakorlatilag a terhesség első napjaitól kezdődnek. A mell megnagyobbodása és duzzanata a HG (korionos gonadotropin), amelyet "terhességi hormonnak" nevezik. Az emlőmirigyek felszínén a vérellátás miatt a vénás hálózat is észrevehető. A mellbimbók színe megváltozik, barnás színt kapnak. A terhesség későbbi szakaszaiban a kolosztrum első cseppje felszabadulhat a mellbimbókról. Tipikusan a mellek duzzanata és kellemetlensége, melyet a terhes nő emlőváltozása okoz, az I. Trimeszter végéig tart.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.