^

Mennyire jól érzi a kutya a tulajdonos?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A kutya nem lesz képes megbeszélni veletek a dolgokat a munkahelyén, de amikor kényelmesen elfér az ölében, úgy tűnik, hogy a kedvtelés megértette a hangulatot és további vágyakozás nélkül. A kutyák intelligenciája megegyezik egy kétéves gyermek szintjével. Erre a következtetésre jutott a Columbia Egyetem kutatási pszichológia területén vezető professzor, Stanley Koren professzor.

Fejlesztésük során a kutyák, amelyek nem Enstein, elég közel vannak az emberhez. A kutyák "egyszerűen" olvashatnak néhány egyszerű érzelmet és érezhetik a kémiai változásokat az emberi testben.

trusted-source[1]

A kutya szomorú érzése

A kutya szomorú érzése

Megesküszel, hogy a kutyád több érzelmet, simogatást és valahol több érzést mutat, ha ideges és rossz hangulatban vagy? Talán csak az illúzióid? Teljesen igazad van, mert kiderült, hogy a kutyák valóban együttérzik magukat egy emberrel. Megpróbálják megpattanni az arcot, vagy valami játékot hozni egy személynek, hogy megpróbálja megnyugtatni. És a legérdekesebb, az a személy, aki ebben a betegségben van, még mindig okoz kutyák érzését a szánalomnak, és nem számít, ki az - a mester vagy egy idegen.

A kutyák igazságtalanságot érnek

A kutyák igazságtalanságot érnek

Ha nagyobb figyelmet fordít egy másik állatra, a kutya nem hagyja figyelmen kívül ezt az igazságtalanságot, és észreveszi a szeretet egyenlőtlen elosztását. A kutatók azt találták, hogy a kutyák, akik a hozzátartozóikat figyelték, akik az injekciózással kapcsolatos trükköt kapták, és akiket ingyen csináltak, elkezdtek ásítani, nyalogatni és üvölteni. A kutyák észreveszik és reagálnak a figyelem mennyiségére, azonban lehetetlen összehasonlítani azt az emberi irigységgel vagy a vágyakozással. Amikor a kutyák jutalmazták őket, teljesen boldogok voltak, nem figyeltek arra a tényre, hogy valaki kolbászt kapott, mások kenyeret kaptak.

trusted-source[2], [3]

Mi okozhat depressziót egy kedvtelésből tartott állatban?

Mi okozhat depressziót egy állatban

Amikor egy gyermek születik egy családban, nem meglepő, hogy minden figyelem összpontosul a baba. Természetesen a kutya kevesebb figyelmet kap, és ez az állatok érzelmi zavaraihoz és akár a depresszióhoz is vezethet. Dr. Koren azt javasolja, hogy mielőtt a kutya és a baba közvetlen ismerete megtörténik, hagyja, hogy a kisállat megszokja az új szagot, és ugyanakkor a család új tagjával. Ehhez vegye be a pelenkát, és tegye be a csecsemő ágyába, majd azt a helyet, ahol a kutya alszik. Így ez a szag az elejétől kezdve hozzá fog járulni valamivel, amit ő már szeret.

A kutya tudja, mikor mérges vagy

A kutya tudja, mikor mérges vagy

Amikor megszorítja a kutyáját, akkor természetesen észreveszi a reakcióját. A kutya valóban reagál a bizalmatlanságra, és úgy érzi, hogy az ember dühös. Ez nyilvánvalóvá válik, ahogy a szemöldöke alól néz, a mancstól a papa felé tolódik, a farkát és a szeszélyeit. Ez a viselkedés azonban nem szabad összekeverni a bűntudattal. A bűnös kutya közös reakció az emberi viselkedés és az érzelmileg telített beszéd.

A kutyák félelmet éreznek

A kutyák félelmet éreznek

Ha egy személy biztonságát fenyegeti valami, például egy betolakodó megpróbál belépni a házba, elkezd küldeni zavaró rezgéseket, amelyeket a kutya tökéletesen érzi. De a Doberman-Pinscher kutya vagy a bokszoló valószínűleg olyan rémült lesz, mint a tulajdonos. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kutyák elolvassák a személy érzelmi reakcióját, és valószínűleg másolják a viselkedését.

Kutya-orvosok

A kutatók megerősítik, hogy a kutyák képesek olyan veszélyes betegségeket szagolni, mint a tüdőrák és a prosztatarák. Az a tény, hogy a rosszindulatú daganatok szagát képes szagolni.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.