^

Hogyan támogathatjuk a házastársat a terhességgel kapcsolatos kellemetlen körülmények között?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A terhesség kialakulásának folyamán az ember sok lehetőséget kap arra, hogy megmutassa feleségének, hogy törődik vele és a gyermekével. Szüksége van a támogatására. Nagyon nehéz átmenni a terhességre, nem kell valaki közeli, aki kész támogatni. A férfi segítője és érdeklődése azt mutatja, hogy az asszony az egészségét és jólétét, valamint a gyermek egészségi állapotát és jólétét érinti. Ha valaki olyan dolgot tesz, amely támogatni fogja a feleségét, ez a legjobb ajándék, amit valaha is bemutathat a gyermeke számára.

Egy férfi erőfeszítései e hónapokban nemcsak a feleség kényelmetlen körülményeire vonatkoznak. Ebben a fejezetben számos olyan fizikai állapotról és panaszról írunk, amelyek a terhességet kísérhetik. Minden egyes cikkben a férfiaknak módja van arra, hogy biztosítsák házastársaik kényelmét és jólétét.

trusted-source[1], [2], [3]

A terhességgel kapcsolatos gyakori kellemetlen körülmények

Ez a rész a várandós nőknél bekövetkező változásokról beszél. Néhányan kellemetlenséget okoznak a jövő anyjának. Mások egyszerűen olyan változások, amelyeket az ember kétségtelenül észre fog venni, mert látja, hogy a terhesség hogyan változtatja meg a nő testét. És nem csak a nő véleménye szerint nő a méret és a változások!

Talán nagyon sok mindegyik állam részlete. Ez az információ biztosítja, hogy a férfiak jobban megértsék a helyzetet. Ábécé sorrendben készítettük a kifejezések listáját, hogy könnyebb legyen a férfiak számára keresni őket. Talán csak azokat a kérdéseket akarja megnézni, amelyek kapcsolatban állnak a házastársának tapasztalt körülményeivel, vagy úgy dönt, hogy elolvassa az összes körülményt.

trusted-source[4], [5], [6]

Hátfájás

A NŐI ÁLLAPOT. A hátfájás gyakran annak a ténynek köszönhető, hogy a feleség hasa növekszik, és a súlypont keveredik. Fájdalom jelentkezhet egy hosszú séta után, állva, hajlítva, súlyozva vagy sportolva; egyszerűen azért is megjelenhet, mert egy nő terhes.

MEGOLDÁS. Ha egy férfi a hátsó masszázsait feleségével végzi, ez segít eltávolítani a fájdalom hátborzongató kellemetlen érzéseit. Hő vagy hideg is alkalmazható - mindkettő biztonságos a terhesség ideje alatt. Egy férfi is megteszi a házimunkát kapcsolatos hosszan tartó állás, hajlítás vagy nehéz tárgyak emelését, mint a mosogatás, takarítás porszívóval, kilóg a mosó- vagy mosás a fürdőszobában.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Vérzésgumi

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség hormonális változások miatt fájdalmat okozhat az ínyekben, vérzésben vagy duzzanatban. A gumik érzékenyebbé válnak az irritációra, és a fogmosás közben vérzik.

MEGOLDÁS. Az embernek fel kell ajánlania a feleségét, hogy naponta 1-szer vagy 3-szor fogmosásolja a problémát. Rendszeres látogatás a fogorvoshoz és időben történő segítségnyújtás lehetővé teszi, hogy egy nő elkerülje a kellemetlen érzést. Ne zárja ki a fogorvos látogatását a terhesség alatt!

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

A testhőmérséklet változása

A NŐI ÁLLAPOT. A nő anyagcseréje felgyorsulhat a terhesség alatt, mivel teste több energiát fogyaszt. A terhesség hormonjai emelik a testhőmérsékletet is. Mindkét ok okozhatja, hogy egy nő túlmelegszik vagy láz.

MEGOLDÁS. Az embernek meg kell próbálnia ezt a változást figyelembe venni, ha a jövő anyja panaszkodik a rosszra, és az ember elég kényelmes. Ha egy nő azt akarja, hogy nyisson egy ablakot, és egy férfi hideg, pulóveret hozhat fel.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22]

Az emlőváltozások

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség alatt az emlőmirigyek sok változást eredményeznek. Körülbelül a 8. Hét után nő a nő emlője. Érezhetőbbé válik, és a fájdalmas mellek gyakoriak a terhesség korai szakaszában. Egy ember észreveheti, hogy a mellbimbót körülvevő areola barna vagy vörösesbarna lesz, és a terhesség alatt nő. A legtöbb nő 0,5 - 0,7 kg-ot szoptat a szoptatás idején.

MEGOLDÁS. Az embernek óvatosnak kell lennie egy nő emlőjével, intim pillanatokban. Ha egymás ellen nyomja őket, vagy erős összenyomás okozhat egy nő fájdalmát. Egy férfi felajánlhatja a feleségét, hogy vegyen egy melltartót az anyáknak, hogy támogassa a melleket, amikor nő.

trusted-source[23], [24], [25]

Székrekedés

A NŐI ÁLLAPOT. Sok nő tapasztalja a székrekedést, mivel a táplálék lassabban halad át az emésztőrendszeren. Talán egy nő is vasvizet vagy vitaminokat tartalmaz a terhes nők számára. Sok terhes nő szabálytalan bélmozgással és aranyérrel rendelkezik, amikor székrekedésük van.

MEGOLDÁS. A felhasznált folyadék mennyiségének növelése és a heti 3-4 alkalommal történő gyakorlása segíthet, ha egy nőnek van ilyen problémája. Az embernek arra kell bátorítania, hogy minden nap igyon sok vizet. Talán egy férfi akar sportolni vele. Egyes gyümölcslevek, például szilva vagy alma, vagy lágy hashajtók, mint például a magnézia, a metamucil vagy a koleis, szintén megkönnyebbülnek. A magas rosttartalmú élelmiszerek, például a szilva, segítenek a székrekedésben. Egy férfi felajánlhatja feleségének ilyen ételt.

trusted-source[26], [27]

Az állandó vágy

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség alatt sok nőnek van vágya egy bizonyos termék megemelésére. Amikor azt akarják, gyakran akarják most! Néhány kívánság furcsának tűnhet a férfiak számára. A kutatók úgy vélik, hogy ezt a hormonális és érzelmi változások okozzák a terhességgel kapcsolatban.

MEGOLDÁS. Ha egy nő egészséges ételeket akar fogyasztani, minden rendben van. Meg kell enni ésszerű mennyiségben. Ha "haszontalan" szegénységet akar, az embernek több hasznos lehetőséget kell kínálnia. A CLI nő enyhíti az ételeket (a csúcsot), amint korábban leírtuk, egy férfiat fel kell hívni, hogy megbeszéljék ezt orvosával. Talán egy nőnek szüksége van ásványi anyagokra, általában vasra; az orvos felírhatja azokat.

Érzelmi változás

A NŐI ÁLLAPOT. Egy férfi észreveszi, hogy felesége sápadt, sűrű, sűrű, vagy a hangulata folyamatosan változik. Az érzelmeit a hormonok befolyásolják, amelyek ezeket a változásokat okozzák.

MEGOLDÁS. Az embernek meg kell próbálnia megértetni a hangulatváltozás során. Amikor valami furcsa dolgot reagál az emberre, meg kell próbálnia, hogy ne dühös legyen, és ne reagáljon erőtlenül. Ha egy nő figyelmen kívül hagyja a házastársát, talán a kisbabára gondol. Egy férfi megkérheti a figyelmét. Ha valami jelentéktelenül felkiált, az embernek együtt kell szimpatizálnia, vagy legalább meg kell próbálnia megérteni. Ne vegye személyesen, és ideges legyen.

trusted-source[28], [29], [30]

Kimerültség és fáradtság

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség első részében csak azt akarja, hogy aludjon! Folyamatosan fáradtnak érzi magát, és nem tud nyugodni. A fáradtság a terhesség egyik első jele, és az erő csökkenése természetes. A legtöbb nő a legerősebb fáradtságot tapasztalja a terhesség korai szakaszában, akkor jobban érzik magukat. De ez a terhesség egész ideje alatt tarthat.

MEGOLDÁS. Egy férfinak meg kell győznie a feleségét, hogy könnyű legyen és lazítson, amikor csak lehetséges, vagy amikor úgy érzi, hogy szüksége van rá. Azt is meghívhatják őt, hogy kövesse az étrendet és igyon sok folyadékot. A zsíros ételek és a kiszáradás súlyosbíthatja a problémát. Fel kell hívnia, hogy ne használjon cukrot, mert növeli a fáradtságot.

Ha egy nő nem tud aludni annyira, hogy érezze magát nyugodtnak, talán egy nap alvás segít neki. Az embernek házimunkát kell tennie, hogy a házastárs egyszerűbbnek érezze magát. A rendszeres testmozgás segíthet a terhes nőnek abban is, hogy jobban érezze magát. Egy férfi felajánlhatja a feleségét vacsora után sétálni, vagy gyakorolni egy videokazettán (legfőképpen egy videokazettát a terhes nők gyakorlásaival együtt) a kora esti órákban. A hálószobát hűvösnek kell tartani - 21,1 C, közel van a legmagasabb hőmérséklethez, ahol normális alvás lehetséges.

Az embernek meg kell próbálnia megérteni, ha a felesége nem rendelkezik erõvel ahhoz, hogy idõben felkeljen. Talán az egyik fő célja az életben, hogy elég pihenést kapjon. Ebben kell támogatni - valóban kimerültnek érzi magát!

trusted-source[31], [32]

Élelmiszer-intolerancia

A NŐI ÁLLAPOT. Néhány étel hányingert okozhat egy nőben. Ez általában terhesség alatt történik. A terhesség hormonjai jelentős hatást gyakorolnak az emésztőrendszerre, ami egy nő ilyen reakcióját egy bizonyos táplálékhoz vezetheti. Ne lepődj meg, ha nem tudja viselni a korábban kedvelt ételeket.

MEGOLDÁS. Ha egy ember olyan ételt szeret, amely éppúgy hányingert okoz egy jövőbeli anyában, akkor ne kérdezze meg tőle, hogy ilyen ételeket főzzön, vagy üljön mellette, miközben ezt az ételt használja.

Egy ember saját magát főzheti, ha a felesége nem vagy olyan vacsora alatt étkezni, mint a házban. Amikor egy ember befejezte az evést, meg kell mosni az ételeket mögötte. Még az étellel való takarítás után is étkezés közben a terhes nőt rosszul érezheti.

trusted-source[33], [34], [35], [36]

Feledékenység

A NŐI ÁLLAPOT. A felejtés nem úgy tűnik, mint egy terhesség, de valószínűleg kapcsolatban áll egymással. Egyes kutatók úgy vélik, hogy ezt egy megnövekedett hormonális háttér befolyásolja. A fáradtság és az álmatlanság is befolyásolhatja a memóriazavarokat.

MEGOLDÁS. Egy férfi feljegyzéseket hagyhat a felesége számára, hogy emlékeztesse őt a feladatokra, feladatokra vagy fontos eseményekre. Ha humorral érzékeli a helyzetet, valószínűleg elfogadják ezt a döntést. És ki tudja, talán ez lesz a párt házaséletének fontos része.

trusted-source[37], [38], [39], [40]

Gyakori vizeletürítés

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség egyik első jele a gyakori vizelés. Ez a probléma a terhesség alatt folyamatosan folytatódik. Általában a második trimeszterben gyengül, majd visszatér a harmadik trimeszterben, amikor egy növekvő baba megnyomja a húgyhólyagot.

MEGOLDÁS. Az embernek hinnie kell a feleségének, amikor a jövő anya azt mondja, hogy a mosdóba kell mennie. Tényleg oda kell menned. Ha a pár valahol együtt utaznak, gyakoribb megállásokat kell tervezniük. Segít, ha az ember tudja, hol van a WC. A raktárak, a gyógyszertárak és a bevásárlóközpontok általában nyilvános mosdók. Ha egy nőnek meg kell mennie a mosdóba, és a házastársa nem lát semmit a közelben, akkor az embernek meg kell kérdeznie valakit a boltban, ha lehet használni a WC-t.

Fejfájás

A NŐI ÁLLAPOT. A nők alvászavarok, émelygés, hányás és stressz (mentális és fizikai) miatt erősebb fejfájást tapasztalnak a terhesség alatt. Gyengülhetnek a terhesség 2. és 3. Trimeszterében, amikor teste (és elme) a terhességhez igazodik.

MEGOLDÁS. A terhesség ideje alatt a legjobb elkerülni a kábítószerek felesleges használatát. Ways, hogy megnyugtassa a fejfájás gyógyszerek nélkül -, hogy a pár együtt csinálni, beleértve a mély légzés és relaxáció csomag szoba jég a homlok vagy a nyak kendő a nők és a meggyőződés, hogy a várandós anya a sok alvás csendben.

Ha a nő fejfájása nem hagyja abba ezeket a módszereket, az embernek fel kell ajánlani, hogy szokásos vagy extra erős paracetamolját (Tylenol) vigye. Ha ez nem segít, fel kell kérni, hogy beszélje meg a helyzetet az orvosával.

Égő érzés a szívében

A NŐI ÁLLAPOT. A szívben égő kellemetlen égő érzés (gyomorégés), amely a szegycsont alsó része mögött érezhető; ez a terhesség egyik leggyakoribb kellemetlensége. Kezdhet a terhesség korai szakaszában, bár általában fejlettebb lesz a fejlődés során. A szívben történő égetést a nyelőcső tartalmának visszaszorítása okozza a nyelőcsőben. Ez nagyobb probléma lehet a terhesség harmadik trimeszterében, amikor a növekvő méh a terhes nő gyomrába és belébe szorítja.

MEGOLDÁS. Néha ezt a problémát okozhatja az élelmiszer, különösen bőséges vagy akut. Ha szereti az embert, de a problémát a feleségével okozza, meg kell próbálnia, hogy ne esze a felesége előtt, és kérje meg tőle, hogy csak az ételért főzzön ilyen ételt! Nem szabad enni, mielőtt lefeküdt volna - hasznos lenne egy ember számára is! Amikor egy nő fekszik, fejét és vállát fel kell emelni; ezért felemelheti az ágy fejét. A sav semlegesítő szerek megkönnyebbülhetnek; a terhes nők terápiás utasításainak betartását követni kell. Amphoyel, gelusil, magnezia és maalox lehet használni, de nem szabad visszaélni őket.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45]

Aranyér

A NŐI ÁLLAPOT. A nyálkahártyák az anus körül vagy belül helyezkednek el. A terhes nőnek lehet aranyér, mert a test szövetei elveszítik bizonyos rugalmasságukat. Emellett a súlygyarapodás és a koronázó méh mérete nyomást gyakorol az edényekre, és blokkolja a vérzést a kismedencei területre, ami aranyér kialakulását okozza. A hemorrhondás csomók viszketnek, vérzik és fájnak.

MEGOLDÁS. Ha egy nő az aranyér miatt szenved, az embernek meg kell próbálnia empátiát biztosítania. Ha az életét bonyolítja, az embert fel kell hívni, hogy megbeszélje a helyzetet az orvossal. Sokféleképpen lehet gyengíteni a kényelmetlenséget.

Nesvarenie

A NŐI ÁLLAPOT. Az emésztési zavar az a szervezet képtelensége, hogy megemésztse az ételt vagy az élelmiszer emésztésével kapcsolatos nehézségeket. Ez az állapot terhesség alatt is előfordulhat, még akkor is, ha előtte a nő nem tapasztalt ilyen problémákat.

MEGOLDÁS. Kezdetben mindig meg kell próbálnia megoldani a problémát anélkül, hogy gyógyszert kellene használni. Az embernek fel kell ajánlania a feleségét, hogy enni és fokozatosan enni, vagy enyhén enni.

A problémát okozó élelmiszerek, például a bőséges vagy akut gyógyszerek, ki kell zárni az étrendből. Egy nőnek nem is szabad enni, mielőtt lefekszik. Amikor fekszik, a fejét és a vállát fel kell emelni, mert emelni tudja az ágy fejét. Az embernek fel kell kérnie, hogy ne ivasson szódát tartalmazó italokat. Meg kell győződnie arról, hogy otthon csak olyan italok vannak, mint a gyümölcslevek.

Viszket

A NŐI ÁLLAPOT. A viszketés a terhesség alatt jelentkezhet; a terhes nők körülbelül 20% -a tapasztalta. Általában a terhesség késői szakaszában jelenik meg. Ahogy a méh nő, és kitölti a kismedencei területet, a bőr és a hasizmok nyúlnak ki, hogy támogassák. Ezek a bőrfeszülések és sok hasba viszik fel a hasat.

MEGOLDÁS. A feleségének viszketése enyhítésére egy férfi nem képes annyira, például arra, hogy meghívja őt, hogy dörzsölje a testápolót azokkal a viszkető területekkel, amelyekhez nem jut el. Testhidratáló használata vagy, ha ezek a területek forróak és nedvesek, a kukoricakeményítő alapú porok is segíthetnek. Ne használjon talkumot, mert a kutatók úgy vélik, hogy irritálhatja a hörgőket. Különböző krémek, például hidrokortizon krémek segíthetnek, de egy nőnek először konzultálnia kell orvosával. Az embert meg kell győzni, hogy ne viszket, mert ez még nagyobb kellemetlenséget okozhat.

Görcsök a lábakban

A NŐI ÁLLAPOT. A lábakban a görcsök fájdalmasak lehetnek, különösen éjjel. A görcs az izom két csoportjának görcséje, amely a láb lábánál elviselhetetlen fájdalmat és jellegzetes éles harcokat okoz a láb lábánál.

MEGOLDÁS. A húzódó izmok megkönnyítik a görcsöket. Egy férfi segítsen feleségének, amikor ő már görcsök, óvatosan húzza ki a felső része a lábát, ahogy felemeli a térd (nehéz lehet, hogy a láb miatt neki növekvő pocak). Az embernek a nap végén masszírozni kell a lábát, vagy amikor a házastárs azt gondolja, hogy segít. Fel kell ajánlania feleségét, hogy elkerülje a szénsavas italokat, a száraz ételeket és a foszfátokban gazdag ételeket, mert ez okozhatja ezt a problémát. Az elhúzódó szobrászat is okozhat görcsöket a lábaknál. Egy férfinak segítenie kell a feleségét a házimunkával, amelyet általában állva tart, mint például a ruhák vasalása vagy mosogatás.

trusted-source[46], [47], [48], [49], [50], [51]

Migrén

A NŐI ÁLLAPOT. A migrénre erős lüktető fájdalom jellemzi, ami a testmozgással fokozódik. Néhány nő, aki gyakran tapasztalt migrén, ha nem terhes, terhesség alatt nem szenved. Mások fájdalmasabbak lehetnek, különösen az első trimeszterben. Néhány esetben a 2. és 3. Trimeszterben nincs migrén. Ha egy nő migrénnel rendelkezik a terhesség előtt, egy férfiat fel kell hívni, hogy megvitassa az első prenatális konzultációval.

MEGOLDÁS. Ha a kismama éli migrén először a terhesség alatt, ő is szeretné próbálni, és foglalkozni vele először segítsége nélkül gyógyszert. Egy sötét szobában ülhet, hideg sajtolással a homlokán. Relaxációs technikák, mint például hallgatja a kazetta nyugtató zene, mély légzés, vagy a meditáció, jóga, hozhat enyhülést. Egy férfi segít a feleségét, hogy elkerüljék azokat a dolgokat, amelyek kiváltó migrén, például az érett sajtok, füstölt hús, csokoládé, koffein, cigaretta vagy cigarettafüst, a fények, a stressz, alvászavarok vagy a szokásos étrend. Ha ezek az intézkedések nem segítenek, beszélje meg ezt egy orvossal, aki előírja a legbiztonságosabb gyógyszereket. A terheseknek nem szabad bármilyen paracetamol-kezelést alkalmazni bármilyen fejfájás esetén, anélkül, hogy megbeszélnék vele orvosával.

Reggeli betegség vagy hányás

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség egyik első jele sok nőnél - émelygés, hányás vagy anélkül; ezt gyakran reggeli betegségnek nevezik. Ez a probléma nem csak reggel jelenik meg; ez a nap bármely szakában előfordulhat, és egész napig tarthat. A kutatók úgy vélik, hogy ezt a problémát az Vb-vitamin egyensúlyhiánya okozhatja. Ez a körülmény általában a 6. Hét körül jelenik meg, és a 12. Vagy a 13. Hétig tart. Bizonyos esetekben jelen lehet a terhesség alatt.

A reggeli betegség fájdalmas érzést okozhat a terhes nőknek, elkerülve az ételt vagy az italt, a súlycsökkenést és a munkából való kihagyását. Hányinger vagy hányás a terhesség "krónikus rossz közérzetének" minősül.

MEGOLDÁS. A reggeli betegség lehet gyengülni, mert az embernek meg kell értenie feleségét, és meg kell próbálnia segíteni neki, ahogy tud. Számos módja van arra, hogy az ember segítsen a feleségének megbirkózni a kellemetlen érzésekkel. Mielőtt egy nő eljön az ágyból reggel, az embernek be kell hoznia neki valamit enni, például száraz kekszet, pirítóst vagy rizslapot, hogy kitöltse a gyomrát. Az embernek úgy kell megváltoztatnia a környezetet, hogy segítsen feleségének elkerülni az émelygést okozó dolgokat, például erős szagokat, mozgásokat vagy zajokat. Segítenie kell a várandós anyát, hogy ragaszkodjon a folyadékbevitelhez - a folyadékot könnyebb "tartani", mint a szilárd étel, és segít elkerülni a kiszáradást. A férfi bármikor hozhat vizet vagy más italt, amikor csak akar. Egy férfi felajánlja neki, hogy vásároljon "édesség cukorkát", hogy segítsen megbirkózni ezzel a problémával. Most vannak különböző ízű cukorkák, amelyek csökkentik az émelygést és szájszárazságot. Kérdezheti őket a gyógyszertárban vagy a boltban.

Meg lehet vásárolni egy friss gyömbér gyökerét (eszik vagy teássá válik). Ez természetes gyógymód az émelygés ellen. Azt is megengedheti neki, hogy szopjon egy friss citromot, amikor hányingert ér. Az embernek biztosítania kell, hogy a felesége sokat maradjon. Ha aludni akar, akkor jobb, ha egy ember olvasni vagy nézni TV-t egy másik szobában. Ha egy nő általában részt vesz az ételkészítésben, akkor az ember azt javasolhatja, hogy helyettesítse, mert a fokozott érzékenység hányingere lehet. Ha az étel, amelyet a házastársak általában ettek, émelygést vált ki egy nőben, akkor az ember nem szabad enni, miközben közel van. Vásárolhatsz egy nőt karkötőt a tengeri betegségek ellen; ez segíthet enyhíteni az émelygést. Egy férfinak fel kell ajánlania a feleségét, hogy enni kisebb adagokat, de gyakran. A teljes vagy üres gyomor okozhat egy nőnek a betegségét. Ne említs meg az ételt, ha hányingert okoz.

Egy férfinak engednie kell a feleségének, hogy a kellemetlen érzések miatt szimpatizál vele. Egy férfi meg kell magyarázni a feleségének, hogy pontosan meg kell felelnie a kéréseiben, amennyire csak tud, és hogy meg kell őriznie a normális kommunikációt.

Orrvérzés

A NŐI ÁLLAPOT. Egyes terhes nők alkalmanként orrvérzést tapasztalnak. Ez a probléma terhesség alatt vérkeringési hormonokat okozhat.

MEGOLDÁS. Ha egy nő orrvérzést tapasztal, otthoni léghűtőt kell vásárolnia, különösen akkor, ha a házastársak száraz légkörben élnek. Az embernek gondoskodnia kell róla, hogy jól működik, és kényelmet biztosít a házban. Kis mennyiségű vazelin, amelyet meg kell kenni egy nő orrlyukának, szintén eltávolíthatja a szárazság érzését, ezért otthoni vazelinszal kell rendelkeznie.

Fájdalom körkörös szalagoknál

A NŐI ÁLLAPOT. A körkörös szalagok a méh minden oldalán helyezkednek el. A méh növekedésével a gyors mozgások e szalagok és fájdalmak nyújtását okozhatják; fájdalmat éreznek a köldök oldalán. Nem fog kárt szenvedni a jövő anyától vagy gyermekétől, de kellemetlen lehet.

MEGOLDÁS. Az embernek segítenie kell a feleségét, amikor szüksége van rá, elkerülje a fájdalmat okozó mozgásokat. Néha a gyors mozgások súlyosbíthatják a fájdalmat. Lassan mozogjon.

Fájdalom az ülőidegben

A NŐI ÁLLAPOT. Egy nő súlyos fájdalmat tapasztalhat a lábak oldalán levő fenékről; ez a fájdalom az ülőidegben. Az ülőideg a méh mögötti medencében a lábak felé halad; úgy vélik, hogy a fájdalom a növekvő méhek által okozott nyomást az idegre gyakorolja. A fájdalom akkor jelenhet meg, amikor egy jövőbeli anya áll, jár vagy ül le, és gyakrabban jelenik meg a terhesség folyamán.

MEGOLDÁS. Ne hagyja, hogy egy nő emelje a súlyokat. A probléma oka lehet az állhatatosság is, mert az embernek olyan foglalkozásokra kell támaszkodnia, amelyek megkövetelik. Ha egy nőnek meg kell állnia, nem számít, mennyi időbe telik, az embernek olyan tárgyat kell neki adni neki, amelyre a lábát pihenteti; 8-10 cm magasnak kell lennie, például egy vastag könyv (telefonkönyv vagy szótár fog tenni!). Ez segíteni fogja a nyomáscsökkentést az ülőidegben. Az embernek fel kell ajánlania a feleségét, hogy hazudjon az oldalán, a fájdalomnak ellentétes oldalon, ha fájdalmat érez az ülőidegben.

Szexuális vonzerő

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség alatt egy nő szexuális vonzereje megváltozik. Néhány nőnek nincs vágya. Vannak, akik a vonzódás felgyorsulását tapasztalják, leggyakrabban a második trimeszterben.

MEGOLDÁS. Az embernek türelmesnek kell lennie, és meg kell értenie, hogyan viszonyul a szexhez ebben az időben. Beszélnie kell a helyzetet vele, és olyan megoldást kell találnia, amely megfelel mindkét házastársnak. A házastársak alkalmazhatják a képzeletet, hogy megtalálják az intim affinitás élményét, még akkor is, ha a nő hasa nő. Kreatív megközelítést kell tennie, és nem szabad mindent túl komolyan venni.

Bőrápolás

A NŐI ÁLLAPOT. A terhesség alatt sok nő átesett a bőrre. Néhány esetben a bőr nagyon száraz lesz, máshol zsíros és pattanások borítják. Egyes szerencsés nők felfedezik, hogy bőrük puha és kevésbé zsíros. Mások megfigyelik a barna foltokat.

MEGOLDÁS. Egy férfi meg kell próbálnia megérteni, amikor felesége felfedezi, hogy nem tud cipőt vagy gyűrűt viselni. Meg lehet vásárolni egy gyönyörű láncot a nyaka köré, amelyen saját gyűrűit viselheti. Segítségével lábait vagy karjait is masszírozza. Amikor egy nő lefekszik, pihenni kell egy párnát. Javasoljuk, hogy feküdjön az oldalán (lehetőleg a bal oldalon), mert ez segíthet megbirkózni a problémával. A házastársaknak együtt kell sportolniuk - ez megakadályozza az ödéma megjelenését.

Varicose vénák

A NŐI ÁLLAPOT. A varikózus vénák vérrel töltött, nyújtott véredények. Ezek általában megjelennek a lábakon, de lehetséges, a csatornát, az úgynevezett hloazmoi vagy maszk a terhesség, bőrpír pálmák, az úgynevezett erifemoi pálma, piros csíkok a bőrön, a nyak és a mellkas felső, úgynevezett vaszkuláris «pók» (vascularspiders) és a megjelenése sötét függőleges vonalak az alsó hasban, amit fekete vonalnak (tinea nigra) neveznek. Egyes nők felfedezik az új megjelenést vagy a már meglévő születési méretek változásait. Mindezeket a változásokat a terhességi hormonok okozzák.

MEGOLDÁS. Szerencsére a bőr változásai nem mindig okoznak kellemetlenségeket a terhes nőknek; Az anyajegyek megjelenése vagy megváltoztatása azonban mindig az orvos figyelmét szolgálja. Ha egy nő bőrelváltozásokon esik át, az embernek támogatnia kell. Néha nehéz megbirkózni, mert ezek a változások szégyenlősvé teszik a nőket. Az embernek fel kell adnia a feleségét, hogy megértse, hogy neki még mindig szép. A bőr változásai mindig átmenetiek és többnyire eltűnnek a gyermek születése után. Ha egy nőnek túl száraz bőrük van, akkor az embernek tanácsot kell adnia, hogy hidratálja a testápolókat és krémeket az érzékeny bőrre. Ha egy nőnek akne van, fel kell hívni az embert, hogy beszéljen egy orvossal, aki speciális bőrápoló készítményeket fog felírni. Egyes nőknél a hasnyálmirigyek kék vagy lila-lila foltok vannak a lábakon. Nem okoznak kényelmetlenséget vagy kisebb kellemetlenségeket esténként. Mások olyan duzzadt vénákkal rendelkeznek, amelyek nappali támogatást igényelnek a harisnyák segítségével, és a nap végén - pihenjen emelt lábakkal.

Szalagok

A NŐI ÁLLAPOT. A megfeszített címkék (sztringek a közös nyelvhasználatban) feszített bőrfelületek, amelyek elszíneződhetnek. Nem jelennek meg minden nőnél, és nagyon kevés vagy sok lehet. A címkék általában a hasban jelennek meg, mivel a növekvő méh a bőr megnyúlását okozza; az emlőmirigyeken, az alsó háton és a fenéken is megtalálhatók. A terhesség megszűnése után általában megszorult jelek eltűnnek.

MEGOLDÁS. Stretch marks gyakran kísérik a terhességet. Nem sok módja van arra, hogy foglalkozzon velük, de egy férfi felkérheti feleségét, hogy kérje meg az orvost a krémek vagy lotionok jelenlétéről, amivel megoldhatja ezt a problémát. Egyes nőknél a hasnyálmirigyek kék vagy lila-lila foltok vannak a lábakon. Nem okoznak kényelmetlenséget vagy kisebb kellemetlenségeket esténként. Mások olyan duzzadt vénákkal rendelkeznek, amelyek nappali támogatást igényelnek a harisnyák segítségével, és a nap végén - pihenjen emelt lábakkal.

Duzzanat

A NŐI ÁLLAPOT. A terhes nő teste körülbelül 50% -kal többet termel, mint a normál vér és folyadék, hogy megfeleljen a gyermek szükségleteinek. A felesleges folyadék egy része a test szöveteibe szivároghat. Amikor a növekvő méh a medence edényeit nyomja fel, a test alsó részéből származó vér kiáramlása részben le van zárva. Ez a folyadékot a terhes nõ lábába és lábába tolja, ami megduzzad. A keze is megduzzad. A probléma oka lehet nagy mennyiségű nátriumot tartalmazó élelmiszerek, például nagyon sós ételek, savanyúságok, gyorséttermek és üdítőitalok.

MEGOLDÁS. Az embernek gondoskodnia kell róla, hogy a lábát lógó párna mindig ott van. Ha egy nőnek támogató harisnyát kell viselnie, meg kell jegyezni, hogy könnyebben viselhető, ha nem jött ki az ágyból reggel. Ilyen helyzetben győződjön meg róla, hogy a harisnyanadrág viseli őket, mielőtt kijön az ágyból. Talán egy embernek kell ehhez segítenie.

trusted-source[52], [53], [54], [55], [56], [57]

Súlygyarapodás

A NŐI ÁLLAPOT. A terhes nők mindig erősödnek; ez a gyermek jó egészségéhez szükséges. Egy középkorú nő normál terhesség alatt 11 és 16 kg között nő. Nagyon súlyosnak tűnhet, de egy nő nem kapja meg ezeket a kilogrammokat. A teljes tömeg magában foglalja a csecsemő, a magzatvíz, a placenta és a mellnagyobbítás súlyát. Az asszony csak 3-6 kg-ot ad hozzá.

MEGOLDÁS. Az embernek segítenie kell a feleségének nyomon követni súlyát, jó táplálkozást és mérsékelt testmozgást biztosítani, de nem szabad "súlyellenőrző rendőrségként" járnia. És az embernek óvatosnak kell lennie a csaló vagy durva megjegyzésekkel kapcsolatban egy nő változó testéről és súlycsökkenéséről. Fájdalmasan elviszi.

Olyan termékek, amelyek segítenek kiküszöbölni néhány terhességgel kapcsolatos problémát

  • Van-e a házastárs elsősegély-készletének mindene, amire szüksége van a következő hónapokban, hogy megbirkózzon az ebben a szakaszban ismertetett sok gyakori kényelmetlenséggel? Jó lenne, ha valami készletet kapnánk ahhoz, hogy mindaz legyen, amire szükség van a betegség enyhítésére. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a termékeket, amelyeket általában vásárolhat egy gyógyszertárban vagy egy élelmiszerboltban, így a házastársak azonnal megtehetik.
  • Paracetamol - segít enyhíteni a fejfájást és más fájdalmat (Tylenol).
  • A savasság szabályozásának eszköze - segít megszüntetni az égő érzést a szívben (gyomorégés); a folyadékok jobban működnek, mert a nyelőcsőben (amfora-lucfenyő, gelusil, maalox, magnézia) szintén védőhéjat képeznek.
  • A viszketést megkönnyítő gyógyszerek - ha a viszketés problémává válik, eltávolíthatják a kellemetlen érzést (calamine lotion, benadryl).
  • Testápoló testápoló - hidratálja a száraz bőrt és enyhíti a viszketést.
  • Köhögés - ha egy nőnek hideg vagy köhögött (robitussin). Az orrcseppek - segítenek megbirkózni a fülledt orrommal (chlorpheniramine, Sudafed).
  • Eszközök a hasmenés ellen - ha egy nőnek gyomorfájása van, vagy valami étvágyat okozott (kaopectat, imodium).
  • Lábápoló - lábmasszázsra.
  • Krém, kenőcs vagy tampon aranyérrel szemben - ha a nőnek ki kell küszöbölnie az aranyér okozta fájdalmat vagy viszketést (antitest, Ntax gyógyszer).
  • Mini-párna - a vizeletinkontinenciához és a hüvely relaxációjához kapcsolódó problémákkal szemben.
  • Karkötők a tengeri betegségek ellen - ezek a karkötők segíthetnek megbirkózni a reggeli betegséggel.
  • Anti-acne krém - sok anti-pattanás gyógyszereket, amelyek segítenek egy nő megbirkózni ezzel a problémával.
  • Laxative - székrekedés ellen (koleis).
  • A torok lágyítására szolgáló eszközök - a fájdalom vagy szárazság érzésének enyhítése a torokban (strepsils).
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.