^

Férfi felkészítése gyermek születésére

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A házastársak boldogok lehetnek, hogy fel kell készülniük egy gyermek születésére. A várakozás hamarosan véget ér, és új családi életet fognak kezdeni.

A várakozások hetekig vágyakoznak arra, hogy sok dolgot hajtsanak végre, például színesítsék a gyermekszobát, vásároljanak egy kiságyat, új helyet vásároljanak az autóért (ez a legfontosabb, és erősen ajánljuk ezt a vásárlást). Nagyon érdekes gondoskodni ezzel együtt, bár azt javasoljuk, hogy a jövő anyja elkerülje a frissen festett falakat és bútorokat.

A házastársaknak más gondjaik is vannak, például a szülési nevelési tanfolyamokon való részvétel és az új tudás gyakorlása otthon. Ha egy férfi szülést kíván a feleségében segíteni, további képzésre van szükség. Ezt részletesebben a 10. Fejezet foglalkozik. Azokat a problémákat, amelyeket a későbbiekben nem szabad elhalasztani, a gyermekorvos választása és a dada kérése. A házastársaknak együtt kell gondolniuk. Miért most? Készen állok!

Sokkal jobb, ha a házastárs a gyermeket nevelő gyermek előtt választja ki, hogy az orvos elvégezhesse a kórházban végzett vizsgálatot. Jó lenne beszélni egy orvossal, mielőtt a nő szülni kezdene, amikor az ember érzelmileg stabilabb, mint a kórházban. Ez a találkozó előzetesen lehetővé teszi, hogy a házastársak találjanak valakit, ha a házaspár úgy tűnik, nem ért egyet ezzel az orvossal.

Jó ötlet annak megállapítása, hogy van-e olyan intézmény, amely gondoskodik a gyermek gondozásáról a házastársak lakóhelye területén, különösen újszülöttek esetében. A házastársak már el tudják képzelni, hogy mennyit fizetnek a babysitterekért vagy az óvodákért, de tudják-e, hogy valóban rendelkezésre állnak-e? Bizonyos esetekben a párnak be kell jelentkeznie a sorban. A 3 évesnél fiatalabb gyerekek számára jó babysitter vagy óvoda nehéz megtalálni, mert ebben a korban a gyermekek sokkal több időt és energiát igényelnek, mint a régebbi testvérek. A házastársak úgy találhatják, hogy saját területükön ezek a szolgáltatások nem túl széles körűek, és a lehető leghamarabb sorba kell állniuk.

Mindez nagyon fontos része a gyermek születésének előkészítésében. Ha készen állsz előre, akkor pihenhetsz, tudván, hogy már fontos dolgokat vigyázol.

trusted-source[1], [2]

Orvos kiválasztása gyermekek számára

Ha lehetséges, a gyermeket felügyelő gyermekorvosnak születése előtt ki kell választania, hogy a házastársak megbeszélhessék ezt az orvost és látogassanak el az irodájukba, mielőtt azonosulnának az orvos választásával, aki gondoskodik róluk. Az orvosnak három vagy négy héttel kell várnia a várható születési idő előtt, amennyiben a baba korábban született. A beszélgetés témái lehetnek: megfigyelés a kórházban, attól, hogy a nő szoptatni kíván, és ha a fiú születik. Hogy körülmetélje őt.

Számos olyan orvos létezik, aki képes ellátni a gyermeket. Ezek gyermekorvosok, háziorvosok és járóbeteg orvosok. Egyes esetekben egy háziorvos vagy egy helyi orvos lehet az egyetlen.

A választáshoz először meg kell kérdeznie a barátokat, hogy milyen orvosok és hogyan bízik. Róluk lehet kérni és szülész-nőgyógyász, nézni egy nő. Ha ezek a források nem tartalmaznak neveket, forduljon az egészségügyi központhoz. Szükség van a biztosítás ellenõrzésére - van-e olyan orvos lista, akire a biztosított köteles alkalmazni.

Amikor a páciens egy gyermekorvosot választott, találkoznia kell vele. Az a személy, akivel beszélgetést folytatnak, tájékoztatni kell, hogy a házastársak keresik a gyermeke gyermekét, aki hamarosan születik. Egyes orvosok személyes találkozókat preferálnak, mások több párt számára szerveznek szemináriumokat. Meg kell kérdeznie, van-e bejegyzés ezekre az ülésekre. Az ilyen tevékenységek fizethetők és ingyenesek is lehetnek. Az alábbiakban felsoroljuk az orvoshoz intézett kérdések listáját. Ezután követi a listát, mit gondoljon az ülés után.

trusted-source[3]

Kérdések feltenni

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kérdéseket, amelyeket a házastársak gondolni kívánnak, majd kérdezze meg orvosát, hogy kezdjen párbeszédet a gyermek gondozásával kapcsolatban.

 • Mi a minősítése és gyakorlata?
 • Mennyit kapsz?
 • Lehetséges-e megállapodni a befogadási órákon a menetrend szerint?
 • Veszed a hétvégét?
 • Van-e valaki a klinikán, akit hívhatunk, ha csak orvosi tanácsra van szükségünk?
 • Meg lehet vizsgálni egy beteg gyermekét ugyanazon a napon?
 • Hogyan lehet megtalálni vészhelyzet esetén vagy a nap végén?
 • Ki fog beavatkozni a távollétében?
 • Van honlapja vagy e-mailje?
 • Ön vagy asszisztensje telefonon felhívja a hívás napját?
 • Van egy röntgen és egy laboratórium ebben a klinikában?
 • Érdekli a gyermek megelőző intézkedéseit, fejlődését és viselkedését?
 • Milyen pontosan a gyakorlatod?
 • Fizetik ezt a biztosításunk?
 • Van olyan személyünk, aki ellenőrzi a mi biztosításunkat?
 • Mi az otthonunkhoz legközelebb álló sürgősségi központ, ahová fordulhatunk?
 • Mi történik különleges orvosi helyzet esetén? Kivel lépj kapcsolatba?

Mit kell keresned a gyermekorvos kiválasztásakor?

Vannak olyan dolgok, amelyeket a házaspár nem tud megbeszélni, amíg nem elemzik az érzéseiket az orvosával folytatott megbeszélés után. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kérdéseket, amelyeket az ülés után együtt kell vizsgálni.

 • Az orvos hozzáállása olyan dolgokhoz, mint az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek, a gyermekgondozás vagy a gyógyszerekkel kapcsolatos vallási meggyőződések?
 • Az orvos ugyanazokat a dolgokat érdekli, mint a házastársak?
 • Az orvos ilyen gyakran kapható lesz, amennyire szüksége van?
 • Vajon ez az orvos érdekelte a kapcsolatot a jövőbeli gyermekeikkel?
 • Ez az orvos érdeklődést tanúsított a házastársakkal való kapcsolattartásra?
 • Ez az a személy, akivel a házastárs kényelmes, és akivel a gyerek kényelmesen érezheti magát?
 • Ez az orvos meghallgatta a házastársakat?
 • Komolyan gondolta?
 • A kor, a gyakorlat, az oklevél (vagy annak hiánya), a szex, a hozzáférhetőség, a családi állapot vagy más, a házastársak számára fontos orvoshoz kapcsolódó tények?

A gyermekintézmény választása

A gyermekintézmény vagy a dada kiválasztása nagyon nehéz feladat lehet, a párnak sok döntést kell hoznia ebben a folyamatban. A legjobb módja annak, hogy megértsük, mi a házastársaknak mielőtt elkezdenek választani.

De választani - ez csak egy része az ügynek, tudnia kell, hogy a jó dadusokat és a gyermekintézményeket nagy szükség van, és nehéz megtalálni őket. A szakértők tanácsot adnak a szülőknek, hogy legalább 6 hónappal kezdjenek keresni, mielőtt ezekre a szolgáltatásokra lenne szükségük. Bizonyos esetekben ez lehet a terhesség második trimeszterének vége! Ha a pár sikeresen megtalálja az óvodát, a szervezetet vagy a dadákat, akik gondoskodnak róluk, a lehető leghamarabb regisztrálniuk kell, mert valószínűleg várólistára van szükség. Ha később valami megfelelőbbet talál, bármikor megváltoztathatja az elméjét.

Mielőtt a házastársak meg akarják határozni, hogy mit akarnak, el kell dönteniük, hogy mire van szükségük és a gyermekük. Különösen a következő lehetőségek állhatnak rendelkezésre:

 • családtag vagy alkalmazott által nyújtott otthoni gondozás
 • ápolási otthon a dadában
 • óvoda vagy más gyermekintézmény

Otthoni ápolás

A házastársak úgy döntenek, hogy a gyermek otthon marad, és gondoskodik róla, hogy hozzátartozó vagy alkalmazott.

Ha valaki jön haza, hogy gondoskodjon a gyermekről, akkor jó. Nem lesz szükség arra, hogy felkészítse a gyermeket a kijárásra a reggeleken, és nem kell majd sehova nézned rossz időben. Ez időt takarít meg.

Ha a gyermek gondozását a munkavállaló biztosítja, akkor ez nagyon drága lehet, mivel a házaspár otthonába kerül. Ebben az esetben új személy jön be a házba, és kérjen ajánlást, és gondosan olvassa el.

Ápolási otthoni ellátás

A házastársak dönthetnek arról, hogy milyen gyermekeket fognak otthon otthon venni, mivel az otthoni környezet kevesebb stresszt okoz.

Az ilyen szervezetek azonban gyakran nem kormányzati szervek, és még hivatalosan is nem regisztráltak, ezért a helyzetet nagyon óvatosan kell ellenőrizni.

Talán ebben az esetben fizetnie kell egy alkalmazottnak, valamint fizetnie kell neki. A házastársaknak gondoskodniuk kell arról, hogy vagyonuk biztosított legyen, és hogy a biztosítás fedezze ezeket a költségeket.

óvoda

Az óvoda olyan szervezet, ahol sok gyermek van egy nagy teremben és ahol gondoskodnak róla. A bölcsődök nagyban különböznek a gondozás és a figyelem minőségétől függően. Néhány óvoda nem fogad el újszülötteket. A csecsemőknek bizonyos igényei vannak, és a szülőknek gondoskodniuk kell arról, hogy a jászolban legyenek.

Szükséges dolgok

Talán a pár meg fog lepődni a gyermekek dolgai bőségében, amiket találnak, amikor megveszik őket a jövő gyermekeikért. Nincs szükség a teljes választék megvásárlására; legyen szelektív, és válaszd a valóban szükséges, és javasoljuk, tapasztaltabb ember (bölcső - ez egy jó példa, a legtöbb szülő azt mondta, hogy nem kell, de ha ők születtek nagyon nyűgös baba, akkor egy ajándék felülről !).

Gondoljon arra, hogy mi kell a gyermeknek, készítsen jegyzéket és vásároljon, és összpontosítson rá! Talán a házastársak meg akarják vásárolni a szép dolgokat, amiket látni fognak, de ez pénz pazarlás. És ne feledjük, hogy sok ajándékot kapnak a gyermekért, ami hasznosnak és pénzt takarít meg.

Ha óvatos és körültekintő, akkor elég nagy mennyiséget takaríthat meg, amelyre az arénában szükség lesz, felszerelésre van szüksége egy változó asztalhoz és még sok máshoz. Ezért a házastársaknak időt kell választaniuk és körülnézniük - ez igazolhatja az időt és az erőfeszítéseket.

Sokféleképpen találhatjuk meg a gyermekek árának és minőségének legjobb arányát. Összehasonlítani kell az árakat különböző üzletekben, például kedvezményes boltban, szaküzletben, boltban, a "Minden a házban" és a második kézben. Olvassa el a fogyasztói magazinokat és keressen az interneten.

Ideje ellenőrizni a vásárlásokra szánt elszámolást. Az elmentett összeg bizonyos költséghatárokat állapíthat meg.

Biztosítsuk a párnak tanácsot. Az impulzív döntéseket el kell kerülni. Nincs elég ok arra, hogy valamit vásárolj, mint az a tény, hogy a pár látta a dolgot, és tetszett neki. Tanulj meg a többi szülőtől, hogy milyen dolgok voltak hasznosak számukra, és döntsön arról, hogy az ilyen dolgok hasznosak lennének.

A házastársak meglepődhetnek, mennyit tudnak megtakarítani a dolgok megvásárlásával a legkevésbé költséges üzletben. Ha van számítógéped, akkor összehasonlíthatod az internetes árakkal. Talán. A házastársak meg akarják vizsgálni a témaköröket - legyenek azok kényelmesek és könnyen használhatóak. Például ha a házastársak hátizsákot vagy kengurut vásárolnak, modelljeik és női kötetük befolyásolhatják ezeknek a tárgyaknak a használatát.

Pénzt kell kölcsönnem?

A házastársak pénzt takaríthatnak meg, ha a gyermekek ruháit és egyéb szükséges dolgokat kölcsönözik barátainak vagy rokonainak. Bizonyított tény - a gyerekek nem hordanak olyan dolgokat, amelyekre nem nőttek. Ha a pár kölcsönözhet egy kiságyat, vagy enyhén használhatja a babakocsit, akkor ez nagyban hozzájárul a költségvetéshez.

Ha a házastársak kölcsönbe veszik a dolgokat, akkor emlékezniük kell az "etikettre". A házastársak a jó oldalon mutatják magukat, és az, akiktől a dolgokat veszik, értékelni fogja. Ne felejtsd el a jó modor következő megnyilvánulásait.

A dolgokat alaposan meg kell őrizni és tiszta állapotban kell tartani.

Meg kell deríteni, hogy akarja-e azt az embert, akinek a házastársai kölcsönadják az árut, visszaadják és mikor.

Ne veszítse el a dolgok nyomon követését. Készíthet listát arról, hogy melyik tárgyat kölcsönadta, és biztonságos helyen tárolja, felhasználva azt, hogy emlékezzen vissza.

Köszönet levelet küldhet egy személynek, hogy az emberek tudják, hogy házastársaik értékelik a kedvességüket.

Meg tudod csinálni valakit, akinek a házastársa kölcsönzött valamit, valami szépet, például kínál neki valamit vagy süt egy tányér "márkás" pite.

Milyen dolgokra lesz szüksége a párnak?

Baba az újszülöttnek lehet bármi: egy külön helyiség, fülke a falban vagy a hálószobában.

Gyermekruházat. A gyermeknek szüksége lesz a ruhákra, de a választása gyakorlati. A legtöbb gyermek csak néhány alapmodellt igényel az első életévre. Sok szép öltöny nagyon jól néz ki, de nem szabad pénzt költeni rájuk, ha nincs rá szükség (talán a pár sok különböző ruhát fog kapni a gyermek számára, mint jelen).

A gyermeknek nem lesz annyi ruhája, amennyit a házastársak akarnak vásárolni. Pelenka, pólók, ruházat cipzárral a háton, papucs, zokni, kezeslábas, kalap, meleg felsőruházat, kabát, takaró és törölköző, és a baba is aludni szinte semmit - a bölcsőben, a kerekesszék, vagy az arénában.

A legfontosabb elemek, amelyekre a házastársaknak szükségük van, amikor gyermeküket hazaviszi, az, amire aludni fog, és mit fog beborítani és felöltözni. Ha a gyermekszoba nem áll készen a gyermek megszületése idején, egy rövid időre kosár is el fog jönni.

Az egyéb szükséges elemeket: a kényelmes ülés (pl etetőszék), fiókos szekrény fiókos (ha ez lehetséges, hogy cserélje ki a pelenkázó, hogy segít pénzt megtakarítani), pelenka, nyomon követésére a készüléket egy gyermek, egy kis lámpa, mozgatható asztal, párologtató vagy párásító és a detektor dohányzik.

A házastársak dönthetnek úgy, hogy nem összeszerelt bútorokat vásárolnak. Általában olcsóbb, és összeszerelhető, hogy a helyiségbe jusson. Amikor szobát díszítünk, kreatívnak kell lennünk. Annak érdekében, hogy a szoba még szórakoztatóbbá válhasson, az ágy és a festék díszes tetőterét használhatja. Egy festett vagy tapétázott fal kellemes megjelenést kölcsönöz a szobának. A házastársaknak nem kell sok pénzt költeniük.

MANEZHI és a GYERMEK BEDS. Sok szülő azt akarja, hogy a gyermek egy kiságyban aludjon egy darabig a szobájukban, mások a házuk első napjától a gyerekszobában játszanak. A gyermekágy egy kis összecsukható ágy egy gyermek számára, amelyben aludhat, amíg el nem éri. Az ágy matracának szorosan hozzá kell közelítenie hozzá, és a lapok nem csúszhatnak le. Van elég nagy számú modell a babaágyak, és nehéz lehet megtalálni a megfelelő.

Manezh egy dolog hosszabb ideig; némelyikük nőhet a gyermek növekedésével, és még ágyba is átépíthető. A vásárlás előtt meg kell tudnia, hogy minden egyes modell megfelel-e a biztonsági tanúsítványnak.

Az arénához megfelelő lapokra van szükség. Egyes tudósok úgy vélik, hogy az arénában nem lehetnek tárgyak, kivéve a lapot és a gyermeket - nincsenek párnák, párnák vagy takarók, amelyek csökkentik az SDS (hirtelen csecsemőhalál-szindróma) kockázatát.

Kétféle pelenkát kínálnak - eldobható és újrafelhasználható, szövetből. Ha a házastársak újrahasznosítható pelenkát vásárolnak az anyagból, akkor egymástól függetlenül moshatók. Talán a pár úgy dönt, hogy megvásárolja mindkét pelenkát: méltósága különböző helyzetekben van.

A ruházat mellett a gyermeknek további dolgokra van szüksége. Hajkefe és fésű, köröm olló, egy szifon mosására az orr, fül, vagy végbél-hőmérőt, baba sampon, pelenka kenőcs, babaolaj, baba por, pelenkák, vattatampon és vazelin kéznél keli lenniük, ha szükséges.

TARTÁLY ÉS TUDOMÁNYOS TARTOZÉKOK. A szülők hamar rájönnek, hogy bizonyos pelenkák esetében szükség van egy pelenka tasakra. Amikor a család elhagyja a házat, lehetséges pelenka, pelenka, extra ruha, palack vagy bébiétel, mellbimbók, játékok, takarók és egyéb szükséges dolgok elhelyezése.

Pénzt takaríthat meg, ha nem vesz egy drága táskát. Sok fiatal apának és anyának azt mondtuk, hogy a rendszeres hátizsák az ilyen táska legjobb modellje! Jobban néz ki? A hátizsák hátul nem viselhető, nem a kezében. Ez nagyobb szabadságot biztosít és lehetővé teszi a gyermek számára, hogy nagyobb figyelmet fordítson.

A GÉP ÜLÉSE. A legfontosabb felszerelés, amit meg kell vásárolni, egy autóülés. Javasoljuk, hogy új autót vásároljon az autó számára, hogy a szülők biztosak legyenek abban, hogy a gyermek biztonságosan védett az első utazás alkalmával a szülészeti otthonból. A gyermeknek az ülésen kell lennie, amikor az autóban van - ez a törvény. A legbiztonságosabb hely az autó hátsó ülésének középső része.

Van szüksége a gyermeknek egy autósülésre? Igen! Ez a legjobb védelem a gyermek számára baleset esetén. A gyermeket minden utazás során ott kell elhelyezni!

Amikor gyermekeket választanak, győződjön meg róla, hogy megfelel a biztonsági előírásoknak. Az ülés megvásárlása után, de mielőtt fel kellene venni egy gyermeket a kórházból, szükséges, hogy az ülés helyes felszerelését egy olyan személy ellenőrizze, aki tudja, például egy rendõr. Ő megadhat utasításokat a telepítésről.

Az ülések különböző súlyú gyermekek számára kialakíthatók, és kombinált típus is lehetséges, amikor az ülést kiszedik az autóból, és egy babakocsiba alakítják át.

Ha a házastársak a városban élnek, és nincs autójuk, szükségük van egy autóülés beszerzésére? A válasz természetesen igen. Még akkor is, ha a gyermek taxival megy, az ülésen kell lennie. A szülők számára megfelelő választás ebben a helyzetben hordozható "utazási rendszer". Valójában ezek három tétel egyben: egy autóülés, egy babakocsi és egy babakocsi. Használható egészen addig, amíg a gyermek túlcsordul. És ez akkor kényelmes, ha egy dolog több funkciót is elvégezhet.

Felkészülés a gyermek megjelenésére

Ebben a fejezetben útmutatást adunk az új gyermek otthoni biztonságának megteremtéséről. Ez a házat biztonságosabbá teszi a házastársak számára is.

A gyermekeknek füstmentes környezetben kell élniük. Ennek következtében a gyermek születése után nem dohányozhat a házban. Ha az embernek szüksége van rá, akkor ki kell tennie a házból. Továbbá nem szabad dohányozni az autóban. Amikor egy gyermek (vagy édesanyja, abban a kérdésben) belélegzi a füstöt, ez rossz az egészségre. Bronchitis, asztma és egyéb légúti megbetegedések leggyakrabban gyermekeknél fordulnak elő, akik közül legalább az egyik szopogatja a füstöt.

Amint azt korábban említettük ebben a fejezetben, ellenőrizzük a festéket a ház falán, és győződjünk meg róla, hogy minden festett felület jó állapotban van. Ha egy ember újra kitalál valamit, akkor tudnia kell, hogy a festék ólmot tartalmaz-e. Ehhez a hardverraktárakban értékesített teszteket használhatja.

Ha a házban vízkárosodás van, pl. Szivárgó tető, alapzat vagy csövek. Egy olyan ember, akinek ez kívánatos, mielőtt a gyermek otthon megjelenik. Ha az ilyen szivárgásokat figyelmen kívül hagyja, akkor megjelenik a penész, ami újszülöttben tüdők vérzését okozhatja. Úgy gondolják, hogy ez a betegség mérges formát okoz, nedves fákon és papíron. Amikor az öntőforma kiszárad, spórái a levegőbe esnek. Ha egy újszülött belélegzi őket, a penész nő a tüdejében; Ez elsősorban a félig meztelen fiataloknál igaz. Ezért a lehető leghamarabb szárítsa meg a nedves területeket. El kell dobnia az összes nedves tárgyat, ha 24 órán belül nem száradt, cserélje ki a sötétített fa paneleket. A falakat és a fadobozokat 1 rész hidrogén-peroxiddal és 4 rész vízzel alkotott keverékkel mossa le, és nézze meg, hogy új szivárgások jelennek meg.

Ha a ház közelében van egy kút és a benne lévő vizet nem ellenőrizték, ellenőrizni kell a gyermek születése előtt a nitrátok jelenlétét. Ha a gyermek iszik bébiétel (ha szoptatás biztonságos, akkor is, ha az anya a vizet ivó), és vízzel kell végezni, nitrát alakulhat életveszélyes betegség, az úgynevezett vér meshgemogdobinimeya. A forraló ökrök nem segítenek - csak növeli a nitrátok tartalmát, mert csak károsíthatja azokat. Talán egy ember ásna egy másik kútba, vagy megoldaná a problémát, ha legalább minimális biztonsági szintnek megfelelő palackozott vizet vásárol, a bébiétel főzéséhez.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.