^

Ultrahangos nem sebészeti arculat: HIFU SMAS-LIFTING

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 23.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az öregedésgátló technikák közül az ultrahangos arcváltás különbözik attól, hogy képes befolyásolni a lágy szövetek mély rétegeit. A hatás nem traumatikus és biztonságos, egy speciális ultrahangos eszköz tulajdonságainak köszönhetően. [1]Ennek eredményeképpen a forma korrigálódik, és a fiatalító hatás vizuálisan megfigyelhető, amely hajlamos felhalmozódni. Melyek az új technika előnyei?

Az ultrahangos lézer olyan eszközöket jelent, amelyek impulzusos ultrahangos hullámokat bocsátanak ki. Esztétikai célokra a bőr nem műtéti megfiatalítására szolgálnak. A működés elve a következő.

 • A nagy intenzitású, fókuszált ultrahang sugár helyileg hat az SMAS rétegre, amely az izmok és a kötőszövet között helyezkedik el.

Ennek következtében 3–4,5 mm-es mélységben termoagulációs pontok jelennek meg, amelyek vonalakba egyesülnek. A már említett réteg csökkenti és csábítja a szomszédos szöveteket. Ezt követően megindulnak a megújítási mechanizmusok, azaz a kollagén és az elasztin, a kötőszövet új sejtjei jönnek létre. Így végzik az ultrahangos arcváltást.

A kozmetikumok piacán számos lehetőség van az ultrahangos berendezéseknek a bőr meghúzására.

 • Ulthera amerikai szkennerrel (a szkenner növeli a biztonságot);
 • Koreai a Doublo szkennerrel és a Hipro szkenner nélkül;
 • Kínai.

A szakértők megállapították, hogy a világ számos országában nőtt az ultrahangos szigorítás iránti kérelmek száma. Ezt megkönnyíti a módszertan tanúsítási folyamatának az amerikai hatóságok általi befejezése, a HIFU-t pedig az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal 2009-ben hagyta jóvá az elrendezésben való használatra. [2] A brit esztétikai plasztikai sebészek szövetsége (BAAPS) szerint 2017-ben a nőknél az arcfelvonók száma 44% -kal csökkent. A férfiak körében a facelift eljárások száma több mint 25% -kal nőtt. [3]

Az eljárás indikációi

Az ultrahangos arcfelvonó hatással van az álla, a szemhéjakra, a nyakra, a testre. Segíti a kontúr és a megkönnyebbülés szintjének megszüntetését, kiküszöböli a hajlékonyságot és a pattanást, megszünteti a különböző korhatárokat. A vizuális kontraszt elkerülése érdekében az arcot és a nyakot egyidejűleg kezeljük. 

Az ultrahangos nem műtéti arckezelés végrehajtására vonatkozó jelzések:

 • lebegő arcok;
 • flabbitás, fakulás;
 • második álla;
 • az ajkak és a szemhéj ptózisa.

Az eljárás nemcsak kezeli, hanem megelőzésként is szolgál, ha a wilting első tüneteire alkalmazzák. De általában az ultrahangot nem írják elő 40 évvel később és később. 50. Ebben az életkorban az ultrahangberendezés a leghatékonyabb. Igaz, nagyban függ az egyes személyek sajátosságaitól. 

Az ultrahangos arcváltás során nagyfrekvenciás ultrahangos hullámokat használnak, amelyeket speciális berendezések bocsátanak ki. A problémás területek kezeléséhez speciális fúvókákat használjunk, amelyek ultrahangos impulzusokat hoznak létre. A bőrre vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított készítményt alkalmazunk, ami elősegíti a rezgések behatolását a kívánt mélységbe.

 • Az ultrahang-emelés során a beteg bizsergést, lágy hőt érzékel. A szakemberek egyenként, majd az arc másik felével dolgoznak. Általában a kezelt oldal javára gyakorolt különbség azonnal látható.

Sokan egyetlen okból választják az ultrahangot: ez az eljárás minimálisan invazív. De ez a sorozat folytatható: nem fájdalmas, nem igényel érzéstelenítést és szigorú rehabilitációs feltételeket. Ezen okok miatt az eljárás még bizonyos egészségügyi problémákkal küzdő emberek számára is elérhető, akik a működési módszerek ellenjavallt.

 • Az eljárás után a kezeltek többsége csak átmeneti fénykárosodást és ödémát észlelt.  [4]

Bizonyos értelemben önállóan haladnak, nem több mint hetek. Néha növelheti a bőr dermis érzékenységét, ha megérinti a kezével.

Ha vannak más bajok, mint például a fejfájás, az érzékenység csökkenése, hányinger, súlyos bőrpír az arc egész területén, akkor forduljon az eljárást végző szakemberhez.

Készítmény

Valószínűleg mindenki legalább egyszer átesett ultrahanggal, és nyomában van, hogy az eszköz hogyan működik, és mit lát a szakember a monitoron. Az ultrahangos megjelenítés végrehajtásakor a kozmetikus látja a képernyő összes részletét, függetlenül attól, hogy az ultrahang jól működik-e és mit csinál.[5]

 • Nagyon nagyban függ a kozmetikus kompetenciájától, különösen az ultrahangos készülék anatómiai és mesteri birtoklásának ismerete.

Az interjú során az orvos megállapítja, hogy vannak-e ellenjavallatok. Különösen a beteg előkészítéséhez nem kell. Elég, ha egészséges, és vízzel mossa meg az arcát. Az eljárás során semleges gélt és fertőtlenítőszert használunk. A gél enyhíti a fájdalmat és biztonságos illeszkedést biztosít a bőrhöz.

A bőrtípus egyébként nem számít az eljárásnak. Az olyan helyértékek, amelyeken nem lehet ultrahangos anyagot alkalmazni. A hibák kiküszöbölése érdekében végezzen előzetes lépéseket: az arcra, ahol az edények és az idegek találhatóak, rácsot rajzolnak. Az impulzusok nincsenek rajtuk.

Érdekes, hogy néhány helyen az eredmény azonnal látható. Például a szem környékén. A tapasztalt szakemberek, akik egy szemet dolgoztak fel, felajánlják a betegnek a különbséget, és csak akkor folytatják az eljárást. A helyzettől függően az ultrahang feldolgozása 15 perctől 2 óráig tart. Befejezése után a bőrre nyugtató anyagot alkalmazunk.

A maximális hatás hat hónapon belül következik be. Egész idő alatt a kollagén aktívan szintetizálódik, amelyet ultrahang indít, a bőr jó hangot szerez és láthatóan meghúzza. A fiatalítás fokozatos folyamatának köszönhetően természetesnek tűnik, mi tetszik a betegeknek, és nem meglepő ismerősök és kollégák.

Technika ultrahangos facelift

Az eljáráshoz használja a készüléket olyan speciális beállításokkal, amelyek a hatást mélységben hozzák létre a bőrfelület károsítása nélkül. A mai napig több eszközt használjon hasonló elve alapján. A dermis sérülésének vagy fertőzésének kockázata minden esetben teljesen kizárt.

 • A hatás úgy történik, hogy az ultrahangos hullámok behatolnak a mély szövetekbe és összehúzódnak. Az eredmény a kezelt terület azonnali kihúzása.

Az ultrahangos arcfelhő stimulálja a rugalmas és kollagén szálak szintézisét, amelyek az arc kontúrjának keretei. Fontos, hogy az eljárás ne álljon le az ultrahang-expozíció után, és több hónapig tart. Ennek következtében a fiatalítás hatása fokozatosan nő, és teljesen természetesnek tűnik.

A vezetés technikája több szakaszból áll. Először húzzon rácsot az arcra, és ossza meg zónákra. Ez azért szükséges, hogy azonosítsa azokat a problémás területeket, amelyekre az ultrahanggép hatással van. Ezután a felületre érzéstelenítő gélt alkalmazunk, hogy a fúvóka jobban csúszik és a szövetek jól láthatóak legyenek. A gerenda behatolásának mélysége - 5 mm. 

 • Az orvos a számítógépen dolgozik, ennek köszönhetően képes a beteg helyeinek szuper pontosan befolyásolni anélkül, hogy az egészségeseket befolyásolná.

A siker a szakember szakképzettségétől függ. Az eljárás kevesebb mint egy órát vesz igénybe, és nem okoz kellemetlenséget a betegeknek. Melegnek, kényes bizsergésnek, a bőr meghúzásának érzésével érzik magukat. Egy kurzus hatása több évig tart (legfeljebb 8). A potenciális betegek kora nem haladja meg az 50 évet. [6]

Smas emelés

Az angol rövidítés megfejtése a SMAS felületes izomrendszeri rendszer. Ez a nehéz fogalom a laikus számára egyszerű magyarázattal magyarázható.

 • Úgy tűnik, hogy a dermis minden rétege az arc izmaival együtt egyes helyeken varrott, és egyetlen rendszert alkot egymással. Amikor az izom összehúzódása húzza a bőrt, megváltoztatja az arc kifejeződését.

Egy ilyen szerkezetnek van egy plusz és egy mínusz is. Plusz, amely teljes utánzatot biztosít; mínusz - az izmok munkája kiterjeszti a bőrt, és mivel a SMAS nem kapcsolódik a koponyához, az egész rendszer ki van téve a gravitációnak. Az elkerülhetetlen eredmény a megrekedés és a Smas emelés szükségessége, amely a plasztikai sebészet fájdalommentes alternatívájának tekinthető. [7], [8]Az ultrahang sokkal mélyebbre hatol, mint más módszerek (5 mm vs. 1,5 mm). Ez az eljárás fiatalodik, de nem változtatja meg a megjelenést.

 • A Smas emelés hatékony a közepes intenzitású korú változások jelenlétében, a standard építésű emberekben.

A megnövekedett telítettség vagy vékonyság miatt az eljárás nem eredményezi a kívánt eredményeket. Mennyi ideig tart az eredmény az életkor és a genetikai tulajdonságok függvényében. A szépség meghosszabbítása érdekében az emelés után a kozmetikusok javasolják a  fiatalító injekciókmezoterápiamasszázsok, minőségi kozmetikumok használatát a mindennapi gondozásban.

HIFU SMAS emelőfelület

Az ultrahangos arcváltás fő előnye, hogy a plasztikai sebészet területén végzett fiatalító eljárás a terápiás kozmetika területére került. És most azt is használják, akik féltek a műtétektől, a szálaktól, az injekcióktól és az ilyen technikákkal kapcsolatos kockázatoktól. A HIFU SMAS-LIFTING arcfelvonó biztonságos alternatívája ennek a betegcsoportnak. 

 • Ez egy egyedülálló technológia, amely nem a bőrre hat, hanem az alábbi izom-aponeurotikus rétegre.

A szakemberek előzetesen megjelölt vonalakon végeznek készülékeket. A két érzékelővel ellátott eszköz lehetővé teszi az ultrahang befolyásolását a lágy szövet két szintjén. Ugyanakkor mindegyiknél párhuzamosan elhelyezkedő pontozott vonalak vannak kialakítva a termoregulációs pontokból. A kapott háló és az arc hatékony emelőkerete.

A HIFU SMAS lift minden olyan feladatot lát el, amely vizuálisan megfiatalítja az arcot: eltávolítja az állát és a nyakát, összehangolja a kontúrot, javítja a hangot, csökkenti az elhalványodási sebességet. Más problémás területeken használják: a comb, a has, a térd fölött, és így tovább. A nagy intenzitású fókuszált ultrahangot hatékonyan alkalmazzák a testkorrekcióhoz, a bőrhúzáshoz, a zsírszövet-tartalékok ablációval történő eltávolításához.[9]

Az arckezelési eljárásokat egyszer tartják, majd élvezik a növekvő hatást. A testület eljárásokat alkalmaz. A rehabilitáció szinte nem szükséges, és egy észrevehető eredmény egy-másfél évig tart.

Doublo ultrahangos arctovábbítás

Az ultrahangos arcfelvonásra tervezett Doublo készülék termikusan befolyásolja a kollagén szálakat, ami csökkentést eredményez. Ez viszont hozzájárul a bőr-izmos rétegek bizonyos feszültségvonalainak kialakulásához. Az ultrahang hatásának köszönhetően gyorsan látható emelési változások figyelhetők meg.[10]

A Doublo ultrahangos arcfelvétele:

 • eljárás hosszú előkészítés és szigorú rehabilitáció nélkül;
 • egy tónusú arc bryley és ptosis nélkül;
 • lapított felület;
 • jobb bőrminőség;
 • 5–8 évig tart.

A tapasztalt szakemberek szerint a technika különösen hatékony azok számára, akiknek kevés a felesleges bőrük, és akik még nem mutattak be műanyagot, és más hardveres módszerek nem adják meg a kívánt eredményt. Ismételje meg az ajánlott eljárást és azokat, akik az első műveletet elvégezték 5 vagy több évvel ezelőtt.

 • Az ultrahang hullámokat pontosan a korábban készített jelölések mentén vezetik. Egy speciális mutató határozza meg, hogy milyen mély a SMAS.

Úgy tűnik, hogy az arca ultrahangsugárral „varrott”, de a beteg nem érez fájdalmat vagy más kényelmetlenséget. Az arc teljes izom-bőr komplexe egy ultrahang sugárzás hatására emelkedik, így a bőr kiegyenlítődik és vizuálisan megfiatalodik.

A Doublo technológia ismert, hogy gyakorlatilag nem jár égési sérülések és hosszantartó ödémák kockázataival vagy szövődményeivel. Ezért egy héttel a műtét után kijuthatsz emberekhez, és magad is fogadhatsz vendégeket.

Ultrasonic facelift Altera (Ulthera)

Ha sok kozmetikai manipuláció egyszerűen szintetizálja a bőrt és kissé megnöveli a rugalmasságát, akkor az ultrahangos arcfelemelő „mélyebben ás”. A legmodernebb ultrahangos emelőeszközök számítógépes programokkal vannak ellátva, amelyek pontosan meghatározhatják a bőr és a bőr alatti szerkezeti elemek egyes rétegeinek vastagságát. Az orvos kiválasztja az optimális módot a maximális eredmény eléréséhez. Az elkészítés egyszerű, és közvetlenül az eljárás előtt történik. 

 • Az Altera ultrahangos készüléket az Egyesült Államokban hozták létre, és a szakértők azonnal felismerték, hogy áttörést jelentenek a hardver technológia területén.

Megjegyzik, hogy ma a rendszernek nincs analógja. A fellépés azon a tényen alapul, hogy az ultrahangos hullámok a mély rétegre koncentrálódnak, aminek következtében felmelegszik. Az izmok pontozva vannak, és meghúzza az egész arckeretet.

A készülék az arc és a nyak minden problémás területét megfeszíti, a bőrkárosodás és a nemkívánatos hatások veszélye nélkül. Még a periorális zónával is működik, ami a legnehezebb az emeléshez. Ugyanakkor serkenti a kollagén sejtek termelését. 

Ennek az az előnye, hogy a technológia összeegyeztethető más eljárásokkal, és a rehabilitációs időszak nagyon rövid és laza. A javulás az első alkalommal észrevehető, és csak néha egy második korrekcióra van szükség (három hónap után).

Ellenjavallatok az eljáráshoz

Nem hiszem, hogy az ultrahangos arcváltás mindenki számára hasznos. Ellenjavallatok vannak a bőr állapotával vagy betegségekkel kapcsolatos magatartásra, például:

 • a felület integritásának károsodása;
 • dermatológiai és szívbetegségek;
 • onkológiában
 • túlérzékenység;
 • herpesz;
 • diabétesz;
 • fém implantátumok jelenléte az arc- és a nyaki területeken;
 • szívritmus-szabályozó viselése;
 • fiatal korban;
 • terhesség.

Valószínű kontraindikációk az orvos interjújában. A páciensnek őszintenek kell lennie, és nem szabad elfelejtenie, hogy tájékoztassa őt az összes korábbi kozmetikai eljárásról, amelyen átment.[11]

Az eljárás utáni következmények

Az eljárás utáni pozitív hatások idővel észrevehetők, mivel a regenerált szövetek regenerálódnak. Általában ez az időszak 20 naptól 1,5 hónapig tart, és a halmozott hatás hat hónapra nő. A legfeljebb egy évig tartott betegek javulása a bőr kevésbé megereszkedett volt (79%), a ráncok csökkenése (58%) és a simább bőrfelület (47%).[12]

Egy enyhe vörösség az ultrahangos arcváltás után, az elkövetkező órákban. Ödéma - néhány nappal később. 

Komplikációk az eljárás után

Az ultrahangos arcfelvonás során valódi kockázatok vannak a központi idegrendszerre kiterjedő idegvégződésekre. A beavatkozás utáni szövődmények kiterjedt hematomák formájában, az arc kontúrjának változásaiban és az arc ismerős tulajdonságaiban jelentkeznek.[13]

 • A szorongásnak olyan jelenségeket kell okoznia, mint a hányinger, rosszullét, a bőrérzékenység csökkenése a kezelési területen, tartós hiperémia, hegképződés.

Ilyen bajok jelenlétében meg kell látogatni a klinikát, ahol ultrahangos manipulációt végeztünk, és a problémát a szakembereknek mondani.

Nem is tolerálható, ha az eljárás során növekvő fájdalom van. Ez fájdalmat okozó belső égés miatt veszélyes lehet.[14]

A komplikáció a kifejezett eredmény hiánya, és statisztikák arra utalnak, hogy ez az esetek 10% -ában történik.

Az eljárás után gondoskodni

Különleges gondozás és rehabilitáció az eljárás után nem szükséges. Elég, ha megfelel a hőmérsékletre vonatkozó bizonyos korlátozásoknak. Tehát 3–5 napos ultrahangos megjelenés után nem használhat forró vizet a mosáshoz, a szaunához, a bőr melegítéséhez. A tilalom alatt a peeling, túlmunkás, napozás.

Vélemények

A legtöbb nő pozitívan beszél az eljárásról, amint igazolta a reményeiket. Az orvosok szerint néha a hatás azonnal, és néhány esetben néhány hét vagy akár hónapok után is észrevehető. Ez normális, és a páciens egyedi jellemzőivel függ össze.

Napjainkban a szalonok és klinikák sokféle módon frissítenek, anélkül, hogy túlzás nélkül minden ízlést és pénztárcát használnának. Az ultrahangos facelift alkalmas azok számára, akik nem erkölcsileg készen állnak a plasztikai sebészek kezelésére, de eléggé virágzóak ahhoz, hogy meglátogassák az ilyen intézményeket. Az eljárás is vonzza a tényt, hogy nem igényel hosszas előkészítést vagy rehabilitációt számos feltétel mellett. Az eredmény azonnal látható, és az idővel tovább növekszik.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.